waldek71 Napisano 1 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2025 2 godziny temu, Jeeb napisał: pięknie i pusto Dzisiaj od godziny 14:00 nie było ludzi w zasięgu wzroku. Co prawda pogoda się trochę popsuła, ale bez przesady. W gondoli Falginjochbahn, do której wchodzi 70 osób, jeździły trzy, w tym człowiek, który ją obsługuje. Poza tym po zebraniu tyczek można było tych stokach skutecznie poginać; byłem przecież sam. Wiem, że dojazd jest upierdliwy i narciarze chętniej wybierają inne lodowce, ale coś za coś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2025 W dniu 25.10.2025 o 12:37, Góral spod Skrzycznego napisał: żeby nie było, że przeszczep śmiga kilka fotek ze mną No i w dodatku jesteś GWIAZDĄ !! 👍 https://www.medonet.pl/choroby-od-a-do-z/choroby-ukladu-krazenia,dariusz-od-roku-zyje-z-nowym-sercem--z-grypa-i-goraczka-pojechalem-na-narty--to-byl-pierwszy-strzal,artykul,55150918.html 4 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2025 Dzień dobry 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 9 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2025 Dojazd na Stubai dzisiaj był w mega korku. Jak donosi admin na FB. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 9 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2025 Cytat No i dziś jakiś zdolny wypadł Skodą Kodiak z drogi około 8 rano i go z “przepaści” wyciągali powyżej Ranalt - stąd korek - bo przez pogodę zdecydowanie mniej ludzi - dolny parking był pusty jak wracaliśmy po 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2025 Taka sytuacja w Alpicentetr Początek sezonu i już wyprzedaże Poza tym zimowo☀️ 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2025 Dzień dobry z rana 19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 12 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2025 W dniu 9.11.2025 o 20:53, MarioJ napisał: No i dziś jakiś zdolny wypadł Skodą Kodiak z drogi około 8 rano i go z “przepaści” wyciągali powyżej Ranalt - stąd korek - bo przez pogodę zdecydowanie mniej ludzi - dolny parking był pusty jak wracaliśmy po 15 Małe sprostowanie - o 7:30 auto leżało na poboczu na małej skarpie - wyglądało to tak jakby wpadł w poślizg i zjechał tyłem po skarpie. Przy aucie nie było ani kierowcy ani żadnych służb, więc musiał wypaść dużo wcześniej. Ludzi moim zdaniem tyle samo co w sobotę. W miarę normalnie było dopiero w poniedziałek i wtorek - tak czy siak POLSKI weekend na Stubai. Szczególnie widoczne właśnie w poniedziałek i wtorek - co 2 auto na polskich blachach (sobota i niedziela dużo Niemców, Austriaków i Włochów). Kto rano wstaje... codziennie byliśmy na parkingu przed 8:00 i parkowaliśmy na głównym parkingu przy Eisgrat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 15 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2025 Jak co roku od bardzo wielu lat - wyłączając rok covidowy - w pierwszej połowie listopada udałem się na tydzień jeżdżenia na Hintertuxie. Tym razem w dolinie zielono, a na górze trasy czynne jedynie od Fernerhausu wzwyż; zwykle o tej porze roku da się już zjechać na Sommerberg, a czasem tam nawet pojeździć na krześle. Mimo to, warunki na trasach, które były czynne były bardzo dobre; temperatury na niewielkim minusie, do tego przez cały pobyt słońce (tak jeszcze w listopadzie nigdy nie miałem). Narciarsko mega otwarcie sezonu. W najbliższym tygodniu ma się nieco zachmurzyć i trochę dokurzyć śniegu - może zatem i niższe partie lodowca się otworzą. Niestety mieliśmy przygodę, bo jedna z osób z naszej grupy złamała obojczyk, więc trzeba było skorzystać z usług szpitala w Schwaz - niestety nie pierwszy raz tam byłem asystując komuś w jego ortopedycznym problemie. Przynajmniej już wiem co i jak, choć wolałbym tam znów nie jeździć. Trzeba jednak przyznać, że "obsługa" w szpitalu sprawna. A tu parę fot: 17 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2025 Wczoraj kolejny przelot tym razem już nad "zimowymi" Alpami. Genialna sceneria w oknie pogodowym. Na zajawkę wrzucam kultową górę w Dolomitach. Więcej zdjęć znad Alp mogę zamieścić wieczorem... 