ptk89 Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 Ja na prezent od Mikołaja bym chciał, żeby wszystkie ośrodki były naśnieżone tak oszczędnie i wąsko jak to zrobiła Białka na Kotelnicy Oby się spełniło. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 To jeszcze opiszę co zaobserwowałem w okolicy. Jurgów - przygotowania do sezonu "na całego". Mają masę śniegu, sądzę że mogą ruszyć na dniach z sezonem. Kozieniec, który widzę z okien, zdecydowanie został z tyłu, armatki jednak pracują i nadrabiają zaległości. Czarna Góra (Liwinka) tu chyba przygotowania do sezonu wyglądają najsłabiej. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowski Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 COS i Szczyrkowski 07.12.2018 godzina 9:41 :) Biednie troszkę, ale na zbliżeniach kamery widać, że armatki pracują. Do świąt będzie biało. Mam nadzieję :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Wczoraj się nue udało więc dzisiaj musiało. Decyzja trafiona. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 20 godzin temu, moruniek napisał: Najładniejsza narciarka na stoku (moja córka). Wzorowo przygotowana trasa 6 i 6a (fantastyczne warunki i pusto). fajna centralna pozycja, jaki wiek jeśli to nie tajemnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 1 godzinę temu, Jeeb napisał: fajna centralna pozycja, jaki wiek jeśli to nie tajemnica ? 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 2 godziny temu, mifilim napisał: Wczoraj się nue udało więc dzisiaj musiało. Decyzja trafiona. Było się odezwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 To jeszcze, krótka relacja z dnia dzisiejszego. Dziś było na +, co było czuć na stoku, choć ten przygotowany bardzo dobrze. Zero lodu, mało ludu, do 14:00 brak muld i odsypów. Kotelnica w najbardziej zatłoczonych momentach wyglądała tak. Częściej raczej jednak tak. Na 6 nadal pusto. Trwały testy niebieskiej kanapy i chodziły ratraki - coś czuję w kościach, że jutro puszczą kolejną trasę. Ulepiliśmy bałwana (bałwanka) z córką. Moje starsze dziecie wpina się w nowe narty. To i ja wyprowadziłem swoje SL na spacer. Na koniec panoramki - JURGÓW (w całej okazałości). W tle Litwinka (Czarna Góra). 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Intuicja mnie nie myliła. Jutro otwierają kolejną trasę. Jutro startuje też Kaniówka. Poniżej oficjalny komunikat oraz zdjęcie Kaniówki gotowej do sezonu (mojego autorstwa). "W Białce Tatrzańskiej w sobotę będzie można jeździć na 5 kilometrach tras narciarskich. Od Soboty 08.12.2018 r. w Białce Tatrzańskiej otwartę będą : Ośrodek Narciarski Kotelnica Białczańska Kolej nr III Trasa trudna nr 6a długość 650m Kolej nr IV „Kotelnica Express” Trasa łatwa nr 4 długość 1430m Kolej nr IV Pasieka Express Trasa łatwa nr 8 długość 1200m Ośrodek Narciarski Bani Ski&Fun Kolej nr V Bania Trasa łatwa B1 o długości 380 m Wyciąg nr 4 Trasa łatwa B2 o długości 190 m Stacja Narciarska Kaniówka Kolej nr VII Kaniówka Trasa łatwa K1 o długości 470 m Wyciąg nr 5 Trasa łatwa K3 o długości 200 m" Kaniówka gotowa do sezonu. W Białce moim zdaniem, mają też gotowe kolejne trasy (wystarczająca ilość śniegu), ale jeszcze czekają z otwarciem i będą startować ośrodek stopniowo. Poniżej zdjęcie trasy nr. 10 (kolej linowa numer IX). Hałdy śniegu wyższe od ratraka (wiem, słabo widać, ale było strasznie ciemno jak robiłem to zdjęcie). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Wie ktoś jak warunki na Siglanach? Wybieram się jutro rano rozpocząć sezon. Gdyby ktoś chciał dołączyć to proszę o priv, jadę z Zabrza i mam miejsca w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 10 minut temu, Spiochu napisał: Wie ktoś jak warunki na Siglanach? Wybieram się jutro rano rozpocząć sezon. Gdyby ktoś chciał dołączyć to proszę o priv, jadę z Zabrza i mam miejsca w aucie. Teraz jeżdżą Przetarć nie widać tez będę jutro rano Pozdrawiam mirekn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Wybiera się ktoś jutro na Wierchomlę na rozpoczęcie sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 8 godzin temu, moruniek napisał: Było się odezwać. nie zapisałem telefonu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 (edytowane) Jednak Białka i Podhale dają radę. Przez całą drogę z Wawy 6-7 stopni. Od Rabki temp zaczęła spadać. Na miejscu 0 stopni. Oby jutro nie padało. Fajnie ze odpala więcej tras. Pełna profeska. Tylko ten smog😣 Edytowane 7 Grudzień 2018 przez ewangelizator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 OW BSA dzisiaj warunki dostatecznej, 2 stopnie, już bez deszczu. Telebimy wyłączone, To za to my na telebimie a warunki jak wyżej, pozdrowienia. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 9 godzin temu, ewangelizator napisał: Jednak Białka i Podhale dają radę. Przez całą drogę z Wawy 6-7 stopni. Od Rabki temp zaczęła spadać. Na miejscu 0 stopni. Oby jutro nie padało. Fajnie ze odpala więcej tras. Pełna profeska. Tylko ten smog😣 No niestety na razie w Zakopanem leje i 4 stopnie na plusie. Spróbujemy zaatakować stok UFO albo Turnie w Bukowinie lekkim popołudniem. IPhone twierdził, ze będzie śnieg a nie deszcz, moze coś sie zmieni. W każdym razie Na razie na Podhalu nieprzyjemnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 Jak się ktoś dzisiaj wybrał do Korbielowa to się zajeździ... Obraz z kamery LIVE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 1 minutę temu, JC napisał: Jak się ktoś dzisiaj wybrał do Korbielowa to się zajeździ... Gdyby nie to śmiganie za darmo w Szczyrku to pewnie bym się zajeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 6 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Gdyby nie to śmiganie za darmo w Szczyrku to pewnie bym się zajeździł Wiesz Góralu po co jest orgazm? Ano właśnie, po to żeby się nie za... na śmierć. To dotyczy chyba wszystkich przyjemności, jak widzisz, nart też. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 13 minut temu, JC napisał: Jak się ktoś dzisiaj wybrał do Korbielowa to się zajeździ... Obraz z kamery LIVE Jak widzę tłok 4-5 osobowy. Za darmo i ludzi nie ma, cuda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 Jaworzyna Krynicka planuje uruchomić trasę nr 1 14 grudnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 Dzisiaj kolejna relacja z Białki. Tym razem już króciutko tak by Was nie męczyć. Dziś deszczowo i nieprzyjemnie (silny wiatr) ale niewielka ilość ludzi na stokach rekompensowała te niedogodności pogodowe z nawiązką. Noc bez przymrozku w dzień na +, co było czuć pod nartą (miękko). Z najważniejszych nowości, została otwarta kolejna trasa. Kolejne trasy mają zgromadzone pokaźne pokłady śniegu i są dobrze naśnieżone, otwarć należy spodziewać się "na dniach". W tle ostatnia trasa należąca do kompleksu Kotelnicy. Z najnowszych nowości, otwarto oficjalnie połączenie Bani z Kotelnicą. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 Dodam tylko do powyższego ze po południu jest dużo lepiej. Nawet slonce przebija od czasu do czasu. Warunki dobre szczególnie poza Kotelnica gdzie jest ludzi na trasie tłum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 (edytowane) Jutro otwarcie sezonu w Kluszkowcach"Z przyjemnością informujemy, iż sezon zimowy 2018/19 oficjalnie otwieramy 09.12.2018 (niedziela) o godzinie 10:00. Z okazji początku sezonu rabat na karnety -25% na 2 h, 4h i 6 h obowiązujące wyłącznie w ON CZORSZTYN-SKI. Ruszamy z trasą nr 1 i wyciagiem krzesełkowym (B)." GODZINY OTWARCIANIEDZIELA 10:00 - 18:00OD 10.12 09:00 - 18:00 Edytowane 8 Grudzień 2018 przez pawelb91 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 1 godzinę temu, pawelb91 napisał: Jutro otwarcie sezonu w Kluszkowcach. Wulkan rusza❤️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi