WojtekM Napisano 14 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec W dniu 26.02.2026 o 08:26, grimson napisał: Der Onet pisze A co mówi telewizja республика? 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 25 minut temu, surfing napisał: Skrzyczne można jeszcze podejść od samego dołu Piękny zjazd do samego dołu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec Szczyrk 20.03.2026. Gondola-Małe Skrzyczne; bez przepinki. MS-Skrzyczne, z buta. Zjazd z Skrzyczne fis, super do mostku, dalej kilka przepinek aż do górnego parkingu Meta. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec Prawie mi umknęło, Jim Morrison i kuluar Hornbeina, szacun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec Godzinę temu, sstar napisał: Prawie mi umknęło, Jim Morrison i kuluar Hornbeina, szacun no całe szczęście że jednak Tobie się przypomniało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 25 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec Przełęcz pod Kopą Kondracką, potem przejście szlakiem narciarskim przez las w celu rekonesansu Goryczkowej. 24.03.2025 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 30 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec Miło z ich strony😎 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 31 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec W Tatrach Lawinowa 3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 31 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec (edytowane) Z FB IMiGW Po ostatnich śnieżycach w Tatrach leży 176 cm śniegu. Mocno sypnęło też na Podhalu. W Bukowinie Tatrzańskiej pokrywa śnieżna sięga 44 cm a w Zakopanem 40 cm. W drugiej połowie tygodnia nadciągnie ocieplenie i śnieg zacznie szybko topnieć, znacznie podnosząc poziom rzek i górskich potoków Edytowane 31 Marzec przez ZdolnyŚlązak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 31 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec Nie nadążacie. W Tatrach już CZWÓRKA 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimnik Napisano 1 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień W Słowacji 3 stopień , co ciekawe krzesło na Gąsienicowej działa i Gondola też. Na Kasprowym rekordowa pokrywa śnieżna w tym sezonie 175 jeszcze nie dawno metr niżej. Wczoraj niezłe warunki na Skrzycznem szczególnie na Fisie rewelacja , zjazd do Cyrnej jedynką bez kamienia. Na Pilsku kosodrzewina już w niedzielę była praktycznie przykryta. W końcu śniegu napadało jak dawniej 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień W dniu 1.04.2026 o 12:11, Zimnik napisał: W końcu śniegu napadało jak dawniej I wszyscy zaskoczeni jak drogowcy w grudniu.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień Lany poniedziałek 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień (edytowane) Czerwone Wierchy od Kościeliskiej do Kondratowej pięknie bez wiatru. Uwaga w Tatrach powyżej 1800m bardzo twardo, nawet zjazd z Kopy do Kondratowej był wyzwaniem. Zawody P Malinowskiego jutro, zmieniono trasę, będę odbywać się na Kasprowym. Czerwone Wierchy 10.04.2026 Aktywność 10,2 km • 2:34 g https://mapy.com/s/hubohajole Edytowane 10 Kwiecień przez surfing 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień Nie sądziłem, że napiszę relację w tym wątku. Trochę się wahałem, gdzie dziś śmigać - powtórka Kasprowego, Białka, a może wybrać się po prostu na spacer? Ostatecznie padło na spacer na skitoury z bratem. Jako, że czas mieliśmy bardzo ograniczony, a także brat był pierwszy raz na skitourach, poszliśmy na spacer na Kalatówki z Kuźnic. Blisko, ale i tak napotkaliśmy na problematyczne podejście na szlaku od nartostrady pod Polanę. Tak stromo, twardo i ślisko, że narty jechały do tyłu. Po upadku i ogarnięciu się, kontynuowaliśmy wycieczkę. Dobrze, że tutaj tak pusto i cicho. Na Kalatówkach pojawiły się spod śniegu krokusy. Tam zrobiliśmy przerwę z rodzicami, którzy dotarli na piechotę z dołu. Po krótkim postoju weszliśmy Suchym Żlebem na górę trasy (gdyby była otwarta, w ogóle nie brałbym skitourów tylko tu przyszedł pośmigać). Tutaj śnieg zaczął puszczać po stronie słonecznej i jazda stawała się przyjemniejsza. Na dół dojechaliśmy odbijając do nartostrady w stronę Kondratowej. I na koniec hop na dół. Dziś trzeba było nieco wcześniej odpiąć narty. Podsumowując - powrót do skitourów po kilku latach bardzo przyjemny, jest ochota na więcej. Trzeba chodzić więcej, żeby nabrać wprawy w zapinaniu butów, przepinaniu wiązań i odpinaniu butów. Kwestie techniczne najbardziej wydłużyły spacer. Może za rok uda się wyjść trochę wyżej 😉 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 58 minut temu, leitner napisał: Nie sądziłem, że napiszę relację w tym wątku. Trochę się wahałem, gdzie dziś śmigać - powtórka Kasprowego, Białka, a może wybrać się po prostu na spacer? Ostatecznie padło na spacer na skitoury z bratem. Jako, że czas mieliśmy bardzo ograniczony, a także brat był pierwszy raz na skitourach, poszliśmy na spacer na Kalatówki z Kuźnic. Blisko, ale i tak napotkaliśmy na problematyczne podejście na szlaku od nartostrady pod Polanę. Tak stromo, twardo i ślisko, że narty jechały do tyłu. Po upadku i ogarnięciu się, kontynuowaliśmy wycieczkę. Dobrze, że tutaj tak pusto i cicho. Na Kalatówkach pojawiły się spod śniegu krokusy. Tam zrobiliśmy przerwę z rodzicami, którzy dotarli na piechotę z dołu. Po krótkim postoju weszliśmy Suchym Żlebem na górę trasy (gdyby była otwarta, w ogóle nie brałbym skitourów tylko tu przyszedł pośmigać). Tutaj śnieg zaczął puszczać po stronie słonecznej i jazda stawała się przyjemniejsza. Na dół dojechaliśmy odbijając do nartostrady w stronę Kondratowej. I na koniec hop na dół. Dziś trzeba było nieco wcześniej odpiąć narty. Podsumowując - powrót do skitourów po kilku latach bardzo przyjemny, jest ochota na więcej. Trzeba chodzić więcej, żeby nabrać wprawy w zapinaniu butów, przepinaniu wiązań i odpinaniu butów. Kwestie techniczne najbardziej wydłużyły spacer. Może za rok uda się wyjść trochę wyżej 😉 Brawo Wy💪 pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień W dniu 12.04.2026 o 18:04, leitner napisał: Nie sądziłem, że napiszę relację w tym wątku. Trochę się wahałem, gdzie dziś śmigać - powtórka Kasprowego, Białka, a może wybrać się po prostu na spacer? Ostatecznie padło na spacer na skitoury z bratem. Jako, że czas mieliśmy bardzo ograniczony, a także brat był pierwszy raz na skitourach, poszliśmy na spacer na Kalatówki z Kuźnic. Blisko, ale i tak napotkaliśmy na problematyczne podejście na szlaku od nartostrady pod Polanę. Tak stromo, twardo i ślisko, że narty jechały do tyłu. Po upadku i ogarnięciu się, kontynuowaliśmy wycieczkę. Dobrze, że tutaj tak pusto i cicho. Na Kalatówkach pojawiły się spod śniegu krokusy. Tam zrobiliśmy przerwę z rodzicami, którzy dotarli na piechotę z dołu. Po krótkim postoju weszliśmy Suchym Żlebem na górę trasy (gdyby była otwarta, w ogóle nie brałbym skitourów tylko tu przyszedł pośmigać). Tutaj śnieg zaczął puszczać po stronie słonecznej i jazda stawała się przyjemniejsza. Na dół dojechaliśmy odbijając do nartostrady w stronę Kondratowej. I na koniec hop na dół. Dziś trzeba było nieco wcześniej odpiąć narty. Podsumowując - powrót do skitourów po kilku latach bardzo przyjemny, jest ochota na więcej. Trzeba chodzić więcej, żeby nabrać wprawy w zapinaniu butów, przepinaniu wiązań i odpinaniu butów. Kwestie techniczne najbardziej wydłużyły spacer. Może za rok uda się wyjść trochę wyżej 😉 Widzisz - harszle by się przydały. Ale to klasyka gatunku. Jak zaczynałem to trafiłem na lodowe Karkonosze, nawet w lesie między drzewami. Co cię nie zabije to cię wzmocni. A człek by oczekiwał wiosennych firnów. Ja dziś ruszam właśnie. Zobaczymy. Ale nawet na asfalcie, który Czesi kochają, mogą być płaty lodu. Taki mamy klimat. Wyżej lepiej. W stronę Sedmirokli co brzmi jak Sródziemie Tolkiena, a znaczy Siedem Strumieni, taki mój płat śniegu kończący się wodospadem więc można się napić... ale nie uprzedzajmy wypadków. Na razie Chata Amor. Fotka poglądowa, narty Borde, AI generated;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień (edytowane) Tu chodził nie będę… chata amor jak u mamy… Edytowane 14 Kwiecień przez sstar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 34 minuty temu, sstar napisał: Tu chodził nie będę… chata amor jak u mamy… co to za ON w tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień (edytowane) 26 minut temu, grimson napisał: co to za ON w tle? Javor. Pec. Celem Sedmirokli. Dla wtajemniczonych. Edytowane 14 Kwiecień przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 15 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień No i tradycje z rowerem pożegnanie sezonu… 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 7 godzin temu, sstar napisał: pożegnanie sezonu… i jaka suma podejść na nartach w tym sezonie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 15 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień (edytowane) 3 godziny temu, Jeeb napisał: i jaka suma podejść na nartach w tym sezonie ? Człowiek ci mówi jak było na pożegnalnej randce a ty się pytasz: ale tak dokładnie to ile razy się całowaliście? A serio to tyle podejść co zjazdów. Zawsze byłem słaby z liczenia. Edytowane 15 Kwiecień przez sstar 1 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień W dniu 15.04.2026 o 19:51, sstar napisał: Edytowane Środa o 20:01 przez sstar Kupiłbyś se nowe narty Tadek ... już na tego kota........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień (edytowane) 5 godzin temu, Lexi napisał: Kupiłbyś se nowe narty Tadek ... już na tego kota........ Jak byś się przyjrzał to byś zobaczył, że to obszczany kot tym razem, w zeszłym sezonie dzięki rekomendacji i wyszukaniu przez sympatycznego forumowicz właśnie kupiłem nowe - z wiązaniami ATK (poprzednie dynafity z dwoma stopniami) jak największe kocury tego forum, a że to akurat ten sam model, to i różnica dość kosmetyczna. Przynajmniej w skiturach pól domu nartami nie zawalone, minimalizm panie. Najszybciej zmienię buty, ale póki dobre... Narty lekkie, do noszenia jak znalazł, ciut za długie ale to też nie jednoznaczna wada. Zaleta ze stare foki pasują, a dokupiłem też nowe z ramkami, w pakiecie, pół darmo, tak więc mam dwie pary nart prawie identycznych, trzy foki, a Ty musisz na tego kota ciągle patrzeć... co ty chłopie kotów nie lubisz? Edytowane 17 Kwiecień przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi