ZdolnyŚlązak Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty Czarna Góra dzisiaj, 8.50 melduje się na tym małym darmowym parkingu pod Luxtorpedą, byłem pewny że pewnie już nie będzie wolnych miejsc, ( tam się mieści z 20-25 aut max) a tu jeszcze z 7-8 wolnych miejsc🙂. Ciepło, +3C na otwarcie, później jeszcze cieplej. Na parkingu błoto, w nocy nic nie przymroziło. Otwarte trasy czyli czarna A, czerwone B, C i D od otwarcia miękkie (C i D ciut twardsze). Po raz pierwszy w tym sezonie jeździłem na tak miękkim śniegu od rana i jeździło się na nim, jak dla mnie, bardzo dobrze. Aczkolwiek słyszałem koło 12.00 narzekania na Luxie że "kartoflisko", "za miękko" itp. Frekwencja : do momentu jak kończyłem, czyli ok 13.00 kompletnie bez kolejek. W całym ośrodku (nie byłem tylko na Effce) zauważyłem tylko jedna szkółkę narciarską z Pszczyny. Szczyt Czarnej Góry z rana w lekkiej mgle, później zaczęło przebijać się słońce. Zdjęcia z C i D z ok 12.00, z A i B ok. 13.00: 19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 4 godziny temu, izydar napisał: Wygląda że pusto. Dużo ludzi? Całkowicie bez kolejek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty Góra Kamieńsk- start 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty Uczciwie pojeżdżone dziś na Górze Kamieńsk. Warun dla zdecydowanych koneserów: - czynny orczyk na długości 200m, dalsza jazda orczykiem niemożliwa, bo dalszy przejazd został zagrodzony przez ON - stok nie widział ratraka od ostatniej niedzieli - na 90% długości orczyka śniegu brak, jest za to plastykowa siatka, która niemiłosiernie hamuje. Przy 18 dziś zaliczonych wjazdach, bardziej czułem nogi od wjazdu, niż od zjazdu - 95% narciarzy na stoku wybrało wolniejszą taśmę z w/w powodu - góra ON na oko przejezdna, z liczniejszymi jak dwa dni temu przetarciami - dostępne 200m stoku: bez przetarć; śnieg mokry i z odsypami Dużo młodych adeptów jednej i dwóch desek, widziani na stoku trzej instruktorzy. Nawet na tych 200m stoku można pojeździć, na początku przez kilka zjazdów skręcałem, pozostałe 3/4 czasu nawet nie udawałem, że skręcam -> skręcają tylko tchórze xD. Jest plan ON, ze jak przymrozi, to wjedzie w końcu ratrak [nie ratrakowane od ostatniej niedzieli z racji temperatury] i wyrówna. Czy będą śnieżyć? Wątpię. Mam nagranie ze zjazdu, wrzócę później na YT. Sports Tracker wypluł: czas całkowity 1 godz 15 minut, czas zjazdu 10 min 42 sek, dystans całkowity 8,34km, Vmax 54,5km/godz. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 3 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: Aczkolwiek słyszałem koło 12.00 narzekania na Luxie że "kartoflisko", "za miękko" można tak mówić, jak są odsypy na pół chłopa wysoko. miałem tę przyjemność jeżdzić w marcu na CG w temperaturze +15st C i na początku trasy B, w pełnym słońcu, była prawdziwa walka o ogień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty (edytowane) 55 minut temu, grimson napisał: Uczciwie pojeżdżone dziś na Górze Kamieńsk. Warun dla zdecydowanych koneserów: - czynny orczyk na długości 200m, dalsza jazda orczykiem niemożliwa, bo dalszy przejazd został zagrodzony przez ON - stok nie widział ratraka od ostatniej niedzieli - na 90% długości orczyka śniegu brak, jest za to plastykowa siatka, która niemiłosiernie hamuje. Przy 18 dziś zaliczonych wjazdach, bardziej czułem nogi od wjazdu, niż od zjazdu - 95% narciarzy na stoku wybrało wolniejszą taśmę z w/w powodu - góra ON na oko przejezdna, z liczniejszymi jak dwa dni temu przetarciami - dostępne 200m stoku: bez przetarć; śnieg mokry i z odsypami Dużo młodych adeptów jednej i dwóch desek, widziani na stoku trzej instruktorzy. Nawet na tych 200m stoku można pojeździć, na początku przez kilka zjazdów skręcałem, pozostałe 3/4 czasu nawet nie udawałem, że skręcam -> skręcają tylko tchórze xD. Jest plan ON, ze jak przymrozi, to wjedzie w końcu ratrak [nie ratrakowane od ostatniej niedzieli z racji temperatury] i wyrówna. Czy będą śnieżyć? Wątpię. Mam nagranie ze zjazdu, wrzócę później na YT. Sports Tracker wypluł: czas całkowity 1 godz 15 minut, czas zjazdu 10 min 42 sek, dystans całkowity 8,34km, Vmax 54,5km/godz. tutaj dobrze widać, jaka część stoku była dziś dostępna na Górze Kamieńsk: tak było jeżdżone na nielegalu dwa dni temu: Edytowane 26 Luty przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty Dzień dobry Czarna Góra 🙂 Dziś ciut chłodniej, szczyt bez mgly 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty Witam @ZdolnyŚlązak w Czarnej 😀 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty Dzień dobry Czantoria, Góra +5C, pada lekki deszczyk 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 5 minut temu, Michas222k napisał: Witam @ZdolnyŚlązak w Czarnej 😀 To macie Panowie mały zlot Ski Online, w kurtce instruktora gdzieś tam śmiga @RTS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty Góra Kamieńsk z wczoraj: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 11 godzin temu, Michas222k napisał: Witam @ZdolnyŚlązak w Czarnej 😀 Ooo, trzeba było dać znać, byśmy jakiegoś pączka wciągnęli 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty Na kamerkach widać, że w górach pada śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty (edytowane) Szybko to niestety poszło.Poleciałem prosto z Jaworzyny na 2 dni ,kupić auto do Monachium,wracam,a tu wygląda na katastrofę.Może łatwiej mi będzie zdybać ofiary na wyjazd tam,gdzie padać nie powinno... "Ekstremalne opady śniegu utrzymują się w zachodniej Gruzji od czwartku, 20 lutego. Według lokalnych mediów najtrudniejsza sytuacja wystąpiła w regionie Guria, gdzie wiele wiosek nie ma dostępu do wody, gazu i energii elektrycznej. W mieście Lanczchuti zniszczonych zostało 40 domów. Wysokość pokrywy śnieżnej przekracza tam dwa metry. Zamknięto także lotnisko w Batumi, gdzie z powodu śniegu zawalił się dach przed głównym wejściem. Wiele dróg jest nieprzejezdnych." Edytowane 27 Luty przez lski@interia.pl 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Cze -4 , twardo i nawet mi bramki postawili. Miał być mosorny ale nie wyszło. Dzisiaj dojazd 55min. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec A widok piękny 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Dzisiaj kibicujemy 😀 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Godzinę temu, sebek napisał: Dzisiaj kibicujemy 😀 my też w tv 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Rytro w słoneczną sobotę.By zwabić jakichkolwiek ludzi,zorganizowano zawody o Puchar Prezydenta Nowego Sącza.Bez wielkich efektow,ale gdyby nie to,obslugi byłoby więcej niż narciarzy.Stok może przetrwa do następnego weekendu,ale w obliczu tych trendów spolecznych,że marzec to już nie czas na narty,na pewno już go nie otworzą... 3 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Kolega dał z dzisiaj rana z ON Stok: 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Master Ski w Tyliczu: Miękko i dość tępo wzdłuż 6 osobowej kanapy. Pierwszy raz tu byłem przy otwartych wszystkich trasach i wariantach przejazdów. W 3h nie dało rady zjechać wszystkiego. Kolejki w porywach na ok. 5-6 min. Do talerzyków pusto. Ogólnie jazda bardzo przyjemna, choć niektóre fragmenty mogą nie dotrwać kolejnego weekendu. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Po 15 pojechaliśmy na Tylicz Ski. Zmieniliśmy ośrodek i jednocześnie porę roku, bowiem zaczął prószyć śnieg. Wzdłuż 3-osobowego krzesełka trasy zjeżdżone mocno, świeżo naostrzone krawędzie miały co robić. Na stoku przy krześle 4 osobowym było bardziej równo. Na deser przejazd trasą nieoświetloną 😉 Kolejek brak. Cena fantastyczna - 50 zł od 16 do 20 choć zwinęliśmy się znacznie wcześniej. 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Ostatni tydzień to wypad na Podhale... Małe Ciche na rozruch..słabo cenowo i jakosciowo, Bachledka..fanie ale trasy północne, Palenica w Szczawnicy miodzio tylko czerwona, niebieska szybko spływa, Suche..za dużo stoku zajmują na zawody, stok bez szału a połowa zajęta tyczkami, Szczyrbskie Pleso niestety trafione w ciemnościach, słoneczko dopiero wzeszło po południu trasy znane lubiane ale tym razem dość ciężko to wyglądało i ostatni stok Jurgów.. najlepsza opcja potrafią nawet w trudnych warunkach przygotować stok. Dla mnie bezkonkurencyjny acz ja to głównie tyłem jeździłem🤣 jak to mówią nauka wymaga poświęceń..taty. Jak mam polecić coś z tego rejonu to do Jurgowa wbijałbym w ciemno. Oczywiscie wszędzie bez kolejek jazda na bieżąco. 23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Kasina w niedzielę to ryzykowny wybór, ale tak wyszło tym razem ze względu na resztę ekipy że wybór stacji miałem mocno ograniczony. Z tego samego powodu dotarliśmy późno, dopiero na 9:30. Warunki od początku trudne, tzn dużo ludzi i do tego odsypy i kopny cukier, a ja wpadłem na genialny pomysł żeby wypożyczyć X9 bo liczyłem że stok jeszcze będzie coś trzymał, bo temperatura w okolicach lekkiego minusa tak sugerowała. Zmordowałem na nich jeden zjazd po czym zapiąłem QST 🙂 Im później tym było lepiej, bo ludzi ubywało, najlepsza jazda zaczęła się po trzynastej, co widać na dwóch ostatnich zdjęciach. Przed piętnastą byłem na stoku ja i dosłownie garstka najwytrwalszych i wtedy można było delektować się świetną pogodą i jazdą prawie freeridową, bo warunki były jak poza trasą - pełno sypkiego, kopnego śniegu i nierówno 😉 piętnaście minut przed końcem nogi powiedziały dosyć, więc ostatni zjazd odpuściłem. Sniegu w Kasinie mają grubą warstwę więc mogą jeszcze długo pociągnąć o pogoda pozwoli. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Zaległy filmik z Kazimierza Dolnego nad Wisłą. Na nim wszystko widać. v24044gl0000cv27e87og65he5vefjog.mp4 Pozdrawiam serdecznie marboru, na Tik Toku „nogi bolo” 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi