Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, pasazer85 napisał:

Nie spodziewałem się takiej odpowiedzi 😆 Ale masz rację, sprawdzałem to w zeszłym roku, wyszło jakoś 1080m :)  

Cześć

No czyli spoko. Teraz niech kolega od długich tras, zjedzie sobie na raz... i będzie zadowolony.

Trzymaj się serdecznie

Edytowane przez Mitek
  • Downvote 1

Teraz, Mitek napisał:

Cześć

No czyli spoko. Teraz niech kolega od długich tras, zjedzie sobie zjedzie na raz... i będzie zadowolony.

Trzymaj się serdecznie

Widzisz, człowiek czasem robi jakieś rzeczy i zupełnie o tym nie pamięta, zjechałem tak w zeszłym roku bo mi brat dał jakiegoś garminka turystycznego i właśnie chciałem sprawdzić jak on zmierzy wysokość...

Dzisiaj czytając post @Stusi zupełnie na to nie wpadłem :P Jakoś zakodowany jako naturalny mam zjazd tylko do Kuźnic :) 

Dzisiaj w końcu załapałem o co chodzi z hasłem SMR "Emocje budzą się nocą". Wiem głupi byłem, że tak długo mi zeszło.
Dzisiaj miałem takie "emocje" w sobie stojąc w tym gigancie, że najchętniej bym kierownika wytrzaskał po pysku.

Halo TMR(podobno czytacie): czy Wy do cholery macie jakieś LIMITY?! O 19:15 jeszcze sprzedawaliście karnety kiedy kolejka wchodziła na trasę, ba nawet udało Wam się wcisnąć karnet dziewczynie, która miała sezonówkę z jazdami nocnymi w cenie. Po co informować nieświadomą, kasa wpadnie. Jesteście wizerunkowym ZEREM.

Modyfikację grafiki na swojego FB macie w gratisie od wuja Patryka.

smr.png

Edytowane przez ski89
  • Like 2
  • Haha 10
  • Sad 1

19 godzin temu, tresor napisał:

Dziękuję za rozstrzygnięcie wątpliwości, czy jechać jutro do Krynicy, czy do Szczyrku;)

No, w Szczyrku makabra (ilość ludzi). Zaczęło się w sobotę od ok. 12:00 i trwa!

Jeśli gdzieś pisali, że ograniczają ilość biletów na dzień, to absolutnie tego nie widać. Ale rozumiem: kasa!

12 godzin temu, pasazer85 napisał:

No to niestety nie widzę w Polsce za bardzo ratunku... no chyba,że Kasprowy ;) 

Tu się Kasprowy nie załapie. @Mitek to co polecisz o takim przewyższeniu ? 🤣

W Polsce nie ma. Kasprowy razem ze ścieżką na dół ma mniej więcej tyle. Szczyrk: 700 m. Pilsko z góry do parkingu też ok. 700-800 m.

Ale ponad km to:

Słowacja (Łomnica - ok. 1300)

lub

Alpy. Moja ulubiona trasa to ta w Obertaun (Dachstein Krippenstein: 11000 m długości, 1600 m różnicy poziomów).

Półtorakilometrowe różnice są też na Kronplatzu do Bruneck (trasy Hernegg i Silvester):

środa, 30 listopada 2016

Przed sezonem. Cz. II. Kronplatz

%2528Austria%2B%25C5%259Aroda%2529%2B032.jpg
Kronplatz – bajka za niestety bajeczną cenę i dwie kluczowe trasy

Kronpatz to około sto kilometrów tras. Tak mówią foldery. One jednak kłamią, drogi narciarzu. Przyjeżdżasz na tą jedną górę z małym wypaczeniem w postaci odnogi prowadzącej do trasy Piculin (opisane wcześniej) i wmawiasz sobie, że w trakcie urlopu wszystkie możliwości sprawdzisz i zwiedzisz. Przyjeżdżasz potem i mówisz sobie, że zaczniesz od strony miasta Bruneck, bo tam usytuowane są raptem dwie czarne trasy Hernegg oraz Silvester. Bo rano będą dobrze przygotowane, trochę sobie nimi pojeździsz a potem pojedziesz na zwiedzanie reszty ośrodka. Sam siebie narciarzu okłamujesz. Trasy Hernegg oraz Silvester działają bowiem jak narkotyk. Trafiasz tam, jedziesz jedną, potem drugą, potem łącznikami, odnogami i innymi wariantami, pragniesz powtórzyć to raz jeszcze i jeszcze i już … przepadłeś. 

Więcej: https://ekonomiaplussport.blogspot.com/2016/11/przed-sezonem-cz-ii-kronplatz.html

w Tonale mamy trasę 11Km z przewyższeniem coś koło 1800m chyba. 

Moja ulubiona Europejska trasa jest w pejo 3000, z samej góry 8000m. ze względu na to że jest zawsze pusta, kolejka wwozi na górę około stu narciarzy a kolejna 'dostawa' jest za jakieś 15min. odczekujemy 5 minutek na górze i mamy praktycznie cały stok dla siebie 😍

• Like 1
  • Thanks 1

Wstyd żeby przy takim tłoku sprzedawać dalej karnety!!! Widać że dla SMR liczy się tylko kasa... jak czytam o mozliwosci ograniczania ilości narciarzy ilością sprzedawanych karnetów to po prostu śmiech na sali...widac że w dwa tygodnie chcą tylko na ludziach zarobić...No i żeby się nie przepracować to tylko ograniczona ilość tras żeby koszty utrzymania nie były zbyt wysokie...zima w pełni,  śniegu już dawno tyle nie było A większość tras nieczynna...Wstyd wstyd wstyd!

Najgorsze jednak jest to sprzedawanie karnetów do upadłego...chęć zarobku kosztem ludzi aż bije po oczach i mam nadzieję że ludzie kiedyś się na nich wypną...wiem że SMR przyświeca motto że cokolwiek by się nie działo ludzie i tak przyjadą więc ani o otwarte trasy ani o ludzi którzy muszą tyle stać w kolejkach się nie martwią...Mam nadzieję że kiedyś na tym założeniu się przyjadą...to nie tak wygląda dbanie o klientów!!!

• Like 2

Czy ktoś wie może czy jak będą wyglądać zwroty w przypadku nieskorzystania z sezonówki?

W reklamach obiecywali, że będzie można przepisać na inną osobę lub dostać środki z powrotem na ich konto, a chciałem przepisać karnet to mi odpowiedzieli, że tylko jak przedstawię zaświadczenie lekarskie, że nie mogę skorzystać.

3 minuty temu, szczepan44 napisał:

Dostałem odpowiedź - na dzień dzisiejszy zamknięcie 46 dni, więc zwrot jedynie 20%

Bardzo "sprytna" ta gwarancja. Szczególnie z punktu widzenia TMR. Dla narciarzy to ta sezonówka jest "sprytna inaczej".

Zupełnie nie rozumiem fenomenu Szczyrku. Miejscowość jest brzydka, zakorkowana, przez całą zimę spowita gęstym smogiem, a atrakcji pozanarciarskich w zimie raczej brak. Narciarsko też jest kiepsko, bo odkąd ośrodek został przejęty przez TMR, większość tras jest zamknięta, a do wyciągów stoi się w gigantycznych kolejkach. Mimo, że tak jest co sezon, ludzie nadal tam jadą. Czego się spodziewają? :D Dla mnie po inwestycjach TMR i najeździe "narciarzy" Szczyrk narciarsko umarł...

Z czysto biznesowego punktu nie dziwię się zupełnie temu co robi TMR. Przygotowując kilka tras na krzyż ograniczają do minimum koszty, a frekwencja jest taka, że przepustowość wyciągów i tak jest wielokrotnie przekroczona, tak więc przychód się zgadza.

• Like 1

Dopiero to zauwazyłem.. czyli oni w "sprytnej" gwarancji liczą dni zamknietę TYLKO przez covid? Ciągle myślałem, ze chodzi tu o laczna liczbe dni otwaracia/zamkniecia osrodka w sezonie. Przeciez licząc, że sezon zaczął się 18 grudnia, a potrwa maksymalnie do końca marca, to maksymalna mozliwa łączna liczba dni otwarcia ośrodka wynosi 103 dni. 

Wychodzi na to, że już po pierwszym weekendzie wiedzieli, że 100% zwrotów za sezonówke dla osób, ktore ani razu sie nie odbiły nie będzie.

Edytowane przez Cygan2

27 minut temu, laryzbyszko napisał:

Zupełnie nie rozumiem fenomenu Szczyrku. Miejscowość jest brzydka, zakorkowana, przez całą zimę spowita gęstym smogiem, a atrakcji pozanarciarskich w zimie raczej brak. Narciarsko też jest kiepsko, bo odkąd ośrodek został przejęty przez TMR, większość tras jest zamknięta, a do wyciągów stoi się w gigantycznych kolejkach. Mimo, że tak jest co sezon, ludzie nadal tam jadą. Czego się spodziewają? :D Dla mnie po inwestycjach TMR i najeździe "narciarzy" Szczyrk narciarsko umarł...

Po pierwsze - Beskid Śląski jest niezwykle ubogi w długie trasy przy wyprzęganych kanapach. Korbielów nie dość, że dalej dla mieszkańców Górnego Śląska (Beskid Żywiecki), to jeszcze przez 5 lat nie potrafił uruchomić/spłacić wybudowanej kanapy, która i tak dała dostęp tylko do jednej, dość łatwej czerwonej trasy o profilu szczyrkowskiej "czwórki". Druga to Czantoria, z prawie zawsze nieczynną trasą niebieską, a więc też nie działa 50% tras, a mierząc długością, to ok. 60%.

Po drugie - w zeszłym sezonie jednak większość tras w Szczyrku była czynna, w tym albo muszą oszczędzać (bo ponieśli ogromne straty, zwłaszcza, że inne ośrodki TMR do dziś nie mogą działać), albo nie naśnieżali tak intensywnie, nie wiedząc na co się nastawiać. Choć ta druga wersja jest mniej prawdopodobna, skoro narciarze donoszą o sporej ilości śniegu naturalnego.

Edytowane przez koliber

20 minut temu, Ostek napisał:

Niby czemu? Nawet zakładając,  ze każdy w Szczyrku stojący w tej kolejce miałby grypę pojutrze to raptem wzrośnie dzienny przyrost w skali kraju o 2 tysiące. Galerie z kinami i teatrami to ewentualne miejsce przez które może zrobić się zamiast 4 czy 6 tysięcy dziennie np. 8 czy 10.

• Like 1

Godzinę temu, szczepan44 napisał:

694408451_Tabela-sprytnagwarancja.png.f6a9ac0d37814a9da48219a8fe1b3fba.pngDostałem odpowiedź - na dzień dzisiejszy zamknięcie 46 dni, więc zwrot jedynie 20%

Kłóciłbym się bo tu podają co innego. https://www.szczyrkowski.pl/cennik/gopass/sprytna-gwarancja-faq

Ale gnoje robią co chcą i nikim się nie przejmują. UOKiK powinien się za nich zabrać. Kilka lat temu też się z nimi kłóciłem i nie chcieli odpuścić mimo, że pomylili się jak tworzyli regulamin.