marcinn Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 Piękne marcowe narty na Czantori ...ale tylko niecałe 2 godzinki potem opalanko- sporo ludzi☀️ 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 Szwajcaria Bałtowska Dziś miałem wrócić z Wisły, nawet pytałem Was, gdzie warto pojeździć, ale przestraszyłem się prognozy pogody (deszcze i wiatr!) i wyjazd odwołałem. 😪 Zamiast tego dziś dwie godziny w Bałtowie. Wiem, marna to zamiana, ale dla zdesperowanego narciarza z nizin, który - z różnych powodów - nie może jeździć tyle, ile chciałby, musi wystarczyć, przynajmniej na razie. Karnety już z 20 proc. zniżką. Ludzi było całkiem sporo, więcej niż się spodziewałem. Warunki średnie - zacząłem o 10 i śnieg już był rozjechany, zwłaszcza w dolnej części obu tras. Dobrze, że zabrałem swoje "czołgi" - s force 11, bo na slalomkach byłoby o wiele trudniej. Trasa przy kanapie na górze wyglądała całkiem nieźle, na dole było jednak znacznie gorzej. Lewa strona stoku, patrząc z dołu, już wyłączona z jazdy. Prawa z odsypami i kilkoma przetopami. Wzdłuż talerzyka lepiej - można było jeździć całą szerokością obu tras. Od jutra jazda tylko od piątku do niedzieli. Tak będzie w następny weekend. Co dalej, zobaczymy, ale patrząc na prognozę, trudno być optymistą... 😟 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 9 godzin temu, marcinn napisał: Dzień dobry ☀️ Jeszcze godzina do otwarcia ,jak żyć Chętnie bym się zamienił na tę Twoją "mizerię"!...😀 Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 W ramach sprzeciwu przeciw kolejkom do kolejek dzisiaj 4 godzinki masochistycznego freeridu na starej kaskadzie. Polecam każdemu. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobrat Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 Pilsko Warunki rewelacyjne, ludzi sporo ale zawsze mogło być gorzej. Nawet druga połowa stwierdziła, że trzeba jakieś szersze narty kupić... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 3 godziny temu, marcinn napisał: Piękne marcowe narty na Czantori ...ale tylko niecałe 2 godzinki potem opalanko- sporo ludzi☀️ eeee... tam sporo (jak na Czantorię... bo w porównaniu do Szcyrku to pustki), do godziny 9-10 2 minuty stania, potem po 11 lużno (wyszły bilety 2 i 3 godzinne), warunek do 9,30 spoko, jakieś 8/10 potem robiło się coraz bardziej lodowo, został osłonięty lód ze śniegu ze wczorajszego opadu, od 12 lodowa rynna na górze i cukier na dole, za to środek dobry, ogólnie fajny dzień taki 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 1 godzinę temu, hgx126 napisał: W ramach sprzeciwu przeciw kolejkom do kolejek dzisiaj 4 godzinki masochistycznego freeridu na starej kaskadzie. Polecam każdemu. Tak źle było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 Witam Dzisiaj Szczyrk, zarówno TMR jak i COS, warunki super. Wczorajsze opady śniegu zrobiły swoje. Śnieg dość tępy, chyba odzwyczailiśmy się od naturalnego. Dużo ludzi narzekało, że narty nie jeżdżą. Parking pod gondolą już o 7.50 był zamknięty, drugi darmowy pusty, zapełniał się bardzo szybko. Kolejki do kolejek, do zniesienia, spodziewałem się gorszych tłumów. Parę minut trzeba było odstać. Warunki do 13.30, wtedy skończyliśmy, trzymały super. Ogólnie bardzo udany wyjazd. Kilka filmów z dzisiaj: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 (edytowane) Cze Ja 2 dni Zwardoń na zlocie Twardzielek i Twardzieli. W sobotę najlepsze nartowanie w tym sezonie - w puchu praktycznie sami bo trzeba było przetrzymać nawałnicę śnieżną, niedziela - cudowne wiosenne narty z grupą już chyba przyjaciół. srana tak - mgła chodziła po szczytach potem Włochy po naszemu - śniegu opór. pozdrawiam Edytowane 12 Marzec 2023 przez marekbtl 16 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 24 minuty temu, marekbtl napisał: Cze Ja 2 dni Zwardoń na zlocie Twardzielek i Twardzieli. W sobotę najlepsze nartowanie w tym sezonie - w puchu praktycznie sami bo trzeba było przetrzymać nawałnicę śnieżną, niedziela - cudowne wiosenne narty z grupą już chyba przyjaciół. srana tak - mgła chodziła po szczytach potem Włochy po naszemu - śniegu opór. pozdrawiam Potwierdzam ... i ja tam byłem miód i wino...... 12 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 Dziś Kasina. Słońce, warunki dobre, obie trasy czynne. Niestety kolejki spore, ale po 12.40 już było luźniej. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 Godzinę temu, marekbtl napisał: Cze Ja 2 dni Zwardoń na zlocie Twardzielek i Twardzieli. W sobotę najlepsze nartowanie w tym sezonie - w puchu praktycznie sami bo trzeba było przetrzymać nawałnicę śnieżną, niedziela - cudowne wiosenne narty z grupą już chyba przyjaciół. srana tak - mgła chodziła po szczytach potem Włochy po naszemu - śniegu opór. pozdrawiam 49 minut temu, Lexi napisał: Potwierdzam ... i ja tam byłem miód i wino...... Zazdroszczę Wam Panowie, szczerze. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 (edytowane) Ja dzisiaj hardcorowo - 8 i pół godziny w niedzielnej Białce Otwarte absolutnie wszystko co jest, warunki niemal wszędzie bardzo dobre ("niemal", bo na szóstce zwały mokrej kaszy i na Kaniówce też mocno wiosennie). Ludzi nadal sporo, trudno się dziwić przy takiej pogodzie, ale przy odpowiedniej taktyce można się wyjeździć do bólu, zwłaszcza na trasie FIS, i sąsiednich do niej, bo kolejek tam brak a warunki do końca dnia znakomite. Edytowane 12 Marzec 2023 przez wolcjusz 19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 cze @Alpejski masz z tym jakiś problem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M2Bradley Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 (edytowane) Słotwiny u Tabaszewskiego zakończyły dziś sezon. Niby jak pogoda pozwoli to rozważają otwarcie na sobotę, niedzielę, ale przy obecnej pogodzie jest to mocno wątpliwe. Promocyjny karnet całodzienny za 70 zł. Pogoda była piękna. Od 9 do 11 śnieg hamował po świeżym opadzie, później do około 15 idealnie, od 15 zaczęło przymarzać. Ludzi jak na tą porę wcale nie tak mało, ale do 14 trasa trzymała bez zarzutu, potem przed ścianką i w końcówce porobiły się niewielkie nierówności. Edytowane 12 Marzec 2023 przez M2Bradley 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 (edytowane) Kasprowy Edytowane 12 Marzec 2023 przez surfing 15 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 1 godzinę temu, marekbtl napisał: cze @Alpejski masz z tym jakiś problem? ..zostaw Maras... są takie małe "kajtki" które jak nie potrafią gryźć to chociaż obszczekają... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 7 godzin temu, marekbtl napisał: cze @Alpejski masz z tym jakiś problem? Ja myślę, że po prostu wkradł się błąd.... PS Fajnie pojeździliście w Zwardoniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 16 godzin temu, Bobrat napisał: Pilsko Warunki rewelacyjne, ludzi sporo ale zawsze mogło być gorzej. Nawet druga połowa stwierdziła, że trzeba jakieś szersze narty kupić... Po ladnym opadzie zawsze jest duzo freeriderow no i ta pogoda... A poza tym.. 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 Jaworzyna Krynicka 12.03.2023 Wczorajsza Jaworzyna całodzienna z kumplem. Dzień wcześniej ulewny deszcz przeszedł w śnieg. w Nocy zmroziło ładnie, aż włączyli naśnieżanie w dolnych partiach głównej trasy. Rano -8,5 st. na dole, -7 st. na szczycie. Ludzi sporo, przed 8 już zapełniony cały najbliższy parking, a kolejny już prawie w połowie. O 8 miało stratować nowe krzesełko... ale nie wystartowało Takie super hiper ultranowoczesne a znowu zamarzło??? Trasa nr 6 zamknięta do południa pod treningi. Odpalili więc o 8 gondole. Krzesełko wystartowało dopiero o 9. Po 9 godzinie przeskok na trasę 2 i 2a, fajnie równo i pusto. Po kilku zjazdach pora na czarną, tam jeszcze trasa zamknięta... ruszyła dopiero o 10 bo wcześniej jakiś trening slalomu. Trasy wyratrakowane ładnie, oprócz czarnej, tam zlodzony sztruks przysypany świeżym śniegiem 5-10cm. Jazda do orczyka na czarnej na bieżąco, słyszałem rozmowy ludzi że przed południem do gondoli około 20 min czekania, reszta w miarę na bieżąco. Większość czasu wczoraj na czarnej bo luźno i bez czekania, narty zmienione o 10 godzinie na szersze żeby przyjemniej było pokonywać nierówności. Trasa 2a Trasa 2 Dół o 9:40 Godzina 10 Trasa 5 Gdzie strumyk płynie z wolna, Rozmywa piątkę nam, Stokrotka rosła polna A nad nią szumiał gaj... To obraz po piątkowo-sobotnich deszczach... Czarny Potok godzina 13 Trasa 2a o 13:30 Ostatni wjazd szybkim orczykiem na trasie nr 5, w przyszłym sezonie wolne krzesło... Dół o godzinie 15 Udane zakończenie sezonu lokalnego, teraz w planach alpejskie szusy. 20 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 Ja mam pytanie: - Ponieważ stacje narciarskie w Polsce przedłużyły cenowo sezon główny przeważnie do końca marca (tak z 90 proc. stacji), jak widzą atrakcje dla narciarzy i promocje od 1 kwietnia??? Zważywszy na to, że teraz jest nadal... główny sezon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 2 godziny temu, pawelb91 napisał: teraz w planach alpejskie szusy. a dokąd jeśli to nie tajemnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 Godzinę temu, Jeeb napisał: a dokąd jeśli to nie tajemnica ? Bormio & Santa Caterina i może Islolaccia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 14 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2023 W dniu 13.03.2023 o 14:07, Narciarz ze Śląska napisał: Ja mam pytanie: - Ponieważ stacje narciarskie w Polsce przedłużyły cenowo sezon główny przeważnie do końca marca (tak z 90 proc. stacji), jak widzą atrakcje dla narciarzy i promocje od 1 kwietnia??? Zważywszy na to, że teraz jest nadal... główny sezon... Praktyka pokazuje, że promocje po sezonie niewiele dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi