pawelb91 Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 3 godziny temu, sstar napisał: Ja z kolei jestem oszołomiony wprost twoją wiedzą o topografii? Skąd to masz? Geografia i mapy z zamiłowania od zawsze 😉 Studiowałem także geografię. Dla mnie taki lot to spektakl sam w sobie, tym bardziej nad Alpami i miejscami w których się było. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 27 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2025 3 godziny temu, zając napisał: Dzisiaj nagroda pogodowa 😉 coś przy -20 odczuwalnej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 29 Listopad 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2025 (edytowane) W Polsce spadło jak na listopad całkiem sporo śniegu i otworzyło się już wiele stacji narciarskich. Oby tak cała zima wyglądała. Śnieg padał (lub pada) nie tylko u nas. Warunki poprawiają się też w Alpach. W wielu miejscach można pojeździć pozatrasowo. Niby pięknie, jednak obecnie w wielu ciekawych miejscach występuje spore zagrożenie lawinowe. Powder powderem, czujność jednak obowiązkowa. Przyjemny i łatwy (jeszcze) w operowaniu śnieg dostępny jest np w Engelbergu... Pozdrawiam. Edytowane 29 Listopad 2025 przez marionen 14 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 7 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2025 Po długim okresie przerwy na Google Maps pojawiły się ponownie grafiki wyciągów narciarskich. Narzędzie ważne zwłaszcza w nieznanych dla siebie miejscach w kwestii planowania noclegów itp. Szukałem stosownego wątku, ale nie znalazłem. Mam nadzieję, że nie zaśmiecam😀. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2025 9 minut temu, waldek71 napisał: Po długim okresie przerwy na Google Maps pojawiły się ponownie grafiki wyciągów narciarskich. Narzędzie ważne zwłaszcza w nieznanych dla siebie miejscach w kwestii planowania noclegów itp. Szukałem stosownego wątku, ale nie znalazłem. Mam nadzieję, że nie zaśmiecam😀. Na razie nie wróciły wszystkie ośrodki które były wczesniej zaznaczone... Ale może jeszcze nie wszystko zaktualizowali. Pod względem naniesionych stacji to najlepsza jest chyba strona https://openskimap.org/ Choć wiadomo że w google maps jest wygodniej planować, szukac itp. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinky_ok Napisano 7 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2025 Są jeszcze mapy.com w widoku "Zimowa" 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 13 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2025 Wiosenny grudzień 🤷♂️ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 15 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2025 Co tu pisać 💣miejscowi w robocie 🥳 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 Twardo,chłodno i blue sky 👌 cóż więcej chcieć 🎿 Dzień dobry 😉 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 4 godziny temu, Victor napisał: Twardo,chłodno i blue sky 👌 cóż więcej chcieć 🎿 Dzień dobry 😉 U nas wręcz przeciwnie: miękko, ciepło, mogliście, ogólnie nie urywa ale jeździ się, dziś nowe Voelkle wyprowadzone na wybieg 😁 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 (edytowane) Co to za model? Edit. A ja chyba widzę 84 Edytowane 17 Grudzień 2025 przez Cappo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 20 minut temu, Cappo napisał: Co to za model? Edit. A ja chyba widzę 84 Zgadza się, Deacon 84 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 1 godzinę temu, zając napisał: Zgadza się, Deacon 84 Świetna narta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 3 godziny temu, zając napisał: U nas wręcz przeciwnie: miękko, ciepło, mogliście, ogólnie nie urywa ale jeździ się, dziś nowe Voelkle wyprowadzone na wybieg 😁 Uwielbiam taki warun,nigdzie wtedy się nie spieszę, napajam się klimatem i każdy skręt staram się wykonać jak najlepiej 👌 słońce i błękit już wysłałem 😉 Ps.dziś w takiej scenerii miałem powrót do bazy i powiem szczerze,że uczta dla oka na koniec dnia fenomenalna 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 17 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2025 2 godziny temu, Victor napisał: dnia fenomenalna Ty to w czepku urodzony chyba jesteś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 18 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2025 13 godzin temu, Jeeb napisał: Ty to w czepku urodzony chyba jesteś Zasada jest prosta 🤣 jak Kuba … 😉 Nadal twardo,chłodno, dość pusto i będzie słonecznie 💪 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 18 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2025 W VdS dzisiaj trochę lepiej, chmury krążą od czasu do czasu coś odsłaniają 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 18 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2025 Godzinę temu, zając napisał: W VdS dzisiaj trochę lepiej, chmury krążą od czasu do czasu coś odsłaniają Szczęściara, zawść mnie rozpiera 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 19 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2025 W ramach urozmaicenia pobytu w VdS pojechaliśmy dzisiaj do Pejo. Polecam, jeszcze się nie zawiodłam. Tras dużo nie ma, ludzi też nie. Czerwona z 3000 m wymiata. Reszta tak dla rozrywki. Fajna nowa knajpka przy jeziorku (rozbudowa starego schroniska), no i kawka z widokiem z 3000m też godna polecenia. Baaaardzo udane zamknięcie pobytu. 15 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2025 Dzień dobry ☀️ 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2025 3 godziny temu, marcinn napisał: Dzień dobry ☀️ Kasprowy już ruszył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 20 Grudzień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2025 Godzinę temu, grimson napisał: Kasprowy już ruszył? Sugerujesz, że na zdjęciu jest Kasprowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2025 Piękny dzionek Praktycznie 100 procent tras w Livigno hula, choć śniegu chyba trochę mniej niż rok temu o tej samej porze. Przygotowanie tras bez zarzutu Zamknęliśmy z córą stok Teraz zasłużony relaks 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2025 5 godzin temu, grimson napisał: Kasprowy już ruszył? byłeś tam kiedyś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2025 31 minut temu, Jeeb napisał: byłeś tam kiedyś ? Tak, z buta jak i gondola. Raz nawet tam wbiegłem, jak byłem w prime time. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi