Góral spod Skrzycznego Napisano 10 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2025 8 minut temu, Jeeb napisał: macie już śnieg na Skrzycznym ? 92AC1B1E-E70A-486A-8E49-04BCD9BDF29A.mov chwilami bywa ⛷️ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2025 Wczoraj kolejny jesienny lot w kierunku południowo-zachodnim i kolejne kapitalne warunki do obserwacji jesiennych Alp z lotu ptaka. Wypatrywałem na Hintertuxie czy przypadkiem nie jeździ @marionen, ale jeśli nie ubrał swojej żółtej kurtki Heada to była mała szansa na dostrzeżenie... 🤭 Jeśli wszystko wypali w sezonie to zamknąć go planuję ponownie na Hintertuxie kwietniówko-majówką. Więc może ponownie będzie szansa na spotkanie i wspólną jazdę. W ramce Hintertux, widok od strony południowej. Mam jeszcze kilka fajnych zdjęć z tego lotu (na których wiem co się znajduje) ale nie chcę zaśmiecać. Jeśli ktoś zechce to zamieszczę. 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2025 35 minut temu, pawelb91 napisał: Jeśli ktoś zechce to zamieszczę. Ja poproszę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2025 wrzucaj @pawelb91 bo fajnie się ogląda- chętnie zobaczę ile lodu zostało jeszcze na Grossglocknerze i Grosswenedigerze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2025 10 godzin temu, pawelb91 napisał: Wczoraj kolejny jesienny lot w kierunku południowo-zachodnim i kolejne kapitalne warunki do obserwacji jesiennych Alp z lotu ptaka. Wypatrywałem na Hintertuxie czy przypadkiem nie jeździ @marionen, ale jeśli nie ubrał swojej żółtej kurtki Heada to była mała szansa na dostrzeżenie... 🤭 Jeśli wszystko wypali w sezonie to zamknąć go planuję ponownie na Hintertuxie kwietniówko-majówką. Więc może ponownie będzie szansa na spotkanie i wspólną jazdę. W ramce Hintertux, widok od strony południowej. Mam jeszcze kilka fajnych zdjęć z tego lotu (na których wiem co się znajduje) ale nie chcę zaśmiecać. Jeśli ktoś zechce to zamieszczę. Fajny widok na jezioro Schlegeis, osobiście z tej strony jeszcze nie oglądałem. Paweł na Hintertuxa jeszcze nie dotarłem, warunki są niezłe, liczę jeszcze, że uda się w październiku pojeździć jak w końcu dojadę. Zdjęcia oczywiście wrzucaj, bo to jednak coś innego jak na codzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2025 Wrzucę, na razie dopiero co wróciłem z 20 kilometrowej trasy po Mediolanie z licznymi atrakcjami, bo tu teraz zawitałem. Akcentów górskich dzisiaj brak bo rano siedziała czapa nad miastem i Alp z dachu katedry nie było widać, lecz są już na mieście lekkie akcenty nadchodzących igrzysk. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2025 Godzinę temu, pawelb91 napisał: z licznymi atrakcjami, Ostatnia Wieczerza ? Opera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2025 2 godziny temu, Jeeb napisał: Ostatnia Wieczerza ? Tak, miałem bilet o który ciężko... Super zobaczyć na własne oczy. La Scali w środku nie odwiedzam. Był Mediolan "klasyczny" a w kolejny dzień bardziej nowoczesny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 23 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2025 jest dobrze, świeża dostawa, tu na 1700 3cm a na górze 20 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2025 31 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: jest dobrze, świeża dostawa, tu na 1700 3cm a na górze 20 Darek, poniosło Cię na Pitztal? Na ile dni... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 23 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2025 (edytowane) 10 minut temu, marionen napisał: Darek, poniosło Cię na Pitztal? Na ile dni... Dzisiaj jazda 10 godzin autem i bigos mojej roboty oraz miejscowa pizza dla syna a jutro - piątek i sobota rzucam się w przepaść raczej tutaj choć dzisiaj stanęła gondola na szczyt, lub do Solden. Spostrzegawczy jesteś, to pod pizzerią przy kolejce na Rifleese Ja dopiero zaczynam przygodę z Alpami Edytowane 23 Październik 2025 przez Góral spod Skrzycznego 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2025 1 godzinę temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Dzisiaj jazda 10 godzin autem i bigos mojej roboty oraz miejscowa pizza dla syna a jutro - piątek i sobota rzucam się w przepaść raczej tutaj choć dzisiaj stanęła gondola na szczyt, lub do Solden. Spostrzegawczy jesteś, to pod pizzerią przy kolejce na Rifleese Ja dopiero zaczynam przygodę z Alpami dzisiaj ładnie w Alpach zaczęło sypać - miłego urlopu życzę, Będziecie kibicować w Sölden ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 24 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2025 Mordki uśmiechnięte 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 24 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2025 No i perełka czarnulka 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 25 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2025 Pitzaller Gletscher dzień drugi. Dzis bardziej zimowa, trasy zmrożone z nawianym świeżym śniegiem. Minus 10 stopni i przebłyski słońca. 11:00 pora na lunch, jakieś warzywa bo mięśnie spalone od wczoraj 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 25 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2025 Same witaminy i białko dla moich biednych mięśni po tych cholernych statynach. 🤪❄️⛷️ 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 25 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2025 Wyszło słońce odsłaniając górne trasy treningowe. Ekipy zwinęły rozstawione tyczki. Trasy równe. Świeży śnieg z boku puch, bajka. Można się puścić 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 25 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2025 (edytowane) I żeby nie było, że przeszczep śmiga kilka fotek ze mną 😇 mięśnie puściły po posiłku, hurrrrrra Edytowane 25 Październik 2025 przez Góral spod Skrzycznego 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 25 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2025 The end 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 26 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2025 W dniu 25.10.2025 o 12:37, Góral spod Skrzycznego napisał: I żeby nie było, że przeszczep śmiga kilka fotek ze mną Trzymaliśmy kciuki i widać że się udało. Do zobaczenia na stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2025 @surfing @Jeeb @marionen Kontynuacja serii "gdzieś nad górami". Obiecane zdjęcia na Alpy z przelotu 13 października na trasie Kraków - Milano Malpensa. Zawsze podczas przelotu w dzień staram się wybierać miejsce przy oknie, na tą stronę gdzie widoki będą lepsze lub gdy chcę widzieć coś konkretnego. W sumie niewielka dopłata a spektakl duży. Z przyklejonym nosem do szyby podziwiam piękno i wielkość Alp. Niektórzy wolą to przespać lub siedzieć w kapturze na głowie - ich wybór 😉 Podpisałem zdjecia częściowo szczytami /ośrodkami narciarskimi /miejscowościami żeby łatwiej było je umiejscowić w przestrzeni. Chmury były od połowy Czech przez Wiedeń, rozpogodziło się przed samym Schladming. Ponownie chmury pojawiły sie przed samym jeziorem Como. Przybliżenie na Hintertux, dobrze widoczna trasa trawersująca z regionu Kasererów do stoków Olperer. Widać że od południowej strony lodowiec Schlegeis praktycznie całkowicie zniknął i to w ciągu kilku ostatnich lat! Została mała kropka poniżej progu skalnego. Widok w stronę Masywu Monte Rosa i okolic 7 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2025 W Polsce warunki podobne 4F01B6A1-671F-493D-BC42-BD14FCF525BE.mov @Jeeb a jak u Ciebie? 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2025 5 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: W Polsce warunki podobne 4F01B6A1-671F-493D-BC42-BD14FCF525BE.mov 16.71 MB · 0 pobrań @Jeeb a jak u Ciebie? u mnie zielono i + 15 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 1 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2025 (edytowane) Wczoraj Kaunertal, dzisiaj zresztą pogoda taka sama. Na poziomie parkingu leży śnieg, co wcale nie jest oczywiste o tej porze roku. Temperatura około 3-5 stopni w trakcie dnia. Otwarte dwie główne gondole i orczyk do tyczek. 6 tras otwartych. Ludzi trochę, po 13:00 bardzo trochę. Warunki doskonałe, w zasadzie brak degradacji nawet w tych węższych gardłach. Załączam fotkę z trasami pod Karlesjochbahn. pozdrawiam Edytowane 1 Listopad 2025 przez waldek71 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 1 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2025 6 godzin temu, waldek71 napisał: Wczoraj Kaunertal, dzisiaj zresztą pogoda taka sama. Na poziomie parkingu leży śnieg, co wcale nie jest oczywiste o tej porze roku. Temperatura około 3-5 stopni w trakcie dnia. Otwarte dwie główne gondole i orczyk do tyczek. 6 tras otwartych. Ludzi trochę, po 13:00 bardzo trochę. Warunki doskonałe, w zasadzie brak degradacji nawet w tych węższych gardłach. Załączam fotkę z trasami pod Karlesjochbahn. pozdrawiam pięknie i pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi