Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, shuger napisał:

Gdzie masz te ratraki? :S
Co za brednie,  osobiście jeszcze nigdy nie spotkałem aby w Alpach jeździł po otwartej trasie między ludźmi ratrak...

@ptk89

Bez zbędnych komentarzy.

10.03.2013 Hintertux poniżej pośredniej.

Początek jak widać zwykła trasa, potem przesmyk (jedyna możliwość jazdy dla narciarzy ale nie dla ratraka) potem jechał dalej szeroką trasą .

Nie był to odosobniony przypadek na moich wyjazdach w Alpy.

Edytowane przez Piotr_67
  • Like 1

2 minuty temu, Piotr_67 napisał:

Bez zbędnych komentarzy.

10.03.2013 Hintertux poniżej pośredniej.

Początek jak widać zwykła trasa, potem przesmyk (jedyna możliwość jazdy dla narciarzy ale nie dla ratraka) potem jechał dalej szeroką trasą .

Nie był to odosobniony przypadek na mich wyjazdach w Alpy.

Gdzie tam widzisz ratrak?😵 

• Like 1
  • Haha 3

@johnny_narciarz jeśli dla Ciebie zdjęcia spod bramek i to, że byłem na miejscu nie jest faktem...to sory nie mamy o czym dyskutować.

Jesteś zwykłym zakłamanym człowieczkiem w różowych okularach, które w dodatku chyba kupił Ci Zarząd TMR. Do tego świetnie manipulujesz treścią
Przykłady:
1. Piszę Tobie o braku przygotowania trasy numer 6,a Ty do mnie że korzystniej było im przygotować łatwe trasy przy dobrych wyciągach. To kuźwa trasa numer 6 ma kolor czarny i jest przy orczyku? Ja całe życie myślałem, że to niebieska płaska trasa pomiędzy gondolą i krzesłem.
2. O pracownikach napisałem Ci jasno, że nie mam na myśli szukanie "wolnych" pracowników tylko zachęcenie pracowników posiadających pracę by dla lepszych zarobków zmienili ją na korzyść SMR.

Naucz się czytać ze zrozumieniem to co ktoś próbuje Ci powiedzieć. Dyskusję z Tobą zakończyłem.

• Downvote 5

Tu było ciekawie (zdjęcie poniżej), z drugiej jednak strony w Polsce ratraki rzadko wyjeżdżają na otwarte trasy więc inna jest świadomość ludzi. Kiedyś znajomy (osoba którą zatrudniałem do pracy) zginął na Chopoku bo wpadł pod pracujący ratrak. W mojej ocenie wypuszczanie kilku ratraków przy dość dużym ruchu na trasie to zwykła nonszalancja, ale to nacechowana subiektywnie opina. Dziś ratraki też jechały po "4" po otwarciu ośrodka więc raczej nie jest to odosobniony przypadek.

DSC-8433.jpg 

• Like 1
  • Thanks 2

19 minut temu, Piotr_67 napisał:

Nie był to odosobniony przypadek na moich wyjazdach w Alpy.

Być może się zdarza raz na ileś... niemniej jest to skrajnie niebezpieczne i w żaden sposób nie jest wzorcem ani usprawiedliwieniem.
Po prostu nie powinno mieć miejsca nigdzie (jedynie mogę zrozumieć że w sytuacjach krytycznych /lawina etc./ coś takiego się dzieje).

7 minut temu, ptk89 napisał:

1. Piszę Tobie o braku przygotowania trasy numer 6,a Ty do mnie że korzystniej było im przygotować łatwe trasy przy dobrych wyciągach. To kuźwa trasa numer 6 ma kolor czarny i jest przy orczyku? Ja całe życie myślałem, że to niebieska płaska trasa pomiędzy gondolą i krzesłem.

Ja nie umiem czytać ze zrozumieniem? Powyżej masz najlepszy przykład, że to Ty masz problem. Napisałem wyraźnie o słabej zimie i otwarciu tego co najlepiej się sprzedaje. To nie oznacza jednocześnie, że "starczyło śniegu" na wszystkie niebieskie.

O pracownikach też nic nie zrozumiałeś...

Czasami piszesz takie bzdury, że trzeba to sprostować, bo jeszcze ktoś uwierzy, że np. SMR (wcześniej SON, GAT, GON) to nowa stacja, istniejąca od  zaledwie kilku lat...

• Like 2
  • Downvote 1

1 godzinę temu, Wuwu09 napisał:

Na trasach 5 i 11 trwa dośnieżanie ? Byłem w Szczyrku do 30 grudnia 2018 i nie było systemu dośnieżania. Więc da się? W trzy dni postawić infrastrukturę? A ja myślałem, że takie cuda tylko na Jasnej Górze. Proszę poprawić mnie jeśli cos pomyliłem. 

Nic się nie zmieniło, cudów też nie ma ;). Bieńkula i Golgota mają rozprowadzoną "starą" instalację, czyli wodną i elektryczną. Naśnieżanie armatkami przewożonymi przez ratraki. SMR ma ich sporo.

• Like 1

Trochę ptk89 ma racji, bo chodziło mu głównie o to, że trasa nr 6 istnieje na mapce, a nie jest udostępniona dla narciarzy. Podobnie jak np. czarne trasy "3" i "6" na Chopoku, które od lat nie są ratrakowane, a też są wliczane do łącznej długości tras. Takiego marketingu nikt nie powinien bronić - on ma miejsce właśnie dlatego, że klienci (my) na to przyzwalają i przymykają oczy. Chyba niewielu z nas zależy na otwieraniu wąskiej trasy nr 6 w Szczyrku, ale chodzi o rzetelność w informowaniu klientów. To samo odnośnie prędkości wyciągów (innej w teorii, a innej w praktyce). Nawet jeżeli ogólna ocena TMR jest pozytywna, to pewne mankamenty wytykane są słusznie.

• Like 1
  • Thanks 2

7 minut temu, johnny_narciarz napisał:

Czasami piszesz takie bzdury, że trzeba to sprostować, bo jeszcze ktoś uwierzy, że np. SMR

Prostować to trzeba Twoje bajeczki o alpejskiej trasie z Kopy. :D :D :D 
Jak znajdę chwilę czasu to chętnie podsumuję bajki o Szczyrku które przetoczyły się przez to forum od zeszłego roku...
Zebrało się tego całkiem sporo...
Sporo osób niestety "nacięło się" czytając je i pojechało do "nowego" Szczyrku z innym nastawieniem.

Na szczęście z biegiem czasu wielu z tych bajkopisarzy już zniknęło z forum a część bardziej inteligentnych zrozumiała i zaczęła pisać bardziej obiektywnie. :) Z korzyścią dla wszystkich :) 

• Like 1
  • Downvote 1

15 minut temu, fredek321 napisał:

Nic się nie zmieniło, cudów też nie ma ;). Bieńkula i Golgota mają rozprowadzoną "starą" instalację, czyli wodną i elektryczną. Naśnieżanie armatkami przewożonymi przez ratraki. SMR ma ich sporo.

No to fajnie, to dobra wiadomość. Ale znając "szczęście " SMR, to pewnie wody zabraknie, albo wiatr będzie zbyt silny, albo temperatura za wysoka. Ale niech się uda. 🤞👍

• Haha 2
  • Downvote 1

19 minut temu, shuger napisał:

Cukiereczku, cały czas czekam na jakiś cytat w tym temacie! Pokazałeś jeden, którym udowodniłeś, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. :P

Policzyłeś już te noclegi w Szczyrku? O Tobie napisałem prawdę, bo gdybyś się choć przejechał po Szczyrku i trochę rozejrzał, sam byś ich naliczył więcej niż 39... :P

25 minut temu, shuger napisał:

Jak znajdę chwilę czasu to chętnie podsumuję bajki o Szczyrku które przetoczyły się przez to forum od zeszłego roku...
Zebrało się tego całkiem sporo...
Sporo osób niestety "nacięło się" czytając je i pojechało do "nowego" Szczyrku z innym nastawieniem.

Na szczęście z biegiem czasu wielu z tych bajkopisarzy już zniknęło z forum a część bardziej inteligentnych zrozumiała i zaczęła pisać bardziej obiektywnie. :) Z korzyścią dla wszystkich :) 

Cześć

Ma takie pytanie. Kto Ty jesteś i ile lat jeździsz na nartach? Bez urazy, po prostu chciałbym wiedzieć czasami z kim rozmawiam?

Pozdrowienia

• Haha 1

12 minut temu, marboru napisał:

Niezłe jaja w tym wątku 😁 

Ten wątek już tak ma... 

@johnny_narciarz odpuść. Nie wygrasz 😂

Jaja jeszcze większe, bo jadę do Szczyrku na śniadanie narciarskie w sobotę 😮😀

Przypadkiem zeby ci sie nie spodobało, bo będziesz posądzony o różowe okulary xd

• Like 1