Gość Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 2 godziny temu, keisyzrk napisał: Jasiek, pozostaje nam tylko cieszyć się szczęściem innych... No ja Wam dopiero pokaże narciarski sadyzm przez święta Wy będziecie się obżerać i męczyć przy stole... a ja sobie będę 5 dni śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 6 godzin temu, Plywak napisał: Jak ktos ma ochote razem pojezdzic lub wypic browarka, to niech wysle kontakt na priv Pojeździć na rowerku można i dookoła zapory, a i browarka wypić jak nie można z wami. Chyba, że za tydzień. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 hej, Jak juz Plywak pisal - rano zmrożone dla mnie super lubię twarde warunki pojechałem od razu sprawdzic poludnie ale chmura tam zawisla zjechalem raz i wrocilem na polnoc. A tam piekne slonce, duzo niebieskiego nieba. Nie patrzylem na zegarek ale chyba kolo 10 (moze wcześniej) północ pościło i zaczęły sie odsypy aby kolo 12 - 13 zmienić sie w spore muldy? hmm wyjątkowo miękkie ale nie mokre. Fajne warunki na szeroka nartke Jasiek bylbys zadolowlony. Ja tez sie doskonale bawilem mimo ze narta waska. Przy momentach pustego kawalka stoku mozna je bylo ostro przecinac dlugimi skretami a jak sie zagesclo towarzystwo to wolniej pomiedzy. Okolo 12 sprawdzilem jeszcze raz poludnie ale odpuscilem. Troche za mokro i kamienie powychodzily. Jezdzilem glownie 1 pod gondola raz 7 i kilka razy 11 no i na poludniu 33 (nie znam tych Waszych nazw ) Jak na Kwiecien jestem bardzo zadowolony z tego wyjazdu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 (edytowane) Nooo widzę że nastąpiło nareszcie "rozdziewiczenie Chopokowskie" nooo i widzę że chyba zadowolony! i w sumie o to chodzi! Wiosną na Chopku (i chyba nie tylko) to norma, że rano beton a od browara trzeba poza trasy bo na trasach horror PS. mnie ta góra już niczym nie zaskoczy! chyba PS2. fajnie że pojeździłeś Edytowane 9 Kwiecień 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 i kilka zdjęć bo do tamtego posta nie mogę już dodać: Rano: I okolice 12 godziny: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 1 minutę temu, Jasiek napisał: Nooo widzę że nastąpiło nareszcie "rozdziewiczenie Chopokowskie" nooo i widzę że chyba zadowolony! i w sumie o to chodzi! W koncu sie udalo:) trzecie podejscie w ciagu 1 tygodnia a i nawet dzis rano malo braklo i bym nie pojechal...... Dzieki za pomoc Jasiek - z Twoimi wskazowkami szybko ogarnąłem nowa dla mnie gorke. Z wyjazdu jestem bardzo zadowolony i chciałbym zdążyć jeszcze pare razy wykorzystac karnet w tym sezonie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Ja dodam info gdzie już lepiej się nie zapuszczać. Czerwona 33 na Krupovą, bardzo czujny zjazd żeby narty w całości dojechały na dół, w kilku miejscach śnieg wymieszany z ziemią i wystają granitowe kamole. Także ostatni rzut oka na moje ulobione już wytopione traski i żegnam Krupovą na ten sezon. Dojazd do gondoli na Kosodrevinie, trzeba być czujnym i trzymać się skrajnie prawej strony zjeżdżając. Dni 11 FIS już też policzone, w górnej części przebijają się przez śnieg jakieś borówko-krzaki a niżej w kilku miejscach trawa. Gościu na poniższym zdjęciu cisnął przez trawę i kamienie a narty krzyczały tylko bezradnie "AUUUĆ" Reszta czynnych tras w miarę ok, ale trzeba być czujnym żeby nie wdepnąć - wjechać na jakąś minę. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Zahradky niestety, ale giną w oczach. Turystyczna 5tka też już fragmentami mocno brązowa i jak nie dopada, to będzie nieprzejezdna. Ja jeszcze jutro się trochę pomęczę z rana pewnie południe, potem pod Funitelem, bo Zahradky po weekendzie pewnie wyłączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 No i nareszcie... szutrówki i do dzieła. Jest moc! Dzięki @pawelb91 za zobrazowanie tego co moja wyobraźnia brała pod uwagę PS. @johnny_narciarz nareszcie warun dla nas! no to co? walczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 3 minuty temu, Jasiek napisał: PS. @johnny_narciarz nareszcie warun dla nas! no to co? walczymy? Jasiek, jak przekonam Żonę to może na święta uderzymy... Tak, to są warunki dla nas! Dziś byłem na Rohaczach, bo to było jedyne miejsce, gdzie mogłem dotrzeć o rozsądnej porze... Startowałem z B-B o 10.20... Ale 4 godziny super jazdy i widoków! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 14 minut temu, johnny_narciarz napisał: Jasiek, jak przekonam Żonę to może na święta uderzymy... Tak, to są warunki dla nas! Dziś byłem na Rohaczach, bo to było jedyne miejsce, gdzie mogłem dotrzeć o rozsądnej porze... Startowałem z B-B o 10.20... Ale 4 godziny super jazdy i widoków! To się postaraj .Mogę pomóc w negocjacjach . Mam dar przekonywania Jak pogoda pozwoli będziemy piątek-sobota lub poniedziałek-wtorek... Pozdr.Torres 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 9 minut temu, Torres napisał: To się postaraj .Mogę pomóc w negocjacjach . Mam dar przekonywania Jak pogoda pozwoli będziemy piątek-sobota lub poniedziałek-wtorek... Pozdr.Torres Postaram się, obiecuję! Jak zapowiedzi pogody się sprawdzą - zimno ma być - to nie powinno być większego problemu. Dam znać przed samymi świętami. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, pawelb91 napisał: Gościu na poniższym zdjęciu cisnął przez trawę i kamienie a narty krzyczały tylko bezradnie "AUUUĆ" Moim zdaniem bardzo dobra trasę wybrał. Przez trawę przeleciał, ale ciemny śnieg (lód) na pewno go nie trzymał. A narty... narty są do jeżdżenia a nie do oglądania Edytowane 9 Kwiecień 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Ja też wróciłem z weekendowego szaleństwa na Chopoku. Wyśmienicie nie było bo to już nie zima, ale było bardzo dobrze. W 2 dni zrobiłem 58km i super się wyjeździłem. Na Południu byłem raz w sobotę, zjechaliśmy do samej Krupovej, ale było cholernie ciężko. Na Północy przejechaliśmy wszędzie gdzie się dało, ale najlepiej nam się śmigało na 11 FIS odcinek Konsky Grun-Zahradky lub ewentualne odskok na Turystyczną 5 do Zahradek. W niedzielę od 8:30 do 10:30 to tam była bajka!!! Później słońce sukcesywnie roztapiało wszystko i faktycznie czasami można było wyskoczyć butów jak śnieg dobrze złapał nartę. Ogólnie to był drugi raz w sezonie na Chopoku i drugi raz w życiu. Ja jestem zachwycony i oczywiście Sprytna Sezonówka na kolejny sezon jest już w mojej kieszeni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Dnes je velmi pekna jarna lyzovacka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Od jutra ochłodzenie więc będzie wolniej ubywać białego złota, a może i nawet coś posypie pod koniec tygodnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 (edytowane) Byłem od czwartku do niedzieli. Niby śniegu jeszcze zadziwiająco (biorąc pod uwagę temperatury) sporo ale warunki meteorologiczne zmienne. Widoczności głównie brak. Muszą mieć tam chyba jakieś instalacje produkujące sztuczną mgłę. Słońce tylko w niedzielę. Chopok - niedziela Edytowane 10 Kwiecień 2017 przez Tytus Atomicus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 (edytowane) I jeszcze... szersze narty mieli tylko w wypozyczalni k. Bialej Puti. Tej w pawilonie w którym jest Informacja. Mieli tylko marke DPS. Niestety, wyboru dużego nie było. Z dłuższych nart (znaczy 189) mieli tylko DPS Wailer 122 - trochę za szerokie jak na trasę, choć dało się jeździć (ładnie cięły w długim skręcie). Mieli jeszcze Wailer 99 ale te tylko w krótszych rozmiarach (ok.170-174cm). Cena 25 EUR/dzień. Edytowane 10 Kwiecień 2017 przez Tytus Atomicus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Czas kończyć sezon, bo żaby się na stokach ruchają 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 1 hour ago, Tytus Atomicus said: Mieli tylko marke DPS. Niestety, wyboru dużego nie było. Z dłuższych nart (znaczy 189) mieli tylko DPS Wailer 122 - trochę za szerokie Ooops. 112 nie 122. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 Co myślicie o pogodzie na jutro? Anglicy piszą że nie będzie żle, słowacy i Norwedzy że będzie pełne zachmurzenie... dzisiaj też niby jeszcze gorzej a na kamerach widoczność bardzo dobra hmmm... Zostały jakieś dolne trasy w razie mgły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 Nie wiem czy ktoś wrzucał ale znalazłem coś takiego:/ Prevádzka lanoviek* na najbližšie obdobie 10. - 13. 04. 2017 Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) + Jasná – Luková (B4) Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) 14. 04. - 16. 04. 2017 - lanovky v prevádzke od 8:00 do 16:00 Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) + Jasná – Luková (B4)+ Rovná Hoľa – Konský Grúň (B7) + Záhradky – Rovná Hoľa (B1), B8 Lúčky - v závislosti od snehových podmienok Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) 17. 04. 2017, Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) + Jasná – Luková (B4) Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) 18. 04. 2017, Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) OD 19. 4. 2017 ZIMNÁ SEZÓNA UKONČENÁ 19. 04. - 21. 04. 2017 Jarná technická údržba lanoviek 22. 04. - 23. 04. 2017 - lanovky v prevádzke od 8:30 do 15:30 Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) 24. 04. - 28. 04. 2017 Jarná technická údržba lanoviek 29. 04. - 30. 04. 2017 - lanovky v prevádzke od 8:30 do 15:30 Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1) Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2) *Prevádzka lanoviek v závislosti od snehových a poveternostných podmienok. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 No to błysnęli: ZAKOŃCZĄ SEZON 19? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 Nic dziwnego,że szybko kończą,wczoraj w Szczyrbskim śniegu było mniej,niż zawsze na początku maja,więc ten standard utrzymania wszystkiego do majówki w tym roku niemożliwy chyba nigdzie. Ciekawe,jak uda się puchar PKL na Kasprowym, który ma być 22 kwietnia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 To może kilka słów podsumowania 3 dniówki na Chopku. Pierwszego dnia było tak: Wszystko od Priehyby w górę w gęstej mgle, a poniżej deszcz. Warunki mega ciężkie, ale dzięki towarzystwu @keisyzrk @moloo i Gosi udało się sporo przejechać.Drugi dzień to już rewelka. Słomecznie, bardzo twardo od rana - cały ten mokry śnieg pięknie przymarzł i zrobił sie taki sztruksik, że plomby z zębów wypadały. Przynajmniej przez pierwszą godzinę. Trzeci dzień był podobny do drugiego. Postanowiłem wybrać się z rana na poludniowego czarnucha, tak żeby rozgrzać nogi w śmigu na stromej twardej trasie. Trasa mnie trochę zaskoczyła, bo była twarda, ale zapomnieli ją ratrakować. Fajne zmrożone muldy. Walczyłem z 15 minut. Zęby mam wszystkie.Potem to już jazda pod Funitelem i na nieczynnej 11a-stce. Pod Funitelem elegancko, twardo nawet o 13 (przynajmniej do Lukovej). Na 11a-stce muldy, nie ratrakowali, bo sumie po co, jak nieczynna. i kilka fotek: Robi się świątecznie: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi