Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Jeeb napisał:

przecież Tobie nie zabraniam, moja ocena subjektywna gdyż jeździłem tam tylko 13 dni i zawsze od strony Samnaun.

Pierwszy raz początek lat 90 i wtedy naprawdę mi się podobało, później szok na początku 21 wieku a po wyjeździe w 2013 powiedziałem sobie że nigdy więcej

Był tu forumowicz który twierdził, że każdy kto był w wojsku to złodziej i pijak, bo niczego innego tam nie uczyli. Idziesz tą samą drogą. Jeden wyjazd Ci nie wyszedł i gotowa sugestia dla wszystkich na wieczność. To nawet nie jest śmieszne, ale na pewno ocena jest niesprawiedliwa dla ośrodka narciarskiego. Jak mi coś nie pasuje to tego unikam ale nie twierdzę, że ci którzy mają inne zdanie są pijakami, złodziejami, idiotami itd...(to już w takim szerszym znaczeniu dotyczącym nie tylko nart i Ciebie osobiście)

• Like 2

4 godziny temu, marionen napisał:

Był tu forumowicz który twierdził, że każdy kto był w wojsku to złodziej i pijak, bo niczego innego tam nie uczyli. Idziesz tą samą drogą. Jeden wyjazd Ci nie wyszedł i gotowa sugestia dla wszystkich na wieczność. To nawet nie jest śmieszne, ale na pewno ocena jest niesprawiedliwa dla ośrodka narciarskiego. Jak mi coś nie pasuje to tego unikam ale nie twierdzę, że ci którzy mają inne zdanie są pijakami, złodziejami, idiotami itd...(to już w takim szerszym znaczeniu dotyczącym nie tylko nart i Ciebie osobiście)

Byl tez forumowicz, ktory twierdzil ze Francja jest do dupy bo Francuzi sa nieuprzejmi, maja ciasne apartamenty i na koniec nie chca oddac depozytu. Przy okazji pisania o Ischgl Forum wrzuca mi taka reklame

IMG_7884.thumb.png.9e274ea8447a35c1b3ae75b2f132ff1b.png

Godzinę temu, Jeeb napisał:

Byl tez forumowicz, ktory twierdzil ze Francja jest do dupy bo Francuzi sa nieuprzejmi, maja ciasne apartamenty i na koniec nie chca oddac depozytu. Przy okazji pisania o Ischgl Forum wrzuca mi taka reklame

IMG_7884.thumb.png.9e274ea8447a35c1b3ae75b2f132ff1b.png

Nie znam tej reklamy, ja do Ischgl jeżdżę zawsze na narty, nie jakieś parady. Ja osobiście nie generalizuję,  nie chodzi o to, że ktoś nie lubi jakiegoś ON czy nawet kraju ale obrzucanie epitetami sardonicznymi tych którzy pojadą tam gdzie Ty nie lubisz.

Edytowane przez marionen
  • Like 1
  • Haha 1

17 godzin temu, marionen napisał:

Podsumowując każdy jeździ gdzie chce i z kim chce, nikomu nic do tego...

Otóż to ! 

Na mnie osobiście ten ON nie zrobił wrażenia typu WOW ale ja jestem na etapie narciarza średniozaawansowanego póki co tarasowego który się uczy a stoki w Austrii są wszędzie przygotowane wzorowo-przynajmniej tam gdzie byłem więc ten argument do mnie nie trafia,gastronomia to kpina jak na taki ON za taką kasę i z takim przytupem…ale szkoda że @JC nie zrobił jeszcze solidnej analizy między państwami alpejskimi ośrodków narciarskich i w temacie np Francji można od niego mało usłyszeć więc ja wrzucę tu dwa filmy Mariusa

Dodam jeszcze dwa tak na prędkości znalezione na YT o apres ski

i top 5 europejskich 

Trochę żałuje,że nie pojechałem tydzień później czyli teraz gdyż byłyby już otwarte Kappl i See a tak …no cóż może kiedyś… kiedyś wrócę w ten region .

Pozdrawiam serdecznie 

• Like 3
  • Haha 1

19 godzin temu, marionen napisał:

ale obrzucanie epitetami sardonicznymi tych którzy pojadą tam gdzie Ty nie lubisz.

przecież to komplementy były a może jeszcze kiedyś pojadę przed śmiercią jak będzie dobre towarzystwo i porządna zniżka dla seniorów. Jako ciekawostka to w Espace Killy od 75 roku życia skipass kosztuje 0 (zero) euronów

• Haha 1

59 minut temu, marekbtl napisał:

Wykrakałeś.

IMG_4781.thumb.jpeg.d8a1813783a96f3aacbabd0367f60316.jpeg

Żyjesz jeszcze? Co ci zrobili? Sam sobie chyba nie zrobiłeś? A jednak za długie te narty;-) Może być na priva, choć znając Ciebie będziemy mieli operę mydlaną online oby z happy endem. Zdrówka!

Edytowane przez sstar

2 godziny temu, sstar napisał:

Żyjesz jeszcze? Co ci zrobili? Sam sobie chyba nie zrobiłeś? A jednak za długie te narty;-) Może być na priva, choć znając Ciebie będziemy mieli operę mydlaną online oby z happy endem. Zdrówka!

https://www.skiforum.pl/topic/69069-sezon-20242025/?do=findComment&comment=752405

• Thanks 1

21 minut temu, marekbtl napisał:

Cze

Dzisiaj od 11.00 na przełamanie😉. Zajebiście. Sztekle chodzą po wszystkim. Same, w czasie jazdy można drzemać. Zdjęć nie robiłem, bo mi się nie chciało. Jutro 3 Langhi. Biorę syna. @grimson 110 już przebił😀, a nartki 173cm.

gratki wyniku.

na jakiej trasie taka zacna prędkość?

25 minut temu, marekbtl napisał:

Cze

Dzisiaj od 11.00 na przełamanie😉. Zajebiście. Sztekle chodzą po wszystkim. Same, w czasie jazdy można drzemać. Zdjęć nie robiłem, bo mi się nie chciało. Jutro 3 Langhi. Biorę syna. @grimson 110 już przebił😀, a nartki 173cm.

IMG_4783.thumb.jpeg.75d093cd358b6cefb0f39ab990687718.jpeg

IMG_4784.thumb.jpeg.fb5d6eebe51b63997ac9553b2f7510ab.jpeg

Ale wysoko zaparkowales

• Haha 1

2 godziny temu, marekbtl napisał:

Czarna z 200-300m, jedyna gdzie nikt nie jeździ, bo nieco ukryta. Ale potrafi sponiewierać, więc wczoraj szpital był. 
Przy Spinale.

pozdro

Jeśli to traska 75 to nie wiem czy nikt nie jeździ 🤔😁 widzę że 70 do Madonny jeszcze nieczynna - szkoda bo fajna i to stare krzesło którym nikt nie jeździ...

• Like 1
  • Thanks 1

7 godzin temu, marekbtl napisał:

Czarna z 200-300m, jedyna gdzie nikt nie jeździ, bo nieco ukryta. Ale potrafi sponiewierać, więc wczoraj szpital był. 
Przy Spinale.

pozdro

było po zielonych jeździć czy innych niebieskich, ech te samce... ps 74 tyż czarno

Edytowane przez sstar
  • Haha 1