koliber Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 Ostatnie dwa "chłodne" dni (we Wrocławiu ok. +10), cały następny tydzień między +15 a +19. W lutym prawdopodobnie padnie rekord od początku stulecia (a niewiele zabraknie do rekordu od początku pomiarów). W marcu będzie podobnie, skoro już początek zapowiada się tak "upalnie". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 24 minuty temu, koliber napisał: Ostatnie dwa "chłodne" dni (we Wrocławiu ok. +10), cały następny tydzień między +15 a +19. W lutym prawdopodobnie padnie rekord od początku stulecia (a niewiele zabraknie do rekordu od początku pomiarów). W marcu będzie podobnie, skoro już początek zapowiada się tak "upalnie". Powiedzmy wprost. Wszystkie polskie ON, za wyjątkiem Kasprowego, które dotrwają do 01.03 -> to tak, jakby kręciły do połowy kwietnia przy normalnej, mroźnej zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 Godzinę temu, Jeeb napisał: skąd wiesz że to ON odniósł? admin mi powiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 Chęć jazdy w narodzie nie upadła pomimo pogody.. Białka: Bukowina: Rohace: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 W Sączu 17,5 st. Krynica Czarny Potok 14 st. Szczyt Jaworzyny Krynickiej 7 st. Jak tu się wybrać na narty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 @ZdolnyŚlązak To sprzedawcy niewykorzystanych voucherów z BF powinni teraz oferować -50% od tamtego zakupu, czyli -75% od cennika w kasie 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 31 minut temu, Lexi napisał: Chęć jazdy w narodzie nie upadła pomimo pogody.. Białka: Bukowina: Rohace: Na ZdolnymŚlasku też: Czarna Góra, Zieleniec, Karpacz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 27 Luty 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 Mosorny Groń 16C 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 Godzinę temu, pawelb91 napisał: W Sączu 17,5 st. Krynica Czarny Potok 14 st. Szczyt Jaworzyny Krynickiej 7 st. Jak tu się wybrać na narty... Wsiąść w samochód, zabrać szutrówki i jechać . pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 17 minut temu, marekbtl napisał: Wsiąść w samochód, zabrać szutrówki i jechać . pozdro No jadę, jadę, starsze Mantry i wio. Tylko w butach chlupać może... Jakieś gumiaki by się przydały z mocowaniem do wiązań 😆 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 Godzinę temu, pawelb91 napisał: @ZdolnyŚlązak To sprzedawcy niewykorzystanych voucherów z BF powinni teraz oferować -50% od tamtego zakupu, czyli -75% od cennika w kasie 🙃 No jest tych ofert karnetów na OLX sporo, najwięcej z Grupy Pingwina, 4 h najtańsze po 50-60 zł chodzą. Ciekawe czy Słotwiny po weekendzie jeszcze będą czynne. Z tego co słyszałem Słotwiny i Tylicz najdłużej zawsze działały w tamtych rejonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 (edytowane) Jak już zamkną wszystkie ośrodki w górach, to zawsze można przyjechać na Pomorze 😁Wieżyca dalej kręci Edytowane 27 Luty 2024 przez Stusi 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 34 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: No jest tych ofert karnetów na OLX sporo, najwięcej z Grupy Pingwina, 4 h najtańsze po 50-60 zł chodzą. Ciekawe czy Słotwiny po weekendzie jeszcze będą czynne. Z tego co słyszałem Słotwiny i Tylicz najdłużej zawsze działały w tamtych rejonach. Tylicz Ski już padł, Master Ski działa ale w takiej mazi po płaskim to horror jeździć. Słotwiny Arena może będą jeszcze działać choć z dnia na dzień lawinowo będzie się pokrywa kurczyć, sąsiedzi już padli, więcej trawy niż śniegu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 34 minuty temu, ZdolnyŚlązak napisał: Z tego co słyszałem Słotwiny i Tylicz najdłużej zawsze działały w tamtych rejonach. Rok (9 i 10 kwietnia) i dwa lata temu (17 i 18 kwietnia!!!) Słotwiny Arena chodziła na Wielkanoc. Wcześniej były chyba jakieś przerwy (dwa lata temu na pewno) ale jak widać nawet w połowie kwietnia były jeszcze warunki. W tym roku obstawiam, że przerwa na 100% nastąpi po kolejnym weekendzie, z tym że u nich jest nadzieja, że jeszcze się otworzą choćby na chwilę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 (edytowane) Jaworzyna dzisiejsza.Tydzień temu,gdy Mistrzostwa Polski Masters /zdjęcia wspomnieniowe/ rozegrano dzięki śniegowi workowanemu,wyglądało,że to już koniec Jaworzyny.A potem zdążono jeszcze zrobić snowboardowy PŚ,poszło jeszcze więcej śniegu workowanego.Wykorzystując te pozostałości,dziś idzie na dwójce Młodzieżowy Puchar Polski. A dwaj miłośnicy śniegu nieworkowanego ustawili sobie tyki na trasie 5,wyzwanie po dziurach ,krzakach i rozpadlinach było spore,dla nart też.Niestety to już koniec,jej nic nie pomoże,chyba dziś umarła,choć panowie dzielnie łopatami szuflowali na trasę wyciągu. Myślę,że jeszcze ze 2-3 dni,i zamkną wszystko... Edytowane 27 Luty 2024 przez lski@interia.pl 12 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 Cze 08.04.2023 - Białka - zakończenie sezonu. Śniegu było opór. Mogli spokojnie jeszcze działać z tydzień lub dwa. pozdro 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 miałem nadzieję na jazdę w PL, miałem 6 ważnych karnetów wispassa, ale właśnie wysłałem prośbę o przedłużenie ich na kolejny sezon. Jedynie nadzieja na Kasprowym jeszcze jest, no chyba że w marcu wróci jeszcze zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikdob Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 Godzinę temu, Krakus81 napisał: Jedynie nadzieja na Kasprowym jeszcze jest, no chyba że w marcu wróci jeszcze zima Nawet jak wróci, to czy będą czekali i czy dośnieżą? Raczej wątpię Myślałem o jakimś wypadzie jeszcze w połowie marca do Wisły czy w okolice ale chyba to się nie uda Szczyrk jeździ tylko powyżej Hali, a to przecież dość wysoko jak na PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 2 godziny temu, marekbtl napisał: Cze 08.04.2023 - Białka - zakończenie sezonu. Śniegu było opór. Mogli spokojnie jeszcze działać z tydzień lub dwa. pozdro Czarna Góra kwiecień 2022: - 09.04.2022 nartowanie: podejście z buta na B, jazda na C i D, wtedy wszedł Vmax 96km/godz: - 55cm białego ubitego na trasach C i D 15.02.2023 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 (edytowane) 2 godziny temu, marekbtl napisał: Cze 08.04.2023 - Białka - zakończenie sezonu. Śniegu było opór. Mogli spokojnie jeszcze działać z tydzień lub dwa. pozdro w 2022 i 2023 w kwietniu w Białce miałem najlepsze warunki zimowe (w 2022 r. to mógł być przełom marca/kwietnia), jakie pamiętam. Cudnie było. Jak zima wróci i Białka jeszcze będzie działać, to ja z pewnością tam pojadę. Tylko wtedy jest sens tam jechać. Edytowane 27 Luty 2024 przez Krakus81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 Teraz, Krakus81 napisał: w 2022 i 2023 w kwietniu w Białce miałem najlepsze warunki zimowe (w 2022 r.), jakie pamiętam. Cudnie było. Jak zima wróci i Białka jeszcze będzie działać, to ja z pewnością tam pojadę. Tylko wtedy jest sens tam jechać. Albo na początek, albo na koniec, w innym terminie bez sensu. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 Teraz, marekbtl napisał: Albo na początek, albo na koniec, w innym terminie bez sensu. pozdro na początku sezonu 2022/2023 byłem w grudniu w Białce, bardzo wąsko było, dużo gorzej niż na wiosnę 2022 i 2023 r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 2 godziny temu, lski@interia.pl napisał: A dwaj miłośnicy śniegu nieworkowanego ustawili sobie tyki na trasie 5,wyzwanie po dziurach ,krzakach i rozpadlinach było spore,dla nart też.Niestety to już koniec,jej nic nie pomoże,chyba dziś umarła,choć panowie dzielnie łopatami szuflowali na trasę wyciągu. Myślę,że jeszcze ze 2-3 dni,i zamkną wszystko... No nic, jutro będę. Szersze Mantry i jakoś to będzie. Puchar snowboardowy się udał mimo wielkich przeciwności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 27 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2024 5 minut temu, Krakus81 napisał: w 2022 i 2023 w kwietniu w Białce miałem najlepsze warunki zimowe (w 2022 r.), jakie pamiętam. Cudnie było. Jak zima wróci i Białka jeszcze będzie działać, to ja z pewnością tam pojadę. Tylko wtedy jest sens tam jechać. A tu masz 10.04.20222 - też było dobrze. Zakończenie sezonu. pozdro. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi