Narciarz ze Śląska Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2 godziny temu, Lexi napisał: Jest taki temat dotyczący wylewania łez nad inwestycjami.. proponuje tam Pan Kolega nie chcąc inwestycji w narciarstwo pomylił fora!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał: Pan Kolega nie chcąc inwestycji w narciarstwo pomylił fora!? Wybacz moją uszczypliwość - skoro próbujesz innych ustawiać do pionu na forum sam pion zachowuj... inaczej to hipokryzja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 23 minuty temu, Lexi napisał: Wybacz moją uszczypliwość - skoro próbujesz innych ustawiać do pionu na forum sam pion zachowuj... inaczej to hipokryzja.. Przyjmuję! W każdej krytyce jest ziarnko prawdy. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wp Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 4 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Jest tak od (paru) lat, bo: 1) trudny dojazd (ale nie w tym sezonie - nie ma śniegu na drogach); 2) typ narciarza - nie zjedzie ze Stożka - to STRASZNA GÓRA (to wina nas - instruktorów - jako ogół widocznie słabo uczymy); 3) słaba promocja - Pan Witek chyba trochę odpuścił (nie dziwię się przy tej frekwencji), ale Stożka nie widać prawie wcale (no, poprawiło się na FB); 4) dziwnie usytuowana i trudna w obsłudze kamera-live - mnie nawet zgłaszano, że kamera nie działa, to nieprawda, działa (choć jest beznadziejna), daję link: Narty na Stożku 5) brak zawodów (były kiedyś) - to też chyba Pan Witek odpuścił - kiedyś były mistrzostwa miasta X, Y , Z, księży, muminków, kosmitów - wszystko na Stożku! Był nawet Puchar Stożka! Niemniej i tam mnie dziwi, że tak znakomite trasy są niemal puste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zita Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Byłem dzisiaj w Brennej - SKI Dolina. Warunki bardzo dobre, równo, twardo - działa główna trasa przy kolei i dodatkowo talerzyk na szczycie, pusto jak na lokalne Śląskie ferie i w porównaniu do Wisły/Szczyrku. O 11:00 nadal jazda na bieżąco, w dolnym fragmencie trasy (trochę stromszy) więcej osób ma problemy i trzeba uważać. Na poranne czy wieczorne jazdy fajna miejscówka z dobrym dojazdem Dodatkowo bardzo fajne widoki ze szczytu. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wp Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 4 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Jest tak od (paru) lat, bo: 1) trudny dojazd (ale nie w tym sezonie - nie ma śniegu na drogach); 2) typ narciarza - nie zjedzie ze Stożka - to STRASZNA GÓRA (to wina nas - instruktorów - jako ogół widocznie słabo uczymy); 3) słaba promocja - Pan Witek chyba trochę odpuścił (nie dziwię się przy tej frekwencji), ale Stożka nie widać prawie wcale (no, poprawiło się na FB); 4) dziwnie usytuowana i trudna w obsłudze kamera-live - mnie nawet zgłaszano, że kamera nie działa, to nieprawda, działa (choć jest beznadziejna), daję link: Narty na Stożku 5) brak zawodów (były kiedyś) - to też chyba Pan Witek odpuścił - kiedyś były mistrzostwa miasta X, Y , Z, księży, muminków, kosmitów - wszystko na Stożku! Był nawet Puchar Stożka! Niemniej i tam mnie dziwi, że tak znakomite trasy są niemal puste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wp Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Teraz, wp napisał: Trochę się może wytłumaczę; 1. Dojazd jest doskonały bo rzeczywiście słabo ze sniegiem ale nawet jak jest bardziej zimowo to droga jest odsnieżana i mamy dość dobra posypywarke. 2. Poziom narciarstwa niestety jest jaki jest. Coraz mniej jest narciarzy którym jazda po takim stoku sprawia frajdę . Nartostradę mamy niestety nieczynną (tylko snieg naturalny) chociaż w styczniu była dość długo czynna w dobrych warunkach. 3. Staramy się trochę poprawić facebook i instagram (zobaczymy coz tego wyjdzie) . Na mocniejszą reklamę nas nie stać . Jesteśmy w Wisspasie i tam promocja jakaś jest. 4.Kamera jest jaka jest . Może spróbujemy coś poprawić ale nasz operator kamery jest dość trudno uchwytny. 5. Prawdą jest , że zawodów robimy bardzo mało ale te imprezy które rozgrywaliśmy w minionych latach przestały być w ogóle byc organizowwne ( miasta takie jak np Gliwice,Ruda śl, MPA, zawody księzy i inne) a tak w ogóle to pewnie jestem osoba troch ę wypaloną ( 35 zim na Stożku) . Może przydałyby sie młode siły i nowe pomysły 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wp Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 3 godziny temu, wielofish napisał: Zabrakło jednego istotnego dla mnie argumentu - potwornie wolne krzesło. Dużo osób narzeka na Goryczkową (w tym roku nie muszą...), że krzesło stare, ale tam je jakoś rozpędzają. Przy wsiadaniu trzeba złapać, bo inaczej noga zaboli, ale za to jedzie nie wolniej niż krzesło na Gąsienicowej czy 2A na Jaworzynie (niestety te wyciągi z taśmą też za szybkie nie są, choć też wydaje się, że można szybciej puścić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wp Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 3 godziny temu, wielofish napisał: Zabrakło jednego istotnego dla mnie argumentu - potwornie wolne krzesło. Dużo osób narzeka na Goryczkową (w tym roku nie muszą...), że krzesło stare, ale tam je jakoś rozpędzają. Przy wsiadaniu trzeba złapać, bo inaczej noga zaboli, ale za to jedzie nie wolniej niż krzesło na Gąsienicowej czy 2A na Jaworzynie (niestety te wyciągi z taśmą też za szybkie nie są, choć też wydaje się, że można szybciej puścić). Stożek wcale nie jest " potwornie wolnym krzesłem" . Jeżdzimy z prędkością 1,8 m/s lub 2 m/s. Tak jeżdża praktycznie wszystkie koleje niewyprzegane , nawet te z taśmą. Oczywiście można puścic szybciej np 2,4 m/s (to tylko kwestia przekrecenia pokrętła) ale wtedy zaczynaja sie problemy ; nie przy wsiadaniu ale przy wysiadaniu - co kilka minut ktos sie przewróci na zjeździe z peronu. 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 5 godzin temu, wolcjusz napisał: Pilsko też mnie bardzo ciągnie bo jeszcze nigdy tam nie byłem, ale relacje ze stanu tej stacji też zazwyczaj nie napawają optymizmem. Chętnie bym pojechał o ile obejdzie się bez strat w sprzęcie. Ale góra ośrodka nie działa, tylko kanapy. Możesz śmiało odpuścić. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Szrenica dzisiaj: na otwarcie -8C, w ciągu dnia zeszło do -3C. Otwarty niebieski Puchatek, czerwone Śnieżynka i Lolobrygida ,(Lola od górnej stacji kanapy Karkonosz do samego dołu). Trasy przygotowane bardzo dobrze, śnieg pięknie zmrożony, trzymał do samego końca jak kończyłem ok. 13.00. W dolnych partiach Śnieżynki i Loli ze 2-3 lekkie przetarcia, poza tym leży na nich sporo śniegu. Trwa też naśnieżanie orczyka Świąteczny Kamień (wygląda na to , że jutro-pojutrze powinien ruszyć) Frekwencja: do Karkonosza do 11.00 całkowicie bez kolejek, po 11.00 kolejka na ok 3-4 minuty, do Puchatka kolejka od rana ale tam kanapą nie wjeżdżałem. Jutro chyba Czarnów ( od dłuższego czasu działają tam wszystkie trzy trasy). 17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 47 minut temu, wp napisał: Stożek wcale nie jest " potwornie wolnym krzesłem" . Jeżdzimy z prędkością 1,8 m/s lub 2 m/s. Tak jeżdża praktycznie wszystkie koleje niewyprzegane , nawet te z taśmą. Oczywiście można puścic szybciej np 2,4 m/s (to tylko kwestia przekrecenia pokrętła) ale wtedy zaczynaja sie problemy ; nie przy wsiadaniu ale przy wysiadaniu - co kilka minut ktos sie przewróci na zjeździe z peronu. Ja jak będę w okolicach Wisły to na pewno się do Was wybiorę - nawet Mustangiem na letnich. Nie omieszkam poprosić o włączenie II biegu jak nie będzie dużo ludzi. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Cze @pawelb91, @wolcjusz sorka, po dzisiejszej analizie z kamer doszliśmy z @Lexi do wniosku, że nie ma sensu się zabijać i tłuc taki kawał, na 2 zjazdy w miarę ludzko pustych warunkach. Na trasie przygotowywanej na Puchar 2A mało kto jeździł, ale tez nie wiem czy jest czynna. To kilometrowa górka Tak na prawdę to cała gawiedź okupuje albo gondolkę, albo krzesło na dole. Półgodzinne stanie do orczyka przy trasie 2 mnie nie interesuje. Do dyspozycji pewnie pół 6-ki i 1, plaskacza na górze z gondolki pomijam. Mamy za daleko. Na takie atrakcje. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 11 minut temu, marekbtl napisał: Cze @pawelb91, @wolcjusz sorka, po dzisiejszej analizie z kamer doszliśmy z @Lexi do wniosku, że nie ma sensu się zabijać i tłuc taki kawał, na 2 zjazdy w miarę ludzko pustych warunkach. Na trasie przygotowywanej na Puchar 2A mało kto jeździł, ale tez nie wiem czy jest czynna. To kilometrowa górka Tak na prawdę to cała gawiedź okupuje albo gondolkę, albo krzesło na dole. Półgodzinne stanie do orczyka przy trasie 2 mnie nie interesuje. Do dyspozycji pewnie pół 6-ki i 1, plaskacza na górze z gondolki pomijam. Mamy za daleko. Na takie atrakcje. pozdro Ale jedziecie gdzieś w ogóle? Bo mnie ta Jaworzyna z tych samych powodów też średnio leży. Kasina wygląda zachęcająco. Wygląda na to że dzisiaj tłumów w ciągu dnia nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 11 minut temu, marekbtl napisał: Cze @pawelb91, @wolcjusz sorka, po dzisiejszej analizie z kamer doszliśmy z @Lexi do wniosku, że nie ma sensu się zabijać i tłuc taki kawał, na 2 zjazdy w miarę ludzko pustych warunkach. Na trasie przygotowywanej na Puchar 2A mało kto jeździł, ale tez nie wiem czy jest czynna. To kilometrowa górka Tak na prawdę to cała gawiedź okupuje albo gondolkę, albo krzesło na dole. Półgodzinne stanie do orczyka przy trasie 2 mnie nie interesuje. Do dyspozycji pewnie pół 6-ki i 1, plaskacza na górze z gondolki pomijam. Mamy za daleko. Na takie atrakcje. pozdro Na Waszym miejscu też bym się chyba nie pchał. Może obskoczycie jeszcze w tym sezonie Jaworzynę gdy będzie bardziej komfortowo do jazdy... Albo pogonicie skipass gdzieś w internecie, bo nieaktywowany to wystarczy tylko kod do obioru komuś odsprzedać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 5 minut temu, pawelb91 napisał: Na Waszym miejscu też bym się chyba nie pchał. Może obskoczycie jeszcze w tym sezonie Jaworzynę gdy będzie bardziej komfortowo do jazdy... Albo pogonicie skipass gdzieś w internecie, bo nieaktywowany to wystarczy tylko kod do obioru komuś odsprzedać. Paweł, w marcu mamy wyjazd grupowy na 4 dni, ale być może zaraz po feriach wpadniemy z jakimś noclegiem na 2-3 dni w tygodniu. Ja też będę jeszcze kombinował rodzinnie na poprawkę Alpejską. Teraz nie ma sensu. @wolcjusz ja nigdzie nie jadę - @Lexi być może. Może coś skrobnie - myślał o Kasinie, Mosornym, Myślenicach - ale chyba pojedzie na Czarny Groń - bo ma karnety i rzut beretem. Kicha ze śniegiem - a ludzi w sroc. Najgorzej, że mamy już kupione karnety, zarówno na Pilsko - tu mamy bliżej, jak i na Jaworzynę. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 3 godziny temu, wp napisał: 1. Dojazd jest doskonały bo rzeczywiście słabo ze sniegiem ale nawet jak jest bardziej zimowo to droga jest odsnieżana i mamy dość dobra posypywarke. 2. Poziom narciarstwa niestety jest jaki jest. Coraz mniej jest narciarzy którym jazda po takim stoku sprawia frajdę . Nartostradę mamy niestety nieczynną (tylko snieg naturalny) chociaż w styczniu była dość długo czynna w dobrych warunkach. ( 35 zim na Stożku) . Może przydałyby sie młode siły i nowe pomysły Dziękuję Panie Witku za informację! To wszystko jest absolutnie zrozumiałe! Wydaje mi się, że kluczowy jest p. 2 - jest trochę narciarzy dobrych, oni jeżdżą w Alpy niestety. Ale są tacy jak ja - co muszą pojeździć więcej. Dla mnie, jak p. 1 jest OK, to jadę. No, aktualnie NIE, bo KONTUZJA. Ja mogę pomóc tak, że będę promował Stożek na blogu <Twój instruktor> oraz na grupie <I love Narty w PL>. Nie pomaga w tym wspomniana kamera - niewiele widać i nie da się rozciągnąć na cały ekran komputera. Ale obiecuję jakiś tekst, potrzebuję dobrych zdjęć, ściągnę z FB. Serdecznie pozdrawiam! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2 godziny temu, wielofish napisał: Ja jak będę w okolicach Wisły to na pewno się do Was wybiorę - nawet Mustangiem na letnich. Nie omieszkam poprosić o włączenie II biegu jak nie będzie dużo ludzi. Ja też się wybiorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 6 godzin temu, grimson napisał: Wiesz gdzie i kiedy jechać na narty w tym sezonie. jak warun na Loli i Śnieżynce. Dużo brakuje jeszcze śniegu na Loli w dolnym odcinku? Z tego co pisali, LOLA OTWARTA! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 3 godziny temu, wolcjusz napisał: Ale jedziecie gdzieś w ogóle? Bo mnie ta Jaworzyna z tych samych powodów też średnio leży. Kasina wygląda zachęcająco. Wygląda na to że dzisiaj tłumów w ciągu dnia nie było. Ja jutro odpuszczam- popatrzę jeszcze na kamerki i ruszę w piątek do Kasiny, Myślenic albo na Czarny Groń...no chyba że metr śniegu na Pilsko spadnie.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Parę dni odpocząłem, zaczyna mnie nosić by się gdzieś na narty ruszyć. Pewnie z końcem lutego lub początkiem marca. Dajcie znać na pw gdzie się wybieracie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Myślenice odpalają od jutra trasę nr 2 https://fb.watch/xRZ0LDQtWV/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 11 godzin temu, wielofish napisał: Zabrakło jednego istotnego dla mnie argumentu - potwornie wolne krzesło. Dużo osób narzeka na Goryczkową (w tym roku nie muszą...), że krzesło stare, ale tam je jakoś rozpędzają. Przy wsiadaniu trzeba złapać, bo inaczej noga zaboli, ale za to jedzie nie wolniej niż krzesło na Gąsienicowej czy 2A na Jaworzynie (niestety te wyciągi z taśmą też za szybkie nie są, choć też wydaje się, że można szybciej puścić). Staję w obronie Stożka, który bardzo lubię; krzesło rzeczywiście już nie nowe - w końcu pierwsze krzesło w Wiśle; jako, że niewyprzęgane, to z założenia wolniejsze od takiego wyprzęganego; ale bez przesady; ono nie jest też jakieś bardzo długie; do tego brak kolejek rekompensuje nieco wolniejszą prędkość, która na tle Mosornego wydaje się szalenie prędka 😉 To czego żal, to że zimy coraz mniej śnieżne i tym samym Esso, "S", czy jak tam zwać czarną trasę, niestety często nie do zjechania - tam naśnieżania nie ma; podobnie rzecz się ma z nartostradą - niezwykle urlokliwą i lubianą przez dzieciaki. Za to jak natura pomoże, to miejsce absolutnie magiczne. Bardzo żałuję, że mimo, iż klub córki już jutro rusza w kierunku Stożka, to z różnych względów, pierwszy raz od wielu, wielu lat, w tym sezonie pewnie nie uda mi się tam zjechać... bardzo żałuję, bo klimat tego miejsca sobie bardzo cenię. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty (edytowane) Stożek dziś z rana rewelacja Pełna lampa, -7,bezwietrznie Oczywiście nartki muszą być dobrze naostrzony Twardo.b.twardo z rana,trasa przygotowana b. dobrze Narciarzy mało, można przez 2-3 h z rana nieźle sobie pojeździć w super klimacie 😎💪 Edytowane 19 Luty przez marcinn 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty Jak dla mnie stożek to super miejsce i najlepsza stacja w Wiśle. Jak ktoś nie był, to polecam! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi