Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, sstar napisał:

Zrób mi fotkę żlebów obok czarnej pucharowej na lewo patrząc z dołu. Za lodowcem. Tam gdzie żebra skalne. Pomiędzy. Z Soelden nie Gurgli. Jakbyście jeszcze tam byli oczywiście. A może macie takie fotki zrobione?

Powiększ i coś tam widać, fota z soboty.

IMG-20260328-WA0007.jpg

Edytowane przez Mikoski
  • Like 3

39 minut temu, Mikoski napisał:

IMG-20260328-WA0007.jpg

Zajebista perspektywa. Dzięki - zrobiłeś mi dzień. Siedzę w biurze, przynajmniej powspominam, wyjazd busowy był zresztą. Wysniezenie słabe (fotka z początku listopada 2018 dla porównania) dziś bym nie pojechał.

IMG_5809.jpeg

Edytowane przez sstar

5 godzin temu, Jeeb napisał:

tam nie ma żlebów na lewo od czarnej pucharowej

P1130876.thumb.JPG.a9ed75d76974c52ca2cb6bdbc73ca4ef.JPG

musiało się Tobie coś z Solda pomieszać

Co ty k.. wiesz o żlebach wszak narciarz trasowy (ai mi poprawiło na tarasowy;-) jesteś. Na szczęście Cię Mikoski wyjaśnił. Ja też żlebowy raczej nie jestem, ale kilka zjechałem. Nie rób z Solda z siebie memów walnąłeś się weź na klatę i się przyznaj. Ja tam byłem akuratny. Odniosłem się do wpisu o Soelden mimo, że w wątku nt Solda. Prawilnie. A Ty nie dość, że się jebneles to idziesz w zaparte. Można i tak. Admin się nie myli. Za długo nim byłeś.

Edytowane przez sstar
  • Downvote 1

43 minuty temu, Mikoski napisał:

IMG-20260328-WA0007.jpg

A to miejsce znajdziesz? Z drugiej strony góry. PS nomen omen tego dnia Andrzej Dragan podciął lawinę deską i pojechał po niego skuter i zjeżdżał niedaleko może ciut bliżej pucharowej... czyli tego lodu na poprzedniej fotce jakoś nad nim się zatrzymał... i bał się ruszyć. Tak poznałem celebrytę. Polecam książkę o AI jego autorstwa. Przy okazji.

IMG_5812.jpeg

Edytowane przez sstar
  • Like 1

1 godzinę temu, Jeeb napisał:

to tymi żlebami zjeżdżałeś ?

szacun

to tylko źle wygląda, nie tylko zjechałem ale i podszedłem najłatwiejszą logiczną linią, pierwszego dnia na nartach skiturowych, nowych, a drugiego zjeżdżałem free znaczy na scottach, w sumie to jest zwykła trasa z numerem nawet tyle, że jeszcze nie wyśnieżona do końca, więc była zamknięta, ale ludzie jeździli, w porównaniu do żlebu koło pucharowej czarnej dużo łatwiejsze bo znacznie mniej nachylone - tam zjeżdżałem jedynie na scottach ps. fotek pierdylion w wątku soelden mon amour - osiem lat temu prawie - tyle mam skitury - to był ich debiut, potem kolejny w izerach, ale tu marioj wyciął mi relację:-( bo nangi o jeden gram za daleko;-)

Edytowane przez sstar
  • Like 1

34 minuty temu, sstar napisał:

to tylko źle wygląda, nie tylko zjechałem ale i podszedłem najłatwiejszą logiczną linią, pierwszego dnia na nartach skiturowych, nowych, a drugiego zjeżdżałem free znaczy na scottach, w sumie to jest zwykła trasa z numerem nawet tyle, że jeszcze nie wyśnieżona do końca, więc była zamknięta, ale ludzie jeździli, w porównaniu do żlebu koło pucharowej czarnej dużo łatwiejsze bo znacznie mniej nachylone - tam zjeżdżałem jedynie na scottach ps. fotek pierdylion w wątku soelden mon amour - osiem lat temu prawie - tyle mam skitury - to był ich debiut, potem kolejny w izerach, ale tu marioj wyciął mi relację:-( bo nangi o jeden gram za daleko;-)

ten @MarioJ to wszystkiemu winien jest ale sporo Mądrych skiturowych wiadomości też od Niego zaczerpnąłeś.

Czy zjazd wygląda dobrze czy źle zależy wyłącznie od ilości śniegu, musisz tam pojechać najlepiej na koniec marca albo w kwietniu a nie w październiku. Teraz dopiero robi się zima, dzisiaj sypie od rana 

IMG_0763.jpeg

IMG_0764.jpeg

IMG_0766.jpeg

IMG_0770.jpeg

IMG_0765.jpeg

• Like 3
  • Thanks 1

Godzinę temu, Jeeb napisał:

ten @MarioJ to wszystkiemu winien jest ale sporo Mądrych skiturowych wiadomości też od Niego zaczerpnąłeś.

Czy zjazd wygląda dobrze czy źle zależy wyłącznie od ilości śniegu, musisz tam pojechać najlepiej na koniec marca albo w kwietniu a nie w październiku. Teraz dopiero robi się zima, dzisiaj sypie od rana 

IMG_0763.jpeg

IMG_0764.jpeg

IMG_0766.jpeg

IMG_0770.jpeg

IMG_0765.jpeg

Masz rację - śnieg i warunki to najważniejsza sprawa. A uczniem nawet jeśli na odległość to jestem raczej Wujota. Z Mario mi nie po drodze. Ale doceniam jego zaangażowenie. Choć ideologicznie jest mi obce. Oczywiście nic nie muszę. Luzik. PS. takie warunki mieliśmy ongiś z lski w Cortinie. Nawet go namówiłem aby zjechać trochę z trasy.

Edytowane przez sstar

41 minut temu, sstar napisał:

pięknie k... pięknie, wpisujemy się archiwalnie;-) ps. prawdziwy narciarz... coś o honorze, czy humorze?

DSC_1936.JPG.6142a9c8531a5867046c1c9384a20f61.JPG

DSC_1942.JPG.62f338c03ab07c7b6e400e72932db619.JPG

i na widok czarnej trasy wkopałeś się w śnieg, rozumiem że to wspomnienia z dzieciństwa 

• Haha 1

No i się skończyło, ale było super. Zmienne warunki nie przeszkadzały. Dzisiaj malutki ośrodek, ale śnieg super. Nawet widoczność dobra, płaskie światło dawało w kość czasem.

Wiosna na całego😀

IMG_6222.thumb.jpeg.6ce22b72a14fa521f8a0d289951cbb7a.jpeg

Były momenty

IMG_6227.thumb.jpeg.e7f4fe9db430d88c8b89e9368761a648.jpeg

No i asy z zespołu ratunkowego😉

IMG_6226.thumb.jpeg.a16aad18d981363906962bc2a0c87f28.jpeg

Zajebisty wyjazd💪

pozdro

• Like 12
  • Thanks 1
  • Haha 2

3 godziny temu, marekbtl napisał:

No i się skończyło, ale było super.

to ile ośrodków odwiedziliście w czasie tej wyprawy ?

Kumpel posłał mi filmiki i foty z Arlbergu i pisał że jak w Japonii (był też)