waldek71 Napisano 30 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2020 Oprócz Soldy i MasoCorto coś jeszcze chodzi w Południowym Tyrolu? To chyba faktycznie będzie jedyna możliwość, przynajmniej w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 (edytowane) https://www.facebook.com/skifever/posts/3373076602774243 Przykre wiadomości z Austrii. Prawdopodobnie od wtorku od północy Austria planuje zamknąć ośrodki narciarskie dla amatorów. Z kolejek i tras będą mogli korzystać tylko sportowcy, zamknięte zostaną hotele, pensjonaty, restauracje. Dzisiaj po godzinie 16:30 ograniczenia mają zostać oficjalnie ogłoszone po konferencji. https://www.oe24.at/.../lockdown-in-oesterreich.../452287788 Edytowane 31 Październik 2020 przez Plywak 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 https://mobil.krone.at/2265295 😭😡 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 W sobotę rząd przedstawił surowsze środki przeciwko wirusowi koronowemu. Od wtorku do północy w Austrii w godzinach od 20:00 do 6:00 obowiązują ograniczenia nocnego wyjścia. Większość wydarzeń jest odwołana, restauracje nie mogą już obsługiwać gości, większość obiektów rekreacyjnych musi na razie zostać zamknięta na miesiąc. Istnieją ścisłe ograniczenia dotyczące spotkań prywatnych. 31.10.2020 16.43 Online od dziś, 16.43 podzielić „Od wtorku 3 listopada o północy w Austrii nastąpi druga blokada” - powiedział kanclerz federalny Sebastian Kurz (ÖVP). Zdaniem Kanclerza sektor sportu i rekreacji, hotelarstwo i gastronomia nie będą już „możliwe”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 20 godzin temu, waldek71 napisał: Oprócz Soldy i MasoCorto coś jeszcze chodzi w Południowym Tyrolu? To chyba faktycznie będzie jedyna możliwość, przynajmniej w listopadzie. Szwajcaria będzie otawarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 10 minut temu, fanatyk napisał: Szwajcaria będzie otawarta. Nie mam żadnych szwajcarskich doświadczeń w narciarstwie. Co jest najbliżej z sensownych miejsc teraz przed sezonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 1 minutę temu, waldek71 napisał: Nie mam żadnych szwajcarskich doświadczeń w narciarstwie. Co jest najbliżej z sensownych miejsc teraz przed sezonem? Zermatt 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 ...hmmm... z tych tekstów wynika (przynajmniej tłumacz google tak tłumaczy) ze rekreacja na świeżym powietrzu jest nadal możliwa - czy cos pominąłem/pomyliłem? (niestety w tym języku umiem tylko guten tak i guten nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 1 minutę temu, Lexi napisał: ...hmmm... z tych tekstów wynika (przynajmniej tłumacz google tak tłumaczy) ze rekreacja na świeżym powietrzu jest nadal możliwa - czy cos pominąłem/pomyliłem? (niestety w tym języku umiem tylko guten tak i guten nie) Czytałem w orginale,literalnie traktując,jest jak piszesz,ale pewnie szczegółowe regulacje kolejkowe,których nie znalazłem nigdzie,sprowadzą nas na ziemię.Oczywiscie skiturowców nie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 5 minut temu, Lexi napisał: ...hmmm... z tych tekstów wynika (przynajmniej tłumacz google tak tłumaczy) ze rekreacja na świeżym powietrzu jest nadal możliwa - czy cos pominąłem/pomyliłem? (niestety w tym języku umiem tylko guten tak i guten nie) Kolejki linowe są dostępne dla profesjonalistów, a hotele tylko dla podróży służbowych. Wszystko w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 2 minuty temu, fanatyk napisał: Kolejki linowe są dostępne dla profesjonalistów, a hotele tylko dla podróży służbowych. Wszystko w temacie ..jest gdzieś interpretacja tego lub dokładny tekst dotyczący ośrodków narciarskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 2 minuty temu, Lexi napisał: ..jest gdzieś interpretacja tego lub dokładny tekst dotyczący ośrodków narciarskich? https://www.krone.at/2265295?fbclid=IwAR1X-4JonEUe-J1LnelUcx-beSpRKo6jO2ukEPYE8IxUT8rXUKt1qbbICt0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 Ośrodki narciarskie w Austrii zamknięte do 30.11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 (edytowane) 18 minut temu, [email protected] napisał: Czytałem w orginale,literalnie traktując,jest jak piszesz,ale pewnie szczegółowe regulacje kolejkowe,których nie znalazłem nigdzie,sprowadzą nas na ziemię.Oczywiscie skiturowców nie.... Właśnie, kluczowe będą te szczegóły - przypuszczam ze w tym momencie tęgie głowy kombinują jak to "bezpiecznie" ograć 10 minut temu, fanatyk napisał: https://www.krone.at/2265295?fbclid=IwAR1X-4JonEUe-J1LnelUcx-beSpRKo6jO2ukEPYE8IxUT8rXUKt1qbbICt0 ..no właśnie tutaj niewiele jest.. ogólnie tylko 4 minuty temu, JC napisał: Ośrodki narciarskie w Austrii zamknięte do 12.11 ... nie specjalnie chce Ci wierzyć 😉 .....hmmm 12.11 - które to miesiąc a które dzień? Edytowane 31 Październik 2020 przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 2 minuty temu, Lexi napisał: ... nie specjalnie chce Ci wierzyć Nie wierzysz że zamkną do 12.11.2021? bo ja wierzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 (edytowane) Na szczęście mamy jeszcze Szwajcarię ,tury i Południowy Tyrol 😁 Edytowane 31 Październik 2020 przez marcinn Literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 Noclegi w Austrii niemożliwe. Więc z turami też słabo. Tylko dla lokalsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 Zostaje tranzyt do Szwajcarii i Pd Tyrolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 6 minut temu, MarioJ napisał: Noclegi w Austrii niemożliwe. Więc z turami też słabo. Tylko dla lokalsów. ..rozważania o kamperach i przyczepach zyskały właśnie nowy wymiar.. 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 (edytowane) Dla pragmatyków-tury z kampera,wyglada,że to zostanie.Bo kwesteie noclegowe rzeczywiście jasne.Trwa konferencja kanclerza,pewnie na stronach stacji lodowcowych powinno się coś wkrotce pojawić.. Edytowane 31 Październik 2020 przez [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 W dniu 27.10.2020 o 07:05, waldek71 napisał: Wbrew temu co pisze @Author branża zimowej turystyki przynosi krajom alpejskim zbyt duży dochód, żeby ją zarżnąć. Nie chciałem odpisywać wcześniej z wiadomych powodów. Pomijam, że nic o jakimkolwiek zarzynaniu nie pisałem. Z kolei śmieszy mnie i to bardzo, że po nastu tłustych latach jak przyjdzie jeden rok bez to coś jest zarżnięte. Strasznie muszą być w takim razie niegospodarni. Pomijam kwestie powiązane czyli gastro-hotele. Rozumiem, że chcesz sobie pojeździć obecnie na nartach ale tak jakby Twoje potrzeby są delikatnie to ujmując pomijalne. Bynajmniej nie przeze mnie i wcale nikt nikomu na złoć nie robi. Przynajmniej na razie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 35 minut temu, Lexi napisał: ..rozważania o kamperach i przyczepach zyskały właśnie nowy wymiar.. 😁 Na wiosnę zamknęli nawet winteroomy. Więc znając Austriaków, jak ktoś zobaczy campery z turystami to raczej Cię wyproszą. Chyba że się schowasz w jakimś dzikim miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 Weźcie pod uwagę że do Soldy i Maso Corto w najbliższym czasie może najechać się część tych osób które jeździłyby na kilku austriackich lodowcach. Tłum w tych czasach nie sprzyja nikomu, to może być dobry pretekst do zamknięcia w niedługim czasie również i tych ośrodków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 (edytowane) 9 minut temu, pawelb91 napisał: Weźcie pod uwagę że do Soldy i Maso Corto w najbliższym czasie może najechać się część tych osób które jeździłyby na kilku austriackich lodowcach. Tłum w tych czasach nie sprzyja nikomu, to może być dobry pretekst do zamknięcia w niedługim czasie również i tych ośrodków. Własnie rozmawiałem z kolegą trenerem,który aktualnie wraca ze Stubai i na 7 listopada planuje wyjazd do Solden lub Masso Corto.On jest w kontakcie cały czas z innymi personami trenerskimi z różnych krajów i właśnie pracuje nad wspólną rezerwacją tras dla swojej ekipy.Mówi,że są z tym duże problemy,do tych dwóch ośrodków mają się od zaraz zwalić wszystkie ekipy z Austrii,więc ostudził mój zapał do trzydniówki w Solden... Edytowane 31 Październik 2020 przez [email protected] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 31 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2020 17 minut temu, Author napisał: Rozumiem, że chcesz sobie pojeździć obecnie na nartach ale tak jakby Twoje potrzeby są delikatnie to ujmując pomijalne W realizacji moich potrzeb zwykle liczę tylko na siebie i biorę na klatę fakt, że nie jest to clou biznesplanów kogokolwiek 🙂. No cóż, życie toczy się dalej, przecież nie będę stał smutny w kącie z łzami w oczach, pożyjemy dalej, zobaczymy. Co nie zmienia faktu, że zawsze warto mieć jakiś plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi