Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szew137

Rekomendowane odpowiedzi

Felieton subiektywny, ale ... jestem gotów bronić jego tez.

środa, 3 marca 2021

Klient ma być dawcą kasy, a nie czerpać korzyści z usługi. To właśnie Szczyrk anno Domini 2021

image.png
Kamera Szczyrkowski.pl. Fajne warunki na trasie?
Nieprawda: ta trasa została wyłączona z użytkowania

Nie ma w Polsce drugiego ośrodka z tak fajnymi i długimi trasami. Nie ma też ośrodka z tak licznymi trasami, co obrazuje mapa:

Szczyrk%2B-%2Bmapa.jpg
Mapa teoretyczna

Licznymi? Tak wygląda oferta rzeczywista SMR-u:

Szczyrk%2B-%2Bmapa1.jpg
Mapa faktyczna

Wiem, wiem, epidemia, oszczędności, itp. Tyle, że inni - mniejsi - dają radę, a "Słowacy" – nie! Przyznam, że nie wiem, i nie rozumiem, o co chodzi. Niemniej ja, jako klient (posiadacz tzw. Sprytnej Sezonówki od 3 lat), czuję się w tym sezonie wyjątkowo podle: potraktowali mnie jak dawcę kapitału i postanowili dać mi niewiele (w sumie: jak najmniej) w zamian:
  • W grudniu (warunki atmosferyczne ) do zamknięcia (lockdown) praktycznie otwarte były tylko dwie trasy, przy czym jak byłem, to jedna z nich miała przygotowanie "freeride'owe" – co nie każdy lubi.
  • Po ponownym otwarciu dało się jeździć pierwszy dzień (piątek) i pół drugiego, potem nastąpił ... armagedon. 

Więcej (dalszy tekst): https://ekonomiaplussport.blogspot.com/2021/03/klient-ma-byc-dawca-kasy-nie-czerpac.html

15 minutes ago, Narciarz ze Śląska said:

Objechałem ich i ... otwierają Juliany i jazdę wieczorną.

Szok!

Może jednak coś dotarło, a może takich niezadowolonych było więcej. Nic: do zobaczenia na stoku!

Myślę, że niestety nie miałeś na to wpływu oraz narzekania innych także . Jak zamykali Juliany na początku tygodnia to od razu była mowa, że w piątek otwierają. No cóż, fajnie byłoby mieć taką siłę sprawczą.

Edytowane przez andy-w
  • Like 4

Relacja z nart:

sobota, 6 marca 2021

Ona mnie zdradza, odmawia seksu, a ja wciąż wracam. Przecież wzięliśmy ślub – karnet sezonowy

Ona (stacja narciarska) nieustannie mnie zdradza, puszcza się na lewo i prawo (sprzedaje bilety jednodniowe komu popadnie), odmawia seksu (zamyka wyciągi i trasy), ale jak tylko pokaże kawałek biustu (Skrzyczne) lub pupy (Juliany) – natychmiast do niej wracam. Przecież zawarliśmy ślub (karnet sezonowy). Jako katolik nie składam więc papierów rozwodowych. Dowody trwania małżeństwa niżej:

P1020625.JPG

P1020624.JPG

P1020638.JPG

P1020634.JPG

P1020652.JPG

P1020653.JPG

P1020666.JPG

Więcej zdjęć: http://ekonomiaplussport.blogspot.com/2021/03/ona-mnie-zdradza-odmawia-seksu-ja-wciaz.html

• Like 2
  • Haha 2

10 godzin temu, Greg napisał:

Helou, jedno pytanie do dzisiaj objeżdżonych.

Warto za te 59 PLN na cały dzień? Czy i tak hitu nie ma....

Moja subiektywna ocena. Warto ale dopłacić na cały ośrodek. Za te 60 zł mam właściwie tylko jedna trasę 4. Reszta to dojazdówki. Na dwie, trzy godziny jest ok. Ale wtedy takich warunków nie będziesz miał:

IMG_20210306_094407.thumb.jpg.0f1238a1b4daec41ff839624bfa99a77.jpg

IMG_20210306_094402.thumb.jpg.23e35837a974597bbf04f7fda9966813.jpg

Ale podkreślam, to moja ocena.

• Like 1

Ale na cały tzn. ze Skrzycznym? pod warunkiem że jest czynny łącznik  z Kopy - a ten tylko w weekendy. Podobnie jak wyciąg i trasy z Wierchu Pośredniego - w tygodniu ich nie uświadczysz. W tygodniu obie oferty są do dupy, a weekend to chyba celowo taki sprytny marketingowo wabik na niedzielnego klienta. 

Ja żałuję że wczoraj skusiłem się na te 59PLN, ale o otwarciu połączenia z COS-em dowiedziałem się dopiero w trakcie jazdy.

23 godziny temu, Góral spod Skrzycznego napisał:

Na trasie z Kopy do Ondraszka stoi baner - trasa zamknięta. 🤔😜

A zjeżdżałeś może ze Skrzycznego na SON? W zeszłym tygodniu tam nie było przejazdu i nie było to na zasadzie jakiegoś "płotka". Tam fizycznie na 200m nie było grama śniegu. W drugą stronę przejazd jest znacznie niżej(mniej wieje plus zacienione). Na tym grzbiecie zazwyczaj brakuje śniegu ale tym razem go zupełnie nie było. 

Godzinę temu, czepek napisał:

A zjeżdżałeś może ze Skrzycznego na SON? W zeszłym tygodniu tam nie było przejazdu i nie było to na zasadzie jakiegoś "płotka". Tam fizycznie na 200m nie było grama śniegu. W drugą stronę przejazd jest znacznie niżej(mniej wieje plus zacienione). Na tym grzbiecie zazwyczaj brakuje śniegu ale tym razem go zupełnie nie było. 

Dzis w obie strony normalnie ok. 
w jednym miejscu troche kamieni tylko

SON dziś - 10.03. Jak na środek tygodnia bardzo dużo narciarzy. Pierwszy parking pod gondolą już o 8:00 pełny. Do wyciągów po kilka minut stania, ale człowiek w środku tygodnia nie spodziewa się takich tłumów. To już standard w SON, ale na trasach tłok. Pierwsze szusy fajnie, później zaczęły wychodzić lodowe płaty i tu i ówdzie pojawiły się kamyczki. Miałem wyższe oczekiwania co do dnia dzisiejszego. Ocena 3,5/5. Pogoda super, z rana większy mróz, później w okolicach zera... a w słońcu lekki plus...

Edytowane przez francuz
korekta
  • Thanks 1

42 minuty temu, francuz napisał:

SON dziś - 10.03. Jak na środek tygodnia bardzo dużo narciarzy. Pierwszy parking pod gondolą już o 8:00 pełny. Do wyciągów po kilka minut stania, ale człowiek w środku tygodnia nie spodziewa się takich tłumów. To już standard w SON, ale na trasach tłok. Pierwsze szusy fajnie, później zaczęły wychodzić lodowe płaty i tu i ówdzie pojawiły się kamyczki. Miałem wyższe oczekiwania co do dnia dzisiejszego. Ocena 3,5/5. Pogoda super, z rana większy mróz, później w okolicach zera... a w słońcu lekki plus...

Środa (zawsze, tradycyjnie) jest w Szczyrku najgorsza frekwencyjnie. Jest gorsza niż sobota lub niedziela. Działa jakiś dziwny mechanizm: "A wezmę sobie urlop w środku tygodnia". 

Od 2 lat nie jeżdżę więc do Szczyrku w żadne środy!

2 godziny temu, francuz napisał:

SON dziś - 10.03. Jak na środek tygodnia bardzo dużo narciarzy...

Uff, dzięki SMR w ośrodku za dwiema górkami równo, twardo i pustawo (do 13 jazda na okrągło - warunki na hit sezonu). Super robotę robi Szczyrk! Ale nie ma lekko - pożytki TMR trzeba wykorzystać 😐 Więc pytanie: czy na Hali przykryte kamienie? Po zeszłotygodniowej orce mam chyba większe straty w sprzęcie niż wartość darmowego karnetu 🙄

2 godziny temu, friski napisał:

Uff, dzięki SMR w ośrodku za dwiema górkami równo, twardo i pustawo (do 13 jazda na okrągło - warunki na hit sezonu). Super robotę robi Szczyrk! Ale nie ma lekko - pożytki TMR trzeba wykorzystać 😐 Więc pytanie: czy na Hali przykryte kamienie? Po zeszłotygodniowej orce mam chyba większe straty w sprzęcie niż wartość darmowego karnetu 🙄

Drobne kamyczki wszędzie, ale najwięcej na Solisku jadąc od Hali. Tam była wręcz kamienista lawina. Śmiesznie to wyglądało z perspektywy wyciągu bo po przejeździe narciarza turlały się kamyki. 

Pogoda poezja, kolejki do przeżycia. Karnet za niski piniondz. Można i kamienie przeżyć, ale trochę słabo jak chrzęści pod nartą. Krawędzi nie wyrwało-jest pozytywnie. Szerzej w relacji w innym wątku. 

• Thanks 1

No ja też wczoraj i dzisiaj byłem. Słonko cudne, trasy fajne, ale zjazd pod żółta kanapą masakra - same karmienie. Rozwaliłem sobie nowe narty w jednym miejscu do rdzenia :(. Do tego żonie ktoś na Hali podpierdzielił kije. Czarne Atomic. Poza tymi dwoma wydarzeniami było super. 

20210310_124942.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1

10 minut temu, Stefan1980 napisał:

Pogoda poezja, kolejki do przeżycia. Karnet za niski piniondz. Można i kamienie przeżyć, ale trochę słabo jak chrzęści pod nartą. Krawędzi nie wyrwało-jest pozytywnie. Szerzej w relacji w innym wątku

Podziwiam takie podejście.... Ja osobiście kamieni i szcyrkowskiego żwiru zaakceptować nie mogę. Dla mnie syf totalny.

Dla lubiących taki warun jak ostatnio w SMR polecam sezonówkę 360 Grupy Pingwina, z nią można nawet w lipcu w pięknej pogodzie po kamorach poharatać  🤣

• Like 1