mysiauek Napisano 19 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, srwer napisał: to z cyklu...zagraniczne ośrodki😉 Nie, ja byłem u siebie. Ale na codzień mieszkam "za granicą" mało tego, ja się za granicą urodziłem Taka ciekawostka, mam w rodzinie człowieka, który chciał tą górkę w Sosnowcu usypać jeszcze większą (niekoniecznie wyższą). No ale niestety miasto wtedy nie chciało. Edytowane 19 Grudzień 2022 przez mysiauek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 19 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2022 9 minut temu, moruniek napisał: Da się pojeździć, trzeba tylko mieć dobrze opracowaną taktykę. My sezon spędzimy w Meander i okolicach. Zobaczymy jak to nam wyjdzie. Meander mam objechany wzdłuż, wszerz i na skosy;). Do tej pory tłoczno w pogodne weekendy, a i to bez przesady. Ale coś czuję, że przy obecnych cenach w PL okaże się bardzo atrakcyjny w czasie tegorocznych ferii. A co do taktyki, to szczerze mówiąc dla mnie żadną taktyką jest wstać na otwarcie i godzinę jeździć bez tłumów. Bo to tylko godzina. Jazda wieczorami w Białce też jest bez sensu, bo wszystko jest zryte jak pole kartofli po wizycie dzików. A że FIS nie jest zatłoczony, to też tylko legendy, bo już nie raz stałem tam w kolejkach i jeździłem bo mega muldach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 19 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2022 (edytowane) 13 godzin temu, marekbtl napisał: Cze Tydzień temu to tydzień temu i tyle. Postawili szlabany - więc tak się to musiało skończyć. Na górze póki co nic nie robią. pozdrawiam ps. Ale 30 zeta - delikatnie przesadzili, ale że są klienci - to maja wszystko w nosie. Chyba że chcą się zrobić taką offową stacją , tylko dla wybrańców z grubym portfelem. Przy wyjeździe z parkingu widziałem szlabany i nawet pomyślałem o opłatach, ale nie pamiętałem czy były poprzednio jak byłem na zamknięciu sezonu 2021/2022. Edytowane 19 Grudzień 2022 przez Krakus81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 19 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2022 Godzinę temu, Krakus81 napisał: Przy wyjeździe z parkingu widziałem szlabany i nawet pomyślałem o opłatach, ale nie pamiętałem czy były poprzednio jak byłem na zamknięciu sezonu 2021/2022. Nie, nie było jeszcze - chyba nawet w planach. Ale zamknięcie osobiście robiłem w ostatni dzień i Kotelnica już nie chodziła. Wiec to może tydzień przed zamknięciem sezonu byłeś, albo na skitury😉 przyjechałeś. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2022 7 godzin temu, Lexi napisał: Ale wychodzi na to że stać możesz całkiem darmo. Ubierasz buty, deski i stoisz...dochodzisz do bramek i idziesz na koniec - na 100% tak to sie odbywa....no chyba nie powiesz że oni jeszcze za to płacą. Wstyd się przyznać - ja zapłaciłem 129 zł przez Gopass! Ale pomysł, żeby stać i tuż przed wejściem znów iść na koniec - i tak cały dzień bez zapłaty: PIERWSZA KLASA! Następnym razem spróbuję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2022 Godzinę temu, tresor napisał: Meander mam objechany wzdłuż, wszerz i na skosy;). Do tej pory tłoczno w pogodne weekendy, a i to bez przesady. Ale coś czuję, że przy obecnych cenach w PL okaże się bardzo atrakcyjny w czasie tegorocznych ferii. A co do taktyki, to szczerze mówiąc dla mnie żadną taktyką jest wstać na otwarcie i godzinę jeździć bez tłumów. Bo to tylko godzina. Jazda wieczorami w Białce też jest bez sensu, bo wszystko jest zryte jak pole kartofli po wizycie dzików. A że FIS nie jest zatłoczony, to też tylko legendy, bo już nie raz stałem tam w kolejkach i jeździłem bo mega muldach. Taktyka to omijanie łukiem w sezonie głównym różnych Białek i Szczyrków. Gdzie indziej pojeździsz na okrągło, choć nie na tak "znamienitym" ośrodku! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2022 3 godziny temu, srwer napisał: to z cyklu...zagraniczne ośrodki😉 Fajnie, ale... nie mogę tam jechać - babcia ostrzegała. Mam rejestrację SL, auto rozbite kamieniami na bank! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 6 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Taktyka to omijanie łukiem w sezonie głównym różnych Białek i Szczyrków. Gdzie indziej pojeździsz na okrągło, choć nie na tak "znamienitym" ośrodku! znamienite ośrodki oferują różnorodność tras, częstokroć dobrze przygotowanych, więc warto oczywiście mają swoje za uszami, jako monopoliści, ale jeżdżenie ciągle po jednej trasie nudne więc co z tego, że na okrągło jak się można zaorać jak koń w kieracie to tak w obronie "białek" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janusz_sul Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 Wczoraj Czarny Groń. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 1 godzinę temu, sstar napisał: znamienite ośrodki oferują różnorodność tras, częstokroć dobrze przygotowanych, więc warto oczywiście mają swoje za uszami, jako monopoliści, ale jeżdżenie ciągle po jednej trasie nudne więc co z tego, że na okrągło jak się można zaorać jak koń w kieracie to tak w obronie "białek" Wiedziałem ze nie "oddasz" Jankulowskiego bez walki.. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 W Myślenicach coś dzieje. Ratraki jeżdżą, bramki rozstawione. Szkoda, że od czwartku +10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 13 minut temu, Plywak napisał: W Myślenicach coś dzieje. Ratraki jeżdżą, bramki rozstawione. Szkoda, że od czwartku +10 Cze Chyba trochę zaspali. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 11 minut temu, marekbtl napisał: Cze Chyba trochę zaspali. pozdrawiam Taktycznie wyczekali, żeby po otwarciu w czwartek, w piątek zamknąć z powodu złych warunków;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 Siepraw też wystartował: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 oraz Podstolice: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 i Koninki, tzn. jeździli w weekend, a teraz przerwa, też czekają na odwilż: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mercedes420 Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 SMR znowu zamknięty z powodu wiatru. To już naprawdę są jaja nie dość że otwarta 10% ośrodka to jeszcze lekki podmuch i pozamykali wszystko. Oczywiście na BSA wszystko działa jak należy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 13 minut temu, Mercedes420 napisał: SMR znowu zamknięty z powodu wiatru. To już naprawdę są jaja nie dość że otwarta 10% ośrodka to jeszcze lekki podmuch i pozamykali wszystko. Oczywiście na BSA wszystko działa jak należy. W tym kontekście jedynie Mosorny jest poważny...jest w cholere zamknięty i nie robi nikomu wody z mózgu ... chociaż od 27 jakieś treningi mają rozpisane - ale to z kolei nic nie znaczy dla zwykłego zjadacza śniegu.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 25 minut temu, Mercedes420 napisał: SMR znowu zamknięty z powodu wiatru. To już naprawdę są jaja nie dość że otwarta 10% ośrodka to jeszcze lekki podmuch i pozamykali wszystko. Oczywiście na BSA wszystko działa jak należy. Takie usytuowanie geograficzne. Gdy wieje z zachodu lub południa - jest klapa. A w Polsce jak wieje, to albo normalnie z zachodu, albo halny z południa! Więc wszystko jasne? Blog o ekonomii, sporcie, fantastyce i obyczajach: Narciarska stolica Polski ma niekorzystne położenie ... geograficzne. Analiza wiatrów (ekonomiaplussport.blogspot.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 1 minutę temu, Narciarz ze Śląska napisał: Takie usytuowanie geograficzne. Gdy wieje z zachodu lub południa - jest klapa. A w Polsce jak wieje, to albo normalnie z zachodu, albo halny z południa! Więc wszystko jasne? Blog o ekonomii, sporcie, fantastyce i obyczajach: Narciarska stolica Polski ma niekorzystne położenie ... geograficzne. Analiza wiatrów (ekonomiaplussport.blogspot.com) Skrzyczne inaczej usytuowane względem SMR? Dzisiaj kręci normalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 Beskid też (jak zawsze) kręci (schowany!): 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 Dziś Master Ski był brany pod uwagę Warunki b.dobre, pustki 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 Kogo i gdzie ściągano awaryjnie w sobotę? Cytat W sobotę w godzinach porannych doszło do awarii dwóch kolei linowych w jednym z ośrodków narciarskich. Na miejsce wyruszyły 3 samochody z ratownikami z CSR Szczyrk oraz ratownicy z kilku sekcji operacyjnych - łącznie 20 osób. Na szczęście pracownikom kolei udało się uruchomić tryb awaryjny i ewakuować pasażerów, wobec czego odwołano zespoły ratowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 Szczyrkowski Gondola, od jutra czynna niebieska trasa numer 3 z Hali Skrzyczeńskiej do dolnej stacji Gondoli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2022 Czantoria Już jutro tj. 21.12.22 r. RUSZA Trasa numer 1 czerwona o długości 1900 m Póki co, obie trasy narciarskie (czerwona oraz górny odcinek trasy niebieskiej) czynne będą w godzinach 08:00 - 15:00. Uruchomienie jazdy wieczornej uzależnione będzie od pogody i warunków panujących na trasach. Będziemy Was informować na bieżąco. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi