moruniek Napisano 24 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 3 godziny temu, Michas222k napisał: Słońca w tym tygodniu będzie mało, bardziej deszcz. Jakbyś musiał co wybrać z tych dwóch to? Chcemy pojechać bo nigdy nie byliśmy w tych ośrodkach, a po nartach Tatralandia. Taki plan😀 Pleso. A jak wybierzecie Łomnice, jechałbym do Vrbova na termy, po nartach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 25 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec Dziś na Chopoku słonecznie było przez pierwszą godzinę a później mgła, przez chwilę padał nawet deszcz. Popołudniu ponownie zrobiło się słonecznie i ciepło. Ekstremalnie miękko na południowej stronie o godzinie 15 jak wracałem do hotelu. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 25 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 21 godzin temu, Michas222k napisał: Słońca w tym tygodniu będzie mało, bardziej deszcz. Jakbyś musiał co wybrać z tych dwóch to? Chcemy pojechać bo nigdy nie byliśmy w tych ośrodkach, a po nartach Tatralandia. Taki plan😀 Ostatnio odwiedziłem Szczyrbskie Pleso, więc kolejnym razem Tatrzańska Łomnica Ale wolę Chopok. Z tym, że w szczycie sezonu może być luźniej w Szczyrbskim P. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 25 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec Ratraki ruszyły na stok. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorol Napisano 26 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 14 godzin temu, Harnas22 napisał: Ostatnio odwiedziłem Szczyrbskie Pleso, więc kolejnym razem Tatrzańska Łomnica Ale wolę Chopok. Z tym, że w szczycie sezonu może być luźniej w Szczyrbskim P. W szczycie sezonu (ferie w Polsce, Czechach i na Słowacji) jest dużo luźniej na Štrbském Plese niż na Chopoku. Doświadczone trzy lata po sobie 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec Na działające Sedlo na Łomnicy pewnie się w tym sezonie nie doczekamy... jakiś czas temu pisali że brakuje około metra śniegu... Szkoda, liczyłem na jednodniowy wypad w kwietniu tak jak robiłem to w latach 2022 i 2024. Pierwszy raz w historii ośrodka Sedlo nie ruszy nawet na dzień? Chyba tak... podobnie jak Goryczkowa na Kasprowym. Widok live z kamery 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 26 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec Szczyrbskie Pleso, jazdę zaczęliśmy o 9 rano, śnieg miękki akceptowalnym. Jak kończyliśmy jazdę chwilę po 12 to już było zbyt miękko jak dla nas. Trasy przyjemne, ale dosyć łatwe jak na czerwone. Do wszystkich wyciągów na bieżąco. Po nartach wycieczka dookoła jeziora. 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 27 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec Kolejny dzień na Chopoku, warunki super na Fresh Tracku, później warunki wiosenne, ale też fajnie. Na niektórych trasach coraz bardziej widoczne braki śniegu i kałuże pośniegowe. Trasa nr 2a wygląda prawie tak samo jak 2 lata temu na majówkę. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec Godzinę temu, Michas222k napisał: Kolejny dzień na Chopoku, warunki super na Fresh Tracku, później warunki wiosenne, ale też fajnie. Na niektórych trasach coraz bardziej widoczne braki śniegu i kałuże pośniegowe. Trasa nr 2a wygląda prawie tak samo jak 2 lata temu na majówkę. No to jestem niedaleko od Ciebie, obecnie w Stary Smokovec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 27 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec Godzinę temu, grimson napisał: No to jestem niedaleko od Ciebie, obecnie w Stary Smokovec. To wpadaj na nartki i piwko na Chopok😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec Godzinę temu, Michas222k napisał: To wpadaj na nartki i piwko na Chopok😀 Jestem służbowo na jedną noc, jutro rano warsztaty i powrót do PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec W dniu 26.03.2025 o 11:48, pawelb91 napisał: Na działające Sedlo na Łomnicy pewnie się w tym sezonie nie doczekamy... jakiś czas temu pisali że brakuje około metra śniegu... Szkoda, liczyłem na jednodniowy wypad w kwietniu tak jak robiłem to w latach 2022 i 2024. Pierwszy raz w historii ośrodka Sedlo nie ruszy nawet na dzień? Chyba tak... podobnie jak Goryczkowa na Kasprowym. Widok live z kamery Nie ma szans, to pierwszy sezon od lat, kiedy nie ruszy. Stok - paradoksalnie - lubi ciepłe i deszczowe zimy - wówczas tam pada śnieg. Lata temu (brak zimy w PL) jeździłem tam na 4 metrach! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec W dniu 26.03.2025 o 11:48, pawelb91 napisał: Na działające Sedlo na Łomnicy pewnie się w tym sezonie nie doczekamy... jakiś czas temu pisali że brakuje około metra śniegu... Szkoda, liczyłem na jednodniowy wypad w kwietniu tak jak robiłem to w latach 2022 i 2024. Pierwszy raz w historii ośrodka Sedlo nie ruszy nawet na dzień? Chyba tak... podobnie jak Goryczkowa na Kasprowym. Widok live z kamery W KrK mimo, że nieźle jednak też mniej śniegu niż w ubiegłych latach, na Studicni kosówka lekko pokryta tylko przez chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec Dzień chyba Dobry? 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 14 minut temu, marekbtl napisał: Dzień chyba Dobry? Na pewno słoneczny 😀 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec W dniu 26.03.2025 o 11:48, pawelb91 napisał: Pierwszy raz w historii ośrodka Sedlo nie ruszy nawet na dzień? Chyba tak... podobnie jak Goryczkowa na Kasprowym. W tym roku naturalnego śniegu jest wszędzie mało. Nie ruszyła chyba nawet na jeden dzień Kopa w Karpaczu (mimo nowego naśnieżania), ani Szrenica od samej góry. Podobnie jak trasa "32" na południu Chopoka (śnieg naturalny) - widzę nawet na jednym ze zdjęć, że śniegu na niej praktyczne nie ma, a w poprzednich latach nierzadko w marcu bywała pokrywa ok. 250cm (pomiar przy stacji "Kosodrevina"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 44 minuty temu, marekbtl napisał: Dzień chyba Dobry? Pewne że towarzystwo doborowe 🍺😀 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec Godzinę temu, marekbtl napisał: Dzień chyba Dobry? @Lexi to chociaż kurtki zmienia do zdjęć, a Ty cały czas w jednej😉. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2 godziny temu, marekbtl napisał: Dzień chyba Dobry? Poproszę o rozszerzony raport, waham się czy się jutro zrywać 5:15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec Tatrzanska Lomnica- mówię: sprawdzam. Na stokach prawie całkowite pustki, mocno miękko, przy dolnej stacji 6 os kanapy robi się już śnieżna ciapa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 8 minut temu, grimson napisał: Tatrzanska Lomnica- mówię: sprawdzam. Na stokach prawie całkowite pustki, mocno miękko, przy dolnej stacji 6 os kanapy robi się już śnieżna ciapa Na Chopoku też już są takie miejsca, ale przejazd przez bramki jeszcze po śniegu. Fota przed otwarciem ośrodka, widać, że ratraki nie dał rady wszystkiego naprawić. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 4 godziny temu, wolcjusz napisał: Poproszę o rozszerzony raport, waham się czy się jutro zrywać 5:15. Krzysiek, dzisiaj fantastyczny śnieg i warunki. Śnieg z tych maślanych. Rano twardo przez chwilę, dół dłużej trzymał. Jeździliśmy do 13.00 - petarda. Lekko zachmurzone, ale to dobrze, było z 6 stopni na plusie. Jutro niestety ma padać - prawdopodobnie deszcz. Śniegu dużo na trasach. W przyszłym tygodniu ma być petarda środa/czwartek. Spore minusy a do wtorku ma padać śnieg z deszczem. Najlepsza ścianka i ……… knedle😀 @Lexi dziękówa za zajebisty dzień. pozdro 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec (edytowane) 9 minut temu, marekbtl napisał: Krzysiek, dzisiaj fantastyczny śnieg i warunki. Śnieg z tych maślanych. Rano twardo przez chwilę, dół dłużej trzymał. Jeździliśmy do 13.00 - petarda. Lekko zachmurzone, ale to dobrze, było z 6 stopni na plusie. Jutro niestety ma padać - prawdopodobnie deszcz. Śniegu dużo na trasach. W przyszłym tygodniu ma być petarda środa/czwartek. Spore minusy a do wtorku ma padać śnieg z deszczem. Najlepsza ścianka i ……… knedle😀 @Lexi dziękówa za zajebisty dzień. pozdro Dzięki za szczegóły. W takim razie weekend odpuszczam a w przyszłym tygodniu się zobaczy. Scianka jest fajna, ale Padak to jest dopiero wyjaśniator. Przejeżdżałem tamtędy i nie wiedziałem że tam jest trasa, dopiero za którymś razem zwrócił moją uwagę narciarz stojący na krawędzi czerwonej i patrzący w dół poza trasę. Dopiero jak do niego podjechałem to ogarąłem na co patrzył 🤣 Edytowane 28 Marzec przez wolcjusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 4 minuty temu, marekbtl napisał: zajebisty dzień. Nic dodać nic ując.. warun. zacny - dzięki Maras👍 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 28 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec Piątek na Chopoku, różnica do początku tygodnia taka, że coraz bardziej widoczne przetarcia na niektórych trasach i więcej ludzi na trasach (rodacy dojechali na weekend). Do wyciągów raczej bez kolejek nie licząc startu ośrodka z pierwszym wjazdem na szczyt. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi