Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - warunki narciarskie 24/25

pawelb91

Rekomendowane odpowiedzi

Powtórka w Kasinie. Dwa dni odstępu, a różnica kolosalna. Ludzi mało, grudek nie ma (na niebieskiej trasie, na czerwonej trochę jest i jest tam cieńsza warstwa śniegu). Warunki do jazdy komfortowe. U góry dosyć mocna mgła, ale przy takich luzach na stoku nie ma się czym przejmować. Stok miękki, ale Salomony pięknie suną. Delektuję się :)

20250116_171323.jpg

20250116_171359.jpg

20250116_172703.jpg

20250116_173447.jpg

• Like 12
  • Thanks 1

@wolcjusz to jest właśnie cała Kasina. Byłem tam kilkanaście razy i bilans jest pół na pół. Raz jest świetnie, następnym razem porażka. Jeżeli trafisz na rozsądną ilość ludzi, armatki nie walą po oczach, a ratrakowy zrobi dobrą robotę, to jest świetnie. Zwykle na jeździe wieczornej, ewentualnie w marcu.

Natomiast nie wolno jechać tam w zimowy weekend. Zagęszczenie na trasie jest chyba największe w Polsce. Wysyp miejscowych młodzieżowych goryli taki jak nigdzie indziej. Najgorsze są chyba jednak szkółki, jadące gęsiego na wąskiej, przeludnionej, niezbyt przecież łatwej trasie. Tak więc Kasina to loteria:)

• Like 5
  • Thanks 1

Godzinę temu, tresor napisał:

Wysyp miejscowych młodzieżowych goryli

młodzież ma swoje prawa, niech się wyszaleje. a my stetryczałe, geriatryczne dziadki tylko możemy patrzeć i podziwiać, że jak młody zaliczy glebę, to od razu wstaje i ciśnie dalej.

• Haha 1

23 minuty temu, kordiankw napisał:

Szczyrk. Podsumuję jednym słowem- bajka.

Super. Zniechęcił mnie sznur samochodów i pojechałam na Gruniky. Nie żałuję, bo było bajecznie i pusto. A tu - czy dużo ludzi? Czy coś świadczy o rychłym otwarciu Dolin?

16 minut temu, Maria napisał:

Super. Zniechęcił mnie sznur samochodów i pojechałam na Gruniky. Nie żałuję, bo było bajecznie i pusto. A tu - czy dużo ludzi? Czy coś świadczy o rychłym otwarciu Dolin?

Na COS zaczęło być tłoczno od 10:30. Do 10:00 na Grzebieniu był trening slalomu giganta, stok był wyłączony z użytkowania. Trasa na Dolinach jest wyratrakowana, ale orczyk nie chodził. Zjazd do Mety możliwy bez uszkodzenia ślizgów, ale trzeba uważać. Najlepiej dolny odcinek zjeżdżać przy kanapie.

Na SMR kolejki jedynie do kanapy na ZK i czasami na kilka minut na żółtą kanapę na Solisku.

• Like 2
  • Thanks 2

Wieczorna piątkowa Jaworzyna,widać już po ilości ludzi,że zaczęły się ferie,choć kolejek do 6tki jeszcze nie było.Dziś o dziwo także nawet do gondoli jeszcze jej niema,dziwne przy tej pogodzie,bo bywało gorzej.Chyba,że jeszcze śpią...Ja od jutra codziennie przez tydzień  od 9tej na trasie nr 6,ktoś sie wybiera?

• Like 10

26 minut temu, wolcjusz napisał:

I jak? Chyba wąsko na razie? Bardzo twardo?

Nie i nie. 😁

Góra wąska ale akceptowalnie. Snieg podobnie jak w Kasinie. Na podkład potraktowany ostatnimi deszczami jest nasypane trochę sztuczno-naturalnego, który z podkładem raczej się nie wiąże. 

Biorąc pod uwagę prognozy pogody, obstawiam, że wtorek- środa będzie już odpowiednio na qst 😉

• Like 3
  • Thanks 1