marekbtl Napisano 6 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 4 minuty temu, Lexi napisał: Białka - sezon zamknięty. chociaż pewnie na otwarciu warun był gorszy..dziś PEETARDA...aczkolwiek dojazd nie był łatwy.. Wreszcie troche naturalnego.. zabawa wyborna..towarzystwo również..dzięki @ravick97, @leitner i Maras... Polish demo team .. Skionline demo team.. Z tym Demo Team SO nie było chyba tak źle, nikt nas nie wywalił z zamkniętej trasy, znaczy się udało się wmieszać w tłum i …… czasoprzestrzeń 😉. pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 6 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 28 minut temu, moruniek napisał: To jest już pociąg relacji Warszawa - Białka Tatrzańska 😉 ? Popatrz Pan, jak ten świat szybko się zmienia. Podobno nie ma, ale można uprowadzić. Jak @leitner dojechał - nie wiem, twierdzi że pociągiem. A czy to porwany, czy jego własny - nie wnikam. Samolot, helikopter, łódź to każdy mieć może. Ale pociąg - tylko wielcy tego świata. Ci co pociągają za wszystkie sznurki. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 15 minut temu, marekbtl napisał: … czasoprzestrzeń 😉. Zakrzywiamy jak zawodowcy.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 10 minut temu, marekbtl napisał: ale można uprowadzić. Uprowadzić nieee problem .. ale gdzie to zaparkować.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień Ja dzisiaj podziwiałem zimę na pagórkach wokół Nowego Sącza, a zjechałem kilka metrów na butach po łące nad miastem. Takie kwietniowe szusy w temacie o warunkach 😂 Widok na Kotlinę Sądecką Widok na Nowy Sącz Miasteczko Galicyjskie Żeleźnikowa Wielka 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartłomiej Napisano 6 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień Czy w PL oprócz Słotwin jest cis jeszcze otwarte?? Chciałem się gdzieś jutro wybrać, ale chyba wszystko zamknięte. A na Słowacji tylko chopok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 6 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 3 godziny temu, Lexi napisał: Białka - sezon zamknięty. chociaż pewnie na otwarciu warun był gorszy..dziś PEETARDA...aczkolwiek dojazd nie był łatwy.. Wreszcie troche naturalnego.. zabawa wyborna..towarzystwo również..dzięki @ravick97, @leitner i Maras... Polish demo team .. Skionline demo team.. https://www.facebook.com/share/v/16SbQtQuXY/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 55 minut temu, Bartłomiej napisał: Czy w PL oprócz Słotwin jest cis jeszcze otwarte?? Chciałem się gdzieś jutro wybrać, ale chyba wszystko zamknięte. A na Słowacji tylko chopok? Kasprowy ale tylko Gąsienicowa. Na Słowacji jeszcze Rohace w weekend, Strbske Pleso i Łomnica - ale na Łomnicy słabiej bo Sedlo nieczynne, a dół wytopiony już był. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 6 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: https://www.facebook.com/share/v/16SbQtQuXY/ A Ci to próbowali nas naśladować, ale coś im szło kiepsko 😀. Cały czas ich gość poprawiał. Nas się nie czepiał. pozdro 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 6 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 1 godzinę temu, marekbtl napisał: A Ci to próbowali nas naśladować, ale coś im szło kiepsko 😀. Cały czas ich gość poprawiał. Nas się nie czepiał. pozdro Nieudacznicy. A może u Was już nie było żadnej nadziei to po co strzępić język po próżnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 7 godzin temu, sstar napisał: Nieudacznicy. A może u Was już nie było żadnej nadziei to po co strzępić język po próżnicy? Ja przekaz @marekbtla inaczej zrozumiałem, chyba o coś innego chodziło, no ale to może ja źle zinterpretowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 11 godzin temu, marekbtl napisał: ale coś im szło kiepsko 😀 jak widać, nie każdy jest z Fizyką za Pan brat 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień To i ja dorzucę coś od siebie. Wyjazd dość intensywny. Planowy odjazd z Warszawy Centralnej o 23:48 ostatecznie przesunął się o ponad 40 min. W końcu jednak udało się usiąść, a w zasadzie położyć - szarpnąłem się bowiem na miejsce w wagonie sypialnym. Ciężko było spać, ale przynajmniej wygodnie. Dojazd już w miarę punktualny - 6:45 w Zakopanem. Tam szybki rzut oka na zaśniożną krainę. Zaraz. Coś jest nie tak. W piątek 20 stopni na plusie, krótka bluzka, rower. A tutaj -4 stopnie, masa śniegu i sypie dalej. Do autobusu prawie godzina, więc był czas na napicie się herbaty i podziwianie zimowej krainy. Oraz zastanawianie się, jak dojadę do Białki? Jeden bus nie przyjechał bo ponoć zakopał się w śniegu. Całe szczęście 7:40 nadjechał jakiś wehikuł i spokojnie udało się dojechać na miejsce. Tam wypożyczenie sprzętu, zakup karnetu na cały dzień i spotkanie z ekipą forum. @marekbtl @Lexi @ravick97 dzięki za fantastyczne towarzystwo i rozmowy. Dobrze, że spadło tyle puchu, dzięki czemu jakkolwiek byłem w stanie za Wami nadążyć 😜 A warunki fantastyczne. Sporo zabawy w puchu i to takim, w jakim nie jeździłem od marca zeszłego roku. Szkoda, że nie otworzyli czegoś więcej, ale i tak było pięknie. Potem udało nam się dobrze rozjeździć stok, dzięki czemu dało się już normalnie skręcać. Z drugiej strony miewałem już problemy z dogonieniem ekipy. Słońce wyskakiwało tylko chwilami. Generalnie trzymał mróz, wiał mocny zimny wiatr i sypał śnieg. Pogoda jak w styczniu najlepszych zim. Pośmigane prawie 5,5h. Potem hop w autobus do Zakopanego. Do pociągu miałem chwilę, więc mogłem jeszcze trochę podziwiać piękną kwietniową zimę. Podróż pociągiem była ciekawa, dzięki spotkanym osobom w Warsie. Od razu milej płynie czas. W Warszawie byłem z powrotem o 20:20. Czyli mniej więcej 20h wyprawa, żeby 5,5h pośmigać na 2,5 trasy w Białce. Czy warto? Jak najbardziej 😊 16 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 23 minuty temu, leitner napisał: W Warszawie byłem z powrotem o 20:20. Czyli mniej więcej 20h wyprawa, żeby 5,5h pośmigać na 2,5 trasy w Białce. Czy warto? Jak najbardziej 😊 Trafiasz do forumowej galerii ludzi pozytywnie zakręconych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień Ja kiedyś jechałem na jeden dzień (pare ładnych lat temu jak nie miałem jeszcze samochodu) Nowy Sącz - Kraków - Chopok - Kraków - Nowy Sącz też zajęło to sporo czasu żeby pojeździć też jakieś 5-6h na Chopoku na początku sezonu. Ale stwierdziłem że powtórka czegoś takiego nie ma sensu. Potem jeździłem autobusami i busami z klamotami na trasie Nowy Sącz - Kraków - Liptowski Mikulasz - Kraków - Nowy Sącz ale już na pobyt kilkudniowy - wtedy w 2016 i 2017 były korzystne sezonówki TMR więc korzystałem. Od tamtej pory (kwiecień 2017) na Chopoku nawet nie byłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 6 godzin temu, marionen napisał: Ja przekaz @marekbtla inaczej zrozumiałem, chyba o coś innego chodziło, no ale to może ja źle zinterpretowałem... Ja też zrozumiałem inaczej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień Krótko pisząc: na Kasprowym w najbliższy weekend będzie można pojeździć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keler Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2 godziny temu, Sławek Nikt napisał: Krótko pisząc: na Kasprowym w najbliższy weekend będzie można pojeździć ? pewnie tak, w sobotę może być trochę świeżego śniegu na stoku https://www.mountain-forecast.com/peaks/Kasprowy-Wierch/forecasts/1987 szkoda tylko, że jedna trasa czynna, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień Myślałem, żeby jutro na Kasprowy się wybrać, podobnie jak @leitner, ale dzisiaj pogoda nadal zła. Jutro ma być lepiej, ale czy od rana i co PKL może wymyśleć. Na pewno nie będzie jutro dużo chętnych i pewnie z finansowego punktu widzenia lepiej im pewnie nawet nie odpalać prze weekendem. A TAKĄ MIAŁEM OCHOTĘ! Duże prawdopodobieństwo, że jutro słońce i mróz a w weekend już mocno ciepło. Goryczkowej nie odpalą w tym sezonie mimo, że śniegu spadło dużo. Dziwne tłumaczenie, że to kotły, śnieg nie ubity i nikt nie zagwarantuje, że ratraki wrócą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2 godziny temu, wielofish napisał: Myślałem, żeby jutro na Kasprowy się wybrać, podobnie jak @leitner, ale dzisiaj pogoda nadal zła. Jutro ma być lepiej, ale czy od rana i co PKL może wymyśleć. Na pewno nie będzie jutro dużo chętnych i pewnie z finansowego punktu widzenia lepiej im pewnie nawet nie odpalać prze weekendem. A TAKĄ MIAŁEM OCHOTĘ! Duże prawdopodobieństwo, że jutro słońce i mróz a w weekend już mocno ciepło. Goryczkowej nie odpalą w tym sezonie mimo, że śniegu spadło dużo. Dziwne tłumaczenie, że to kotły, śnieg nie ubity i nikt nie zagwarantuje, że ratraki wrócą??? Jutro tak: pewna pogoda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień (edytowane) 2 godziny temu, wielofish napisał: Myślałem, żeby jutro na Kasprowy się wybrać, podobnie jak @leitner, ale dzisiaj pogoda nadal zła. Jutro ma być lepiej, ale czy od rana i co PKL może wymyśleć. Na pewno nie będzie jutro dużo chętnych i pewnie z finansowego punktu widzenia lepiej im pewnie nawet nie odpalać prze weekendem. A TAKĄ MIAŁEM OCHOTĘ! Duże prawdopodobieństwo, że jutro słońce i mróz a w weekend już mocno ciepło. Goryczkowej nie odpalą w tym sezonie mimo, że śniegu spadło dużo. Dziwne tłumaczenie, że to kotły, śnieg nie ubity i nikt nie zagwarantuje, że ratraki wrócą??? W tym sezonie w ogóle nie było dużo śniegu, więc akurat z tą Goryczkową nic dziwnego. A teraz szykować trasy na parę weekendów się nie opłaca. Edytowane 8 Kwiecień przez Ratrak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 23 minuty temu, DMM napisał: Jutro tak: pewna pogoda Mam nadzieję, że to nie sarkazm bo już sypialnię w PKP zamówiłem!!! Dawno tego nie było... a najwyżej sobie na skiturach wejdę ze 2x. Tyle dowaliło, że nawet na Kopę się boję iść, ale jak by ktoś się wybierał to chętnię dołączę (dużo biegam, nie będę spowalniał). Jak Gąsienicowa nie ruszy to chętnie rano, a jak będzie działać to o 13:00 będę wchodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień Skąd będziesz jechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień (edytowane) 2 godziny temu, wielofish napisał: Mam nadzieję, że to nie sarkazm bo już sypialnię w PKP zamówiłem!!! Dawno tego nie było... a najwyżej sobie na skiturach wejdę ze 2x. Tyle dowaliło, że nawet na Kopę się boję iść, ale jak by ktoś się wybierał to chętnię dołączę (dużo biegam, nie będę spowalniał). Jak Gąsienicowa nie ruszy to chętnie rano, a jak będzie działać to o 13:00 będę wchodził. w tym roku korzystałem z takiej strony z pogodą 100% trafień, polecam https://www.meteoblue.com/pl/pogoda/tydzień/schronisko-na-soszowie-wielkim_polska_8133455?day=2 https://www.meteoblue.com/pl/pogoda/tydzień/kasprowy-wierch_polska_3059558?day=2 co do jutra to trzeba zwrócić uwagę na wiatr, te pierdoły mogą mieć pretekst aby wyłączyć wyciąg krzesełkowy porywy do 70 ale nie powinni za mało duje Edytowane 8 Kwiecień przez DMM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 3 minuty temu, DMM napisał: w tym roku korzystałem z takiej strony z pogodą 100% trafień, polecam https://www.meteoblue.com/pl/pogoda/tydzień/schronisko-na-soszowie-wielkim_polska_8133455?day=2 Też polecam.. jest app na komórkę też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi