Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, korylcio napisał:

Jusik2002, ta sama kanapa, ale w innym miejscu i mamy naprawdę ciekawą alternatywę dla Białki.

image.thumb.png.4576ccc75f9363d4d2ae112636985231.png

Jedyna sensowna alternatywa dla Białki i nawet Szczyrku to wykupienie Wierchomli/Szczawnika przez PKL i ich połączenie z Jaworzyną. Jaki to byłby sztos ośrodek w polskich warunkach to nie mam pytań.

W pełni się pawelb91 zgadzam, ale miałem na myśli, że byłby to większy ośrodek, z kilkoma "dolinami". Bardzo duży, niewykorzystany potencjał w tamtym miejscu.

Następnie Tabaszewski być może wszedłby na wspólny gopass i jedną kanapą mamy połączone trzy duże ośrodki, troche senownych km tras by było ;)

Ale to tylko pogadanki letnie, chybaże JC mógłby zbadać czy w ogóle kiedykolwiek byłaby szansa na to?

Edytowane przez korylcio
  • Like 2

3 minuty temu, korylcio napisał:

W pełni się pawelb91 zgadzam, ale miałem na myśli, że byłby to większy ośrodek, z kilkoma "dolinami". Bardzo duży, niewykorzystany potencjał w tamtym miejscu.

Jeśli to na myśli to tak. Nawet w projekcie 7 dolin miało iść krzesełko prawie w takim samym śladzie od dołu czarnej trasy nr 5 na tyły szczytu krzesła z Areny. 

Niestety dawna trasa z Areny (Azotów) do Czarnego Potoku przepadła bo budują się tam niestety hotele... 

1 minutę temu, pawelb91 napisał:

Nawet w projekcie 7 dolin miało iść krzesełko prawie w takim samym śladzie od dołu czarnej trasy nr 5 na tyły szczytu krzesła z Areny. 

No jednak trochę dalej na planach, teraz zobaczyłem na mapkę. Miało dobijać do nowej części która miała iść od Słotwin Tabaszewskiego w kierunku Roztoki Wielkiej.

mapa_szczegolowa.thumb.jpg.932a8bbac631fb4bb44baaf39fc8d289.jpg

10 godzin temu, pawelb91 napisał:

jak to się dzieje, że organizacje terrorystyczne tfu ekologiczne zablokują inwestycje narciarskie, ale patodeweloperkę już nie ? 🤔

W dniu 2.06.2023 o 00:38, Krakus81 napisał:

jak to się dzieje, że organizacje terrorystyczne tfu ekologiczne zablokują inwestycje narciarskie, ale patodeweloperkę już nie ? 🤔

Wydawało mi się to oczywiste!??? Patodeweloperka jest silna i zwarta - to koncerny zagraniczne. Zieloni im nie podskoczą, bo zaatakowaliby... własnych sponsorów. Jeśli ktoś tego nie rozumie...

Przecież to jasne, że to światowy biznes przez swoje korpo finansuje tych zielonych! Tu nie chodzi o żadną ekologię, tylko o walkę z (małą) konkurencją.

• Like 1

• 2 weeks later...
19 minut temu, radoslaw2502 napisał:

Leśnica... Prawdopodobnie dotyczy SKI-DOLINY!?

Oby...

Widzę, że posucha totalna zarówno na forum jak i w inwestycjach, poza tym Skrzycznem (państwowe) oraz jakimś nieokreślonym info z Brennej. Rozumiem, że u nas się inwestycje robi po cichu (nie dziwię się), ale ilość i zakres wygląda bardzo do kitu.

Nie wiadomo co z już zapowiadanymi kiedyś:
- Pilsko?
- Nosal?
- Butowowy (to już całkiem chyba SF)?
- Goryczkowa (na razie uruchomiono tę babcię)?
- Mostek w Czyrnej i przywrócenie 1. oraz Bieńkuli?
- Szrenica?

Ponieważ inwestycji nie zaczyna się na jesieni, więc w tym sezonie będzie bardzo słabo.

Z drugiej strony: widzieliście te ceny w Dolomitach? Nie ma sensu nic budować, jak narciarzy będzie 1/3 tego, co było!

2 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał:

Nie wiadomo co z już zapowiadanymi kiedyś:
- Pilsko?
- Nosal?
- Butowowy (to już całkiem chyba SF)?
- Goryczkowa (na razie uruchomiono tę babcię)?
- Mostek w Czyrnej i przywrócenie 1. oraz Bieńkuli?
- Szrenica?

Ostatnio byłem na Nosalu, jest jak było, nic kompletnie się nie dzieje.

• Sad 3

6 godzin temu, Doppelmayr napisał:

A jak z inwestycjami na Jaworzynie Krynickiej? Była mowa początkowo o starej czwórce na czarnej 5, potem wyprzęgana 6 na trasie 2, teraz o reaktywacji trasy 7... Na kamerach widać że prace się rozpoczęły na trasie 7, co z pozostałymi zapowiedziami? 

PKL rozesłał do klubów pisma o opinie,co zrobić w Krynicy na trasie 5,by lepiej  służyła sportowi,mój udzielił odpowiedzi,nic nie jest jeszcze pewne.Na trasie 2 będzie wyprzęgana 6 stka...

Edytowane przez [email protected]
  • Like 6