grimson Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 Godzinę temu, Michas222k napisał: Ale traska pod wyciągiem fajna chodź krótka, to jest chyba najbardziej zadbana trasa w całym Zieleńcu. Ja bardzo nie lubię pomarańczowej kanapy i jak nie muszę to nią nie jadę bo największe kolejki w całym Zieleńcu przez co trasa się szybko degraduje a obok Gryglówka super. Jest jeszcze obok z podobnym nachyleniem do grygla wyciąg Grapa. Tam niestety słabo utrzymywane stoki za to najmniejsze kolejki w całym ośrodku. Wczoraj było jeżdżone na Grapie. Pierwsza połowa czasu jazdy to wspólne śmiganie z familią. Kilka zjazdów trasa spacerowa i raczej dostojne prędkości na stoku. Druga połowa nartowania to jazda solo i kilka razy dałem w palnik. Dzisiaj cały czas jazda solo, do tego wolno nie było. W podobnym czasie jazdy ilość km w totalu identyczna wczoraj, jak dzisiaj. Oto co robi szybka kanapa na Grapie. Jakby na Gryglowce ustawić szybką kanapę, co jeździ 18km/godz, to spokojnie bym poprawił kilometraż o 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 8 minut temu, grimson napisał: Wczoraj było jeżdżone na Grapie. Pierwsza połowa czasu jazdy to wspólne śmiganie z familią. Kilka zjazdów trasa spacerowa i raczej dostojne prędkości na stoku. Druga połowa nartowania to jazda solo i kilka razy dałem w palnik. Dzisiaj cały czas jazda solo, do tego wolno nie było. W podobnym czasie jazdy ilość km w totalu identyczna wczoraj, jak dzisiaj. Oto co robi szybka kanapa na Grapie. Jakby na Gryglowce ustawić szybką kanapę, co jeździ 18km/godz, to spokojnie bym poprawił kilometraż o 30%. Sądzę, że masz na myśli wyciąg Nartorama, tam są dłuższe trasy z przejazdem przez mostek. Wyciąg Grapa jest pomiędzy Nartoramą a Gryglem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 6 minut temu, Michas222k napisał: Sądzę, że masz na myśli wyciąg Nartorama, tam są dłuższe trasy z przejazdem przez mostek. Wyciąg Grapa jest pomiędzy Nartoramą a Gryglem. Kruca bomba, pomyliłem wyciągi. Wczoraj była faktycznie Nartorama: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 5 godzin temu, grimson napisał: Uczciwie pojezdzone w Zieleńcu. Panie uznały, że dzisiaj będzie knajping. Więc GS wyprowadzony na spacer. Na miejscu lekkie słońce, mróz i bez szczególnych tłumów na stokach, ale więcej jak wczoraj. Uderzyłem na pierwszy zjazd na kanapę 6 osobowa W3, ale tutaj kolejka na 30 sek do wyciągu i duża frekwencja, plus pracujące armatki. Więc szybka decyzja i wbiłem na G1, i zjazd trasami 20/21. Strzał w 10, bo na początku jest płasko, a potem około 200m największej ścianki w Zielu, na koniec wypłaszczenie. Do tego równo, pusto i twardo. Wyjeździłem się na tej krótkiej trasie. Na kanapę W5 mogłeś też wbić (koło hotelu Szarotka i schroniska Orlica) tam są dłuższe trasy niebiesko-czerwone i jest zazwyczaj mniej ludzi niż przy W3 i trasy dłużej trzymają. Jak działa poniżej orczyk W6 tam też są fajne trzy przy nim. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 30 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Na kanapę W5 mogłeś też wbić (koło hotelu Szarotka i schroniska Orlica) tam są dłuższe trasy niebiesko-czerwone i jest zazwyczaj mniej ludzi niż przy W3 i trasy dłużej trzymają. Jak działa poniżej orczyk W6 tam też są fajne trzy przy nim. Nie wiem jak kolega @grimsondobrze zna Zieleniec, ale warto tam się wybrać. Można przeciąć górą z kanapy W3 lub Grygla a dalej dostać się na nartach do wyciągu Mieszko. Drogą powrotna do Grygla też na nartach możliwa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 8 godzin temu, yoss napisał: Kasina. Rano mix- lód, miękko, sypko. Potem bardziej zrównoważone warunki. Do 12 mało ludzi, teraz średnia Kasińska. 😁 Burżuj😉. Nie szpanuj😀. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 4 minuty temu, marekbtl napisał: Burżuj😉. Nie szpanuj😀. pozdro Niech bieda patrzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 2 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: Na kanapę W5 mogłeś też wbić (koło hotelu Szarotka i schroniska Orlica) tam są dłuższe trasy niebiesko-czerwone i jest zazwyczaj mniej ludzi niż przy W3 i trasy dłużej trzymają. Jak działa poniżej orczyk W6 tam też są fajne trzy przy nim. Jutro wrócę silniejszy na stok, po napitku od Ojca Dyrektora: 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 9 minut temu, grimson napisał: Jutro wrócę silniejszy na stok, po napitku od Ojca Dyrektora: Nie no 32% na takiego chłopa, wstyd panie wstyd... i jeszcze do tego taka buteleczka... 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 1 minutę temu, marionen napisał: Nie no 32% na takiego chłopa, wstyd panie wstyd... i jeszcze do tego taka buteleczka... Łycha wypita, zostały takie napitki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 42 minuty temu, marionen napisał: Nie no 32% na takiego chłopa, wstyd panie wstyd... i jeszcze do tego taka buteleczka... Przecież jak to od Ojca Dyrektora, to 8% musiało zostać dla niego prowizji od każdej butelki 😉. Dla pewności, sprawdziłbym jednak czy tylko 8% 😉. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 4 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: Na kanapę W5 mogłeś też wbić (koło hotelu Szarotka i schroniska Orlica) tam są dłuższe trasy niebiesko-czerwone i jest zazwyczaj mniej ludzi niż przy W3 i trasy dłużej trzymają. Jak działa poniżej orczyk W6 tam też są fajne trzy przy nim. Dokładnie, obok Nartoramy chyba najciekawsza opcja w Zieleńcu. Na W6 sporo trenujących szkółek. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 6 godzin temu, lika napisał: Dokładnie, obok Nartoramy chyba najciekawsza opcja w Zieleńcu. Na W6 sporo trenujących szkółek. Atutem czy ersatzem zieleńca że jest szerszy niż wyższy coś jak Biaka, ale jak popada to łączenie tych tras jest mega ciekawe, laskiem, czy nie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 Czarna Góra wita: 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 Dzień doberek 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 Zmiana miejkscowki 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 Dziś cd Zielenca. Pełne słońce i pełne stoki, bo lud wyruszył na nartowanie 🙂 ociepliło się, jest 6 st na plusie i trasy jeszcze jakoś się trzymają 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 Jaworzyna Krynicka. Pelne słońce,sporo ludzi na trasach szybkich a słabo stojących na nartach,więc się trzeba pilnować.Tlum do kolejki,ale krzesło na 6 na bieżąco... 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 1 godzinę temu, marekbtl napisał: Zmiana miejkscowki To musi być szok - z narciarskiego nieba przejazd na Litwinkę.. ;D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 4 godziny temu, marekbtl napisał: Dzień doberek Na twarz żeś upadł czy na zimnie się całowałeś? Ech te Włoszki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 Pojezdzone świątecznie w Zielu. Dzis miał być ciąg dalszy szybszej jazdy, a wyszło inaczej. Najsampierw długo szukałem wolnego miejsca żeby zaparkować auto, bo naród dość ma budowy masy i futrowania przy świątecznym stole. Z tej słusznej racji dziś frekwencja w Zielu wysoka, do tego pełne słońce dodatkowo motywowało. Idac tokiem rozumowania, że na nielicznych ściankach warun będzie jako taki, uderzyłem pomarańczową W3 na górę. Czekanie na tę kanapę to dobre 5 minut. Potem poszły testy ścianek na trasach nr 20/21 oraz 14. Najzacniej trzymała się nr 21 i tam przejeździłem większość czasu. Niestety spore kolejki do kanapy G1, nie udało mi się ani razu wbić bez czekania przynajmniej 3 min. Na trasie 21 było twardo, ale już nie równo, bo pojawiły się odsypy. Do tego większa frekwencja i o szybszej jeździe trzeba było zapomnieć. Mimo wszystko fajnie jeździło się w pełnym słońcu, lepsze to niż leżakowanie przed TV. Ostatni zjazd to 29 na początek pomarańczowej kanapy W3, gdzie muldy i odsypy na całej długości i szerokości trasy. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 4 godziny temu, Lexi napisał: To musi być szok - z narciarskiego nieba przejazd na Litwinkę.. ;D Maras, nie było źle wręcz wyśmienicie. Rusin z rana jak śmietana, do 11.00 5 osób na krzyż, Litwinka też pusta, choć sporo zawodników, ale głównie na swojej trasie jeździli. Na koniec wymyśliliśmy, że wbijemy do Białki, nie wiem co tych ludzi tak przyciąga do tego ośrodka. Ludzi zatrzęsienie, parę tras otwartych. M A S A K R A. Ale chcieliśmy zdobyć tytuł Białczańskich Tygrysów i się udało😀. W sumie pogoda jak we Włoszech, ale między stokami trzeba się przemieszczać samochodem, nie gondolką czy krzesłem😉. pozdro ps. 55min jechałem dyliżansem z domu na Rusin, dojazd teraz petarda. Ale goniłem kuce 😀. Fis-y zamknięte Ludzi w sroc. pozdro 11 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 Ja tam czekam na szusy w nowym roku, oby ponaśnieżali solidnie stacje żeby jazda jakaś sensowna mogła być również w regionie. Na razie nie ma co się kopać z tłumami i zamkniętymi trasami. Prognozy nie są jakieś wyborne, ale może coś z tego będzie na dłuższą metę (mam nadzieję). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 57 minut temu, pawelb91 napisał: Ja tam czekam na szusy w nowym roku, oby ponaśnieżali solidnie stacje żeby jazda jakaś sensowna mogła być również w regionie. Na razie nie ma co się kopać z tłumami i zamkniętymi trasami. Prognozy nie są jakieś wyborne, ale może coś z tego będzie na dłuższą metę (mam nadzieję). W poniedziałek ma być ładnie. Może Pilsko zaliczę, mam karnety, po zdjęciach Zbyszka z Jaworzyny odpuszczam, takie same kolejki mam w Białce - jest bliżej, chociaż na Jaworzynę też mam karnety. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 26 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2024 (edytowane) 26 minut temu, marekbtl napisał: W poniedziałek ma być ładnie. Może Pilsko zaliczę, mam karnety, po zdjęciach Zbyszka z Jaworzyny odpuszczam, takie same kolejki mam w Białce - jest bliżej, chociaż na Jaworzynę też mam karnety. pozdro Trzeba być optymistą,obstawiam,że jutro będę Jaworzynę samotnie ujeżdżał,co najwyżej będzie nas dwóch.Jakiś zakład,jeśli dostarczę dokumentację,może o jakiś karnecik lub piwo? Edytowane 26 Grudzień 2024 przez lski@interia.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi