Góral spod Skrzycznego Napisano 10 Październik Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 8 minut temu, Jeeb napisał: macie już śnieg na Skrzycznym ? 92AC1B1E-E70A-486A-8E49-04BCD9BDF29A.mov chwilami bywa ⛷️ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Październik Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik Wczoraj kolejny jesienny lot w kierunku południowo-zachodnim i kolejne kapitalne warunki do obserwacji jesiennych Alp z lotu ptaka. Wypatrywałem na Hintertuxie czy przypadkiem nie jeździ @marionen, ale jeśli nie ubrał swojej żółtej kurtki Heada to była mała szansa na dostrzeżenie... 🤭 Jeśli wszystko wypali w sezonie to zamknąć go planuję ponownie na Hintertuxie kwietniówko-majówką. Więc może ponownie będzie szansa na spotkanie i wspólną jazdę. W ramce Hintertux, widok od strony południowej. Mam jeszcze kilka fajnych zdjęć z tego lotu (na których wiem co się znajduje) ale nie chcę zaśmiecać. Jeśli ktoś zechce to zamieszczę. 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Październik Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 35 minut temu, pawelb91 napisał: Jeśli ktoś zechce to zamieszczę. Ja poproszę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Październik Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik wrzucaj @pawelb91 bo fajnie się ogląda- chętnie zobaczę ile lodu zostało jeszcze na Grossglocknerze i Grosswenedigerze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 10 godzin temu, pawelb91 napisał: Wczoraj kolejny jesienny lot w kierunku południowo-zachodnim i kolejne kapitalne warunki do obserwacji jesiennych Alp z lotu ptaka. Wypatrywałem na Hintertuxie czy przypadkiem nie jeździ @marionen, ale jeśli nie ubrał swojej żółtej kurtki Heada to była mała szansa na dostrzeżenie... 🤭 Jeśli wszystko wypali w sezonie to zamknąć go planuję ponownie na Hintertuxie kwietniówko-majówką. Więc może ponownie będzie szansa na spotkanie i wspólną jazdę. W ramce Hintertux, widok od strony południowej. Mam jeszcze kilka fajnych zdjęć z tego lotu (na których wiem co się znajduje) ale nie chcę zaśmiecać. Jeśli ktoś zechce to zamieszczę. Fajny widok na jezioro Schlegeis, osobiście z tej strony jeszcze nie oglądałem. Paweł na Hintertuxa jeszcze nie dotarłem, warunki są niezłe, liczę jeszcze, że uda się w październiku pojeździć jak w końcu dojadę. Zdjęcia oczywiście wrzucaj, bo to jednak coś innego jak na codzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Październik Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik Wrzucę, na razie dopiero co wróciłem z 20 kilometrowej trasy po Mediolanie z licznymi atrakcjami, bo tu teraz zawitałem. Akcentów górskich dzisiaj brak bo rano siedziała czapa nad miastem i Alp z dachu katedry nie było widać, lecz są już na mieście lekkie akcenty nadchodzących igrzysk. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Październik Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik Godzinę temu, pawelb91 napisał: z licznymi atrakcjami, Ostatnia Wieczerza ? Opera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Październik Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2 godziny temu, Jeeb napisał: Ostatnia Wieczerza ? Tak, miałem bilet o który ciężko... Super zobaczyć na własne oczy. La Scali w środku nie odwiedzam. Był Mediolan "klasyczny" a w kolejny dzień bardziej nowoczesny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 23 Październik Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik jest dobrze, świeża dostawa, tu na 1700 3cm a na górze 20 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 31 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: jest dobrze, świeża dostawa, tu na 1700 3cm a na górze 20 Darek, poniosło Cię na Pitztal? Na ile dni... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 23 Październik Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik (edytowane) 10 minut temu, marionen napisał: Darek, poniosło Cię na Pitztal? Na ile dni... Dzisiaj jazda 10 godzin autem i bigos mojej roboty oraz miejscowa pizza dla syna a jutro - piątek i sobota rzucam się w przepaść raczej tutaj choć dzisiaj stanęła gondola na szczyt, lub do Solden. Spostrzegawczy jesteś, to pod pizzerią przy kolejce na Rifleese Ja dopiero zaczynam przygodę z Alpami Edytowane 23 Październik przez Góral spod Skrzycznego 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Październik Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 1 godzinę temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Dzisiaj jazda 10 godzin autem i bigos mojej roboty oraz miejscowa pizza dla syna a jutro - piątek i sobota rzucam się w przepaść raczej tutaj choć dzisiaj stanęła gondola na szczyt, lub do Solden. Spostrzegawczy jesteś, to pod pizzerią przy kolejce na Rifleese Ja dopiero zaczynam przygodę z Alpami dzisiaj ładnie w Alpach zaczęło sypać - miłego urlopu życzę, Będziecie kibicować w Sölden ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano Piątek o 08:30 Zgłoszenie Share Napisano Piątek o 08:30 Mordki uśmiechnięte 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano Piątek o 08:46 Zgłoszenie Share Napisano Piątek o 08:46 No i perełka czarnulka 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano Sobota o 08:47 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 08:47 Pitzaller Gletscher dzień drugi. Dzis bardziej zimowa, trasy zmrożone z nawianym świeżym śniegiem. Minus 10 stopni i przebłyski słońca. 11:00 pora na lunch, jakieś warzywa bo mięśnie spalone od wczoraj 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano Sobota o 08:59 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 08:59 Same witaminy i białko dla moich biednych mięśni po tych cholernych statynach. 🤪❄️⛷️ 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano Sobota o 10:16 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 10:16 Wyszło słońce odsłaniając górne trasy treningowe. Ekipy zwinęły rozstawione tyczki. Trasy równe. Świeży śnieg z boku puch, bajka. Można się puścić 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano Sobota o 10:37 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 10:37 (edytowane) I żeby nie było, że przeszczep śmiga kilka fotek ze mną 😇 mięśnie puściły po posiłku, hurrrrrra Edytowane Sobota o 10:43 przez Góral spod Skrzycznego 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano Sobota o 13:02 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 13:02 The end 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano Niedziela o 11:16 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 11:16 W dniu 25.10.2025 o 12:37, Góral spod Skrzycznego napisał: I żeby nie było, że przeszczep śmiga kilka fotek ze mną Trzymaliśmy kciuki i widać że się udało. Do zobaczenia na stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano Niedziela o 21:01 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 21:01 @surfing @Jeeb @marionen Kontynuacja serii "gdzieś nad górami". Obiecane zdjęcia na Alpy z przelotu 13 października na trasie Kraków - Milano Malpensa. Zawsze podczas przelotu w dzień staram się wybierać miejsce przy oknie, na tą stronę gdzie widoki będą lepsze lub gdy chcę widzieć coś konkretnego. W sumie niewielka dopłata a spektakl duży. Z przyklejonym nosem do szyby podziwiam piękno i wielkość Alp. Niektórzy wolą to przespać lub siedzieć w kapturze na głowie - ich wybór 😉 Podpisałem zdjecia częściowo szczytami /ośrodkami narciarskimi /miejscowościami żeby łatwiej było je umiejscowić w przestrzeni. Chmury były od połowy Czech przez Wiedeń, rozpogodziło się przed samym Schladming. Ponownie chmury pojawiły sie przed samym jeziorem Como. Przybliżenie na Hintertux, dobrze widoczna trasa trawersująca z regionu Kasererów do stoków Olperer. Widać że od południowej strony lodowiec Schlegeis praktycznie całkowicie zniknął i to w ciągu kilku ostatnich lat! Została mała kropka poniżej progu skalnego. Widok w stronę Masywu Monte Rosa i okolic 5 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano wczoraj o 06:34 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 06:34 W Polsce warunki podobne 4F01B6A1-671F-493D-BC42-BD14FCF525BE.mov @Jeeb a jak u Ciebie? 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano wczoraj o 11:59 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 11:59 5 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: W Polsce warunki podobne 4F01B6A1-671F-493D-BC42-BD14FCF525BE.mov 16.71 MB · 0 pobrań @Jeeb a jak u Ciebie? u mnie zielono i + 15 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi