fredek321 Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Teraz, Sariensis napisał: W historii bywało gorzej, epidemie sa wydarzeniem cyklicznym, po prostu nie pamiętamy jakie sieją spustoszenia. Nigdy nie było epidemii przy takiej mobilności ludzi. Uczymy się jej dopiero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 2 minuty temu, fredek321 napisał: Nigdy nie było epidemii przy takiej mobilności ludzi. Uczymy się jej dopiero. Jednocześnie przy takich możliwościach funkcjonowania bez konieczności kontaktu z wirusem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 5 minut temu, Sariensis napisał: Jednocześnie przy takich możliwościach funkcjonowania bez konieczności kontaktu z wirusem . Przeceniasz te możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Dawno mnie tu nie było, wpadłem zobaczyć czy to forum jeszcze istnieje, czy przypadkiem kwarantanny już tu nie ma. Widzę teraz że wirus faktycznie jest, ale szaleństwa, tak się zastanawiam co jeszcze można ludziom wmówić. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Od najbliższego poniedziałku w organach administracji rządowej, wszyscy pracownicy w wieku 60+ są kierowani na "kwarantannę" domową, ma to potrwać do 25 marca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Widzieliście? 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekma Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Godzinę temu, Sariensis napisał: Oj widzę, że boli czy ty naprawde myslisz ze negatywna reakcja na Twoje przechwalki wynikala z tego ze ktos stracil na gieldzie? czy jestes durniem? 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 (edytowane) 2 godziny temu, przemo_narciarz napisał: Niech jadą mam nadzieję że ich nie wpuszczą z powrotem, ewentualnie namiot 14dni kwarantanny na granicy i zapraszamy rodaków. ja stawiam że pojeżdżą 1-2 dni i ośrodek im zamkną, albo nawet zaraz będą musieli wrócić, zanim się jeszcze rozpakują, w poniedziałek typowałem że ośrodki w Austrii zamkną za 1-2 tygodnie Edytowane 13 Marzec 2020 przez MarioJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti51 Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 3 godziny temu, Jeeb napisał: we Francji ośrodki działają to dlaczego mieli by nie jechać ? Mogą przestać działać nim dojadą. Włochy, Szwajcaria, Austria i Francja mają stosunkowo dużo przypadków na milion mieszkańców. Podejrzewam że Francja też zamknie ON. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Červenohorské sedlo pod wpływem nacisku z zewnątrz jednak się zamyka. Informuję bo wcześniej było info że działa nadal. "Drodzy fani sportu na świeżym powietrzu Ponieważ codziennie setki tysięcy ludzi przechodzą przez centra handlowe i nikt nie ma nic przeciwko, byliśmy zmuszeni zamknąć się pod groźbą zbrodni i ogromnych grzywien, ponieważ te kilkaset osób na świeżym powietrzu zagroziłoby ..... i każdy myśli o nich Niemniej jednak dziękujemy wszystkim mooooc za wasz patronat i nie możemy się już doczekać w przyszłości ... ..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Białka kończy sezon. 15 Marca 2020 (niedziela) będzie ostatnim dniem sezonu narciarskiego 2019/2020 u stóp Kotelnicy. W związku z rosnącym zagrożeniem wirusem COVID-19 podjęliśmy decyzje o wcześniejszym zakończeniu sezonu. Mimo iż warunki narciarskie pozwalały jeszcze na funkcjonowanie ośrodka ,w ślad za najwiekszymi ośrodkami w Europie jak również w Polsce została podjęta decyzja o zakończeniu sezonu narciarskiego W imieniu gospodarzy Ośrodka Narciarskiego Kotelnica Białczańska pragniemy serdecznie podziękować wszystkim, którzy obdarzyli nas zaufaniem i skorzystali z zimowej ofert naszej stacji. https://bialkatatrzanska.pl/aktualnosci/koniec-sezonu-narciarskiego-na-kotelnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 (edytowane) Dla tych, którzy boją się powikłań po koronawirusie lub nawet śmierci wśród kogoś z rodziny jest mała nadzieja: https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/nauka/1946046,1,jest-przelom-chinscy-badacze-informuja-o-skutecznym-leku-na-covid-19.read Lek ten stosowany będzie na początek we Wrocławiu dla chętnych https://gazetawroclawska.pl/wroclaw-pacjenci-z-koronwirusem-beda-leczeni-tak-jak-chinczycy/ar/c14-14855069 Testowane są również inne leki zmniejszające stan zapalny płuc, ale to potrwa. Wygląda na to, że im później się ktoś zarazi tym lepiej bo z czasem przybędzie metod leczenia lepszych niż tylko leczenie objawowe. Jest też inny: http://www.rynekaptek.pl/farmakologia/lek-na-rzs-okaze-sie-skuteczny-w-leczeniu-koronawirusa,36600.html ale na razie o wiele za mało prób przeprowadzono, aby można było go rekomendować. Edytowane 13 Marzec 2020 przez Ziemowit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 W Austrii powstają pierwsze czerwone strefy - jedna z nich w regionie St. Anton am Arlberg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 BSA - koniec sezonu. Szanowni Państwo! W związku z licznymi przypadkami kolejnych zakażeń COVID -19 na terenie naszego kraju, podjęliśmy decyzje o zakończeniu sezonu zimowego. Nie była to łatwa decyzja ale Wasze i Nasze zdrowie jest dla nas najważniejsze.‼️ Kończymy dzisiaj po jeździe wieczornej. Dziękujemy za to że byliście z nami mimo kapryśnej zimy! Do zobaczenia w następnym sezonie👋 źródło ich FB 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 1 godzinę temu, jacekma napisał: czy ty naprawde myslisz ze negatywna reakcja na Twoje przechwalki wynikala z tego ze ktos stracil na gieldzie? czy jestes durniem? Kupiłeś wraz mydłem krem na ból ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwyn Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Jakby koniec tematu w kwestii Austrii: https://www.austria.info/pl/informacje-ogolne/koronawirus-w-austrii pozdr Gwyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Ja już wczoraj odwołałem rezerwacje na święta Szkoda bo warun jest obłędny,ale zdrówko ważniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 4 godziny temu, Sariensis napisał: w końcu reagujecie jak należy, liczyłem na te minusy już wcześniej , mogli byście się bardziej postarać a nie tylko 4 , a teraz wio na GPW odkupić ode mnie swoje akcje ..., oj straciło się? hahahaha odrazu widac ze nie masz pojecia o gieldzie. Lepiej to zostaw bo szkoda zebys tracil kase. Zaden szanujacy sie inwestor nie kupuje na dolku w takich okolicznosciach, bo to co najwyzej dead cat bounce. Takze nie osmieszaj sie, bo chciales zablysnac a wyszedles na ignoranta. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 No i, zaraza, jak żyć?! Dawniej człek odliczał niecierpliwie około pół roku od weekendu majowego (na Kasprowcu na przykład). A teraz: pół marca, kwiecień, maj itd... Może w lecie uda się gdzieś urwać na lodowiec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Maria w samotności na tury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 (edytowane) Karpacz (Facebook): "Na Kopie wciąż zimowo. Dziś silny wiatr zatrzymał kolej linową "Zbyszek" i wyciągi narciarskie. Na razie nie planujemy przerw z innych koronapowodów:) W czasie najbliższego weekendu stacja pracuje normalnie. Pod warunkiem, że nie będzie mocniej wiało." Szrenica działa, Czarna Góra działa, Zieleniec działa, czyli Sudety hulają w 100%. Bliższe austriackie ośrodki też - niektóre już na głównej stronie oznajmiają, że są stale czynne, np. www.loser.at (240cm śniegu). Jak to mawiał w skeczu Bohdan Smoleń z Laskowikiem - "Przestań(cie) siać defektyzm". Przed nami piękny, słoneczny, marcowy weekend. Edytowane 13 Marzec 2020 przez koliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Godzinę temu, Sariensis napisał: Kupiłeś wraz mydłem krem na ból ... ? Dajcie jeszcze pare minusików, Od wczorajszej rzezi na GPW bardzo mi się spodobał kolor lejącej się krwi, a te minusy tam mnie martwią, że chłopaki dajcie spokój, jak żyć bez lajków, jak? Wpadnę przez was w depresję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 od jakiegoś czasu przestałem tu pisać, czytam też już rzadko, ale ten wątek śledzę. i zastanawiam się, Quo Vadis domine? Zamkniemy się w domach i wirus tak jak sobie przyszedł, odejdzie? piszecie, że nie możemy wszyscy zachorować w jednej chwili, bo system nie udźwignie tego? Tak, ciekawe... Słowacja niby od dziś zamknęła granice(a Polska od kilku dni ma kontrole). Wybrałem się więc dziś na Słowacje, na małe zakupy - nikt niczego nie kontroluje przy wjeździe, żywej duszy. Powrót do Polski ? 15, może 20 osób w żółtych kamizelkach i 3 samochody. Policja, Staż Graniczna i Pożarna. Kontrola? Kiwnięcie ręką, proszę jechać. jak my mamy to udźwignąć, po co ta bezcelowa kontrola. Nie wychodźmy z domów, żeby nie zarażac, ale w sklepach i marketach zakupowy szał, nakręcany z dnia na dzień. W tej całej epidemii, trzeba kierować się rozsądkiem. Do Włoch, ani Wuhan nie pojadę, ale Pilska, gdzie jeździ 50, w porywach 100 osób sobie nie odmówie, bo szansa zarażenia się tam jest mniejsza niż na niedzielnym nabożeństwie. Jeśli chodzi o narty, na Pilsku ruch symboliczny, od Szczytu do Szczawin, warunki dobre i bardzo dobre, śnieg wiosenny, ale niestety od poniedziłku pewnie kończymy sezon. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Szwajcaria zamyka wszystkie ośrodki. Część od jutra, resztę od poniedziałku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 10 minut temu, gregor_g4 napisał: Słowacja niby od dziś zamknęła granice(a Polska od kilku dni ma kontrole). Wybrałem się więc dziś na Słowacje, na małe zakupy - nikt niczego nie kontroluje przy wjeździe, żywej duszy. Granicę polsko-słowacką można przekraczać w obu kierunkach, poddając się ewentualnej kontroli sanitarnej. - Głównie kontrolowane są autobusy i busy - informuje Elżbieta Pikor. Starajmy się być ściśli w podawanych informacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi