marionen Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 (edytowane) KARKONOSZE Warunki do jeżdżenia w Karkonoszach bardzo dobre. KARPACZ na Kopę prawie metr śniegu, wyciągi jednak stoją. Może to i dobrze... Pozdrawiam... Edytowane 18 Kwiecień 2019 przez marionen 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 LICZYRZEPA Trasa z Kopy (Liczyrzepa) gotowa na wymagających narciarzy. @marboru i @Paulajest wszystko co potrzebujecie. Kolejność dowolna: Słońce, twardo, sztruks, brak konkurencji do niszczenia stoku, stromo... przybywajcie 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 I żeby nie było, że zmyślam: ratrak pracuje pełną pytą widoki jak zwykle w Karkonoszach mnie zachwycają i jakiś Kozaków spotkałem na Kopie 18 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Ech,ależ tam pięknie macie Ja jeszcze w pracy ale od jutra tylko góry 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 3 godziny temu, marcinn napisał: Ech,ależ tam pięknie macie Ja jeszcze w pracy ale od jutra tylko góry A jakie konkretnie? W sobotę może Beskid Żywiecki, hala z której Babią widać? Ratraki też już szykują sztruksik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 11 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: A jakie konkretnie? W sobotę może Beskid Żywiecki, hala z której Babią widać? Ratraki też już szykują sztruksik. Darku start jutro rano 4 Tatry Wysokie,tury 😊 W weekend na pewno Pilsko 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 19 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 (edytowane) @marionen człowiek ledwo wyjedzie z miasta i już jest w internetach, Ty chyba piszesz relacje w trakcie zjazdu 🙂 w każdym bądź razie było wczoraj super 🙂 tak wogóle to myślałem że będziemy ostatnimi narciarzami w górach niskich, a tu ciągle koledzy działają, znowu będę musiał w maju jechać na te narty 😉 Edytowane 19 Kwiecień 2019 przez MarioJ 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf ski Napisano 19 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 Fajnie macie! Blisko i do wyboru! Zazdroszczę - POZYTYWNIE! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf ski Napisano 19 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 WESOŁYCH ŚWIĄT ! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 Jutro Ślązcy górale. Z Miziowej na Szczawiny ponoć dwumetrowym paskiem! Może będą jakieś spektakularne gleby w błotko. Mm 😎 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 (edytowane) 10 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Jutro Ślązcy górale. Z Miziowej na Szczawiny ponoć dwumetrowym paskiem! Może będą jakieś spektakularne gleby w błotko. Mm 😎 Pilsko i Szczawiny zmrożone i beton do godz 10:00, śniegu dużo, ratrak pracuje - szykują się dobre warunki. https://www.skionline.pl/forum/topic/14360-freeride-skrzyczne-pilsko/?tab=comments#comment-301198 Edytowane 19 Kwiecień 2019 przez surfing 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Czy tu ktoś jeszcze jeździ? 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Ty Góralu Ja będę jutro z samego rana z rodzinką 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 (edytowane) 19 minut temu, marcinn napisał: Ty Góralu Ja będę jutro z samego rana z rodzinką 😊 Żebyś miał jeszcze po czym się wywlec. Na trasach warunki ekstremalne ale znośne, zmrożony firn częściowo ratrakowane. Edytowane 20 Kwiecień 2019 przez Góral spod Skrzycznego 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Teraz pusciło, nierówności się powycierały, śmiga się super. 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Miło zobaczyć że jest koniec kwietnia, a Pilsko działa. Kiedy ostatnio tak długo działało? w poprzednich 3-4 latach chyba zamykali jakoś na przełomie marca/kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Jeszcze trochę zdjęć, żeby zobrazować warunki jakby ktoś się jutro wybierał. Mimo, że tak to wygląda, da się powyżej Miziowej pojeździć. Na Szczawiny to raczej dojazd do kolejki. No cóż, to by było na tyle, CHYBA, w tym roku. Do następnego sezonu i oby był przynajmniej tak udany jak ten. Hey 20 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Dla mnie bomba Darku 😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 @Góral spod Skrzycznego miód na moje oczy! Nie ten śnieg, tylko ten narciarz! Cieszę się, że wracasz do formy. Wesołych Świąt dla całej Góralowej Rodzinki!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Pierwszy dzień świąt na Pilsku mija w całkiem fajnych warunkach Był mrozik w nocy bo do 11 fajnie zmrożone i jazda przednia Mała przerwa techniczna i nie ma zmiłuj się 😁 Jutro na bank powtórka z rozrywki. 19 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 21 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Na kopie w Karpaczu jak się spojrzy na kamerę Euro to można pomyśleć że sezon trwa. Szkoda że nie ma wyciągu przy Liczyrzepie (pewnie na majówkę będzie tam jeszcze dużo śniegu a jak w przyszłym roku będzie nasnierzanie to majówka Kasprowy, Kopa może Pilsko?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Ostatnia godzina.... 😞 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Drugi dzień świąt dobiegł końca na Pilsku Najprawdopodobniej to był ostatni dzień funkcjonowania stacji w tym sezonie Fajnie że mogliśmy zakończyć tu sezon w Polsce 😀 Warunki ok aczkolwiek śnieg nie tak szybki jak wczoraj 25 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 Drugi dzień świąt, zamiast polewać się wodą postanowiliśmy spędzić na nartach. Ponieważ nie miały to być skitury, wybór był ograniczony do miejsc, Pradied i Harrachov. Padło na Harrachov, dawno tam nie byliśmy. Ktoś powie, że to przecież Czechy, dla mnie niekoniecznie. Od granicy w Jakuszycach do wyciągu jest 5 km, a na szage przez las i góry jeszcze bliżej. Prawie wszędzie można płacić złotówkami (poza karnetami) i co najmniej połowa narciarzy to Polacy. Do tego wystarczy popatrzeć w stronę Polski i na horyzoncie widać Schronisko Szrenica i Trzy Świnki (skały)... Zawsze mnie intrygowało, że Harrachov leży na wysokości 665 m a górna stacja Certova Hora na 1022 m.n.p.m. mimo to jest obok Pradziada (dużo wyżej jednak położonego) jednym z 2 najdłużej działających ośrodków narciarskich w Cz. Mi oczywiście to pasuje... Warunki w poniedziałek bardzo dobre. O ósmej temperatura na górze 6 stopni, w nocy było koło 0, bo pierwsze zjazdy były po twardym podłożu. Dopiero po 10 śnieg miękł. Kolejki do wyciągów nie było, większość kupowała karnety do 10. Na szczęście w ośrodku nie ma jeszcze pazernego kapitalizmu i do wyboru było sporo konfiguracji czasowych karnetów... Od kiedy pojawił się w Czechach TMR niektórzy powoli wprowadzają zmiany (zwłaszcza Spindleruv Mlyn) i wybór to karnet całodzienny, co nie wszystkim pasuje... Jeździło się naprawdę wybornie. Prawie 1900 m trasy, początek i koniec łagodny, środkowa część to solidna czerwona. Na trasie tradycyjnie (tutaj) brak kamieni, w 2,3 miejscach trochę trawy... Jak ktoś lubi twarde warunki wystarczy trzymać się prawej strony (od góry) przy lesie, tam jeszcze do 12 było dość twardo. Ja od początku jeździłem po prawej i środkiem, lubię takie warunki Po jedenastej już zdecydowanie mniej narciarzy i można było się już solidnie napędzić bez ryzyka... Niestety poniedziałek był ostatnim dniem działania stacji, w Czechach pozostał jeszcze Pradied czynny w weekendy, tam jednak sezon zamykają zawsze z ostatnim dniem kwietnia. Pozostają tylko (a może aż) skitury... @Annaa dzięki za jak zwykle poświęcony czas na świetne zdjęcia🤗 ostatnie szusy po cervenej I to by było na tyle, ale nie na pewno... Pozdrawiam serdecznie! zadowolony😁😁🤣 25 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 @marionen @Annaa dzięki za kolejną, wspaniałą fotorelację narciarską! Zadziwiające, że jeszcze się im tyle śniegu uchowało w Harrachovie. Sezon wykorzystany na maxa, ale - jak się domyślam - jeszcze będzie zakończenie na Pradziadku? 😀 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi