Narciarz ze Śląska Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 3 godziny temu, pawelb91 napisał: Ja mam plany poświąteczne ale na drugą stronę Tatr. Logistyka wygodniejsza i ceny karnetów również. Niestety, jeśli Kasprowy przez najbliższe 5-10 lat nie poprawi tej logistyki, ten kierunek (mimo że narciarsko znakomity) będzie wybierany przez coraz mniej osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień W dniu 29.03.2026 o 10:22, grimson napisał: I po takich opadach białego, plus obiecujących prognozach pogody, CG dziś kończy kręcić Ludzie do hoteli przyjechali na SPA, nie na narty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień Ktoś atakuje jutro Białkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 3 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał: Ludzie do hoteli przyjechali na SPA, nie na narty! Jeszcze nie kończą 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 4 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał: Ludzie do hoteli przyjechali na SPA, nie na narty! CG otwiera się na Wielkanoc. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień (edytowane) Lądek-Zdrój też jeszcze daje radę na turowanie, taki trochę tor z przeszkodami, ale dopóki śnieg pod nartami... Serdecznie pozdrawiam. Edytowane 2 Kwiecień przez RTS 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 1 godzinę temu, ravick97 napisał: Ktoś atakuje jutro Białkę ? Maciek daj tel na priv. Może Ruchacze😀?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 2 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 4 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Niestety, jeśli Kasprowy przez najbliższe 5-10 lat nie poprawi tej logistyki, ten kierunek (mimo że narciarsko znakomity) będzie wybierany przez coraz mniej osób. Ja przetestowałem parking przy PKS i autobus zamiast ronda i busów,jak zawsze,i to jest lepsza wersja... 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 10 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Ja przetestowałem parking przy PKS i autobus zamiast ronda i busów,jak zawsze,i to jest lepsza wersja... Problemów jest więcej. Klient chce dojechać na miejsce (A), zaparkować w cenie biletu (B), przebrać siebie i dzieci, podejść do kasy i kupić bilet (C) i za chwilę wchodzić na kolejkę (D). Tu nie jest możliwe ani A, ani B, ani C, ani D. Lista problemów się mnoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 16 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Niestety, jeśli Kasprowy przez najbliższe 5-10 lat nie poprawi tej logistyki, ten kierunek (mimo że narciarsko znakomity) będzie wybierany przez coraz mniej osób. no i słusznie bo Kasprowy nie jest miejscem turystyki masowej i nigdy nim nie będzie no chyba że cała Dolinę Bystrej i górne piętro Doliny Gąsienicowej zostaną wyłączone z TPN. W czasach gdy jeszcze jeździłem na Kasprowym najlepszym wyjściem był nocleg w Murowańcu albo na Kalatówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Tu nie jest możliwe ani A, ani B, ani C, ani D. Lista problemów się mnoży. Wszystkie te problemy rozwiązuje autobus PKL z Krakowa lub Katowic - przetestowałeś.. jeśli mnie pamięć nie myli ... ale jakoś kolejka się nie ustawia do niego .. więc zapewne zlikwidują całkiem tę opcje. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień Godzinę temu, Lexi napisał: Wszystkie te problemy rozwiązuje autobus PKL z Krakowa lub Katowic - przetestowałeś.. jeśli mnie pamięć nie myli ... ale jakoś kolejka się nie ustawia do niego .. więc zapewne zlikwidują całkiem tę opcje. A skąd wiesz że frekwencja słaba? Faktycznie był autobus z Kato przez Krak - na stronie PKL. Powiem szczerze, że o ile będzie działać to połączenie, to w przyszłym sezonie skorzystam (i namówię przynajmniej 2 osoby oprócz mnie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 1 minutę temu, zając napisał: A skąd wiesz że frekwencja słaba? Nie wiem na 100% ale kiedyś wszedłem na portal PKL z biletami i 2 dni przed wyjazdem (rozważałem akurat taki termin) na autobus sprzedane były tylko dwa bilety (jest podgląd ilości sprzedanych) - sprzedawca zastrzega sobie prawo do odwołania imprezy z powodu kiepskiej pogody lub frekwencji.... i zapewne z tego korzysta... nie wykluczone że nawet jeszcze w tym roku wybierzemy sie z @marekbtl, ale musi chodzić Goryczkowa i zjazd do Kuźnic. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 6 minut temu, Lexi napisał: ale musi chodzić Goryczkowa i zjazd do Kuźnic. Jutro mają odpalić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień (edytowane) 6 minut temu, pawelb91 napisał: Jutro mają odpalić. Wiem... ale jutro Rochace.. i jajka Edytowane 3 Kwiecień przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 5 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: Problemów jest więcej. Klient chce dojechać na miejsce (A), zaparkować w cenie biletu (B), przebrać siebie i dzieci, podejść do kasy i kupić bilet (C) i za chwilę wchodzić na kolejkę (D). Tu nie jest możliwe ani A, ani B, ani C, ani D. Lista problemów się mnoży. Takie cuda masz u nas w Rytrze czy Cieniawie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień Cze Dzisiaj Białczańskie Tajgery w akcji. Maciek @ravick97 dzięki za transport i wspólną jazdę. Warun obłędny i towarzystwo prima sort. Mamy nową Koleżankę , 104 dni na nartach - grubo. W sumie 30 zjazdów 15 to czerwona w obu wariantach i 15 zjazdów Fisy też w obu wariantach. Powrót na parking z partyzanta bez karnetów, bo się skończyły😀. Od rana miękko ale szybki dość śnieg. Slalomonki dały radę. w sumie tak było A Fis 2 to albo był Maciek albo nikogo nie było petarda, jak zwykle. Pozdro 14 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 17 minut temu, marekbtl napisał: Dzisiaj Białczańskie Tajgery w akcji. Byłem z Wami duchem.. wiesz że nie dało rady inaczej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 1 godzinę temu, marekbtl napisał: Dzisiaj Białczańskie Tajgery w akcji.@ravick97 Warun dzisiaj genialny, tak jak i Towarzystwo. Mam tylko duży niedosyt, że ani razu nie udało się zjechać do samego dołu 😉. No cóż, jest przynajmniej przyczynek do tego aby kombinować, jak tu w poniedziałek tego dokonać 😁 Marek - dzięki, że mnie nie przekonywałeś do Rohaczy 🙏 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 4 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień @surfing górale dzisiaj dla zmyłki na fisherach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 4 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 22 godziny temu, Lexi napisał: Wszystkie te problemy rozwiązuje autobus PKL z Krakowa lub Katowic - przetestowałeś.. jeśli mnie pamięć nie myli ... ale jakoś kolejka się nie ustawia do niego .. więc zapewne zlikwidują całkiem tę opcje. Tak przetestowałem, to najlepsza opcja, ale trzeba wziąć pod uwagę narciarzy, którzy przyjeżdżają do miejscowości narciarskiej (?) i tam chcą po prostu kupić bilety i jeździć. Choć to trudna góra, ale jednak trasy są znakomite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 4 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień W dniu 3.04.2026 o 08:19, Jeeb napisał: no i słusznie bo Kasprowy nie jest miejscem turystyki masowej i nigdy nim nie będzie no chyba że cała Dolinę Bystrej i górne piętro Doliny Gąsienicowej zostaną wyłączone z TPN. W czasach gdy jeszcze jeździłem na Kasprowym najlepszym wyjściem był nocleg w Murowańcu albo na Kalatówkach To dla "wariatów" (pozytywnych), a nie narciarza kanapowo-samochodowego, których to narciarzy jest 99%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 4 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 22 godziny temu, Lexi napisał: Wszystkie te problemy rozwiązuje autobus PKL z Krakowa lub Katowic - przetestowałeś.. jeśli mnie pamięć nie myli ... ale jakoś kolejka się nie ustawia do niego .. więc zapewne zlikwidują całkiem tę opcje. Autobus ma tę wadę, że płacisz przelewem kilka dni wcześniej za konkretny dzień, a potem pojedziesz lub nie (warunki pogodowe). Oczywiście kasa do zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 4 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień Dzisiaj Skrzyczne, z rana lekko zmrożone, puściło już koło 9:00, jak na razie warunki rewelacyjne nie tylko jak na czwartego kwietnia, często nawet w zimę nie ma takich warunków jak dzisiaj, o dziwo ludzi trochę jest, ale bez tłoku 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 4 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień FiS do czerwonej zamknięte, ale do Jaworzyny trasy w dobrym stanie, jak będzie mróz w nocy bym przyjeżdżał w niedzielę,ostatnie zdjęcie zamknięty Fis 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi