Narciarz ze Śląska Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 1 godzinę temu, surfing napisał: Da rady zjechać niebieską? Ponoć 700 m. Ja ją kocham do samego dołu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 13 godzin temu, lika napisał: Smigałem ubiegłego sezonu - oficjalnie otwarta. Wiem, ale rok temu działała może 5 dni. Nie załapałem się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mercedes420 Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 10 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: To się tak nie liczy! To jak się liczy? I trochę dziwne bo zawsze mi się te pomiary zgadzały z tym co podają ośrodki narciarskie np na Pilsku mierzyłem i wszystko się zgadzało se strona internetową. Jak masz jakieś informacje to możesz się podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 Na 100% jest tak, jak pisze Mercedes420. To jest dawna trasa nr 2, która liczona była wtedy od Małego Skrzycznego do Czyrnej i miała 3140m, więc gdy odejmie się teraz górny odcinek, to zostaje właśnie ok. 1800-1900. Ale długość pozostałych tras się mniej więcej zgadza, więc to pewnie pomyłka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 2 godziny temu, surfing napisał: Da rady zjechać niebieską? Da radę ale w jednym miejscu trzeba uważać na kamienie. Wczoraj na wieczornej zjeżdżaliśmy z żoną. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 2 godziny temu, Mercedes420 napisał: Mierzył ktoś z was kiedyś trasę nr 3 w Szczyrku? Bo niby ma mieć 2800m a ostatnio jak byłem i mierzyłem skitrackerem to wychodziło mi 1900m. Ma ktoś jakieś info? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mercedes420 Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 35 minut temu, koliber napisał: Na 100% jest tak, jak pisze Mercedes420. To jest dawna trasa nr 2, która liczona była wtedy od Małego Skrzycznego do Czyrnej i miała 3140m, więc gdy odejmie się teraz górny odcinek, to zostaje właśnie ok. 1800-1900. Ale długość pozostałych tras się mniej więcej zgadza, więc to pewnie pomyłka. Muszę coś z tym zrobić w takim razie, bo nie może być tak że wprowadzają ludzi w błąd i się chwala najdłuższa oświetlona trasa a tu się okazuje że Czantoria jest dużo lepsza bo też ma 1900m i jest czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 29 minut temu, Mercedes420 napisał: Muszę coś z tym zrobić w takim razie, bo nie może być tak że wprowadzają ludzi w błąd i się chwala najdłuższa oświetlona trasa a tu się okazuje że Czantoria jest dużo lepsza bo też ma 1900m i jest czerwona To jest częsta praktyka - wiele ośrodków narciarskich zawyża łączną długość tras nawet 2-krotnie, choc częściej zdarza się to na Słowacji (np. Oravice, Kubinska Hola), gdzie na jednej polanie rysowanych jest kilka równoległych tras i to nawet w różnych kolorach:) Pojedyncze trasy również, np. niebieska "3-ka" na Soszowie w dawnych przewodnikach miała 1220m, potem zrobiło się 1400m, a teraz jest już 1900m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 Piękna zima Super warunki na Czantori Niebieska bez problemu do samego dołu bez uszczerbku w nowych nabytkach. 17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 Dziś wybrałem się na Skolnity (karnety z Black Friday). Od 8.00 do 10.30 na bieżąco, później do 13.00 kolejka maksymalnie 3 minuty, potem do 15.00 znowu na bieżąco. Na wieczornym nie zostałem. Pogoda ok, mrozik, śnieżek lekko prószył, ale widoczność dobra. Trasa niebieska najczęściej używana, ja jeździłem głównie czerwoną - lubię jej nachylenie, szkoda że nie jest dłuższa 😀 Czerwoną można było swobodnie wykręcać łuki bez tłoku. Przygotowanie tras dobre - do 15.00 nie zdegradowały się mocno, można było do końca swobodnie zjeżdżać przez lekkie odsypy. Pizza w knajpie dobra (jak wszędzie u Pingwina). Atmosfera zimowa, amatorzy freeride jeździli pod wyciagiem (co na Skolnitach często się nie zdarza). Ogólnie udany narciarski dzień. 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 Rytro 5.02.2023 Kolejny dzień w Rytrze, ludzi więcej niż wczoraj. Warunki zimowe, twardy wyratrakowany stok a na nim 2-3cm świeżego śniegu, cały czas dosyć równo na stoku. Chwilami sypał śnieg. Temperatura około -5. O 15 gdy kończyłem znacznie przybyło narciarzy - przyjechali na wieczorny (15-19) tańszy karnet, parking prawie pełny. Za kilka dni powtórka z Rytra. 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_W Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 10 godzin temu, Mercedes420 napisał: Mierzył ktoś z was kiedyś trasę nr 3 w Szczyrku? Bo niby ma mieć 2800m a ostatnio jak byłem i mierzyłem skitrackerem to wychodziło mi 1900m. Ma ktoś jakieś info? 2800 jest podawane z Kopy, z Hali Skrzyczeńskiej ok 1900-2000m ma ta trasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 9 godzin temu, Mercedes420 napisał: To jak się liczy? I trochę dziwne bo zawsze mi się te pomiary zgadzały z tym co podają ośrodki narciarskie np na Pilsku mierzyłem i wszystko się zgadzało se strona internetową. Jak masz jakieś informacje to możesz się podzielić Chodzi o to,że oprócz poziomej odległości musisz wziąć pod uwagę, że to nie poziom. Zawsze wyjdzie odrobinę więcej niż palcem po mapie, ot "prawo trójkąta". A niektóre staje liczą też,że narciarz nie jedzie prosto, ale skręca. Nie jest to ujednolicone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 W dniu 4.02.2023 o 11:58, Lexi napisał: Smutne.. To trenuj aż wystartujesz w gigancie, wtedy nie będzie Ci smutno. Promowanie narciarstwa przez osoby publiczne jest ok, nawet takie 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 12 godzin temu, Mercedes420 napisał: Mierzył ktoś z was kiedyś trasę nr 3 w Szczyrku? Bo niby ma mieć 2800m a ostatnio jak byłem i mierzyłem skitrackerem to wychodziło mi 1900m. Ma ktoś jakieś info? U mnie na SkiTrack prawie zawsze nalicza mi 2100-2200m na tej trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 Dzisiaj zwiedzony cały Szczyrk. Po jednym razie na każdej trasie w SMR i COS. Najlepsza zabawa na trasach oficjalnie zamkniętych. Waruneczki boskie po tych opadach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 6 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2023 Czantoria wieczorową porą...miodzio acz z czasem lodowo miejscami. Faturka do końca prima sort. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 6 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2023 Trochę OT, ale w Black Friday kupiłem karnet na dwa dowolne dni w sezonie na Czantorię i tak się zastanawiam czy odbieram dwa karnety niezależne, czy będzie to na jednej karcie nabite? Chodzi o to czy będę mógł użyć te karnety jednego dnia dla dwóch różnych osób czy podczas dwóch różnych dni? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srwer Napisano 6 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2023 Godzinę temu, brachol napisał: Trochę OT, ale w Black Friday kupiłem karnet na dwa dowolne dni w sezonie na Czantorię i tak się zastanawiam czy odbieram dwa karnety niezależne, czy będzie to na jednej karcie nabite? Chodzi o to czy będę mógł użyć te karnety jednego dnia dla dwóch różnych osób czy podczas dwóch różnych dni? pozdrawiam zadzwon zapytaj...nie gryzą, a przez telefon to na 100% nie dziabnie nikt 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redinne Napisano 6 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2023 3 godziny temu, brachol napisał: Trochę OT, ale w Black Friday kupiłem karnet na dwa dowolne dni w sezonie na Czantorię i tak się zastanawiam czy odbieram dwa karnety niezależne, czy będzie to na jednej karcie nabite? Chodzi o to czy będę mógł użyć te karnety jednego dnia dla dwóch różnych osób czy podczas dwóch różnych dni? pozdrawiam Korzystałam z automatu i on nabija na jedną kartę dwa dni. Może w kasie dałoby się to zrobić inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 6 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2023 2 godziny temu, redinne napisał: Korzystałam z automatu i on nabija na jedną kartę dwa dni. Może w kasie dałoby się to zrobić inaczej. Dzięki, taką też informację uzyskałem w biurze. Chyba w kasie tego inaczej nie nabiją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2023 Dobry wieczór Dziś Czantoria wieczorową porą 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2023 22 godziny temu, marcinn napisał: No pochwal sie co za deskę "zanabyłeś"... jak już musisz.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2023 14 minut temu, Lexi napisał: No pochwal sie co za deskę "zanabyłeś"... jak już musisz.. Ciekawość to pierwszy stopień...😉 https://kmsport.pl/pl/narty-volkl/679-narty-volkl-deacon-72-2023-wiazania-marker-rmotion3-12-gw.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2023 16 minut temu, marcinn napisał: Ciekawość to pierwszy stopień...😉 https://kmsport.pl/pl/narty-volkl/679-narty-volkl-deacon-72-2023-wiazania-marker-rmotion3-12-gw.html Nooo Panie wypas ...."Kalwaria". ..jak sie patrzy - drzewo różane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi