Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - warunki narciarskie 22/23

Rybba7

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, grimson napisał:

Takie coś na wzmocnienie na wieczór @sstar

6EA8CF3A-320A-42BF-A05F-4E9FCE0AA282.jpeg

Na kondycję trzeba pracować cały czas. U mnie tylko taka forma wspomagania. W górach wieje, więc na Szrenicę, może we wtorek, też będzie wiało, ale co tam... może do Doliny Szczęścia? Ew. apartamenty Lola... pomyślimy.

https://www.ipcamlive.com/58882d407cd28

On 1/29/2023 at 9:29 AM, marekbtl said:

Cześć

Ewidentna wymiana turnusów. Ja jechałem podobnie jak Ty, rano sporo wyjeżdżających feriowiczów, delikatny korek przed wjazdem do Nowego Targu (ale płynnie poruszający się, choć wolno), natomiast na powrocie - prawdopodobnie jechałem nieco później niż Ty, przejazd przez Nowy Targ bez problemowy, brak praktycznie wyjeżdżających, natomiast spory zator do Nowego Targu praktycznie ciągnący się do początku dwupasmówki. Samochody poruszały się powoli - ale cały czas jechały. Jak zrobią 2 pasy do NT, to dojazd z Krk będzie rewelacyjny.

pozdrawiam

ps. Szkoda że nie uderzyłem do Jurgowa, ale ten autobus tarasujący dojazd do stacji sprawił, że postanowiłem nie zmieniać miejscówki. Praktycznie do 11.00 nikt nie wjeżdżał na parking stacji, sporadycznie jakiś samochód, prawdopodobnie tylko od strony Białki. Ludzi bardzo mało. Dopiero ok. 11.30 dojechały jakieś grupy. od 13 znowu pusto. Ale stania w kolejce nie było. Może tak na minutkę.

Ja jechałem przez N.Targ przed 13, to utknąłem na próbie wbicia na Zakopiankę na końcu NT i zeszło ze 30min, a potem bardzo wolno się toczyło prawie do dwupasmówki. W drugą stronę stali już tak z 1km przed zjazdem na jeden pas. Jak patrzyłem parę godzin później na mapsy, to już było luźniótko.

W Jurgowie minąłem się z @gabrik :) 

Edytowane przez Plywak
  • Like 3

22 minutes ago, Lexi said:

Jedź inaczej - na rondzie koło Biedry prosto w ul. JP II  potem za rzeką w prawo i znowu za Dunajcem w lewo w Kowaniec dalej prosto... łatwiej sie wbić w Zakopianke.

Tak właśnie jeżdżę, niestety ostatnie 500m totalnie stało. Można tam jeszcze na koniec zjechać w lewo, pod zakopiankę i próbować się wbijać jeszcze kawałek dalej, ale tym razem coś mnie podkusiło, żeby tego nie robić :)

• Like 1

1 minutę temu, koliber napisał:

Od 3-go lutego ma ruszyć trasa "Jan" w Karpaczu. Prawdziwą sensacją byłoby jednak dopiero uruchomienie górnej części "Liczyrzepy" - ciekawe czy doczekamy tego w tym sezonie.

Trwają przygotowania do uruchomienia nartostrady - Jelonka.com - wiadomości Karpacz

To brzmi podobnie jak odpalenie Ściany w Szklarskiej.

Witam 

Zieleniec dzisiaj, temperatura na lekkim minusie -2C, dosypało spooooro swieżutkiego śniegu🙂 Działa praktycznie wszystko oprócz Grapy (krzesełka kilka razy tam ruszały, ale nie wpuszczali, cały czas coś naprawiali). Przez cały dzień lekko sypało śniegiem, dodatkowo praktycznie na wszystkich trasach działały armatki. Na Nartoramie otwarte wszystkie trasy łącznie z 3 km Spacerową. Lekka mgła, ale dużo przejaśnień. Najmniej ludzi i najdłużej trzymały najlepsze warunki na Nartoramie, Gryglówce , W5 i Mieszko. Te trzy ostatnie przez cały dzień bez kolejek , jazda na okrągło. Na Nartoramie ok 11.00 kolejka na ok 5 minut. Pomarańczowa kanapa Winterpol wiadomo, tylko z rana luz, później   nie ma  się tam po co pchać. 

IMG_20230131_144212.jpg

IMG_20230131_144837.jpg

IMG_20230131_130518.jpg

IMG_20230131_115047.jpg

IMG_20230131_145220.jpg

IMG_20230131_114426.jpg

IMG_20230131_114429.jpg

IMG_20230131_085457.jpg

IMG_20230131_111604.jpg

IMG_20230131_092129.jpg

• Like 10

31 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał:

Witam 

Czarna Góra teraz

IMG_20230201_081422.jpg

IMG_20230201_081512.jpg

To się pewnie widzieliśmy pod Efka.  

Byłem na dole w drodze po bułki, potem z bułkami jeszcze wróciłem zobaczyć jak rośnie frekwencja na parkingu. 

Na miejscu jest tez @RTSwiec zapowiada się mały zlot na stoku.