Mops Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2019 (edytowane) 11 minutes ago, Sariensis said: Coś w tym jest, jeśli tam bywam to przejazdem lub Na Kasprowym i po nartowaniu omijam szerokim łukiem krupówki I inne “tanie” atrakcje, coś tam się w ostatnich latach mocno popsuło. Wyleczyłem się i z letniej wersji i z zimowej. Te mnóstwo pseudogóralskich akcentów jest wykurzające i jeszcze te tłumy ludzi.... Zimą do wyciągów kolejki na 30 min latem na Pięciu Stawach kolejka na 40 osób do toalety i restauracji... Przereklamowane. A latem kocham jeździć w Pieniny😀 Wiem że trochę nie na temat no ale... Edytowane 21 Marzec 2019 przez Mops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2019 6 minutes ago, Mops said: Wyleczyłem się i z letniej wersji i z zimowej. Te mnóstwo pseudogóralskich akcentów jest wykurzające i jeszcze te tłumy ludzi.... Zimą do wyciągów kolejki na 30 min latem na Pięciu Stawach kolejka na 40 osób do toalety i restauracji... Przereklamowane. A latem kocham jeździć w Pieniny😀 Wiem że trochę nie na temat no ale... Góry pozostałe normalne, turysta teraz w tych górach taki ..., morskookowy na hajlajfie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2019 Kiedy ostatnio szedłem na Morskie Oko O 9:00 droga wyglądała jak RZEKA LUDZI! A kiedy wracałem to ludzie podeszli do jelenia (żywego) głaskali go i dawali mu jakieś syfiaste jedzenie... Poziom gór nie zmalał, poziom turystów już tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2019 Ale biadolicie, ogarnijcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 11 hours ago, MichalR said: Ale biadolicie, ogarnijcie się. Już skończyliśmy😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 Na narty, ludziska, nie jęczeć, na narty, póki można jeszcze w pobliżu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 Bieńkula 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikdob Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 18 hours ago, moruniek said: 22 hours ago, nikdob said: Czy córka Twa jeździ już z kijkami? Tak. Ok, dzięki. W przyszłym roku będę musiał pomyśleć o kijkach dla mojego młodego 5-latka, bo cuda z rękami wyczynia w trakcie jazdy - włącznie z wkładaniem do kieszeni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 On 21.03.2019 at 10:16, MichalR said: Jak chcecie fajnie pojezdzic w tych rejonach to Bachledova jest blisko, trasy od niebieskich do czarnych (choc w sumie ta czarna to tylko jakies 50m na samym dole na dojezdzie do krzesla. Czarna na Jezersku jest super! I to wcale nie tylko ost. 50 m! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 Witam. Pilsko trzyma się jeszcze całkiem dobrze. Po lekkim nocnym przymrozku rano było dość twardo, zwłaszcza w miejscach zacienionych. Z biegiem czasu wszędzie jednak puściło, ale ze względu na niską frekwencję trasy trzymały się bardzo długo dość dobrze. Ja skończyłem koło 14. Śniegu generalnie jeszcze sporo. Dla urozmaicenia nartowania z buta wybrałem się jeszcze na szczyt po Słowackiej stronie😎 Pozdrawiam Maciek 20190322_135235.mp4 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 11 hours ago, Narciarz ze Śląska said: Czarna na Jezersku jest super! I to wcale nie tylko ost. 50 m! No to może 80, góra 100. Z dzieciakami tam ostatnio zjeżdżałem, poradziło sobie nawet takie co zbyt dobrze równolegle jeszcze nie jeździ a muldy były po łydki na końcówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Pozdrawiam ze Szczyrku 5 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Pozdrowienia z Tatr 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 (edytowane) @andy-w Gdzie to? Bo wygląda na poza trasą Edytowane 23 Marzec 2019 przez Mops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Po tygodniu układania kafelek aby w końcu @marboru i @Paula mogli w cywilizowany sposób skorzystać z łazienki w swych wojażach po trasach w Polsce i Europie trzeba było w końcu się odstresować. Dzisiaj wybraliśmy się do COS, to moja trzecia wizyta na karnecie sezonowym, średnia na razie 233zł za 4 godziny. Trafiliśmy super: Pod Grzebieniem: Doliny: Ondraszek: Do około 10,00 wszystkie trasy dobrze trzymały, po kiełbasce i kaszance w Hiltonie (12 stopni C) zaczęło puszczać ale nie płynąć. Po 12,30 na dole termometr wskazał 21 stopni. Warunki rano jak na te temperatury bardzo dobre, polecam na jutro. Wszędzie bez kolejek na bieżąco. 17 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 @Góral spod Skrzycznego świetnie widzieć Cię, w dobrej narciarskiej formie!!! ...a na dodatek na sztruksie, który uwielbiamy Miód na nasze Serca!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Darek, bardzo się cieszę, że znów wyskoczyłeś na narty i nieźle się trzymasz, sądząc po Twoim uśmiechu Serce też potrzebuje narciarskich doznań 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 On 22.03.2019 at 08:27, Maria said: Na narty, ludziska, nie jęczeć, na narty, póki można jeszcze w pobliżu! Jesteśmy, jeździmy i jęczymy ... cóż taki naród nic na to nie poradzimy ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 2 hours ago, Góral spod Skrzycznego said: Po tygodniu układania kafelek aby w końcu @marboru i @Paula mogli w cywilizowany sposób skorzystać z łazienki w swych wojażach po trasach w Polsce i Europie trzeba było w końcu się odstresować. Dzisiaj wybraliśmy się do COS, to moja trzecia wizyta na karnecie sezonowym, średnia na razie 233zł za 4 godziny. Trafiliśmy super: Pod Grzebieniem: Doliny: Ondraszek: Do około 10,00 wszystkie trasy dobrze trzymały, po kiełbasce i kaszance w Hiltonie (12 stopni C) zaczęło puszczać ale nie płynąć. Po 12,30 na dole termometr wskazał 21 stopni. Warunki rano jak na te temperatury bardzo dobre, polecam na jutro. Wszędzie bez kolejek na bieżąco. A gdzie masz okulary ... słoneczne ;), pozdrowienia, ja męczę Chopok, warun podobny, tylko więcej śniegu i ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Ja wraz z rodziną w akcie desperacji wybraliśmy się z Warszawy do Szklarskiej, bo lampę zapowiadano. Lampa była, bardzo ciepło ale narciarstwo przednie. Lola w formie, na dole już mocne przetarcia ale góra spoko. Ściana bardzo ciężka w sensie śniegu, poza tym sądząc po legendach wyobrażałem sobie że tam będzie nie wiem jak stromo a było jakoś tak normalnie, a niby tam jest 50% nachylenia na górze. Hala Szrenicka jak zwykle nie zawiodła, tam była najlepsza jazda. Generalnie wszystko na plus mimo totalnie wiosennej aury, jazda na maksa, do bólu nóg. 13 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas83 Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Dało się zjechać pod kolejki krzesełkowe na dole??? Na kamerach śniegu juz tam nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 1 hour ago, MichalR said: Ściana bardzo ciężka w sensie śniegu, poza tym sądząc po legendach wyobrażałem sobie że tam będzie nie wiem jak stromo a było jakoś tak normalnie, a niby tam jest 50% nachylenia na górze. Bo 50% to jeszcze nie jest tak bardzo dużo - około 25 stopni. Na Kasprowym jest podobno 70% (34 stopnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafraf Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Jak ktoś dzisiaj był w Korbielowie to też miał dziś całkiem niezłe warunki do jazdy i opalania, niestety nie byłem - zdjęcia z kamerek ok.9 - tej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 (edytowane) 49 minutes ago, koliber said: Bo 50% to jeszcze nie jest tak bardzo dużo - około 25 stopni. Na Kasprowym jest podobno 70% (34 stopnie). Jeszcze czarna na Stożku. Ok. 60 proc. fragmentami. Przy czym liczy się spad do długości. Kiedyś twierdzili, że najostrzejsze w PL. Jak jest naprawdę, trzeba zapytać W. Pruskiego. Edytowane 23 Marzec 2019 przez Narciarz ze Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 Nachylenie w % to stosunek przewyzszenia (różnica wysokosci) do rzutu poziomego odcinka trasy. Sto procent nachylenia będzie miał stok o kącie 45 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi