Bumer Napisano 23 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2020 1 godzinę temu, Gerald napisał: Nie. Chociaż mam wrażenie ostatnio że mam koronawirusa. E tam, koronawirusa. Ten ktoś ma aids, syfilis i jeszcze inne paskudztwa tego świata. Oj zebrał sobie trochę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 23 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2020 4 godziny temu, Bumer napisał: E tam, koronawirusa. No tak. Po prostu się dobrze czuję, nic mi nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 23 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2020 4 godziny temu, Bumer napisał: E tam, koronawirusa. Ten ktoś ma aids, syfilis i jeszcze inne paskudztwa tego świata. Oj zebrał sobie trochę! Jakby miał wynik pozytywny na covid to wyleczyliby go ze wszystkich chorób😁 - ma negatywny to sie nie kwalifikuje do natychmiastowego leczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicram Napisano 23 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2020 W Austrii sytuacja epidemiologiczna jest bardzo dobra, więc sezon 20/21 raczej powinien być bez przeszkód. Myślałem o wyjeździe na 3 Króli do Zillertal (byłem tam ostatnio jako malutki dzieciak). Myślicie, że jest sens wybierać tak popularną dolinę w wysokim sezonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 23 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2020 Godzinę temu, nicram napisał: W Austrii sytuacja epidemiologiczna jest bardzo dobra, więc sezon 20/21 raczej powinien być bez przeszkód. Myślałem o wyjeździe na 3 Króli do Zillertal (byłem tam ostatnio jako malutki dzieciak). Myślicie, że jest sens wybierać tak popularną dolinę w wysokim sezonie? A tak wszystkim którzy piszą o Austrii... Czesi nie są za otwarciem granic w tym roku, najchętniej by się na długo zamknęli. Wiadomo, nagle się wszystko może zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 24 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2020 9 godzin temu, nicram napisał: W Austrii sytuacja epidemiologiczna jest bardzo dobra, więc sezon 20/21 raczej powinien być bez przeszkód. Myślałem o wyjeździe na 3 Króli do Zillertal (byłem tam ostatnio jako malutki dzieciak). Myślicie, że jest sens wybierać tak popularną dolinę w wysokim sezonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 24 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2020 Przepraszam za powyższy post, ale mam jakieś problemy techniczne i nie mogłam napisać nic pod cytatem. Zillertal to narciarski kombinat z zylionem kwater więc jeśli warunki będą dogodne znajdziesz coś na krótki czas przed. W obecnej sytuacji nie ma co wybiegać aż tak daleko wprzod. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 Może czas wrócić do tematu? Zaczynam się rozglądać, a prawdę mówiąc sam nie wiem co robić i czy coś sobie powoli klepać. Jak myślicie, uda się ten sezon zaliczyć? A może już coś planujecie, lub zaplanowaliście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 12 minut temu, Olgierd napisał: Może czas wrócić do tematu? Zaczynam się rozglądać, a prawdę mówiąc sam nie wiem co robić i czy coś sobie powoli klepać. Jak myślicie, uda się ten sezon zaliczyć? A może już coś planujecie, lub zaplanowaliście? Rezerwowanie czegoś na najbliższy sezon bez możliwości pełnego zwrotu nie ma sensu. Jeśli jest opcja zwrotu to zarezerwować warto, jak się coś w międzyczasie posypie to nie będzie się stratnym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 19 minut temu, pawelb91 napisał: Rezerwowanie czegoś na najbliższy sezon bez możliwości pełnego zwrotu nie ma sensu. Jeśli jest opcja zwrotu to zarezerwować warto, jak się coś w międzyczasie posypie to nie będzie się stratnym. No tak, tylko gdzie tu szukać takich opcji? Zerknąłem na booking i jest taka opcja, ale 1,5 - 2k drożej niż bez możliwości odwołania. 😐 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 Teraz, Olgierd napisał: No tak, tylko gdzie tu szukać takich opcji? Zerknąłem na booking i jest taka opcja, ale 1,5 - 2k drożej niż bez możliwości odwołania. 😐 Podaj ośrodek i kwotę jaką chcesz wydać to poszukam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 18 minut temu, Olgierd napisał: No tak, tylko gdzie tu szukać takich opcji? Zerknąłem na booking i jest taka opcja, ale 1,5 - 2k drożej niż bez możliwości odwołania. 😐 Przepatrz też Airbnb, często jest możliwa anulacja z pełnym zwrotem na tydzień przed datą rozpoczęcia lub nawet na dzień przed. Jeśli wcześniej nie korzystałeś z portalu to podsyłam linka zaproszenie z którego otrzymasz zniżkę do 200 zł na pierwszą rezerwację. https://www.airbnb.pl/c/pawelb539?referral_share_id=92f7542f-731a-48f6-82d6-19d2c8c38e0e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 Korzystałem z Airbnb. Ale faktycznie muszę zerknąć. Celowałem w Val di Sole i myślałem o około 3k za 2 osoby z jedzeniem. Mam taką opcję, ale z 2 biur (jedno z polecenia), które nie mają zbyt fantastycznych opinii po ostatnim sezonie i zamocie covidowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 Zwykle wynajduję zakwaterowanie przez stronę internetową ośrodka albo miejscowości. Niektóre z nich są podlinkowane pod portal Booking & More lub tiscover, a niektóre mają własne wyszukiwarki. Dobrym rozwiązaniem jest też napisanie maila do lokalnej informacji turystycznej, w którym sprecyzujesz swoje oczekiwania co do noclegów. Informacja rozsyła to po gospodarzach i dostajesz na maila oferty - mniej lub bardziej dopasowane do Twoich potrzeb . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 24 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2020 (edytowane) 7 godzin temu, Olgierd napisał: Korzystałem z Airbnb. Ale faktycznie muszę zerknąć. Celowałem w Val di Sole i myślałem o około 3k za 2 osoby z jedzeniem. Mam taką opcję, ale z 2 biur (jedno z polecenia), które nie mają zbyt fantastycznych opinii po ostatnim sezonie i zamocie covidowej. Ale na tydzień czy dwa, na sylwestra czy drugą połowę stycznia, pod wyciągiem czy z dojazdem. Ja widzę tam opcje za 445 euro z dojazdem o dobrym standardzie Booking 1 lub za tyle samo z mieszkaniem na stoku, ale trochę gorzej oceniany standard Booking 2 A jeśli coś taniego ze śniadaniem i kolacją pod wyciągiem i z dobrymi opiniami to nie znajduję nic. Ceny zaczynają się od 680 euro z wyżywieniem dla dwóch osób, ale jest kilka kilometrów dojazdu. Edytowane 24 Wrzesień 2020 przez Ziemowit 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 24 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2020 7 godzin temu, tanova napisał: Zwykle wynajduję zakwaterowanie przez stronę internetową ośrodka albo miejscowości. Niektóre z nich są podlinkowane pod portal Booking & More lub tiscover, a niektóre mają własne wyszukiwarki. Dobrym rozwiązaniem jest też napisanie maila do lokalnej informacji turystycznej, w którym sprecyzujesz swoje oczekiwania co do noclegów. Informacja rozsyła to po gospodarzach i dostajesz na maila oferty - mniej lub bardziej dopasowane do Twoich potrzeb . Jakiś tip jak znaleźć wszystkie portale Booking & More albo jak wyszukiwać te oferty w jednym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 24 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2020 1 godzinę temu, Ziemowit napisał: Ale na tydzień czy dwa, na sylwestra czy drugą połowę stycznia, pod wyciągiem czy z dojazdem. Ja widzę tam opcje za 445 euro z dojazdem o dobrym standardzie Booking 1 lub za tyle samo z mieszkaniem na stoku, ale trochę gorzej oceniany standard Booking 2 A jeśli coś taniego ze śniadaniem i kolacją pod wyciągiem i z dobrymi opiniami to nie znajduję nic. Ceny zaczynają się od 680 euro z wyżywieniem dla dwóch osób, ale jest kilka kilometrów dojazdu. Faktycznie nie doprecyzowałem. Celuję w styczeń na tydzień na 2 osoby, najlepiej ze śniadaniami i kolacją. Male jest dość daleko, więc raczej odpada, bo dojazd skibusem to już grubo ponad 30 min z tego co kojarzę. Znalazłem spoko opcję z wyżywieniem (3k) w Comezzadura z biura, no ale tu się pojawia niepewność co do ewentualnego zwrotu pieniędzy przy problemach covidowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 24 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2020 Ja zarezerwowałem już na koniec lutego. Bo miejsce dogodne i tanie. Rezerwacja bezpośrednio u właściciela kwater z zaznaczeniem, że w przypadku komplikacji i niemożności przyjazdu z powodu COVID po prostu termin zostanie przesunięty tak, żeby obydwu stronom pasował. I to jest moim zdaniem optymalne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 24 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2020 3 godziny temu, Ziemowit napisał: Jakiś tip jak znaleźć wszystkie portale Booking & More albo jak wyszukiwać te oferty w jednym miejscu? https://www.feratel.com (booking & more) https://www.tiscover.com/de/ Można jeszcze spróbować tu: https://www.frosch-ferienhaus.de/ i tu (też korzystałam): https://www.homelidays.com/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 24 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2020 2 godziny temu, lokiec3 napisał: Ja zarezerwowałem już na koniec lutego. Bo miejsce dogodne i tanie. Rezerwacja bezpośrednio u właściciela kwater z zaznaczeniem, że w przypadku komplikacji i niemożności przyjazdu z powodu COVID po prostu termin zostanie przesunięty tak, żeby obydwu stronom pasował. I to jest moim zdaniem optymalne. Pozdrawiam. Ja również zarezerwowałem w maju pierwszy tydzień ferii dolnośląsko-mazowieckich, bezpośrednio u właściciela (wcześniej znalazłem go w wyszukiwarce ośrodka) z opcją zwrotu lub przesunięcia terminu. Wczoraj dostałem info z 3 dolin https://fr.locationlesmenuires.com/annulation-sans-frais-hiver-2020-2021.html podejrzewam, że więcej ośrodków może mieć takie pomysły dla zachęcenia gości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicram Napisano 24 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2020 A tak troszkę zmieniając temat- czy w 2 tygodniu lutego (ferie Tyrolu, Salzburgerlandu, Karyntii i Voralbergu) jest sens jechać do większych ośrodków Austrii takich jak SHL, Zillertal, Kitzbühel czy będzie to tylko stanie w kolejkach i muldy od 11? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2020 2 godziny temu, nicram napisał: SHL, Zillertal, Kitzbühel czy będzie to tylko stanie w kolejkach i muldy od 11? a byłeś tam kiedykolwiek w tym terminie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dinet Napisano 24 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2020 Witam, czy rezerwował ktoś apartamenty przez stronę VRBO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicram Napisano 24 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2020 3 godziny temu, Jeeb napisał: a byłeś tam kiedykolwiek w tym terminie ? W SHL byłem właśnie w 2 tygodniu lutego i miałem wyjątkowego pecha do pogody- tylko jeden dzień słońca, sporo świeżych opadów i szybko robiące się muldy (dla lubiących offpiste i świeży śnieg może i bajka- dla mnie jako narciarza stricte trasowego i lubiącego twardy stok- średnio). W tym roku w tym terminie byłem w Serfaus- w słoneczny dzień był spory tłok zwłaszcza przy wyciągach, przy gorszej pogodzie trochę lepiej. Ale to jednak mniej popularny ośrodek od swoich sławnych sąsiadów- Ischgl, Arlberg czy Sölden. Dlatego pytam głównie o Zillertal (chyba duża dostępność niezłych cenowo kwater) bo ostatnio byłem tam za dzieciaczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 24 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2020 Godzinę temu, nicram napisał: W SHL byłem właśnie w 2 tygodniu lutego i miałem wyjątkowego pecha do pogody- tylko jeden dzień słońca, sporo świeżych opadów i szybko robiące się muldy (dla lubiących offpiste i świeży śnieg może i bajka- dla mnie jako narciarza stricte trasowego i lubiącego twardy stok- średnio). W tym roku w tym terminie byłem w Serfaus- w słoneczny dzień był spory tłok zwłaszcza przy wyciągach, przy gorszej pogodzie trochę lepiej. Ale to jednak mniej popularny ośrodek od swoich sławnych sąsiadów- Ischgl, Arlberg czy Sölden. Dlatego pytam głównie o Zillertal (chyba duża dostępność niezłych cenowo kwater) bo ostatnio byłem tam za dzieciaczka. Zillertal to bardzo rozległa dolina, w której w szczycie sezonu znajdziesz zarówno oblegane miejsca (Mayrhofen, Zell czy Hochzillertal), gdzie czasem trzeba stać w kolejkach, zwłaszcza przy dolnych stacjach, jak i zdecydowanie bardziej kameralne miejsca - Spieljoch czy ośrodki w głębi doliny Gerlos i Tuxer, wreszcie sam lodowiec. Jakieś większe muldy kojarzę w zasadzie tylko na trasach w doliny, a też byłam w lutym, w feryjnym okresie, kilka lat temu. Zdecydowanie bardziej upierdliwe były gigantyczne korki na wjeździe i wyjeździe z doliny, jak się zmieniały turnusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi