marionen Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Teraz, marekbtl napisał: Cze Niestety, to nie ja , niejednemu psu Burek. Byłeś na Mastersach, bo chyba były zawody ???? pozdro Na Mastersa chyba jeszcze jestem za młody🤦♂️, zawody były w piątek i sobotę na Jaworzynie, a poważnie nie mam licencji, właśnie Iwona ze Zbyszkiem mnie namawiali na wykupienie licencji i zgłoszenie przez neta. U Tabaszewskiego były FC i treningi 2 slalomy i kolanówki. Lewa trasa przy krześle była wygrodzona. Pojechałem głównie spotkać po paru latach Mikołaja, Marcina, Iwonę i liczyłem, że pojawi się Zbyszek (i był). No i na jakiś pucharek też liczyłem🙈 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 24 minuty temu, marionen napisał: Cześć. Marek nie jechałeś wczoraj rano tak koło 6 może trochę wcześniej A4 między Balicami a Skwiną, mijał mnie bus Mercedesa biały, przyciemniane szyby z rejestracją KK coś tam, model taki jak Twój. Ja jechałem na narciarski fajny dzionek do Krynicy. A i takie coś musi być na klapie, bo inaczej to jakaś podróbka mnie pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 11 minut temu, marionen napisał: Na Mastersa chyba jeszcze jestem za młody🤦♂️, zawody były w piątek i sobotę na Jaworzynie, a poważnie nie mam licencji, właśnie Iwona ze Zbyszkiem mnie namawiali na wykupienie licencji i zgłoszenie przez neta. U Tabaszewskiego były FC i treningi 2 slalomy i kolanówki. Lewa trasa przy krześle była wygrodzona. Pojechałem głównie spotkać po paru latach Mikołaja, Marcina, Iwonę i liczyłem, że pojawi się Zbyszek (i był). No i na jakiś pucharek też liczyłem🙈 Pojeździłeś?, bo niedziela to chyba była ostatnia szansa na jako takie warunki. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 3 godziny temu, marionen napisał: Na Mastersa chyba jeszcze jestem za młody🤦♂️, zawody były w piątek i sobotę na Jaworzynie, a poważnie nie mam licencji, właśnie Iwona ze Zbyszkiem mnie namawiali na wykupienie licencji i zgłoszenie przez neta. U Tabaszewskiego były FC i treningi 2 slalomy i kolanówki. Lewa trasa przy krześle była wygrodzona. Pojechałem głównie spotkać po paru latach Mikołaja, Marcina, Iwonę i liczyłem, że pojawi się Zbyszek (i był). No i na jakiś pucharek też liczyłem🙈 No i złoił mi skórę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 7 minut temu, lski@interia.pl napisał: No i złoił mi skórę... Zbychu, a który się ośmielił na Twojej ziemi? No nie do pomyślenia, brak kompletnie wychowania. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 12 godzin temu, marekbtl napisał: Zbychu, a który się ośmielił na Twojej ziemi? No nie do pomyślenia, brak kompletnie wychowania. pozdro No jak to kto,kolega @marionen,zrobił 400 km po to... 1 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty (edytowane) Marek było naprawdę fajnie. Byłem pod Agunią tak po 7. Temperatura na minusie 1.5 stopnia. Śniegu może nie było dużo, jednak wystarczająco i bez kamieni. Tylko jedna z bramek była wkręcona w ziemię, wytrzymała jednak do końca Było dość twardo i równo, lód tylko na 2 bramkach. Jak przyjechałem to widoczność była do połowy stoku. Po 10 się poprawiło i cała góra bez chmur, wyszło nawet słońce. Ludzi moim zdaniem nawet mało. Kolejki do kanapy maksymalnie 2-3 minuty. Trasy wytrzymały cały dzień, malutkie odsypy po 12 bo słońce operowało jednak. Pojeździłem i na bramkach i po trasie a Słotwiny Tabaszewskiego lubię bo nachylenie nie jest jednostajne co osobiście preferuję. W Krynicy byłem na nartach z 5 razy zawsze na Słotwinach, na Pingwina nigdy nie dotarłem. Z żalem przyznaję, że nie jeździłem też na Jaworzynie, nawet @lski@interia.pl mnie namawiał, żebym został na nocne jazdy bo to świetny ośrodek jest. Przez chwilę nawet się wahałem czy nie zostać. Jednak rozum przemówił, w sobotę spałem 2 godziny, o pierwszej pobudka, pakowanie i o drugiej ruszyłem z domu. Kolejna noc za kierownicą to już nie dla mnie. Będę musiał się wybrać kiedyś na Jaworzynę już bez balastu Tabaszewskiego. Na fotach tak to mniej więcej wyglądało... Największy tłok przy wyciągu jaki widziałem, a karnet na 5 godzin po rabacie 80 zł. Pucharek całkiem fajny mi się trafił, miejsca jeszcze trochę mam na kolejne jakby co.. Konkurencja w śród Pań budziła szacunek Ze Zbyszkiem żeby być blisko czasowo trzeba jechać maksa z pełnym ryzykiem, a później jak to w życiu, czasem się uda, czasem nie... Pozdrawiam. Edytowane 24 Luty przez marionen 17 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Godzinę temu, marionen napisał: Marek było naprawdę fajnie. Byłem pod Agunią tak po 7. Temperatura na minusie 1.5 stopnia. Śniegu może nie było dużo, jednak wystarczająco i bez kamieni. Tylko jedna z bramek była wkręcona w ziemię, wytrzymała jednak do końca Było dość twardo i równo, lód tylko na 2 bramkach. Jak przyjechałem to widoczność była do połowy stoku. Po 10 się poprawiło i cała góra bez chmur, wyszło nawet słońce. Ludzi moim zdaniem nawet mało. Kolejki do kanapy maksymalnie 2-3 minuty. Trasy wytrzymały cały dzień, malutkie odsypy po 12 bo słońce operowało jednak. Pojeździłem i na bramkach i po trasie a Słotwiny Tabaszewskiego lubię bo nachylenie nie jest jednostajne co osobiście preferuję. W Krynicy byłem na nartach z 5 razy zawsze na Słotwinach, na Pingwina nigdy nie dotarłem. Z żalem przyznaję, że nie jeździłem też na Jaworzynie, nawet @lski@interia.pl mnie namawiał, żebym został na nocne jazdy bo to świetny ośrodek jest. Przez chwilę nawet się wahałem czy nie zostać. Jednak rozum przemówił, w sobotę spałem 2 godziny, o pierwszej pobudka, pakowanie i o drugiej ruszyłem z domu. Kolejna noc za kierownicą to już nie dla mnie. Będę musiał się wybrać kiedyś na Jaworzynę już bez balastu Tabaszewskiego. Na fotach tak to mniej więcej wyglądało... Największy tłok przy wyciągu jaki widziałem, a karnet na 5 godzin po rabacie 80 zł. Pucharek całkiem fajny mi się trafił, miejsca jeszcze trochę mam na kolejne jakby co.. Konkurencja w śród Pań budziła szacunek Ze Zbyszkiem żeby być blisko czasowo trzeba jechać maksa z pełnym ryzykiem, a później jak to w życiu, czasem się uda, czasem nie... Pozdrawiam. Szykuje się to coś,czego jeszcze nie było w tym sezonie,6cio dniowy blok pełnego słońca z zimnymi nocami.Zachęcam wszystkich,którzy dotąd się nie zjawili,czekając na lepsze czasy.Jeśli kolegę Mariusza potrafił urzec stok jak u Tabaszewskiego,i impreza jak FC,nie chcę nawet myśleć o jego reakcji na trasy Jaworzyny w pełnym słońcu...Dolnoślązakom współczuję... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 1 godzinę temu, marionen napisał: Pojeździłem i na bramkach i po trasie a Słotwiny Tabaszewskiego lubię bo nachylenie nie jest jednostajne co osobiście preferuję. W Krynicy byłem na nartach z 5 razy zawsze na Słotwinach, na Pingwina nigdy nie dotarłem. Z tym się muszę zgodzić. No i stok Tabaszewski jest trochę dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 43 minuty temu, koliber napisał: Z tym się muszę zgodzić. No i stok Tabaszewski jest trochę dłuższy. Tylko ma milion razy gorsze przygotowanie jak Pingwin..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Wybrałem się dzisiaj do Białki. Wielu pomyśli, że Białka w ferie to misja samobójcza. Jednak w ubiegłym roku miałem sygnały, że ostatni tydzień ferii był tam całkiem luźny, a że moja ekipa upierała się przy Białce, to zaryzykowałem. Ryzyko popłaciło. Faktycznie jak na białczańskie standardy feryjne było w miarę luźno. Być może część niedzielnych narciarzy zniechęciła pogoda dla koneserów. Większość trasy z Krakowa lało i dopiero za Nowym Targiem pojawił się śnieg, w samej Białce zarówno w nocy, jak i przez większość dnia walił śnieg. Momentami bardzo intensywnie. Dopadało pewnie z 10-15 cm i warunki zrobiły się bardzo ciekawe - świeży śnieg na twardym podkładzie. Początkowo myślałem, że w takich warunkach i przy dużej mimo wszystko liczbie ludzi w cały ośrodku, szybko zrobi się kretowisko. Jednak trasy trzymały bardzo przyzwoicie przez cały nasz pobyt czyli do okolic 15:00. Muld poza tradycyjną ścianą płaczu na trasie nr 6 nie stwierdzono, a jazda po naturalnym śniegu to ostatnio w Polsce prawdziwa gratka. Objechaliśmy w 6 godzin cały ośrodek. Początkowo na rozgrzewkę katowanie Pasieki, gdzie do 10:30 w zasadzie nie było kolejek. Potem przenosiny na FIS oraz sympatyczną trasę 2C. Tam również na bieżąco. Końcówka na Kaniówce i okolicach. Generalnie maksymalnie staliśmy raz 10 min na Kotelnicy i podobną ilość czasu po 13:00 na Remiaszowie gdy śnieg nieco odpuścił i przejaśniło się. Wyjeździliśmy się mocno i kolejny raz potwierdziłem swoją opinię, że przy rozsądnej ilości narciarzy Białka to miejsce, gdzie wyjeździsz się, a przy okazji się nie znudzisz, bo tras i wyciągów jest jak na polskie warunki ogromna ilość. Fotek za bardzo nie robiłem, bo padający niemal cały czas gęsty śnieg nie zachęcał do fotoreportażu. Natomiast w niedzielę byłem na Czarny Groniu. Pomimo padającego cały czas deszczu było całkiem sympatycznie. Ludzi umiarkowana ilość. Trasy przygotowane świetnie, trzymały dobrze przez całą wieczorną jazdę pomimo niesprzyjającej pogody. Dostępne wszystkie trasy + snowpark. Dzięki snowparkowi Czarny Groń, to chyba stacja z największą ilością snowboardzistów w stosunku do narciarzy, z tych na których regularnie jeżdżę. Generalnie Czarny Groń nigdy nie rozczarowuje i tak było tym razem. No może 130 zeta za 3 godziny jazdy to zdecydowane przegięcie, ale tak to jest jak się człowiek zagapi i nie wykorzysta październikowo - listopadowych promek. 15 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 3 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Szykuje się to coś,czego jeszcze nie było w tym sezonie,6cio dniowy blok pełnego słońca z zimnymi nocami.Zachęcam wszystkich,którzy dotąd się nie zjawili,czekając na lepsze czasy.Jeśli kolegę Mariusza potrafił urzec stok jak u Tabaszewskiego,i impreza jak FC,nie chcę nawet myśleć o jego reakcji na trasy Jaworzyny w pełnym słońcu...Dolnoślązakom współczuję... Zbychu, po feriach te atrakcje pogodowe mają być??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 3 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Szykuje się to coś,czego jeszcze nie było w tym sezonie,6cio dniowy blok pełnego słońca z zimnymi nocami. To by było zbyt piękne - już się zmieniła prognoza: zapowiadają 1 dzień słoneczny i 8 pochmurnych dla Krynicy. Czyli taki "standard". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Nocami może i przymrozi ale w dzień 11-12st. na plusie dla Krynicy (Sącz 15-17st. !) ... a na półtorej godziny to się nie opłaca na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty Dzień dobry Czantoria 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 10 minut temu, marcinn napisał: Dzień dobry Czantoria Jak tam ? Płynie powolutku ? Jakaś przyjemność z jazdy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 10 godzin temu, koliber napisał: To by było zbyt piękne - już się zmieniła prognoza: zapowiadają 1 dzień słoneczny i 8 pochmurnych dla Krynicy. Czyli taki "standard". Niestety,za ładnie wyglądało..Taki blok pokazuje się teraz w przyszły weekend... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty (edytowane) Godzinę temu, Jusik2002 napisał: Jak tam ? Płynie powolutku ? Jakaś przyjemność z jazdy ? Hej Nie jest tak żle a powiedział bym że bardzo dobrze . Tem na lekkim plusie wszystko hula , mało osob, można przed pracą spokojnie z 2- 3 godzinki pojeździć ⛷👌 Edytowane 25 Luty przez marcinn 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty Dla Dolnego Śląska z kolei się nieco poprawiła prognoza. Zarezerwowałem sobie (z możliwości anulacji w razie czego) 2 noclegi w Lądku (1-3 marca) i planuję obskoczyć ze 2 czeskie ośrodki w Jesenikach/Masywie Śnieżnika. Bliżej mam wprawdzie od siebie w czeskie Karkonosze, ale w Rokytnicy mogą w każdej chwili wyłączyć trasę czerwoną (póki nie ma na niej porządnego naśnieżania), a co do Szpindla, to wolę poczekać na jego ostateczny kształt. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 17 godzin temu, marionen napisał: Pojeździłem i na bramkach i po trasie a Słotwiny Tabaszewskiego lubię bo nachylenie nie jest jednostajne co osobiście preferuję. W Krynicy byłem na nartach z 5 razy zawsze na Słotwinach, na Pingwina nigdy nie dotarłem. Ja wiele razy byłem w Krynicy, ale na Tabaszewskim tylko 2x, bo albo jeszcze nie działał, albo już nie działał. Za to sporo jeździłem na Jaworzynie, na Arenie także byłem parokrotnie. Jaworzynę najlepiej wspominam z Covidu, byłem tam 2 tyg. - tak to można jeździć pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 3 godziny temu, koliber napisał: Dla Dolnego Śląska z kolei się nieco poprawiła prognoza. Zarezerwowałem sobie (z możliwości anulacji w razie czego) 2 noclegi w Lądku (1-3 marca) i planuję obskoczyć ze 2 czeskie ośrodki w Jesenikach/Masywie Śnieżnika. Bliżej mam wprawdzie od siebie w czeskie Karkonosze, ale w Rokytnicy mogą w każdej chwili wyłączyć trasę czerwoną (póki nie ma na niej porządnego naśnieżania), a co do Szpindla, to wolę poczekać na jego ostateczny kształt. Dolny Śląsk zapowiada się nieźle, info z FB Zieleniec z dzisiaj planują kręcić jak najdłużej w marcu (w CG też wynika jest nieźle, w Szklarskiej dalej Lolobrygida jest otwarta do samego dołu): Pytacie, jak wychodzimy w pojedynku z przebiśniegami. W tym spotkaniu prowadzimy 1:0 - mamy solidną pokrywę śniegu na trasach, która bardzo dobrze znosi temperatury na plusie. Nasze aktualne plany zakładają szusowanko przez cały marzec. ⛷️🏂 Dziś mruga na nas słońce, więc jeśli macie trochę wolnego, wpadajcie na wspólne szusy. Kręcimy do 20:00! PS Od 9 marca startujemy z akcją SZUSOWANKO ZA PÓŁ CENY! https://bit.ly/4qZFNK1 🤙🏻 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty Dzień chyba dobry będzie😀 Mosorny💪 pozdro 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 59 minut temu, marekbtl napisał: Dzień chyba dobry będzie😀 Mosorny💪 pozdro A mnie gardło boli, jeszcze dzisiaj głowa się dołączyła, kaszelek się przyplątał - no po prostu porażka, ostatnie dni śniegu lokalnie i nie da się wykorzystać... 😐 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty Kasina. The day. 😎 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty Dzień dobry 21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi