Plywak Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 4 hours ago, Lexi said: Myślisz że zmiana turnusów? Myślę, że tak Do Jurgowa jechałem 1:20h, a z powrotem godzinę dłużej. Już o 8 rano był spory ruch w kierunku Krakowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 17 minut temu, Plywak napisał: Do Jurgowa jechałem 1:20h Z jakich okolic 1.20h ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 1 hour ago, Lexi said: Z jakich okolic 1.20h ? z ok. Głogoczowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 4 godziny temu, sstar napisał: Czym jeździsz audi? Bez gwiazdy nie ma jazdy. Mietek😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 7 godzin temu, WojtekM napisał: Stożek. czantoria, prawie pusta, warunek zajebisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 Dziś pierwszy raz w tym sezonie byłem w Zielencu. Ogólnie słaby wyjazd przez pogodę. Strasznie duża mgła i wilgoć. Ubrania zamarzały jak i gogle. Warunki śniegowe prawie ok, a tylko prawie przez drobne kamyczki wmieszane w śnieg na trasach. Jeździłem tylko na Mieszku (nieco lepsza widoczność) i przy wyciągu W5. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 Cieniawa Ski 28.01.2023 Po miesięcznej przerwie od nart (brak odpowiednich warunków śniegowo-pogodowych oraz choroba w drugiej połowie stycznia) powróciłem na stok i wznowiłem sezon. Warunki bardzo dobre, w nocy naśnieżali stok korzystając z lekkiego mrozu. Rano po godzinie 7 ściągali armatki ze stoku i go ratrakowali. Wyszło bardzo dobrze czego aż tak się nie spodziewałem, stok trzymał długo w bardzo dobrym stanie, ubity zmrożony, nie było kopnego śniegu. Narty fajnie trzymały. Ludzi niedużo, można było swobodnie pojeździć. Gdy kończyłem o 12:30 to przybyło trochę dzieci na tym krótszym orczyku, ale na stoku ciągle w miarę ok. Pojeżdżone lokalnie ale fajnie, dobrze jest mieć niedaleko taką stację, a jeszcze lepiej gdy warunki w końcu odpowiednie... 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 warunki czantoria 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 ku*** są takie miejsca w PL gdzie można "mieć" prywatny stok za free, dziś było zajebiście, twardo, szybko 1900 metrów na raz 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 @wolcjusz Na przyszły weekend w Rytrze powinny być dobre warunki. Ja wpadnę tam może w międzyczasie w tygodniu. Widać że chcą poszerzyć trasę. Dolna ścianka dzisiaj już była udostępniona, górną śnieżyli / śnieżą, w połowie stoku odpalili armatki po zamknięciu. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobrat Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 56 minut temu, DMM napisał: ku*** są takie miejsca w PL gdzie można "mieć" prywatny stok za free, dziś było zajebiście, twardo, szybko 1900 metrów na raz Na stronie jest napisane, że czynna jest tylko góra. Czyli główna trasa była przygotowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 Ten voucher na Pingwina dzisiaj to był strzał w dziesiątkę. Ze średniego początkowo wypadu wyszedł mi wyjazd życia normalnie i odkryłem nową fascynację. Okazuje się że trasy rowerowe zimą też działają zajebiście Trochę mało śniegu miejscami, ale tak się wkręciłem że mi się w ogóle nie chciało wracać na stok 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 35 minut temu, wolcjusz napisał: Ten voucher na Pingwina dzisiaj to był strzał w dziesiątkę. Ze średniego początkowo wypadu wyszedł mi wyjazd życia normalnie i odkryłem nową fascynację. Okazuje się że trasy rowerowe zimą też działają zajebiście Trochę mało śniegu miejscami, ale tak się wkręciłem że mi się w ogóle nie chciało wracać na stok Jeździłem nimi w zeszłym sezonie, moja córka szczególnie lubi lasek i inne tego typu "głupotki". Śniegu było jednak dużo, dużo więcej. p.s. Jak lubisz takie "zabawy", to na wieczornej jeździe w tym ośrodku, można pojechać trasę "Dookoła Świata" bez światła, "na czucie śniegu". Trzeba tylko wcześniej ją kilka razy przejechać w świetle dziennym, by wiedzieć gdzie skręcić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 (edytowane) 12 minut temu, moruniek napisał: Jeździłem nimi w zeszłym sezonie, moja córka szczególnie lubi lasek i inne tego typu "głupotki". Śniegu było jednak dużo, dużo więcej. p.s. Jak lubisz takie "zabawy", to na wieczornej jeździe w tym ośrodku, można pojechać trasę "Dookoła Świata" bez światła, "na czucie śniegu". Trzeba tylko wcześniej ją kilka razy przejechać w świetle dziennym, by wiedzieć gdzie skręcić. Na pewno będę dalej eksperymentował z jazdą poza trasą. Ja te trasy rowerowe znam doskonale bo w lecie jestem tam kilka razy na rowerze i jeżdżę je na okrętkę, a są tylko cztery, ale jednak w zimie wyglądają inaczej i nie sposób pojechać od razu na pamięć. Trochę przeszkadzały przecierki bo gubi się flow, trzeba więcej śniegu. Jak potem wróciłem na rozkopany już trochę stok u Tabaszewskiego to mi się wydał level easy przez efekt tła Edytowane 28 Styczeń 2023 przez wolcjusz 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 14 godzin temu, Michas222k napisał: Dziś pierwszy raz w tym sezonie byłem w Zielencu. Ogólnie słaby wyjazd przez pogodę. Strasznie duża mgła i wilgoć. Ubrania zamarzały jak i gogle. Warunki śniegowe prawie ok, a tylko prawie przez drobne kamyczki wmieszane w śnieg na trasach. Jeździłem tylko na Mieszku (nieco lepsza widoczność) i przy wyciągu W5. Witam Przez ostatnie kilka dni Zieleniec tonął we mgle, były dni że praktycznie nie dało się jeździć, pomimo bardzo dobrych warunków śniegowych. Dzisiaj z rana już przebija słoneczko🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 (edytowane) 18 godzin temu, Plywak napisał: Myślę, że tak Do Jurgowa jechałem 1:20h, a z powrotem godzinę dłużej. Już o 8 rano był spory ruch w kierunku Krakowa. Cześć Ewidentna wymiana turnusów. Ja jechałem podobnie jak Ty, rano sporo wyjeżdżających feriowiczów, delikatny korek przed wjazdem do Nowego Targu (ale płynnie poruszający się, choć wolno), natomiast na powrocie - prawdopodobnie jechałem nieco później niż Ty, przejazd przez Nowy Targ bez problemowy, brak praktycznie wyjeżdżających, natomiast spory zator do Nowego Targu praktycznie ciągnący się do początku dwupasmówki. Samochody poruszały się powoli - ale cały czas jechały. Jak zrobią 2 pasy do NT, to dojazd z Krk będzie rewelacyjny. pozdrawiam ps. Szkoda że nie uderzyłem do Jurgowa, ale ten autobus tarasujący dojazd do stacji sprawił, że postanowiłem nie zmieniać miejscówki. Praktycznie do 11.00 nikt nie wjeżdżał na parking stacji, sporadycznie jakiś samochód, prawdopodobnie tylko od strony Białki. Ludzi bardzo mało. Dopiero ok. 11.30 dojechały jakieś grupy. od 13 znowu pusto. Ale stania w kolejce nie było. Może tak na minutkę. Edytowane 29 Styczeń 2023 przez marekbtl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 Dzień dobry Czantoria 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro_89 Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 13 godzin temu, moruniek napisał: Jeździłem nimi w zeszłym sezonie, moja córka szczególnie lubi lasek i inne tego typu "głupotki". Śniegu było jednak dużo, dużo więcej. p.s. Jak lubisz takie "zabawy", to na wieczornej jeździe w tym ośrodku, można pojechać trasę "Dookoła Świata" bez światła, "na czucie śniegu". Trzeba tylko wcześniej ją kilka razy przejechać w świetle dziennym, by wiedzieć gdzie skręcić. Z trasą dookoła świata się zgadzam jeszcze gdy jedzie się w chmurach fajna sprawa do momentu, gdy nie trafi się na kogoś z obsługi ośrodka i nie zostanie zruganym przez Pana z Ratraka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 18 godzin temu, Bobrat napisał: Na stronie jest napisane, że czynna jest tylko góra. Czyli główna trasa była przygotowana? Troszku zabrakło danych w opisie...śmigał po trasie zamkniętej...niby fajnie ale jak se zrobisz kuku to masz kredki. Czantoria jest zajebistą górką ale nie do słabo śmigających chyba że sam dół. Od wtorku bedzie super opcją bo ma całą czerwoną trase oświetloną. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 4 minuty temu, srwer napisał: Troszku zabrakło danych w opisie...śmigał po trasie zamkniętej...niby fajnie ale jak se zrobisz kuku to masz kredki. Czantoria jest zajebistą górką ale nie do słabo śmigających chyba że sam dół. Od wtorku bedzie super opcją bo ma całą czerwoną trase oświetloną. Witam Jedna z moich ulubionych jak odwiedzam rodzinne strony🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 W poszukiwaniu niezatłoczonej górki na końcówce ferii śląskich, zawitaliśmy dziś na Poniwiec. Warunki baaardzo zróżnicowane, dosyć wymagające: dośnieżają czym mają, zatem odsypy świeżego pod lancami i armatkami, gdzieniegdzie zdarte do lodowego podkładu (zwłaszcza bliżej południa), w dolnym odcinku grudy lodu nie rozprowadzone przez ratrak, przy lesie wychodzą tez gdzieniegdzie kamyki - słowem: dla każdego coś miłego cóż, troszkę walki na stoku, ale zero kolejek do wyciągu pogoda tez zmienna, raczej pochmurno, ale słoneczko się przecierało. Jednym słowem udany szybki wypadzik. 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 Dziś od 9.00 Pilsko Na Solisku i Buczynce mocno bez szału, śniegu dość mało i miejscami sporo kamieni. Trasa 5 z Pilska z bardzo dobrymi warunkami, trzymała się dobrze do samego końca. Do tego po 11 zrobiła się bardzo dobra widoczność, więc jazda była czystą przyjemnością. 5 od Miziowej do Szczawin już znacznie gorzej, po prawej stronie trasy sporo kamieni, ale dało się tam jeszcze sensownie pojeździć. Przejazd z Miziowej na Buczynkę dramatyczny, bardzo dużo kamieni, często nie do ominięcia. Przejazd z Buczynki na Szczawiny w podobnym, słabym stanie. Radzę zjeżdżać krzesłem do Korbielowa, żeby nie zniszczyć sobie nart. Kolejek praktycznie brak, jedynie do orczyka na Pilsko czasami maksymalnie 5 minut stania. Niby w kasach informują że kamienie na trasach, ale nadal niesmak pozostaje. 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 15 minut temu, Mops napisał: Dziś od 9.00 Pilsko Na Solisku i Buczynce mocno bez szału, śniegu dość mało i miejscami sporo kamieni. Trasa 5 z Pilska z bardzo dobrymi warunkami, trzymała się dobrze do samego końca. Do tego po 11 zrobiła się bardzo dobra widoczność, więc jazda była czystą przyjemnością. 5 od Miziowej do Szczawin już znacznie gorzej, po prawej stronie trasy sporo kamieni, ale dało się tam jeszcze sensownie pojeździć. Przejazd z Miziowej na Buczynkę dramatyczny, bardzo dużo kamieni, często nie do ominięcia. Przejazd z Buczynki na Szczawiny w podobnym, słabym stanie. Radzę zjeżdżać krzesłem do Korbielowa, żeby nie zniszczyć sobie nart. Kolejek praktycznie brak, jedynie do orczyka na Pilsko czasami maksymalnie 5 minut stania. Niby w kasach informują że kamienie na trasach, ale nadal niesmak pozostaje. bajecznie - muszę jeszcze kiedyś tam pojechać przed śmiercią 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 W dniu 26.01.2023 o 10:15, [email protected] napisał: Właściciele stacji,poza Podhalem,naprawdę nie mają w tym roku lekko.Ta niewielka słowacka stacja w mojej okolicy ,zaraz za granicą,ze świetnym stokiem gigantowym,dobrze ogarniętym naśnieżaniem,jeszcze nie ruszyła w tym sezonie,a popatrzcie na kamerę,ile śniegu zrobiono,jakie nakłady utopiono-prawie gotowa,ale prawie czyni różnicę...I dylemat,czy rozgarniać wobec takich prognoz pogody.Ciekawe,czy w ogóle ruszy... https://makovica.sk/ W dniu 26.01.2023 o 17:06, pawelb91 napisał: Chciałem się tam wybrać w tym sezonie. Śledzę sytuację, w grudniu zabrakło kilku dni bo ocieplenie przyszło przed samymi świętami. Teraz nie wiem ile im brakuje ale pewnie tak pod tydzień śnieżenia żeby na spokojnie warunki były... Ciężka sprawa czy się uda. Podali na stronie długi opis sytuacji cenowo - klimatycznej. Wynika z tego że każdy kolejny sezon może być ich ostatnim... Tym bardziej by dobrze było aby w lutym ruszyli, wybrałbym się pewnie kilka razy. Makovica - Nižná Polianka Dzisiaj wznowili naśnieżanie lancami, czyli chyba zakładają że odpalą stok... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2023 Takie coś na wzmocnienie na wieczór @sstar 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi