Jeeb Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 Teraz, Mikoski napisał: Tym postem obraziłeś tu wiele osób 😕 chyba admin powinien się zająć takim burakiem . Zlozyles juz donos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 32 minuty temu, Mikoski napisał: Chyba chmury i mgła Ci obraz zamazały ,Ischgl bije na łeb Francuskie ośrodki, to światowy top, od stoków po apress, wspomnę jeszcze o arogancji Francuzów dla wszystkich przejezdnych , powinienem się cieszyć że do nich przyjechałem 😕 może to tylko moje doświadczenia . Niektóre trasy ratrakowane co kilka dni to w Francji norma ,w Ischgl nigdy się to nie zdarza "Ischgl jest dla leszczy, pijakow i jebakow" Którym jesteś? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2024 (edytowane) Wracając do tematu wątku miałem 2 dni temu możliwość przetestowania organoleptycznie służby zdrowia w Lombardi…. Mianowicie nie żebym miał jakieś zdarzenie nieprzyjemne na stoku ale tak ot po prostu dostałem nagłego zapalenia spojówek no i trza było coś podziałać bo wyglądałem średnio nie wspomnę że rano to nie mogłem otworzyć oka. Szybka akcja w wujka gogle i już wiem że działają tu 3 kliniki notabene dwie prywatne dla połamańców i jeden szpital państwowy (all) Więc szybka wizyta w państwówce , szybki wywiad z ratownikiem medycznym, skserowanie karty Eku i po 20 min konsultacja z lekarzem i przepisanie leków z antybiotykiem do kropienia , wszystko na fundusz i po niespełna 2 godzinkach już mogłem sobie jeszcze troszkę pojeździć. Tak więc moge napisać ze działa to sprawnie ( a wyczytałem że nie i że trzeba się na wizytę parę godzin). Oczywiście miałam jeszcze dodatkowe ubezpieczenie narciarskie ale to tylko działa przy wypadkach na nartach, najczęściej. Może komuś się to przyda- choć nie życzę 🙂 Dobrej nocy bo jutro do pracy z rana ⛷️ Edytowane 12 Grudzień 2024 przez marcinn 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 (edytowane) Dobry z rana Dziś Mottolino będzie brane pod uwagę Mróz dwucyfrowy, nieodczuwalny ☀️🇮🇹 Edytowane 13 Grudzień 2024 przez marcinn 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 9 godzin temu, marcinn napisał: Wracając do tematu wątku miałem 2 dni temu możliwość przetestowania organoleptycznie służby zdrowia w Lombardi…. Mianowicie nie żebym miał jakieś zdarzenie nieprzyjemne na stoku ale tak ot po prostu dostałem nagłego zapalenia spojówek no i trza było coś podziałać bo wyglądałem średnio nie wspomnę że rano to nie mogłem otworzyć oka. Szybka akcja w wujka gogle i już wiem że działają tu 3 kliniki notabene dwie prywatne dla połamańców i jeden szpital państwowy (all) Więc szybka wizyta w państwówce , szybki wywiad z ratownikiem medycznym, skserowanie karty Eku i po 20 min konsultacja z lekarzem i przepisanie leków z antybiotykiem do kropienia , wszystko na fundusz i po niespełna 2 godzinkach już mogłem sobie jeszcze troszkę pojeździć. Tak więc moge napisać ze działa to sprawnie ( a wyczytałem że nie i że trzeba się na wizytę parę godzin). Oczywiście miałam jeszcze dodatkowe ubezpieczenie narciarskie ale to tylko działa przy wypadkach na nartach, najczęściej. Może komuś się to przyda- choć nie życzę 🙂 Dobrej nocy bo jutro do pracy z rana ⛷️ Cze Tez kiedyś to miałem i też TobraDex dostałem. Ale szybko mi przeszło. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 11 godzin temu, Mikoski napisał: Chyba chmury i mgła Ci obraz zamazały Właśnie odwrotnie kiedy światło zapalili to czar prysł 😜. Ale to moja ocena . Dla mnie to nadmuchany balon i tyle,sorry takie Bobbejaanland czyli coś w klimacie Energylandia tyle że klimatu narciarskiego jak ktoś lubi jego wola, mi nic do tego 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 W oczekiwaniu na 09:00 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 Na gorze okazalo sie ze piechota alpejska dopiero sie uczy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 Pożegnanie z Kronplatzem,3 dni bardzo intensywne,a teraz szybko teleportacja do rzeczywistości,bo jutro o 13tej trzeba juz jeździć w SucheSki... 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 a juz myslalem ze bedzie dzisia zadyma 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 W większej części Alp dziś pogoda dopisała wszystkim Jeździło się przednio ☀️ 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 6 minut temu, marcinn napisał: W większej części Alp dziś pogoda dopisała wszystkim Jeździło się przednio ☀️ nowe krzeslo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 My dziś Passo del Tonale i Ponte di Legno. Na Tonale działa tak 60% - na oko co drugi wyciąg, na szczęście ten najdłuższy skrajny w dolince chodzi i odnogi też. Po przejechaniu tej włoskiej Białki, udaliśmy się przerzutową gondolką do Ponte di Legno, gdzie nigdy nie byliśmy. Tam też mniej więcej połowa działa, z tym że śnieg sztuczny, chyba opady ich ominęły i przez to warunki średnie. Jak dopada śniegu, to mogę polecić bo fajne trasy, czerwone i czarne, infrastruktura dosyć stara, ale za to dobre (i tańsze niż gdzie indziej) jedzenie. Presena jeździ tylko dół i otwarta czarna trasa. Ogólnie dzień jak i cały wyjazd bardzo udany. Wracamy zadowoleni i bez uszczerbku na zdrowiu 😁 A to Ponte di Legno: I polecam knajpkę La Maralsina: Jest też stróż - nikt nart nie podprowadzi 😉 10 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 3 godziny temu, Jeeb napisał: nowe krzeslo? Dokładnie Widać że Olimpiada 2026 zbliża się wielkimi krokami Dobrego wieczora Wszystkim nartoholikom🥃 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 Teraz, marcinn napisał: Dokładnie Widać że Olimpiada 2026 zbliża się wielkimi krokami Dobrego wieczora Wszystkim nartoholikom🥃 Zdradzisz nazwe Hotelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 W dniu 10.12.2024 o 18:33, marcinn napisał: i wszystko w cenie ok 370 zł z karnetem za dzień rezerwowane pół roku wcześniej Alpen Resort Bovio https://www.biviolifelivigno.it/alpen-resort/ Brak czujności - kolega już wcześniej zapodawał. Mniej sarkazmu, a więcej obserwacji 🙂 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 53 minuty temu, Greg napisał: Brak czujności - kolega już wcześniej zapodawał. Mniej sarkazmu, a więcej obserwacji 🙂 Dobrze ze mamy czujnych obserwatorow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2024 6 godzin temu, zając napisał: My dziś Passo del Tonale i Ponte di Legno. Na Tonale działa tak 60% - na oko co drugi wyciąg, na szczęście ten najdłuższy skrajny w dolince chodzi i odnogi też. Po przejechaniu tej włoskiej Białki, udaliśmy się przerzutową gondolką do Ponte di Legno, gdzie nigdy nie byliśmy. Tam też mniej więcej połowa działa, z tym że śnieg sztuczny, chyba opady ich ominęły i przez to warunki średnie. Jak dopada śniegu, to mogę polecić bo fajne trasy, czerwone i czarne, infrastruktura dosyć stara, ale za to dobre (i tańsze niż gdzie indziej) jedzenie. Presena jeździ tylko dół i otwarta czarna trasa. Ogólnie dzień jak i cały wyjazd bardzo udany. Wracamy zadowoleni i bez uszczerbku na zdrowiu 😁 A to Ponte di Legno: I polecam knajpkę La Maralsina: Jest też stróż - nikt nart nie podprowadzi 😉 Ten stróż wygląda jak klon naszego psa. Tylko, że on udaje psa stróżującego. Za to kocha śnieg i wszystkich ludzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 8 godzin temu, moruniek napisał: Ten stróż wygląda jak klon naszego psa. Tylko, że on udaje psa stróżującego. Za to kocha śnieg i wszystkich ludzi. Ten tam miał podobnie 😉 swoją drogą świetny "naganiacz" klientów 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 9 godzin temu, moruniek napisał: Ten stróż wygląda jak klon naszego psa. Tylko, że on udaje psa stróżującego. Za to kocha śnieg i wszystkich ludzi. Jak ugryzie, to amputacja pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 Żeby nie było Wprawdzie słońca mniej ale nie ma zmiłuj się 😅 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 W dniu 12.12.2024 o 21:32, Mikoski napisał: "Ischgl jest dla leszczy, pijakow i jebakow" Którym jesteś? Przecież się nie wyklucza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 W dniu 12.12.2024 o 21:08, Jeeb napisał: Ischgl jest dla leszczy, pijakow i jebakow Podobnie jak @Mikoski uważam, że Ischgl jest świetnym topowym ośrodkiem narciarskim. Byłem tam wiele razy, zawsze mega zadowolony i wyjeżdżony, do tego większość wyciągów to szybkie kanapy co mi bardzo odpowiada bo nie lubię odpinania nart. Trasy z reguły bardzo dobrze przygotowane. Do tego świetny potencjał freeride, nie do zajechania. Zawsze można znaleźć nierozjeżdżone odcinki. Są miejsca zalesione z możliwościami offpiste, które szczególnie lubię. Koledzy jeździli na skiturach i też byli zadowoleni. Jak jest tłok, co czasem się zdarza to wystarczy omijać newralgiczne miejsca (np. Idalp) są trasy z rana puste, które zapełniają się dopiero po 10-11, wystarczy odpowiednio zmieniać rejony (rozległe) ośrodka w zależności od godziny by się wyjeździć do bólu. A i tanio można zjeść i napić się tylko trzeba wiedzieć gdzie. Teraz zastanawiam się czy jestem leszczem, pijakiem czy jeb.ką. Ńigdy w Ischgl nie piłem nawet piwa ( co nie znaczy, że w ogóle nie piję alkoholu), żadna "dupa" mnie nie przeleciała w Ischgl, pozostało, że jestem leszcz. Jakby tak powiedział ktoś kto że mną jeździł to może by mi się zrobiło przykro, na szczęście z Tobą nie jeździłem to urazy nie mam. Ale lepiej tak publicznie nie komentuj, kiedyś czekaliśmy na pierwszą gondolę w Ischgl i wjeżdżał z nami Vitalij Kliczko (co prawda na snowboardzie) z równie dużymi kumplami. Mam nadzieję, że nie czyta naszego forum, bo może nie jest tak wyrozumiały jak ja i chciałby z Tobą wyjaśnić różnicę poglądów w typowy dla siebie sposób. Podsumowując każdy jeździ gdzie chce i z kim chce, nikomu nic do tego... 8 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2024 39 minut temu, marionen napisał: Podsumowując każdy jeździ gdzie chce i z kim chce, nikomu nic do tego... przecież Tobie nie zabraniam, moja ocena subjektywna gdyż jeździłem tam tylko 13 dni i zawsze od strony Samnaun. Pierwszy raz początek lat 90 i wtedy naprawdę mi się podobało, później szok na początku 21 wieku a po wyjeździe w 2013 powiedziałem sobie że nigdy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 15 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2024 11 godzin temu, marionen napisał: Podobnie jak @Mikoski uważam, że Ischgl jest świetnym topowym ośrodkiem narciarskim. Byłem tam wiele razy, zawsze mega zadowolony i wyjeżdżony, do tego większość wyciągów to szybkie kanapy co mi bardzo odpowiada bo nie lubię odpinania nart. Trasy z reguły bardzo dobrze przygotowane. Do tego świetny potencjał freeride, nie do zajechania. Zawsze można znaleźć nierozjeżdżone odcinki. Są miejsca zalesione z możliwościami offpiste, które szczególnie lubię. Koledzy jeździli na skiturach i też byli zadowoleni. Jak jest tłok, co czasem się zdarza to wystarczy omijać newralgiczne miejsca (np. Idalp) są trasy z rana puste, które zapełniają się dopiero po 10-11, wystarczy odpowiednio zmieniać rejony (rozległe) ośrodka w zależności od godziny by się wyjeździć do bólu. A i tanio można zjeść i napić się tylko trzeba wiedzieć gdzie. Idealnie opisałeś Ischgl - dla mnie też to jest ścisła europejska czołówka. Dodałbym jeszcze, ze szybko się otwiera i wtedy jest bardzo dużo czynne (dużo lepiej niż na przykład Soelden). A jeśli chodzi o offpiste to dosłownie zawsze idzie coś fajnego znaleźć (no może poza początkiem sezonu). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi