marekbtl Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień (edytowane) Cze @Lexi i Ewcia dziękówa💪. Lovly day in paradise. Jak zwykle. Rano twardo, równo i szybko. Ludzi brak. z rańca Na Fisach bombowo Fis 2 ale trzeba było podejść, 10.50. - pierwszy😀 coś na osłodę dnia pojeżdżone, 25km w 4h i 5000 verticala, 1200 skrętów. Dziękuję za uwagę. pozdro Edytowane 10 Kwiecień przez marekbtl 16 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 3 godziny temu, [email protected] napisał: Odezwij się,ja będę jechał chyba w niedzielę,i potem we wtorek lub środę... Dam znać. W przyszłym tygodniu jeśli bym jechał to w środę lub czwartek. Pisząc kiedyś na forum o parkingu przy dworcu miałeś na myśli ten nowy kryty Park & Ride? Widzę że kosztuje 12zł za dzień i bilet z niego upoważnia w ten dzień do darmowej komunikacji liniami publicznymi po Zakopanem (w tym przypadku do Kuźnic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 44 minuty temu, pawelb91 napisał: Dam znać. W przyszłym tygodniu jeśli bym jechał to w środę lub czwartek. Pisząc kiedyś na forum o parkingu przy dworcu miałeś na myśli ten nowy kryty Park & Ride? Widzę że kosztuje 12zł za dzień i bilet z niego upoważnia w ten dzień do darmowej komunikacji liniami publicznymi po Zakopanem (w tym przypadku do Kuźnic). Dokładnie,po krótkiej walce z automatami mam ten P opanowany.Ja jadę w niedzielę,NS o 6tej,i potem chciałem w środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 4 godziny temu, grimson napisał: Ja jutro mogę mieć piekny dzień z samego rana: Fakt, Kasprowy przy tej trasie nie ma szans... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień (edytowane) Kasprowy Goryczkowa Edytowane 10 Kwiecień przez surfing 21 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 30 minut temu, [email protected] napisał: Dokładnie,po krótkiej walce z automatami mam ten P opanowany.Ja jadę w niedzielę,NS o 6tej,i potem chciałem w środę Mi się marzyło w niedzielę zawitać na Kasprowym, zwłaszcza z uwagi na działającą Goryczkową. Dzwoniłem do PKL-u by się załapać na transport z Katowic, niestety nie organizują już wyjazdów na narty, zapraszają uprzejmie ale z własnym dojazdem. Logistycznie sam w niedzielę nie dam rady raczej. Może w kolejną niedzielę się uda, w tygodniu u mnie odpada całkowicie. Zazdroszczę tym którzy odwiedzą Kasprowy w najbliższych dniach i życzę udanych szusów... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 41 minut temu, marionen napisał: Fakt, Kasprowy przy tej trasie nie ma szans... Jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień @surfing Dzięki za zdjęcia. Goryczkowa wygląda jak za dobrych kwietniowych czasów, także trzeba będzie się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień Godzinę temu, grimson napisał: Jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma. a co za problam aby pojechać do Zakopanego a nie Czarnej Góry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 17 minut temu, Jeeb napisał: a co za problam aby pojechać do Zakopanego a nie Czarnej Góry ? To nie problem to wybór, różnica w czasie dojazdu to jakieś jeden i pół godziny, maksymalnie do 2 . Przy prędkościach przelotowych grimsona samochodem to by pewno zmieścił się w 45 minut. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 11 minut temu, marionen napisał: To nie problem to wybór, różnica w czasie dojazdu to jakieś jeden i pół godziny, maksymalnie do 2 . Przy prędkościach przelotowych grimsona samochodem to by pewno zmieścił się w 45 minut. chyba się domyślam - strach przed trudnościami na stoku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2 godziny temu, marionen napisał: Mi się marzyło w niedzielę zawitać na Kasprowym, zwłaszcza z uwagi na działającą Goryczkową. Dzwoniłem do PKL-u by się załapać na transport z Katowic, niestety nie organizują już wyjazdów na narty, zapraszają uprzejmie ale z własnym dojazdem. Logistycznie sam w niedzielę nie dam rady raczej. Może w kolejną niedzielę się uda, w tygodniu u mnie odpada całkowicie. Zazdroszczę tym którzy odwiedzą Kasprowy w najbliższych dniach i życzę udanych szusów... Kasprowy przy pogodzie jest zajebisty. Może mi też się uda odwiedzić jeszcze w tym sezonie. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień (edytowane) 13 minut temu, marekbtl napisał: Kasprowy przy pogodzie jest zajebisty. Może mi też się uda odwiedzić jeszcze w tym sezonie. pozdro Ja traktuję wyjazd tam jako dopust boży,ze względu na logistykę ,brak naśnieżania i nieprzewidywalność pogody,jeżdżę tylko na zawody.Tutaj jest blok pogodowy do czwartku zupelnie niespotykany,warunki będą marcowe a nie kwietniowe,ludzi nie będzie,Goryczkowa otwarta,sezonówka jest-nie wypada się nie dostosować do natury...Tylko personel PKLu i TPNu może coś wymyślić,by to zepsuć,zepsują kolejkę,albo wyciąg,albo coś-ale trudno,zaryzykuję... Edytowane 10 Kwiecień przez [email protected] 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 1 godzinę temu, Jeeb napisał: a co za problam aby pojechać do Zakopanego a nie Czarnej Góry ? A taki, że muszę jutro być w domu do 11 rano. wiec pobudka o porannym udoju, 2 godz w aucie na CG. Na miejscu 2 godz na stoku i z powrotem do krainy ziemniaka. Natomiast sam dojazd do Zakopanego to 4 do 4.5 godz jazdy autem w jedną stronę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 1 godzinę temu, Jeeb napisał: chyba się domyślam - strach przed trudnościami na stoku Albo wyśniona trzycyfrówka za bardzo zajrzała w oczy 🤔 46 minut temu, grimson napisał: wiec pobudka o porannym udoju, 2 godz w aucie na CG. Na miejscu 2 godz na stoku i z powrotem do krainy ziemniaka. Ale po co tam jechać skoro nic nie działa? Żeby podjeść i zjechać raz po śniegu wymieszanym z błotem? Przecież to nie ma sensu. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 1 godzinę temu, [email protected] napisał: Tylko personel PKLu i TPNu może coś wymyślić,by to zepsuć,zepsują kolejkę,albo wyciąg,albo coś-ale trudno,zaryzykuję... Wiem na co mogą "wpaść" ale nie będę im podrzucać pomysłu. Widziałem niedawno filmik z pewnym zwierzakiem na nartostradzie do Kuźnic. Ale nie mam 100% pewności że był to aktualny filmik... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 18 godzin temu, marekbtl napisał: Na Fisach bombowo .. nawet w południe>> Kolejny udany dzień Maras.. nie ostatni w tym sezonie 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień Dzień dobry Kasprowy 😀 19 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień Cóż to był za dzień... tuż przed 9:00 wjazd koleją z Kuźnic. Zaczęliśmy od Gąsienicowej. Na początku świetnie zmrożony śnieg (po naturalnym jeździ się jak po maśle) - o 7 rano -9 na górze. Później zaczęło puszczać, ale i tak świetnie. Przy bramkach tylko małe zagęszczenia. Na trasie czasem nieco gęściej, więc raz pojechałem z bratem na stoki Beskidu. Śnieg taki sobie. Na Goryczkowej baaaajka. Jedynym minusem kolejka na jakieś 8 minut, która z czasem malała. Warunki oczywiście bardzo dobre. Im później tym oczywiście zaczęły się pojawiać muldy. Na koniec znowu trochę freeridu. Niesamowicie przyjemne wrażenia 😀 Na nartostradzie śnieg szybki, udało się dojechać praktycznie do Kuźnic. 17 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień Hello Kasprowy! Powrót po 7 latach! Wyszło czasowo o 8:00 na szczycie. Kolejka do startu Gąsienicowej 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 7 godzin temu, pawelb91 napisał: Hello Kasprowy! Powrót po 7 latach! Wyszło czasowo o 8:00 na szczycie. Kolejka do startu Gąsienicowej A gdzie GS-y Paolo? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień Cze Dzisiaj Białka again, w ostatniej chwili, bo wczoraj pies mi się zepsuł. Skoczył z sofy i coś go łupie w kręgosłupie. Miał być weteryniorz, ale deczko mu przeszło, więc o 7.20 dostałem pozwolenie na wyjazd. Dzida Zakopianką i 8.40 na parkingu. A tam mnie jakiś jegomość zaczepia. Toż to Maciek @ravick97 także wybrał ten cud natury. Warun obłędny jak na tę porę roku. Dzisiaj taktycznie. Rano 3x Kotelnica, póki twardo i szybko. Tak się wydaje, ale to 1,5 km zjazdu i 300 skrętów na rozgrzewkę z czego 1/3 w odchyleniu na plaskaczu aby utrzymać prędkość. Potem trasy przy Fis 1, bo puszczają w drugiej kolejności. Niestety dzisiaj Fis 2 już o 10.00 jakieś cymbały przyatakowały, więc stok już nie był dziewiczy. Generalnie to tak było zajebiście, że Maciek odpuścił flaczki o 11.00. Narciarz niezłomny😀. Sporo znajomych spotkanych poznanych w trakcie sezonu. Ja oczywiście ostatni wyjazd bez karnetu, bo wyszedł. Maciek mnie wkręcił, bo kupił przezornie na 6h😀. Generalnie przygotowanie i warunki na trasach do 13.10 perfect. Obaj mieliśmy SL i rzeźby nie było. Na koniec ostatnią galaretkę na spółę zjedliśmy. Było czyszczenie magazynów. Można się śmiać, ale po sezonie Białka rzondzi😉. Kilka foci z dzisiaj. No było lepiej niż w piątek, chociaż ludzi ciut więcej. pozdro 18 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień Gdyby ktoś chciał pośmigać na nartach w Zakopanem, ale wyższe partie Tatr za wysokie lub za ciekawe, to dużo śniegu jest jeszcze na oślej łące Antałówka przy dworcu kolejowym oraz w Suchym Żlebie na Kalatówkach. Z kolei za tydzień w weekend być może oprócz Kasprowego, ponownie będzie czynna Wieżyca na Kaszubach 😉 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień W dniu 10.04.2026 o 22:40, pawelb91 napisał: Albo wyśniona trzycyfrówka za bardzo zajrzała w oczy 🤔 Ale po co tam jechać skoro nic nie działa? Żeby podjeść i zjechać raz po śniegu wymieszanym z błotem? Przecież to nie ma sensu. Paweł, bo Grimson pomylił tematy, a raczej powinien założyć nowy „Hardcorowy skituring”. To coś a’la „Bieg rzeźnika”, a jak wiemy z bieganiem w naszym rozumieniu ma mało wspólnego. Jest to chyba jeden z nielicznych fanów narciarstwa co więcej czasu spędził w samochodzie niż na nartach. Sumarycznie w sezonie. Może w tym szaleństwie jest metoda? Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem😀. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień (edytowane) 3 godziny temu, marekbtl napisał: po sezonie Białka rzondzi😉. przed też, o czym zapewne się przekonasz początkiem grudnia. w końcu jestem Ci dłużny pół galaretki 😎 a tak poważnie, to warun dotrzymał kroku Towarzystwu, które było mega (podziękować @marekbtl). nie pamiętam tak szybkiego śniegu z rana i takiej jego masy na zakończenie sezonu na Kotelnicy. Dla porównania, dzisiaj poza Białką sezon zakończyło również Nassfeld. I kto tu jest King/Queen? Edytowane 12 Kwiecień przez ravick97 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi