lski@interia.pl Napisano 6 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2025 Jaworzyna dziś , zmrożona trzymała do południa,ludzi mało,bardzo dobry dzień... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 6 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2025 (edytowane) 2 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Jaworzyna dziś , zmrożona trzymała do południa,ludzi mało,bardzo dobry dzień... ...choć moje towarzystwo z Ukrainy,spragnione śniegu, nie miało nade mną litości,zjechaliśmy 25 razy główna trasą bez zatrzymywania,do ostatniej kolejki.Jutro ma być deszcz,ale podobno nie jest to żadna przeszkoda... Edytowane 6 Grudzień 2025 przez lski@interia.pl 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2025 Tylicz Ski 6.12.2025 Dzisiaj była lepsza jazda niż sądziłem że będzie. Stok zmrożony wytrzymał do około 11:30 - 11:45. Później zmiękło wierzchem ale spód trzymał cały czas. O 9 rano -1 st., o 13 godzinie +5 st. Ludzi mało, mniej niż tydzień temu. Skipass jednodniowy w cenie 75zł. Pojeździłem 6 godzin. Na przyszły weekend mogą być przetarcia bo śniegu na trasie dużo nie jest a prognozy słabe... Kolejne jazdy lokalne zrobie pewnie dopiero po świętach, w zależności od tego co będzie czynne. Gdy ranne wstają na Tyliczem zorze Krynicki deptak: 21 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 7 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2025 (edytowane) Zachęcony wczorajszym wabikiem Tylicza i po przejrzeniu kamerek oraz termometrów na Podhalu, wybór padł dzisiaj na Litwinkę. Poza mną, na ten pomysł wpadło też kilka szkółek 😁. A było tak : świetny śnieg, momentami mocno ograniczona widoczność, czasami liczne grupy szkolące się. Ale było też tak ja na zdjęciu. Ja w każdym bądź razie się wyjeździłem. ps. jak w nocy będą minusy i Białka coś więcej pootwiera, to chyba będę w nią celował środkiem tygodnia. Edytowane 7 Grudzień 2025 przez ravick97 19 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2025 Jaworzyna niedzielna.Dół we mgle,w połączeniu z drobnym deszczem śnieg znika w oczach.Przetopy,w których zaczyna płynąć woda,przetarcia,patrząc na prognozę,mogą to być ostatnie dni jazdy w tym roku... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2025 4 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Jaworzyna niedzielna.Dół we mgle,w połączeniu z drobnym deszczem śnieg znika w oczach.Przetopy,w których zaczyna płynąć woda,przetarcia,patrząc na prognozę,mogą to być ostatnie dni jazdy w tym roku... Od jutra zamykają zjazd na dół. Święta w zasadzie już stracone co do jazdy lokalnej, może po nowym roku będzie lepiej... Tak naprawdę to lokalnie czekam najbardziej na Rytro ze ściankami - może połowa stycznia (?) oraz Cieniawe w pełni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2025 12 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Jaworzyna niedzielna.Dół we mgle,w połączeniu z drobnym deszczem śnieg znika w oczach.Przetopy,w których zaczyna płynąć woda,przetarcia,patrząc na prognozę,mogą to być ostatnie dni jazdy w tym roku... plus jest taki, że jak to zmrozi, to zrobi się fajny podkład. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 8 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2025 Dec 8 W sobotę Stok, w niedzielę Soszów. Start sezonu instruktorskiego W sobotę zacząłem nowy sezon instruktorski: na stoku Stok z salezjanami. Wyjazd poprzedziło drobne nieporozumienie domowe: — Gdzie jedziesz na te narty, kochanie!? — Na Stok. — To wiem, ale gdzie konkretnie? — Przecież mówię, że na Stok! — Nie pogrywaj sobie ze mną... Jak się ma córkę górala za żonę, trzeba uważać... Problem z wyjazdem sobotnim był taki, że w zasadzie byłem niepotrzebny. Szkoła zgromadziła swojską małą grupę w zasadzie zawodowych narciarzy. Miało to sens na pierwszy wyjazd ze szkoły w sezonie oraz odwilżową pogodę. Moja rola ograniczyła się więc do krzyczenia na uczniów (w sporej części absolwentów) w sprawach drugorzędnych, zrobienia kilku zdjęć i kilku filmów oraz puszczenia grupy wolno. Jestem ofiarą własnego sukcesu, wszystkich dobrze nauczyłem, więc... nie mam kogo uczyć. Salezjanie muszą mi podesłać jakieś nowe roczniki wkrótce. I z pewnością to zrobią. W sobotę na stoku Stok było w miarę luźno, trochę ludzi przyjechało, ale głównie po 10-tej. Za to stok Stok i dwie czynne trasy były w najlepszym stanie na początku naszej jazdy: ok. 8:30. Jak kończyliśmy o 12:30 też było nieźle, ale śnieg był już ciężki. Za to trasy nadal zaskakująco równe, muldy nie powstały. Niemniej warunki były dla koneserów. Takie marcowe: rano zmrożone, potem mokro i ciężko. Tekst i zdjęcia tutaj (link): https://twojinstruktor.blogspot.com/2025/12/w-sobote-stok-w-niedziele-soszow-start.html 15 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
friski Napisano 8 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2025 Godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał: W sobotę na stoku Stok było w miarę luźno, trochę ludzi przyjechało, ale głównie po 10-tej. Za to stok Stok i dwie czynne trasy były w najlepszym stanie na początku naszej jazdy: ok. 8:30. Jak kończyliśmy o 12:30 też było nieźle, ale śnieg był już ciężki. Za to trasy nadal zaskakująco równe, muldy nie powstały. Niemniej warunki były dla koneserów. Takie marcowe: rano zmrożone, potem mokro i ciężko. To ja się podłączę z wrażeniami z trzech godzin po ratrakowaniu (od 17): - parking pod samą kasą (pomimo że pod hotelem mnóstwo aut, trzymali osobną pulę miejsc parkingowych dla narciarzy), - narciarzy mało (nie że pustki ale dało się ogarnąć chwile że cały stok był do dyspozycji na wyłączność), - warunki idealne jak na to co w pogodzie (nie za miękko, nie za twardo; może dlatego że słońce nie operuje nie zrobiło się grząsko, cały czas na wąskich nartach bez problemów z wybutowaniem). Bardzo udane rozpoczęcie sezonu. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 10 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2025 Czarna Góra. Trzymamy się dzielnie, warun dobry, na trasach pustki. Serdecznie pozdrawiam. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 10 Grudzień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2025 Czantoria cała wytopiona, bez szans na skitury. Może Szczyrk w weekend na skitury, ale też może być słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2025 Kto postawi halę będzie pić szampana 🍾 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2025 Szacunek dla Czarnów Ski. Jedyna stacja w polskich i czeskich Sudetach, z odpalonymi nocnymi jazdami w tygodniu: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 10 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2025 Cze Perła Podhala 😀. No dzisiaj to nie było komu dzień dobry powiedzieć. Czerwoną jechałem 1685 razy z czego 85 pod górę. Pogoda i Warun sztos. 7 h i nogi mi weszły w 4 litery. a Tatery jak zwykle pikne 👍 pozdro 18 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2025 13 minut temu, marekbtl napisał: Cze Perła Podhala 😀. No dzisiaj to nie było komu dzień dobry powiedzieć. Czerwoną jechałem 1685 razy z czego 85 pod górę. Pogoda i Warun sztos. 7 h i nogi mi weszły w 4 litery. a Tatery jak zwykle pikne 👍 pozdro strażników muld na tej czerwonej ni ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 10 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2025 28 minut temu, grimson napisał: strażników muld na tej czerwonej ni ma? Jakich muld???? No sam nie byłem w stanie ich zrobić😀. Tak na serio, baaaardzo mało ludzi. Dosłownie garstka. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2025 49 minut temu, marekbtl napisał: Jakich muld???? No sam nie byłem w stanie ich zrobić😀. Tak na serio, baaaardzo mało ludzi. Dosłownie garstka. pozdro A temperatura?.. wytrzyma to trochę jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 11 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2025 Puściutka Czarna Góra wita 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2025 50 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Puściutka Czarna Góra wita te brązy przebijające się przez śnieg nie wróżą nic dobrego. kreski norwega natomiast robią się obiecujące: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 11 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2025 16 godzin temu, WojtekM napisał: Czantoria cała wytopiona, bez szans na skitury. Może Szczyrk w weekend na skitury, ale też może być słabo. Szczyrk też nie da rady. Wczoraj byłem pod gondola ale po dopytaniu o warunki osoby która zjeżdżało/ schodziła zrezygnowałem i wróciłem. Do hali skrzyczenskiej jest 20 przepinek, a śnieg jest już tylko na hałdach pod armatkami, a tak to błoto i woda. Od hali podobno się jeszcze jakoś dalo dojść do schroniska na fokach 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 11 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2025 14 godzin temu, Lexi napisał: A temperatura?.. wytrzyma to trochę jeszcze? Rano było zmrożone i tak do 11.00 super. Ja jeździłem do 15.00 i warunki petarda. Dojazdówka do starego krzesła nad FIS do końca petarda. Bania - petarda. Czerwona oba warianty, petarda. Kotelnica na dole i górze zmęczona, dla mnie bez różnicy. Niebieska bublina przy czerwonej trasie ok 12.00 była petarda, raz jechałem, bo tam kurła jest tak płasko… ale w cieniu cały dzień. Śniegu dużo, bez przetarć. Oczywiście rano wszystko przygotowane jak należy. Ale to Białka. Reszta szczątkowe ilości śniegu. Litwinka działa. Kotelnica dość szeroko zrobiona jak na takie ilości śniegu. Jak nie będzie świeciło - wydrży na 100%, ale tam będą masy narodu. pozdro 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 11 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2025 3 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: Puściutka Czarna Góra wita Zmrożone z rana? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 11 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2025 45 minut temu, marekbtl napisał: Zmrożone z rana? pozdro Przez pierwsze 2 h o dziwo dość mocno, jak ma temperature z rana +4C (odczuwalna sporo niższa). Teraz trochę puściło ale , jak dla mnie jest naprawdę nieźle ( idealne warunki na ciut szerszą nartę, dzisiaj Salomon s max10 XT 75 pod butem). Wczoraj byłem w Zieleńcu i tam juz lecą na oparach, w CG na czerwpnej B jrst jeszxze spora warstwu śniegu, są drobne przetarcia, jedno większe na samej górze, ale opłaciło im sie mocne wczesniejsze dośnieżanie. Pojedyńcze osoby na stoku, można sie bawic na calej dlugosci i szerokosci. Kilku skiturowców. Sama góra przez cały dzien zamglona. Dziś w nocy ma być lekki przymrozek tak że moze coś jeszxze dośnieżą. Zdjecia z godz. 13.00: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 11 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2025 4 godziny temu, grimson napisał: te brązy przebijające się przez śnieg nie wróżą nic dobrego. kreski norwega natomiast robią się obiecujące: Jest nieźle, dadzą radę, nawet mgla teraz na górze ustàpiła: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2025 Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Jest nieźle, dadzą radę, nawet mgla teraz na górze ustàpiła: Wygląda znakomicie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi