Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska warunki narciarskie 25/26

WojtekM

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj Złoty Groń rozpoczynał o 9:00 więc jazda od początku do 11:00. Pierwszych 40 minut warunki petarda i mało ludzi. Później się coś ludzi uzbierało ale nawet przed 11:00 nie była kolejka na więcej niż minutę. Warunki były cały czas dobre ale na górnej połowie było ciasno, bo brakuje tam naśnieżyć jeszcze 1/3 trasy.

20251225_090611.jpg

20251225_090709.jpg

20251225_093330.jpg

• Like 16
  • Thanks 2

8 minut temu, gabrik napisał:

Wypłaszczyli ją, czy taki płaski obiektyw Marek?

Nie, zdjęcie tak wyszło. Dzisiaj 4h tylko tam jeździłem. 9.00-13.00. Właśnie dojechałem do domu.

pozdro

ps. Tylko tam było słonko😀. Śnieżą na potęgę. Ludzi opór.

Edytowane przez marekbtl
  • Like 1
  • Thanks 1

Jaworzyna dziś. Piękna pogoda plus sezonówka mnie wygnały z domu,czego w Święta o ferie nie robię.Sporo ludzi,pełne parkingi,kolejek żadnych, ale nie jednym wąskim stoku kumulacja goryli niedzielnych,szybko i słabo jeżdżących,była dyskomfortem.Sypią mocno,do Nowego Roku pewnie trasy 1 iv6 na całą szerokość dadzą radę,ale gdzie resztą...Jutro spróbuję na wieczornej...

• Like 14
  • Thanks 1

Cześć. Wybieram się jutro w okolice Bieszczad na kilka dni. Nigdy nie jeździłem w tamtych rejonach. Co byście polecili? W bezpośrednim zasięgu mam Gromadzyń, Wańkową i Lawortę, odrobinę dalej Arłamów. Informacje na temat tych stacji są raczej skąpe. Może ktoś z Was jeździł?

Edytowane przez wolcjusz

58 minut temu, wolcjusz napisał:

Cześć. Wybieram się jutro w okolice Bieszczad na kilka dni. Nigdy nie jeździłem w tamtych rejonach. Co byście polecili? W bezpośrednim zasięgu mam Gromadzyń, Wańkową i Lawortę, odrobinę dalej Arłamów. Informacje na temat tych stacji są raczej skąpe. Może ktoś z Was jeździł?

Jezdzilem we wszystkich.Najlepsza Laworta,gdy jest śnieg.Tyle,że teraz wszystko tam zielone.Tylko na nartorolkach.A info skąpe,kamery powyłączane,bo nie ma się czym chwalić...

Edytowane przez lski@interia.pl
  • Sad 1

11 godzin temu, lski@interia.pl napisał:

Jezdzilem we wszystkich.Najlepsza Laworta,gdy jest śnieg.Tyle,że teraz wszystko tam zielone.Tylko na nartorolkach.A info skąpe,kamery powyłączane,bo nie ma się czym chwalić...

Gromadzyń się jutro otwiera:

Witajcie, serdecznie zapraszamy na otwarcie nowego sezonu narciarskiego! W sobotę 27.12.2025 od godziny 9.00 czynna będzie Kolej linowa oraz mały wyciąg. W niedzielę dołączą pozostałe wyciągi wraz z nowym wyciągiem taśmowym! Od pierwszego dnia czynna jest szkółka narciarsko-snowboardowa, wypożyczalnia, serwis oraz Karczma. Zachęcamy do podzielenia się tą informacją z waszymi znajomymi i czekamy na Was! Do zobaczenia na stoku...

Laworta z tego co piszą na FB tez powinna lada moment ruszyć, dzisiaj kamerki działają, dośnieżają i ratrak widać na trasie

❄️🎿 Od kilku dni pracujemy ciężko i bezustannie przy naśnieżaniu stoku!
Działamy dniem i nocą, żeby przygotować dla Was jak najlepsze warunki do jazdy.

👉 Już lada moment ruszamy z sezonem – otwieramy naszą stację narciarską i zapraszamy Was na pierwsze zjazdy!

Bądźcie czujni — wkrótce podamy dokładny termin otwarcia! ❄️⛷️

Screenshot_20251226_091150_Chrome.jpg

• Like 4
  • Thanks 1

3 minuty temu, pawelb91 napisał:

Cieniawa śnieży ściankę, może ruszy za kilka dni to będzie można się wybrać na lokalne narty.
Rytro też śnieży ale tam długo zejdzie żeby ruszyły obie ścianki a bez tego to się nie wybieram.

Screenshot2025-12-26104608.thumb.png.a90494709d7cf35746fe3b7fbc6e63dd.png

Słotwiny Tabaszewski też śnieży ale na razie jest jeszcze zielonej dupie.
image.thumb.png.e49e6d3e195fa2677d723eab0abdfe2e.png

Zanim zrobią Cieniawę,chcę dziś przetestować wieczorną jazdę na Jaworzynie,może nie będzie takiego tłoku jak teraz...

2 minuty temu, lski@interia.pl napisał:

Zanim zrobią Cieniawę,chcę dziś przetestować wieczorną jazdę na Jaworzynie,może nie będzie takiego tłoku jak teraz...

Ja na wieczorną Jaworzynę chce się wybrać w styczniu, na razie niech lepiej dośnieżą bo szału nie ma, no i jak działa trasa 1 i 6 to też większy wybór i więcej miejsca.

Zwardoń:

📣 Odpowiadamy na jedno z najczęściej zadawanych pytań:
TAK, ruszamy już jutro! 🎉
🕛 Jutro: 12:00–21:00
🕘 Niedziela, poniedziałek, wtorek: 09:00–21:00
Godziny funkcjonowania stacji w Sylwestra i Nowy Rok podamy wkrótce — bądźcie czujni!
Serdecznie zapraszamy i do zobaczenia! 😊

FB_IMG_1766750280617.jpg

• Like 3

I do czynnego juz od kilkunastu dni Lądka Zdroju dołącza druga stacja ze Ski Family : Kamienica:

🎿 Startujemy!
Uruchamiamy Stację Kamienica od strony Bolesławowa
Warunki sprzyjają, a my jesteśmy gotowi na pierwszy zjazd! ❄️🔥
📍 Wjazd / dojazd: od strony Bolesławowa
🗓️ Start: Sobota 27 Grudnia⛷
09:00 – 20:00
⛷️ Zapraszamy wszystkich — narciarzy i snowboardzistów!
🎿 Zabierz ekipę, udostępnij dalej i widzimy się na śniegu!

FB_IMG_1766750395808.jpg

• Like 3

15 godzin temu, lski@interia.pl napisał:

Laworta i Wańkowa

STARTUJEMY! ❄️⛷️
🎿🏂 Sezon narciarski 2025/2026 na Laworta Ski w Ustrzykach Dolnych otwieramy oficjalnie już jutro, w sobotę 27 grudnia. Zapraszamy od godziny 9:00 na pierwsze zjazd tej zimy!

FB_IMG_1766750817376.jpg

Screenshot_20251226_131639_Chrome.jpg

Edytowane przez ZdolnyŚlązak
  • Like 3
  • Thanks 2

15 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał:

Laworta i Wańkowa

STARTUJEMY! ❄️⛷️
🎿🏂 Sezon narciarski 2025/2026 na Laworta Ski w Ustrzykach Dolnych otwieramy oficjalnie już jutro, w sobotę 27 grudnia. Zapraszamy od godziny 9:00 na pierwsze zjazd tej zimy!

FB_IMG_1766750817376.jpg

Screenshot_20251226_131639_Chrome.jpg

Bardzo jestem ciekaw,jak będzie z tą Lawortą.Tuż przed świętami wracałem tamtędy ze Lwowa,zaglądnąłem specjalnie pod Lawortę,i było jeszcze zielono,a tam areał spory...

Godzinę temu, lski@interia.pl napisał:

Bardzo jestem ciekaw,jak będzie z tą Lawortą.Tuż przed świętami wracałem tamtędy ze Lwowa,zaglądnąłem specjalnie pod Lawortę,i było jeszcze zielono,a tam areał spory...

@wolcjusz może coś wrzuci bo pisał, że sie wybiera w Bieszczady. Gromadzyń tez w sobotę rusza.

Edytowane przez ZdolnyŚlązak

2 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał:

@wolcjusz może coś wrzuci bo pisał, że sie wybiera w Bieszczady. Gromadzyń tez w sobotę rusza.

Wrzucę wrzucę, tylko pewnie dopiero w niedzielę bo wyjazd mieszany narciarsko-turystyczny więc na jutro się jeszcze nie nastawiam. Dzięki wszystkim za porady.

• Like 3