Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28.01.2023 o 12:49, surfing napisał:

No i mamy efekt niepozbierania luźnych kamieni przed opadami i naśnieżaniem, ratrak zawiną je do śniegu i bez względu na jego ilość będą wychodzić takie niespodzianki.

Z kamieniami to jest jakiś dramat byłem 25.01.2023 i zniszczyłem sobie przez nich narty. 

Dodatkowo jak opublikowałem na fb zdjęcia realnych warunków na trasie to mnie ZABLOKOWALI także sprawa jest już wg mnie poważna ponieważ ewidentnie tuszują bardzo kiepskie i swoją już drogą niebezpieczne warunki 

To są zdjęcia z godziny 10 rano o 15 to już normalnie był kamieniołom xD

IMG20230125113034.jpg

IMG20230125113028.jpg

IMG20230125112915.jpg

IMG20230125112912.jpg

IMG20230125111829.jpg

IMG20230125111825.jpg

Edytowane przez Mercedes420
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 3

19 godzin temu, jack78 napisał:

7 śnieżą,  może za 2 dni będzie ok.

10 dolna część jest też śnieżona, u góry nie widać czy będzie to 8 (raczej tak),  czy 10.

1 cisza i pustki.

3 jest dośnieżana, bo wygląda słabo.

7 nadal intensywnie dziś śnieżona. Poniżej info co czynne od jutra:

29.01.2023

Harmonogram od poniedziałku

Od poniedziałku tj. 30.01.2023 funkcjonujemy w następujący sposób: 

• Kolej gondolowa A1 na Halę Skrzyczeńską 8:30-16:00 oraz 18:00-21:00 
  • Kolej kanapowa B5 na Zbójnicką Kopę 8:30-15:30 
  • Orczyk na Małe Skrzyczne 8:30-15:30 
  • Kolej kanapowa B1 z Soliska na Halę Skrzyczeńską 8:30-16:00 
  • Kolej kanapowa B2 z Soliska na Wierch Pośredni 8:30-16:00 

Dostępne trasy: 2, 3, 3a, 3b, 3c, 4, 8, 10 dolna część. 

• Like 1

1 godzinę temu, Mercedes420 napisał:

Z kamieniami to jest jakiś dramat byłem 25.01.2023 i zniszczyłem sobie przez nich narty. 

Dodatkowo jak opublikowałem na fb zdjęcia realnych warunków na trasie to mnie ZABLOKOWALI także sprawa jest już wg mnie poważna ponieważ ewidentnie tuszują bardzo kiepskie i swoją już drogą niebezpieczne warunki 

Czyli w Szczyrku stabilnie. 

Przypominają mi się posty z forum sprzed kilku lat, ktoś wrzuca zdjęcie brązowej trasy z dużymi przetarciami i kamieniami a inny pisze że warunki wspaniałe (jeździli tego samego dnia).

🙃

• Like 1
  • Haha 2

21 godzin temu, jack78 napisał:

7 śnieżą,  może za 2 dni będzie ok.

10 dolna część jest też śnieżona, u góry nie widać czy będzie to 8 (raczej tak),  czy 10.

1 cisza i pustki.

3 jest dośnieżana, bo wygląda słabo.

Założyłem się tu z kimś, że prędzej kosmitów w Szczyrku zobaczę, niż czynną trasę naprawdę trudną w SMR, np. Jedynkę. O Bieńkuli i Golgocie nie wspominam, bo dla stacji one nie istnieją!

Dzisiaj trochę minerałów na dole trasy nr 3 i 4 było, ale do ominięcia. Ludzi jak na niedzielę i zmianę turnusów feryjnych umiarkowanie. Spodziewałem się kolejek co najmniej dwa razy większych. Tragedii nie było. O 8:25 na drugim parkingu pod gondolą połowa miejsc parkingowych jeszcze wolna. Rzadki widok o tej godzinie w niedzielę.

• Like 1

42 minuty temu, kordiankw napisał:

Dzisiaj trochę minerałów na dole trasy nr 3 i 4 było, ale do ominięcia. Ludzi jak na niedzielę i zmianę turnusów feryjnych umiarkowanie. Spodziewałem się kolejek co najmniej dwa razy większych. Tragedii nie było. O 8:25 na drugim parkingu pod gondolą połowa miejsc parkingowych jeszcze wolna. Rzadki widok o tej godzinie w niedzielę.

Zaspałeś 😉? Do Ciebie to niepodobne. 

• Haha 1

1 godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Założyłem się tu z kimś, że prędzej kosmitów w Szczyrku zobaczę, niż czynną trasę naprawdę trudną w SMR, np. Jedynkę. O Bieńkuli i Golgocie nie wspominam, bo dla stacji one nie istnieją!

Bieńkula i Golgota chodziły w ubiegłym roku. Zobacz od 2:42

Wydaje mi się, że te trasy są tylko odpalane jak jest wystarczająco naturalnego śniegu. 

• Like 1

3 godziny temu, pawelb91 napisał:

Przypominają mi się posty z forum sprzed kilku lat, ktoś wrzuca zdjęcie brązowej trasy z dużymi przetarciami i kamieniami a inny pisze że warunki wspaniałe (jeździli tego samego dnia).

🙃

Pamiętam jak zaklinali rzeczywistość 😉😁, fotka z tamtej polemiki 😱🤣😂

IMG_20230129_223506.jpg

• Like 1
  • Confused 1

1 godzinę temu, jack78 napisał:

Bieńkula i Golgota chodziły w ubiegłym roku. Zobacz od 2:42

Wydaje mi się, że te trasy są tylko odpalane jak jest wystarczająco naturalnego śniegu. 

Co to za muza jest podłączona do tego nagrania? lepiej mi podnosi ciśnienie niż energetyk :)

" Od jutra tj. 3.02.23 dostępna będzie czerwona trasa nr 7 na prawie całej długości (ostatni odcinek trasy będzie połączony z trasą nr 4). 

W końcu zima do nas zawitała w pełnej okazałości! W kolejnych dniach planujemy udostępnienie kolejnych tras, o szczegółach będzie informować jutro!  "

Ktoś był na miejscu i jest w stanie realnie ocenić o których trasach mowa?

Edytowane przez korylcio

4 minuty temu, korylcio napisał:

" Od jutra tj. 3.02.23 dostępna będzie czerwona trasa nr 7 na prawie całej długości (ostatni odcinek trasy będzie połączony z trasą nr 4). 

W końcu zima do nas zawitała w pełnej okazałości! W kolejnych dniach planujemy udostępnienie kolejnych tras, o szczegółach będzie informować jutro!  "

Ktoś był na miejscu i jest w stanie realnie ocenić o których trasach mowa?

Ja byłem, tylko nie wiem o co pytasz. Realnie mowa o trasach 7 i 4, czyli obie z Hali Skrzyczeńskiej do Soliska. 4 otwarta od tygodnia, 7 śnieżą od tygodnia i wyglądała ostatnio nieźle, jeśli idzie o ilość śniegu.

Wg mnie została do otwarcia 1-sportowa, ale tam poza naturalnym śniegiem nie ma nic więcej. Armatki nie pracowały nawet 5 minut,

Jeszcze pytanie, kojarzy ktoś od której można jeździć na wspólnym karnecie na kolei COS Skrzyczne? Teoretycznie na stronie widnieje, że od 8:00, ale swego czasu była to godzina otwarcia wyłącznie dla karnetów tylko COS. 

Edytowane przez korylcio

16 minut temu, korylcio napisał:

Jeszcze pytanie, kojarzy ktoś od której można jeździć na wspólnym karnecie na kolei COS Skrzyczne? Teoretycznie na stronie widnieje, że od 8:00, ale swego czasu była to godzina otwarcia wyłącznie dla karnetów tylko COS. 

Od 8:30. 
Natomiast jeśli chodzi o siódemkę, to w środę była otwarta na odcinku do krzyżówki z 4A. Poniżej wzdłuż kanapy ratrak dopiero rozgarniał kopy śniegu, więc dziś pewnie jest otwarta do samego dołu. 

59 minut temu, korylcio napisał:

Maja z tym straszny bajzel. Jak byłem tam w grudniu to część karnetów było od 8:30, a mój i dzieci zadziałały od 8:20