Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska warunki narciarskie 25/26

WojtekM

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, pawelb91 napisał:

Ja mam plany poświąteczne ale na drugą stronę Tatr.
Logistyka wygodniejsza i ceny karnetów również.

Niestety, jeśli Kasprowy przez najbliższe 5-10 lat nie poprawi tej logistyki, ten kierunek (mimo że narciarsko znakomity) będzie wybierany przez coraz mniej osób.

4 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Niestety, jeśli Kasprowy przez najbliższe 5-10 lat nie poprawi tej logistyki, ten kierunek (mimo że narciarsko znakomity) będzie wybierany przez coraz mniej osób.

Ja przetestowałem parking przy PKS i autobus zamiast ronda i busów,jak zawsze,i to jest lepsza wersja...

• Like 2
  • Thanks 2

10 godzin temu, lski@interia.pl napisał:

Ja przetestowałem parking przy PKS i autobus zamiast ronda i busów,jak zawsze,i to jest lepsza wersja...

Problemów jest więcej. Klient chce dojechać na miejsce (A), zaparkować w cenie biletu (B), przebrać siebie i dzieci, podejść do kasy i kupić bilet (C) i za chwilę wchodzić na kolejkę (D). 

Tu nie jest możliwe ani A, ani B, ani C, ani D. Lista problemów się mnoży.

16 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał:

no i słusznie bo Kasprowy nie jest miejscem turystyki masowej i nigdy nim nie będzie no chyba że cała Dolinę Bystrej i górne piętro Doliny Gąsienicowej zostaną wyłączone z TPN.

W czasach gdy jeszcze jeździłem na Kasprowym najlepszym wyjściem był nocleg w Murowańcu albo na Kalatówkach

2 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Wszystkie te problemy rozwiązuje autobus PKL z Krakowa lub Katowic - przetestowałeś.. jeśli mnie pamięć nie myli ... ale jakoś kolejka  się nie ustawia do niego .. więc zapewne zlikwidują całkiem tę opcje.

• Like 1
  • Thanks 2

Godzinę temu, Lexi napisał:

Wszystkie te problemy rozwiązuje autobus PKL z Krakowa lub Katowic - przetestowałeś.. jeśli mnie pamięć nie myli ... ale jakoś kolejka  się nie ustawia do niego .. więc zapewne zlikwidują całkiem tę opcje.

A skąd wiesz że frekwencja słaba? 
Faktycznie był autobus z Kato przez Krak - na stronie PKL. Powiem szczerze, że o ile będzie działać to połączenie, to w przyszłym sezonie skorzystam (i namówię przynajmniej 2 osoby oprócz mnie). 

• Like 1

1 minutę temu, zając napisał:

A skąd wiesz że frekwencja słaba? 

Nie wiem na 100%  ale kiedyś wszedłem na portal PKL z biletami i 2 dni przed wyjazdem (rozważałem akurat taki  termin) na autobus  sprzedane były tylko dwa bilety (jest podgląd ilości  sprzedanych)  - sprzedawca zastrzega sobie prawo do odwołania imprezy z  powodu kiepskiej pogody lub frekwencji.... i zapewne z tego korzysta... nie  wykluczone że nawet jeszcze w tym roku wybierzemy sie z @marekbtl, ale musi chodzić Goryczkowa i zjazd do Kuźnic.

• Like 2
  • Thanks 1

5 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Problemów jest więcej. Klient chce dojechać na miejsce (A), zaparkować w cenie biletu (B), przebrać siebie i dzieci, podejść do kasy i kupić bilet (C) i za chwilę wchodzić na kolejkę (D). 

Takie cuda masz u nas w Rytrze czy Cieniawie..

• Like 1

Cze

Dzisiaj Białczańskie Tajgery w akcji. Maciek @ravick97 dzięki za transport i wspólną jazdę. Warun obłędny i towarzystwo prima sort. Mamy nową Koleżankę , 104 dni na nartach - grubo. W sumie 30 zjazdów 15 to czerwona w obu wariantach i 15 zjazdów Fisy też w obu wariantach. Powrót na parking z partyzanta bez karnetów, bo się skończyły😀. Od rana miękko ale szybki dość śnieg. Slalomonki dały radę.

w sumie tak było

IMG_6244.thumb.jpeg.1d06ced0726b2d6a883181c4095e1b8b.jpeg

IMG_6245.thumb.jpeg.38d79210d4cd78ffdd89cf8f00fb22d0.jpeg

A Fis 2 to albo był Maciek

IMG_6247.thumb.jpeg.49ddce2010985af71c2dca49196b5dfc.jpeg

albo nikogo nie było

IMG_6246.thumb.jpeg.e3a9bba57f7b3a5ed240311babbd3adf.jpeg

petarda, jak zwykle.

Pozdro

• Like 14
  • Thanks 5

1 godzinę temu, marekbtl napisał:

Dzisiaj Białczańskie Tajgery w akcji.@ravick97

Warun dzisiaj genialny, tak jak i Towarzystwo. 
Mam tylko duży niedosyt, że ani razu nie udało się zjechać do samego dołu 😉. No cóż, jest przynajmniej przyczynek do tego aby kombinować, jak tu w poniedziałek tego dokonać 😁

Marek - dzięki, że mnie nie przekonywałeś do Rohaczy 🙏

• Like 2
  • Thanks 1

22 godziny temu, Lexi napisał:

Tak przetestowałem, to najlepsza opcja, ale trzeba wziąć pod uwagę narciarzy, którzy przyjeżdżają do miejscowości narciarskiej (?) i tam chcą po prostu kupić bilety i jeździć. Choć to trudna góra, ale jednak trasy są znakomite.

W dniu 3.04.2026 o 08:19, Jeeb napisał:

no i słusznie bo Kasprowy nie jest miejscem turystyki masowej i nigdy nim nie będzie no chyba że cała Dolinę Bystrej i górne piętro Doliny Gąsienicowej zostaną wyłączone z TPN.

W czasach gdy jeszcze jeździłem na Kasprowym najlepszym wyjściem był nocleg w Murowańcu albo na Kalatówkach

To dla "wariatów" (pozytywnych), a nie narciarza kanapowo-samochodowego, których to narciarzy jest 99%.

• Like 1

22 godziny temu, Lexi napisał:

Autobus ma tę wadę, że płacisz przelewem kilka dni wcześniej za konkretny dzień, a potem pojedziesz lub nie (warunki pogodowe). Oczywiście kasa do zwrotu.

Dzisiaj Skrzyczne, z rana lekko zmrożone, puściło już koło 9:00, jak na razie warunki rewelacyjne nie tylko jak na czwartego kwietnia, często nawet w zimę nie ma takich warunków jak dzisiaj, o dziwo ludzi trochę jest, ale bez tłoku

17752891059714467022583261427796.jpg

20260404_094935.jpg

• Like 10
  • Downvote 1