Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, moruniek napisał:

A mnie zastanawia czemu aktualnie nie śnieżą ? COS śnieży, BSA też, a SMR ma już wystarczającą ilość śniegu ? Ich tłumaczenie o automatycznym włączaniu systemu przy -3, też do mnie jakoś nie trafia (bo aktualnie COS -8, BSA -4,6). 

Ja myślę że to jest  tak ,jutro weekend .Chcą mieć trasy na jakimś poziomie z ,którym mają problem.

Jak zaczną śnieżyć ,to trzeba by było rano to rozprowadzić i ponownie przygotować trasy.

A to są koszta ,ludzi ratraka itd.

Mogę się mylić ,ale tak to widzę.

1 godzinę temu, moruniek napisał:

A mnie zastanawia czemu aktualnie nie śnieżą ? COS śnieży, BSA też, a SMR ma już wystarczającą ilość śniegu ? Ich tłumaczenie o automatycznym włączaniu systemu przy -3, też do mnie jakoś nie trafia (bo aktualnie COS -8, BSA -4,6). 

A co tu się zastanawiać ? Kasa się zgadza, sezonowe karnety sprzedane więc na co śnieżyc ? Mają otwarte 20 km ale o jakości śmiesznej. Ich automatyczny system działa na jakieś inne temperatury. Pewnie pan Józek musi zadecydować czy uruchomić automatyczny system ;)

14 godzin temu, toppaner napisał:

Ja myślę że to jest  tak ,jutro weekend .Chcą mieć trasy na jakimś poziomie z ,którym mają problem.

Jak zaczną śnieżyć ,to trzeba by było rano to rozprowadzić i ponownie przygotować trasy.

A to są koszta ,ludzi ratraka itd.

Mogę się mylić ,ale tak to widzę.

Ta sama firma na moltku sniezy co noc, czasami już w dzień a śniegu ubitego 3,10...

• Sad 1

25 minut temu, Mops napisał:

Jestem już Szczyrku i Golgota bialutka

Bialutka to ona nie jest, bardziej dalmatyńczyka przypomina 🤣 Aczkolwiek faktycznie na dole na połączeniu z trasą nr 10 mają zmagazynowane hałdy śniegu wysokie na 4-5m. Choć osobiście wątpię by to było przygotowane dla Golgoty, gdyby chcieli ją uruchamiać to mieli przez cały tydzień warunki do naśnieżania, mimo tego nie naśnieżali :/  Te rezerwy do raczej do ratowania 10. 

Edytowane przez pasazer85
  • Like 1

W dniu 24.01.2020 o 17:12, toppaner napisał:

Co do zamknięcia kolei to nie można mieć pretensji , naprawdę wiało.

A jeszcze taka ciekawostka śnieżyli na potęgę, z jakim  efektem  to chyba nie trudno jest przewidzieć.

22 godziny temu, moruniek napisał:

Już wiemy, naśnieżanie w SMR startuje dopiero jak  solidnie wieje :) 

• Like 1
  • Haha 1

TMR powinien zatrudnić wszystkich specjalistów z tego forum to w końcu sezon trwał by w Sczyrku minium 150dni w sezonie.

Nie chwalę ich ale za działania ale nie koniecznie wszystko jak tak proste jak się wydaję z patrzącym z boku specjalistom.

Godzinę temu, Sapient napisał:

TMR powinien zatrudnić wszystkich specjalistów z tego forum to w końcu sezon trwał by w Sczyrku minium 150dni w sezonie.

Nie chwalę ich ale za działania ale nie koniecznie wszystko jak tak proste jak się wydaję z patrzącym z boku specjalistom.

Ja bym powiedział tak fifty-fifty.

Mądry menedżer poczyta, posłucha i wdroży tylko i wyłącznie to, co ma sens, ręce i nogi. A resztę wyrzuci do kosza.

Ja tam mam wrażenie, że coś tam czytają, niektóre rzeczy biorą pod uwagę (szczególne kwestie wpływające na frekwencję), ale oduczyli się już reagować odruchami jak u Pawłowa.

1 godzinę temu, Sapient napisał:

Ludzie muszą o czymś przecież pisać :)

Jak to w Polsce,trzeba narzekać i zazdrościć drugiemu.

• Downvote 1

52 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Ja bym powiedział tak fifty-fifty.

Mądry menedżer poczyta, posłucha i wdroży tylko i wyłącznie to, co ma sens, ręce i nogi. A resztę wyrzuci do kosza.

Ja tam mam wrażenie, że coś tam czytają, niektóre rzeczy biorą pod uwagę (szczególne kwestie wpływające na frekwencję), ale oduczyli się już reagować odruchami jak u Pawłowa.

Ja mam wrażenia, że trochę przeceniasz siłę oddziaływania forów internetowych. Wg. pewnych badań z 2017r. 29% Polaków kiedykolwiek jeździło na narta, a 10.5% Polaków (4 mln) to czynni narciarze. Ilu z nich (czynnych narciarzy) tu regularnie zagląda? Sądzę, że bardzo niewielki procent. :)

Edytowane przez Ziemowit

7 minut temu, lu5asz napisał:

699 zł za cały sezon?Nie żartuj ze to duża kasa.Pewnie na miesiąc za tyle alko kupujesz :)

Ile było dni dotychczas żeby warto było tam pojechać?  1? 2?

I to wszystkie z nieczynną Golgota i Bieńkula.

Kupiłeś kota w worku to jeździć musisz. SMR się cieszy.

• Like 1
  • Downvote 2

4 minuty temu, lu5asz napisał:

A dlaczego muszę?Bylem do tej pory kilka razy w Szczyrku.

Twoja kasa

Twoje decyzje

Ale nie odbieraj ludziom prawa do uzasadnionej krytyki warunków do których /nieświadomie być może ale jednak/ Ty się przyczyniasz kupując sezonówkę i dając SMR łatwy zarobek bez wysiłku.

• Like 1
  • Downvote 2

Jak flaki z olejem nudzisz @shuger Wiele miejscówek ma tej zimy kłopoty z naśnieżaniem i minerałami na trasie. Zgadnij czemu choć to pytanie przez łzy. Są nawet tacy co już nie śnieżą bo się poddali. Może spróbują jak by spadło choćby z 10 cm śniegu. Koszty naśnieżania nawet 1 nocy są gigantyczne i ciągle rosną. Będziesz zaraz jojczył, że podnieśli ceny. Jeżdzi się na tym co jest i trzeba być uśmiechniętym, że jest biało dookoła. Inny kłopot to gdyby takich jojczków, narzekaczy, roszczeniowców było w większości to ośrodek by upadł i raczej na 150% nikt by go już nie kupił. 

• Like 3

Godzinę temu, shuger napisał:

Ile było dni dotychczas żeby warto było tam pojechać?  1? 2?

I to wszystkie z nieczynną Golgota i Bieńkula.

Kupiłeś kota w worku to jeździć musisz. SMR się cieszy.

A dlaczego muszę?Bylem do tej pory kilka razy w Szczyrku.

Jazda!!!!!Nawet fajnie:)

1A9CBA46-AD83-40E0-950C-E235EDA333BF.jpeg

Edytowane przez lu5asz
  • Like 2

37 minut temu, Author napisał:

Inny kłopot to gdyby takich jojczków, narzekaczy, roszczeniowców było w większości to ośrodek by upadł i raczej na 150% nikt by go już nie kupił. 

Biedny fundusz inwestycyjny...

Proponuje zorganizować akcję "Cegiełka na SMR"...

Może wtedy wezmą się do roboty 😂😂😂😂

• Like 1
  • Haha 1

A ja proponuję, żebyś wziął rozbieg, przechylił się do przodu i przywalił na pełnej prędkości w ścianę. Czytać tego nie da, takiego malkontenta to jeszcze nie widziałem.

Kolega kupił sezonówkę i jest zadowolony.

Ja się wahałem, ostatecznie nie wziąłem i jestem zadowolony.

1 godzinę temu, shuger napisał:

nie odbieraj ludziom prawa do uzasadnionej krytyki warunków do których /nieświadomie być może ale jednak/ Ty się przyczyniasz kupując sezonówkę i dając SMR łatwy zarobek bez wysiłku.

A ty nie odbieraj radości tym, którzy kupili i z radością korzystają.