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 19 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2025 21 minut temu, pawelb91 napisał: Wczoraj kolejny przelot tym razem już nad "zimowymi" Alpami. Genialna sceneria w oknie pogodowym. Na zajawkę wrzucam kultową górę w Dolomitach. Obie są kultowe... Sassolungo i Sassopiatto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 19 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2025 Złośliwi mówią: Langkofel i Plattkofel, ale ja wolę po włosku. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 19 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2025 W sumie to jedno z najpiękniejszych miejsc w Dolomitach: Rodella pomiędzy Sassolungo i masywem Selli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 (edytowane) Start sezonu ⛷️ Edytowane 24 Listopad 2025 przez Victor 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 Tyrolskie doliny ⛄️⛄️⛄️ 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 28 minut temu, Victor napisał: Tyrolskie doliny ⛄️⛄️⛄️ widać skutek globalnego ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 Godzinę temu, grimson napisał: widać skutek globalnego ocieplenia. Od corony kiedy zacząłem narciarstwo i jeżdżę regularnie listopad/grudzień w Alpy pierwszy raz jest bajkowy naturalny opad ⛄️🥳🕺 takie zimy pamiętam za małolata w PL właśnie od podobnego okresu czyli końcówka listopada aż do końca marca było ⛄️ ścieżka na Kaunertal 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 21 minut temu, Victor napisał: ścieżka na Kaunertal elegancko. jechałeś busem? kamera dość wysoko. W PL na dniach też są takie warunki, na dniach była drama na Zakopiance, w okolicach Krosna i Sanoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 Młodzi żołnierze austriaccy na szkoleniu doszkalającym własne już całkiem spore umiejętności . Ćwiczony głównie krótki skręt.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 W dniu 19.11.2025 o 08:56, pawelb91 napisał: Wczoraj kolejny przelot tym razem już nad "zimowymi" Alpami. Genialna sceneria w oknie pogodowym. Na zajawkę wrzucam kultową górę w Dolomitach. Więcej zdjęć znad Alp mogę zamieścić wieczorem... Kontynuując i kończąc na teraz ten temat wrzucam resztę zdjęć znad Alp z lotu 18 listopada na trasie Kraków - Walencja. Wybrane szczyty naniosłem na zdjęcia. Piękny spektakl od wschodnich do zachodnich Alp. Specjalnie wybrałem miejsce po prawej stronie samolotu znając typową trasę dla tego połączenia. Ważne szczyty i miejsca narciarskie widziane z góry zawsze robią wrażenie. Dolomity Time lapse 8x z przelotu nad Dolomitami (niestety nagranie pionowe - telefon tak lepiej zbierał obraz, i tak czasem podczas lotu miałem problem z ostrością) VID_20251118_083835806_HL.mp4 Odcięte chmury prawie idealnie na granicy między Włochami a Francją (Włochy pod chmurką) Jako dodatek już spoza właściwych Alp znana kolarska góra z Tour de France: Lądowanie w Walencji również widokowe choć już bez gór, wcześniej widziałem w oddali kawałek ośnieżonych Pirenejów. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 fajne zdjecia, szczegolnie te zblizone. jakim to sprzetem zrobiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 5 minut temu, Turnplayer napisał: fajne zdjecia, szczegolnie te zblizone. jakim to sprzetem zrobiles? Sony DSC-HX60, timelapse i zjęcie z odciętymi chmurami telefonem Motorola G82 Pasowałoby jeszcze podciągnąć zdjęcia w photoshopie, ale wrzuciłem surowe z dodanymi podpisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 5 godzin temu, pawelb91 napisał: Sony DSC-HX60, timelapse i zjęcie z odciętymi chmurami telefonem Motorola G82 Pasowałoby jeszcze podciągnąć zdjęcia w photoshopie, ale wrzuciłem surowe z dodanymi podpisami. Ja z kolei jestem oszołomiony wprost twoją wiedzą o topografii? Skąd to masz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 Dzień dobry ☀️ 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 Godzinę temu, Victor napisał: Dzień dobry ☀️ Dzisiaj nagroda pogodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi