Lexi Napisano 10 Luty Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 3 godziny temu, yoss napisał: Myślenice. Bajka. Przymierzałem się dzisiaj do Myślenic ale jakoś obsuwa na jurto się zrobiła przez brak decyzji - Kasina, Myślenice czy Mosorny.. w Kasinie najwięcej narodu ale z kolei mam jeszcze dwa Karnety na Pingwina..w Myślenicach i w Zawoi pusto.. a warun fajny wszędzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 10 Luty Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty Soszów Na trasach miejscami wystają kamienie. Bez kolejek. 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty Rytro 10.02.2025 Dzisiaj super warunki w Rytrze, dobrze zmrożony stok, ale bez lodu, trzymał się cały czas w ładnym stanie. Mało ludzi, rano kompletnie pusto przez 2 godziny, potem trochę przybyło ale cały czas komfortowo, nie było żadnych tyczek więc stoku nie zwęzili. W tym roku dosyć wąsko bo nie poszerzyli nigdzie, może jeszcze coś pośnieżą - oby! Na parkingu bliższym stoku wysypane i ubite kamienie, już nie ma bagna. 30 zjazdów w 4 godziny na gigantkach piękna sprawa. Jutro też trzeba wykorzystać pogode więc albo ponownie Rytro albo Jaworzyna. 12 godzina 13 godzina 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 10 Luty Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty Godzinę temu, pawelb91 napisał: Rytro 10.02.2025 Dzisiaj super warunki w Rytrze, dobrze zmrożony stok, ale bez lodu, trzymał się cały czas w ładnym stanie. Mało ludzi, rano kompletnie pusto przez 2 godziny, potem trochę przybyło ale cały czas komfortowo, nie było żadnych tyczek więc stoku nie zwęzili. W tym roku dosyć wąsko bo nie poszerzyli nigdzie, może jeszcze coś pośnieżą - oby! Na parkingu bliższym stoku wysypane i ubite kamienie, już nie ma bagna. 30 zjazdów w 4 godziny na gigantkach piękna sprawa. Jutro też trzeba wykorzystać pogode więc albo ponownie Rytro albo Jaworzyna. 12 godzina 13 godzina Cze Paweł, nie mam pojęcia, czemu Rytro mimo iż ma spore atuty nie cieszy się większa popularnością. Porządny hotel przy stoku, stok jak na nasze warunki tez niczego sobie, jednak od lat świeci pustkami. Może to i dobrze. Śniegu mało. Ale chyba tak jest wszędzie w PL. pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 1 godzinę temu, marekbtl napisał: Cze Paweł, nie mam pojęcia, czemu Rytro mimo iż ma spore atuty nie cieszy się większa popularnością. Porządny hotel przy stoku, stok jak na nasze warunki tez niczego sobie, jednak od lat świeci pustkami. Może to i dobrze. Śniegu mało. Ale chyba tak jest wszędzie w PL. pozdro Prawda, choć nieraz w ferie bywało zatorowo na trasie gdy pojawiło się kilka grup, jednak do wyciągu chyba nigdy w życiu nie stałem tam więcej niż 2-3 minuty. 99% czasu gdy tam jestem to na bieżąco lub max 1 minuta do bramek. Śniegu malutko to fakt, jakby było szerzej naśnieżone to dopiero jest bajka jak na warunki lokalne. Takie lokalne Bormio 🤣 Poniżej zdjęcie z 31 stycznia 2017 (od góry naśnieżone ładnie obie strony przy wyciągu - jedna na full a druga na 75% - piękne czasy) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Luty Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty Witów wieczorową porą. Duch narciarski w narodzie nie ginie. Jak tam płasko. Do bramek kolejek brak. Jeszcze jedno. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 10 Luty Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty (edytowane) 10 godzin temu, Lexi napisał: czy Mosorny.. w Kasinie najwięcej narodu ale z kolei mam jeszcze dwa Karnety na Pingwina..w Myślenicach i w Zawoi pusto.. a warun fajny wszędzie.. Lexi, jakbyś chciał mieć większy problem z wyborem na jutro, to dorzucę, że w piątek w Zawoi były pustki jak mało kiedy, a warunki bajeczne. Jeździłem od 10 do 14. Na parkingu w tym czasie pomimo ferii, było cały czas około 30 samochodów. Za to na zmrożonym, miejscami lodowym podkładzie - świeży śnieg 😄 No i dookoła przyprószone białym…. Edytowane 10 Luty przez ravick97 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 11 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Ryterska inspekcja wirtualnym okiem i można jechać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Ja byłem w niedzielę na nocnym nartowaniu w Kasinie. Warunki dobre, czynna niebieska i czerwona trasa, za to czarnej chyba nawet nie zaczęli śnieżyć. Szkoda. Kolejek nie było, jazda na bieżąco. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_k Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Niedziela 09.02 - Słotwiny Arena w Krynicy , od 8 do 12. Do godziny 11, bez problemu bez kolejek dojazd bezpośrednio do bramek, potem czas oczekiwania ok 5 +- 8 minu t. Jak na trwające ferie i znakomitą pogodę było bardzo mało narciarzy. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 11 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Ryterski teleport 😁 VID_20250210_095819790_HL.mp4 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 32 minuty temu, pawelb91 napisał: Ryterski teleport 😁 VID_20250210_095819790_HL.mp4 56.06 MB · 0 pobrań petarda! pozdro Zrób 2 skrety za mnie, jak możesz to oba w prawo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 11 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 27 minut temu, marekbtl napisał: petarda! pozdro Zrób 2 skrety za mnie, jak możesz to oba w prawo Zadanie wykonane, a co tam, dorobię jeszcze kilka 😀 została godzinka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Wkrótce ferie! Zastanawiacie się, gdzie jechać??? Dam Wam Maciejowe rady, takie moje - subiektywne z mocy własnego zdania. Oto cz. I: https://twojinstruktor.blogspot.com/2025/02/gdzie-na-ferie-subiektywne-rady-macieja.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty (edytowane) Godzinę temu, pawelb91 napisał: Ryterski teleport 😁 VID_20250210_095819790_HL.mp4 56.06 MB · 0 pobrań Kurcze szybkie to krzesło, no i narciarze też się uwijają w tempie mistrzowskim...😉 Edytowane 11 Luty przez marionen 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorol Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Dzisiaj Skolnity (Wisła). Od 8:00 do 10:00 jazda na okrągło bez kolejek. Stok w nocy naśnieżony i rano uratrakowany. Przy pierwszej jaździe ratrak jeszcze pracował na czerwonej trasie - widać na zdjęciu. Pierwsze cztery jazdy warunki doskonałe, potem dobre, kamieni nie było widać. Na jednym zdjęciu kolejka o 10:30, czyli czekania 30-40 sekund. ☕ 🍰 Na górze w karczmie 2 kawy + 1 szarlotka = 44 pln. W zeszłym tygodniu na Stoku w Wiśle w iglu u góry 2 kawy +2 kołacze wiślańskie 39 PLN. Na Stoku taniej 😉 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 52 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał: Wkrótce ferie! Zastanawiacie się, gdzie jechać??? Dam Wam Maciejowe rady, takie moje - subiektywne z mocy własnego zdania. Oto cz. I: https://twojinstruktor.blogspot.com/2025/02/gdzie-na-ferie-subiektywne-rady-macieja.html Tak subiektywnie Zieleniec - ma dużo plusów, ale naprawdę ciężko tam przejechać dużo kilometrów w ciągu jednego dnia. Nawet jak nie ma kolejek do wyciągów to trasy są głównie krótkie. Ja zwykle w tej stacji pokonywałem ok. 20 kilku km dziennie (taki przyjemny dzień na nartach bez spiny) Jak ktoś chce się wyjezdzić to lepsza będzie Czarna Góra, w tym samym czasie da się przejechać o wiele więcej kilometrów. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 7 minut temu, Michas222k napisał: Tak subiektywnie Zieleniec - ma dużo plusów, ale naprawdę ciężko tam przejechać dużo kilometrów w ciągu jednego dnia. Nawet jak nie ma kolejek do wyciągów to trasy są głównie krótkie. Ja zwykle w tej stacji pokonywałem ok. 20 kilku km dziennie (taki przyjemny dzień na nartach bez spiny) Jak ktoś chce się wyjezdzić to lepsza będzie Czarna Góra, w tym samym czasie da się przejechać o wiele więcej kilometrów. Zgadza się, do obu ośrodków jeżdżę od wielu lat, oba mają plusy i minusy ale CG ma znacznie dłuższe i wymagające trasy. Frekwencja też jest zawsze niższa w CG niż w Zieleńcu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxi69king Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Fakt, w CG trasy to zupełnie inna bajka jak w Zieleńcu, A i B pod względem długości to akurat, że ambitnie zjechać zgodnie ze sztuką Minusem małym jest to, że ABCDEF wszystkie są czerwone i jak jest ciepło to się degradują szybciej niż niebieskie łąki no ale coś za coś. Przydałaby się fajna objazdowa coś jak dłuuuuuga trasa Vyhlidkowa (Widokowa) w Dolni Morava co ma ponad 3 km, fajnie można w długim skręcie na krawędzi pojeździć. Tego brakuje w CG. Co do frekwencji to może sumarycznie w Zieleńcu więcej luda wali ale tłum ma się gdzie rozjechać a na Gryglówce, Grapie czy na orczyku W6 (jak działa) nigdy nie trafiłem na kolejki. W CG jak tłum dowali to nie ma gdzie uciekać, jakimś rozwiązaniem jest Żmija ale przy turbo tłumie i tam będzie nieciekawie. Jak Żmija nie działa to na LUXie jest katastrofa, już nie wspominam o muldach do pasa na trasie B... 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 36 minut temu, Michas222k napisał: Tak subiektywnie Zieleniec - ma dużo plusów, ale naprawdę ciężko tam przejechać dużo kilometrów w ciągu jednego dnia. Nawet jak nie ma kolejek do wyciągów to trasy są głównie krótkie. Ja zwykle w tej stacji pokonywałem ok. 20 kilku km dziennie (taki przyjemny dzień na nartach bez spiny) Jak ktoś chce się wyjezdzić to lepsza będzie Czarna Góra, w tym samym czasie da się przejechać o wiele więcej kilometrów. Tak, ale mnie (to moja własna opinia) przestało się podobać na Czarnej, odkąd tam miasto przy stoku zrobili. Takie subiektywne odczucia + rzadko otwarte wszystkie trasy! Niemniej kiedyś twierdziłem, że Czarna jest super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Frekwencja też jest zawsze niższa w CG niż w Zieleńcu. W II dzień Świąt Bożego Narodzenia 2024 samochody stały w korku do dojazdu do Ziela do samych Dusznik. Oraz zabrakło nart w wypożyczalniach na miejscu. Btw nic nie pobije czekania na CG do starej Babci, a więc 2 osobowego krzesełka na szczyt CG. Mój niechlubny rekord czekania to 40 minut. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 29 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Tak, ale mnie (to moja własna opinia) przestało się podobać na Czarnej, odkąd tam miasto przy stoku zrobili. Takie subiektywne odczucia + rzadko otwarte wszystkie trasy! Niemniej kiedyś twierdziłem, że Czarna jest super... Oczywiście, każdy ma swoje subiektywne odczucia. Co do tras te co mają naśnieżanie zawsze sukcesywnie w ciągu sezonu są otwierane, problem jest tylko z talerzykiem Proca i czerwonymi E i F bo tam tylko naturalny śnieg. Apartamentowce mnie niezbyt ruszają bo w nich nie śpię, wybieram małe pensjonaty typu Hubertus, Diana czy Górski Kryształ. Chociaż gdybym miał więcej kasy to może bym i z nich korzystał (bryła architektoniczna Białej Perły i jej wkomponowanie w drogę dojazdową do Luxtorpedy akurat bardzo mi się podoba, ale to też moje subiektywne odczucie, znam osoby które twierdzą że jest ohydna😀). Był taki okres że na jednym karnecie była CG , Lądek Zdrój i Kamienica (Śnieznik Ski Card). Był też jeden sezon kilka lat temu że na wspólnym karnecie była CG i Zieleniec. Gdyby powyższe stacje były na wspólnym karnecie i do tego dołożyć jeszcze pobliską Dolni Morave i możliwość zakupu karnetu całosezonowego to to by było naprawdę coś🙂 Każda z tych stacji jest warta odwiedzenia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: problem jest tylko z talerzykiem Proca i czerwonymi E i F bo tam tylko naturalny śnieg. I to jest potencjał do wykorzystania od lat: NOWY WYCIĄG + naśnieżania, bo trasy są fajne i szerokie! Ale już SĄ, ISTNIEJĄ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 4 godziny temu, marekbtl napisał: petarda! pozdro Zrób 2 skrety za mnie, jak możesz to oba w prawo Chłopie jakbyśmy mieli takie krzesło w okolicy to by nas @Chertan namordował w 20 minut.. a tak to ze. 4 godziny musi.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Ja się cieszę, że w ogóle są dwa takie ośrodki. CzG i Z. Podobnie jak Karpacz i Szklarska. Na bezrybiu i rak ryba. Co do apartamentowców to korzystałem dość często także z wygodnego garażu. Hubertusa też lubię. W CzP basen, ekstra. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi