Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, tresor napisał:

Zrobić to pewnie prędzej czy później zrobią, bo po prostu ma to sens i jest jak najbardziej wykonalne. Trochę śmieszne, że jest za stromo na trasę. Śmiało, robić czarną, wreszcie skończy się punktowanie Białki, że słabo bo płasko:). Rozumiem jednak, że ma tam jeździć przede wszystkim narciarz rodzinny, a tego czarny kolor przeraża. 

Gondola do Rusina? Trochę chyba za grubo, jak na chęć połączenia ze stacją, która ma raptem z 2 km tras. No chyba, że tam też się rozbudują, a jest raczej gdzie. W każdym razie kibicuję mocno.

Ja tez. A jakby się uparli to po drodze kilka stoków tez można by odpalić. Choć pisza ze stromo, czy ja wiem, podobnie jak 6.

Edytowane przez sstar
  • Like 1

3 godziny temu, sstar napisał:

Ja tez. A jakby się uparli to po drodze kilka stoków tez można by odpalić. Choć pisza ze stromo, czy ja wiem, podobnie jak 6.

Niech nie wygłupiają się z tą gondolą. Z górnej stacji kanapy Kaniówki do Porsche kanapy Rusina w linii prostej jakieś 600metrów, 18-19 procent średniego przewyższenia (na szóstce jest więcej). Oczywistym jest jednak że taka trasa pójdzie wzdłuż Kaniówki skręcając u dołu w stronę Kaniowskiego Potoku wydłużając trasę. Kanapa i przerzut nad potokiem załatwia sprawę. Oślą łączkę wypadałoby tylko przenieść.

Już obecnie Kaniówka to odrobinę bardziej wymagająca część "kurortu" - zawsze tam twardo i lodu też sporo wychodzi. 

W dniu 10.01.2022 o 23:27, lika napisał:

Moim zdaniem, z opcją na niebieską i czerwoną trasę:

Kaniowka-Rusin.png

Tylko tam gdzie proponujecie te trasy przepływa Kaniowski Potok i teren mocno się obniża zarówno od Rusińskiego jak i Kaniówki. Średnio widzę tam opcję poprowadzenia trasy nawet z jakimś mostkiem. Prędzej jakiś kolejka krzesełkowa łącząca dół Kaniówki i Rusińskiego ( np. przeniesiony ten 3 osobowy złomek z głównej Kotelnicy)

• 2 weeks later...
W dniu 16.01.2022 o 18:19, Andis napisał:

Jak chcecie poczytać o narciarskich planach Rzeszowa, to zapraszam:

https://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,34962,28004114,na-narty-do-matysowki-na-to-jeszcze-poczekamy.html

Uważam, że stok o takim nachyleniu i na takich wysokościach n.p.m to strzal w dziesiątkę. Oczywiście sarkazm z mojej strony. Jest taki stok na Pomorzu - Przywidz 60 m przewyższenia i 600 m dlugości. Nie polecam nawet uczącym się. 

57 minutes ago, Narciarz ze Śląska said:

Ja już tą trasą jechałem. Jest gotowa.

W grudniu będąc na Stoku ze zdziwieniem skonstatowałem - ooo, nowa trasa. Nie chwalili się nią wcześniej, a w zeszłym sezonie nie było tam jeszcze nic widać. Bardzo pozytywne zaskoczenie.  Pan z obsługi mi powiedział, że jest gotowa, ale nie otworzą jej w tym sezonie, bo nie ma jeszcze naśnieżania i oświetlenia. A przecież nie trzeba tego w dzień, gdy jest napadane - co się właśnie potwierdziło.

1 minutę temu, marekesz napisał:

W grudniu będąc na Stoku ze zdziwieniem skonstatowałem - ooo, nowa trasa. Nie chwalili się nią wcześniej, a w zeszłym sezonie nie było tam jeszcze nic widać. Bardzo pozytywne zaskoczenie.  Pan z obsługi mi powiedział, że jest gotowa, ale nie otworzą jej w tym sezonie, bo nie ma jeszcze naśnieżania i oświetlenia. A przecież nie trzeba tego w dzień, gdy jest napadane - co się właśnie potwierdziło.

Nie dziwię się, że się nie chwalili za bardzo. To jedyna metoda na, hmmm, brak kłopotów. Oczywiście wszystko załatwili legalnie, ale to... i tak nie gwarantowało braku kłopotów.

BRAWA DLA STACJI!

• Like 5

2 minuty temu, marekesz napisał:

Myślę, że za rok będzie już oświetlona.