surfing Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń Pojeździłem bez kolejek wszystkimi 3 zabytkami z Tatrapoma. Wszystkie wyciągi i trasy czynne. 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń @surfing to się gdzieś mijamy na trasach 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń Dzisiaj niestety był miszmasz na stoku. W nocy i rano solidnie wiało. Wjeżdżałem rano B5 na Lukovą, żeby sobie zjechać kwałek do Priehyby i potem gondolą na szczyt, ale tak wiało, że myślałem, że z krzesełka mnie zwieje. Wicher i widocznośc na 10 metrów, więc się wyżej ie pchałem. Ale gondola na szczyt chodziła. Na południu chyba była lepsza sytuacja niż na północy. Eksplorowałem trasy do Zahradky i Lucky ale szare krzeslo B1 od rana miało usterkę więc do pomarańczowego był tłok. Usterkę usunęli potem i o 12ej krzesło ruszyło. Po południu wróciłem na trasy przy gondoli A3. Generalnie niebieskie trasy o Lucek - 5 i 14 zostały zdruzgotane już długo przed południem. 13-ę to powinni zamknąć o 11ej i na szybko przejechać ratrakiem, bo to był tor przeszkód. Tylu wywrotek na raz w życiu nie widziałem. Niewiele lepiej było z 10-ą wzdłuż gondoli A3. Ludzie padali jak muchy, służby ratownicze zwoziły poszkodowanych hurtowo. Koło 14ej pogoda na górze się poprawiła, wyszło nawet słońce. Teraz czas na obiad i od 18ej jazda wieczorna 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń (edytowane) Widok w górę na czarną 11a i w dół na niebieską 5-ę na wysokości Lukova. Edytowane 28 Styczeń przez Slavko 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2 godziny temu, Slavko napisał: Tylu wywrotek na raz w życiu nie widziałem. Niewiele lepiej było z 10-ą wzdłuż gondoli A3. Ludzie padali jak muchy, służby ratownicze zwoziły poszkodowanych hurtowo. Zawsze mówiłem że ratrak może pełnić funkcje spchacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń Można nawet przy okazji coś zareklamować https://www.facebook.com/stories/163912745451450/UzpfSVNDOjcyODkyNDU3NjcxODg5Mw==/?view_single=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lowtadek Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty Jak warunki na Chopoku, chodzi mi bardziej o ilość śniegu, jak długo będzie można jeszcze pojeździć ? Kwiecień wchodzi w grę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 14 Luty Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 22 godziny temu, lowtadek napisał: Jak warunki na Chopoku, chodzi mi bardziej o ilość śniegu, jak długo będzie można jeszcze pojeździć ? Kwiecień wchodzi w grę ? Śniegu jest dużo na trasach, ostatnie ocieplenia nie powodowały jakichś szczególnych ubytków, a w prognozach są dostawy naturalnego. Pogody nie przewidzisz, ale w kwietniu raczej będzie można pojeździć o ile nie nastąpi jakieś gwałtowne ocieplenie z deszczem i wiatrem. To też dobry czas, bo mniej ludzi na trasach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty W dniu 13.02.2026 o 19:58, lowtadek napisał: Jak warunki na Chopoku, chodzi mi bardziej o ilość śniegu, jak długo będzie można jeszcze pojeździć ? Kwiecień wchodzi w grę ? W połowie marca jeszcze chyba będę na Chopoku to zobaczę, jak to będzie wyglądać. Jeszcze za wczesnie, żeby planować Chopok w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty Kumpel wysłał pozdrowienia z Chopoka🤭, widać że ferie Słowacy zaczeli 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrmrooz Napisano 18 Luty Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 1 hour ago, marcinn said: Kumpel wysłał pozdrowienia z Chopoka🤭, widać że ferie Słowacy zaczeli Raczej zamknięta druga kanapa z Zahradek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 19 Luty Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 15 godzin temu, marcinn napisał: Kumpel wysłał pozdrowienia z Chopoka🤭, widać że ferie Słowacy zaczeli Z tą kanapą zawsze jest taki problem, że ma tylko 3 bramki do przejścia i zaraz za bramkami już trzeba się ustawiać na torach do siadania. To zwalnia całą kolejkę a przez to często jeździ niepełna nawet przy takich kolejkach. Ta druga ma 4 bramki, niby tylko jedna więcej ale ponadto za bramkami dużo miejsca do ustawienia się na torach a kolejka zdecydowanie dużo szybciej się posuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 21 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień Wybiera się ktoś na Chopok w piątek z okolic Bielska? Oczywiście jeśli będzie dobra pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano Niedziela o 20:35 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 20:35 Czy teraz jeśli już nie ma busów i trzeba dojechać samochodem do Biela Put, można gdzieś zaparkować samochód taniej niż za 15E? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano Niedziela o 20:43 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 20:43 Otupne jeśli masz sezonkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano Poniedziałek o 12:58 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 12:58 Jakby co to z Mikulasza kursują autobusy. Płatne, ale jak jedzie się samemu to i tak się opłaca, jeśli zaparkuje się gdzieś za darmo. https://arriva.sk/files/lb/cp/primesto/liptovsky-mikulas/050538_2.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 11 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 11 godzin temu Pięknie twardo. Jest po czym jeździć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 2 godziny temu Do 11 twardo na wszystkich dostępnych trasach. Później śnieg zaczął bardziej puszczać. Na samej górze mróz puścił dopiero po 14 i to tak ledwo, dzięki czemu trasa trzymała porządnie. Na trasach zamkniętych czyli 7 (Majstrovska) i 8 warunki bardzo dobre. Na trawersie z Rovnej Holi na Priehybę dobre, ale trzeba przejść 10m po trawie/kamieniach. Na trasie z Priehyby na Koliesko najpierw wąsko, potem wielka dziura w śniegu. Na Biela Put jedno miejsce które trzeba przejść. Na południowej, oficjalnie zamkniętej, stronie zjechałem po 33a i trawersie przez Dereše. Da się pojeździć, jedynie na trawersie do Kosodreviny braki śniegu i trzeba odpinać narty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi