Jusik2002 Napisano 23 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2024 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Piątka na Jaworzynie Krynickiej, świeżo otworzona. W nocy nasniezyli i nie rozgarnęli, potem spadło sporo świeżego i zamaskowalo te kupy, więc warunki mocno zdradliwe... VID_20240123_092223.mp4 Wiesz może jak warunki na reszcie tras ? Jutro rano chyba się wybiorę i chciałbym się dowiedzieć czego się spodziewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 23 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2024 Pilsko z dziś. Jazda od 11:10 do 16:00. Cały dzień jeździłem w górnych partiach. Warunki dobre. Na Miziową chodził jeden orczyk. Od miziowej w górę była mgła reszta osrodka pochmurna. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2024 Wczoraj przez całkowity przypadek, odwożąc żonę na nocny autobus zaparowałem tu. Stok wyglądał na gotowy do jazdy, jak na +6 stopni, to całkiem ok. Takie tam nocne. Jeszcze jedno. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2024 A na Czantori dziś z rana pustki. Chyba lekki deszczyk nad ranem wystraszył potencjalnych narciarzy Też miałem obawy czy nie zastane lodowej szkorupy....nie Dali radę 💪 Warunki z rana b dobre i okienka pogodowe były. Ps.Dziś zakładali orczyki na Faturce. Jutro ponowna reaktywacja po dośnieżaniu stoku. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 23 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2024 37 minut temu, Jusik2002 napisał: Wiesz może jak warunki na reszcie tras ? Jutro rano chyba się wybiorę i chciałbym się dowiedzieć czego się spodziewać... Wszędzie teraz po wieczornym ratrakowaniu są dobre, tylko nocne zdarzenia - deszcz, śnieg lub armatki mogą nieco popsuć rano podłoże. Ja jutro też na 5 ce, od 8 30 do 10 30,zaglądnij.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 23 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2024 Na potwierdzenie mojego poprzedniego posta- zdjęcia. Niestety największego lodowiska nie zrobiłem, bo strach się było tam zatrzymywać. Ale kartoflisko jest Dla porównania super warun na BSA 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 23 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2024 Co sądzicie o pogodzie od Poniedziałku? Mamy wstępne plany rezerwacji noclegu ale aura chyba nie będzie sprzyjać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 23 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2024 3 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Wszędzie teraz po wieczornym ratrakowaniu są dobre, tylko nocne zdarzenia - deszcz, śnieg lub armatki mogą nieco popsuć rano podłoże. Ja jutro też na 5 ce, od 8 30 do 10 30,zaglądnij.. Jak nie obudzi mnie o 7 rano deszcz to będę 😀 Ale tylko się przywitam bo w życiu na tyczkach nie jeździłem i narty zupełnie nie takie jak trzeba mam 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxi69king Napisano 23 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2024 Czarnów Ski | 20.01.2024 Po wizycie w Karpacz Ski Arena pojechałem się dobić do Czarnowa. Od dawna chciałem tam zawitać ale specjalnie jechać do tak małego ośrodka nigdy się nie chciało. A tak wyszło fajne połączenie Karpacz+Czarnów. Po drodze jeszcze obiad w Kowarach(Karpacz jak to w sobotę zawalony na maxa, wyjeżdżałem krajoznawczo przez Sosnówkę by ominąć korki) i meldujemy się na stoku. Karnet 2h za 75pln, jazda od 18 do 20. Stacja ratrakuje stoki na wieczorną jazdę także równo, mróz i super śnieg(niby sporo sztucznego ale dobrze wymieszany z naturalnym). Na trasach Alpejskiej i Widokowej nasypali go naprawdę sporo, myślę że ok 100cm. Trasy niby tylko po 700-800m ale całkiem ambitne, przyjemne nastromienie mają, można różnorodnie pojeździć. Załapałem się na otwartą trasę Rodzinną(1000m), niby bardziej płaska ale można ostro pójść na krawędziach w długich skrętach. Trasa nie posiada oświetlenia ale widoczność jest wystarczająca żeby także wieczorem nią pośmigać. Szkoda, że nie ma naśnieżania, po weekendzie zdaje się, że ją zamknęli. Ludzi całkiem sporo, niby kolejek nie było ale były momenty że 3-4 min do talerzyka trzeba było przeczekać, jakby było więcej to średnio się to kalkuluje przy tak krótkim stoku. Widać, że ośrodek jest mądrze zarządzany, jest wypożyczalnia, gastronomia, baza noclegowa nieopodal. Dzika okolica wokół ośrodka też dodaje swoisty klimat. Widok ogólny Brakuje tylko "Pista solo per sciatori esperti"😅 16 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2024 34 minuty temu, maxi69king napisał: Czarnów Ski | 20.01.2024 Po wizycie w Karpacz Ski Arena pojechałem się dobić do Czarnowa. Od dawna chciałem tam zawitać ale specjalnie jechać do tak małego ośrodka nigdy się nie chciało. A tak wyszło fajne połączenie Karpacz+Czarnów. Po drodze jeszcze obiad w Kowarach(Karpacz jak to w sobotę zawalony na maxa, wyjeżdżałem krajoznawczo przez Sosnówkę by ominąć korki) i meldujemy się na stoku. Karnet 2h za 75pln, jazda od 18 do 20. Stacja ratrakuje stoki na wieczorną jazdę także równo, mróz i super śnieg(niby sporo sztucznego ale dobrze wymieszany z naturalnym). Na trasach Alpejskiej i Widokowej nasypali go naprawdę sporo, myślę że ok 100cm. Trasy niby tylko po 700-800m ale całkiem ambitne, przyjemne nastromienie mają, można różnorodnie pojeździć. Załapałem się na otwartą trasę Rodzinną(1000m), niby bardziej płaska ale można ostro pójść na krawędziach w długich skrętach. Trasa nie posiada oświetlenia ale widoczność jest wystarczająca żeby także wieczorem nią pośmigać. Szkoda, że nie ma naśnieżania, po weekendzie zdaje się, że ją zamknęli. Ludzi całkiem sporo, niby kolejek nie było ale były momenty że 3-4 min do talerzyka trzeba było przeczekać, jakby było więcej to średnio się to kalkuluje przy tak krótkim stoku. Widać, że ośrodek jest mądrze zarządzany, jest wypożyczalnia, gastronomia, baza noclegowa nieopodal. Dzika okolica wokół ośrodka też dodaje swoisty klimat. Widok ogólny Brakuje tylko "Pista solo per sciatori esperti"😅 W Czarnowie mieszka sporo freaków, ja mieszkałem zwykle https://www.facebook.com/wdoliniemodrzewi/?locale=pl_PL a jeździł tam nieodżałowany Niko130 https://www.skiforum.pl/topic/43312-niko130-wspomnienie/ 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 24 Styczeń 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2024 Szczyrk SMR Z uwagi na silny wiatr w dniu 24.1.2024 ośrodek SON podczas jazdy dziennej - nieczynny! W ciągu dnia wiatr ma słabnąć więc jazda wieczorna powinna odbyć się zgodnie z planem. Strefa nauki MAXILAND czynna dla klientów szkoły. Ośrodek BESKID SPORT ARENA czynny bez zmian w godz. 8:30-16:00 i 17:00-20:00. Skrzyczne COS Z powodu silnego wiatru kolej na Skrzyczne jest nieczynna do odwołania. W dniu 25.01.2024 (czwartek) drugi odcinek Kolei Jaworzyna-Skrzyczne będzie czynny od godziny 11:00. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 24 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2024 W Korbielowie dzisiaj leje. Zostałem w pokoju. Pojechałem na parking ale wszyscy wracali.Buczynka nie działała z powodu wiatru. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 24 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2024 Zaległa relacja z wczorajszej wieczornej jazdy na Skolnitach. Równo w miarę pusto i szybko. Bardzo dobra jazda, warunki jak na taką pogodę rewelacja. Zdjęć mało bo trzeba było maksymalnie wykorzystać sztruks. Pozdrawiam sympatycznego Pana Ryszarda - super jazda Pozdrawiam 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2024 16 godzin temu, Kolorowy napisał: Co sądzicie o pogodzie od Poniedziałku? Mamy wstępne plany rezerwacji noclegu ale aura chyba nie będzie sprzyjać. Będzie na miękko za dnia, w nocy zmrozi. Może beton uchowa się przez pierwsze dwie godziny: https://www.yr.no/en/details/graph/2-3085988/Poland/Lower Silesia/Kłodzko County/Sienna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 24 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2024 3 godziny temu, Narty pilsko napisał: W Korbielowie dzisiaj leje. Zostałem w pokoju. Pojechałem na parking ale wszyscy wracali.Buczynka nie działała z powodu wiatru. Na Słowacji w Oravicach odpalili dziś wyciąg na patencie. Post wyżej film z jazdy młodego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 24 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2024 Dziś była Jaworzyna. Niestety z racji porannego strajku auta, nie udało się spotkać na tyczkach z lski@interia.pl . Na parkingu meldujemy się o 10. Karnety kupione w aucie więc tylko automat i pyk pid gondole. I tu zaskoczenie, kolejka może 3 minuty 🤔 . Smigamy do gory i robimy rozpoznanie teas. Najpierw 2 i 2A, trasa fajna tylko krzeslo i talerz.. Warunki dobry+ poniewaz podklad bardzo dobry ale bylo sporo sniegu ktory nie mial jak zwiazac... Zamiast zjechac jeszcze raz do talerza to podchodzimy pod gondole. Zjazd gliwna trasa bardzo fajny. Warunki fajne. Jedziemy gondolą po czym zjazd do 5. Trasa świetna ale znowu sporo śniegu który nie miał jak zwiać z podłożem. Ale jak na to nachylenie to wogole nie ma się do czego przyczepić. Jeździmy 2 razy tak na pół pieca że względu właśnie na troszkę zdradliwy opady śniegu 😀 Potem golimy chyba 1 do krzesła które się spodobało dziecku (ciepełko i brak wiatru). Ta trasę golimy kilka razy i tak zwiedzamy cały ośrodek. Na koniec mała kraksa i połamany kijek oraz mała kontuzja co nas eliminuje z dalszej jazdy. Refleksje... Jak będzie postępować modernizacja to będzie TOP ośrodek. Dawanie krzesła na 5 to słaby pomysł. Już widziałem tan ambitnych narciarzy(...) a jak będzie krzesło to będzie niebezpiecznie. Gdyby było krzesło na 4 i jedno długie na 2 i 2a to by się działo. Ogromnym zaskoczeniem było praktycznie brak ludzi. I to jeszcze ferie mazowieckie. Ludzie chyba naprawdę zrozumieli, że robi się to bardzo droga zabawa. Już nie wspomnę, że gorale z cenami przesadzają i przez to pewnie mocno się przelicza. Może jak rok dostaną po dupie to się zorientują, że to grube przegięcie. Jednak cena do jakości np Jaworzyna a Pingwin to przepaść. Pingwin totalnie odleciał z cenami karnetu. Byłem tam bo kupiłem w promocji. Jednak jak zobaczyłem cenę na horse np za czekoladę 26 złotych to już mnie z butów mega zapiętych klamrami i tak wybiło. Może też coś przemyśla i zorientują się jakie puchy są w odniesieniu rok do roku. Co jutro to zobaczymy jaka pogoda Nas obudzi. 😉 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 24 Styczeń 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2024 Szczyrk, wiatr nie był jakoś specjalnie mocny ok. 40 km/h lało nawet na szczycie, na trasach miejscami lodowo 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 24 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2024 Czarna Góra. Od rana ulewa z przerwami, po 15ej się wypogodziło, przestało padać. Warunki do jazdy bardzo dobre, jazda wieczorna sprawiła mi dzisiaj wiele radości. Serdecznie pozdrawiam. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mercedes420 Napisano 24 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2024 Skolnity wczoraj z jazdy wieczornej, jak na tę pogodę to warunki naprawdę idealne i na niebieskiej i na czerwonej. Ludzi praktycznie zero po czerwonej trasie prawie nikt nie jeździł. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 25 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2024 Byłem dzisiaj w Krynicy nienarciarsko, około południa ściana wody przez długi czas. Wyżej mega mokry śnieg i śnieg z deszczem, w górnych partiach Jaworzyny pewnie śnieg, ale dolne części bieda straszna, a niższe stacje to już w ogóle... Czekam więc na razie na poprawę warunków pogodowo-śniegowych w regionie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 25 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2024 8 minut temu, pawelb91 napisał: Byłem dzisiaj w Krynicy nienarciarsko, około południa ściana wody przez długi czas. Wyżej mega mokry śnieg i śnieg z deszczem, w górnych partiach Jaworzyny pewnie śnieg, ale dolne części bieda straszna, a niższe stacje to już w ogóle... Czekam więc na razie na poprawę warunków pogodowo-śniegowych w regionie... Czsem Pan Bucek se z nos jaja robi...miałem właśnie tydzień wolnego .. hej.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Lexi napisał: Czsem Pan Bucek se z nos jaja robi...miałem właśnie tydzień wolnego .. hej.. Rozumiem frustrację. Edytowane 25 Styczeń 2024 przez sstar 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 25 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2024 Dziś znów Pilsko. Jazda od 9:30 do 14:30.Mocno wiało. Mocno padał śnieg.Poza trasami czasami występuje szreń łamliwa. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 25 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2024 5 godzin temu, pawelb91 napisał: Byłem dzisiaj w Krynicy nienarciarsko, około południa ściana wody przez długi czas. Wyżej mega mokry śnieg i śnieg z deszczem, w górnych partiach Jaworzyny pewnie śnieg, ale dolne części bieda straszna, a niższe stacje to już w ogóle... Czekam więc na razie na poprawę warunków pogodowo-śniegowych w regionie... Na Jaworzynie do 9 śnieg, potem ściana deszczu, skończyłem o 10 na wylot przemoczony... 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Styczeń 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2024 Dziś po nartach, tak wyglądałem. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi