Lexi Napisano 7 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2023 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Też byłem 😁 Jutro powtórka. Też byłem super było... tylko ten budzik..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2023 3 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Takich jak my jest może kilkuset w całej Polsce! Reszta jedzie raz w roku na ferie lub podobne. Chyba więcej. Kupiłem sezonówkę PKLu, nie pracuję tylko jeżdżę i jeżdżę, a gdy na stronie sprawdziłem pierwszą setkę posiadaczy- liderów w ilości przejechanych kilometrów, jestem dopiero w drugiej piątce ... 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2023 Jaworzyna Krynicka live: 😉 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 8 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2023 12 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Chyba więcej. Kupiłem sezonówkę PKLu, nie pracuję tylko jeżdżę i jeżdżę, a gdy na stronie sprawdziłem pierwszą setkę posiadaczy- liderów w ilości przejechanych kilometrów, jestem dopiero w drugiej piątce ... Cze w pierwszej 10-ce - lepiej brzmi pozdrawiam 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2023 13 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Chyba więcej. Kupiłem sezonówkę PKLu, nie pracuję tylko jeżdżę i jeżdżę, a gdy na stronie sprawdziłem pierwszą setkę posiadaczy- liderów w ilości przejechanych kilometrów, jestem dopiero w drugiej piątce ... Znaczy że jeszcze czasem śpisz - błąd.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 8 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2023 Na Czantorii warunki bez zarzutu Szybko,twardo ,bezpiecznie 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 8 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Lexi napisał: Znaczy że jeszcze czasem śpisz - błąd.... Czasem jeżdżę jeszcze w Ustrzykach i Cieniawie, i to jest błąd, bo się nie liczy... Edytowane 8 Marzec 2023 przez lski@interia.pl 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 8 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2023 Zieleniec! Wczoraj i dziś! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2023 (edytowane) 40 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Zieleniec! Wczoraj i dziś! Coś więcej poza designerskimi fotkami bohatera nartowania? Była relacja na SF z weekendu, ze pojawiło się duże oblodzenie i szpitalik w Polanicy był pełen przypadków z Zieleńca. Edytowane 8 Marzec 2023 przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2023 Jaworzyna Krynicka 8.03.2023 Na szczęście w nocy odrobinę zmroziło, trasa nr 6 i połowa nr 1 wytrzymały w swej "twardości" poł godziny. Przez pierwszą godzinę jazda na zmianę po nich, potem przeskok na 2a jak otworzyli, 3 zjazdy po gładkim i zrobiło się miękko. O 10 przeskok na czarną piętkę i tam już jazda do końca karnetu. Na czarnej przyzwoicie choć nie tak gładko i twardo jak wczoraj, ale jazda dosyć przyjemna. O 11 na czarnej już miękko wierzchem. Przed bramkami kolorowy śnieg i jakieś drobne kamyczki, ale można bokiem ominąć po białym. Ludzi dzisiaj trochę więcej na trasach niż wczoraj. Martwią prognozy na jutro i sobotę bo jakiś deszcz i ciepło... Planuje jeszcze Jaworzynę w piątek i niedzielę jeśli warunki będą w miarę sprzyjać. Trasa 1 i 6 Trasa 2a Trasa 5 Dół Jaworzyny godzina 12:05 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 8 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2023 42 minuty temu, grimson napisał: Coś więcej poza designerskimi fotkami bohatera nartowania? Była relacja na SF z weekendu, ze pojawiło się duże oblodzenie i szpitalik w Polanicy był pełen przypadków z Zieleńca. Przeczytałem ten komentarz i tak: byłem w sobotę i niedziele od 9 do ok 14. Ludzi było zdecydowanie za dużo, może przez to tyle wypadków. Chciałem pojeździć w niedziele ok 12-13 na nartoramie, ale bez szans przez tłum do wyciągu wymuszona zmiana na diament. Najwięcej lodu było chyba na grapie. Rano w niedziele warunki na gryglówce bdb później było troszkę lodu, Ale bez przesady (stan do ok 14 dalej nie wiem). Większe zagrożenie widziałem w ludziach co nie panowali nad nartami a się pchali na trudniejsze trasy. Tradycyjne masa ludzi upadała na stromym odcinku gryglówki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2023 Szczyrkowski 08.03.2023 kolejek brak. Skrzyczne COS Kaskada Skrzyczne FIS Grzebień i Lewy 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2023 W dniu 7.03.2023 o 20:09, lski@interia.pl napisał: Chyba więcej. Kupiłem sezonówkę PKLu, nie pracuję tylko jeżdżę i jeżdżę, a gdy na stronie sprawdziłem pierwszą setkę posiadaczy- liderów w ilości przejechanych kilometrów, jestem dopiero w drugiej piątce ... Zbyszku ale Ty zjeżdżasz na nartach. Oni to liczą na podstawie przejechanych kilometrów, na podstawie odbić karnetu. By być w pierwszej piątce, to trzeba wjeżdżać na górę gondoklą. Wysiadać, odbijać karnet i zjeżdżać na dół gondolką 😉. Można też zjeżdżać na nartach ale trzeba pamiętać o każdorazowym odbiciu karnetu na górze 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkos Napisano 9 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2023 22 godziny temu, marcinn napisał: Na Czantorii warunki bez zarzutu Szybko,twardo ,bezpiecznie Do której było twardo? Zastanawiałem się nad Czantorią ale w końcu pojechałem na BSA. Warunki o 8 bardzo dobre. Na czarnej przetarcia do podłoża lodowego pojawiły się dopiero ok. 11 - to zasługa minimalnej frekwencji. Śnieg jednak zrobił się miękki już przed 10 i było typowo wiosennie, pod szersze narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2023 5 godzin temu, lkos napisał: Do której było twardo? Ja jeździłem 2 godzinki i pod koniec dół zaczął puszczać. Jutro jestem z rana,max na 1,5 bo pewnie będzie miękko...... noc bez przymrozku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 9 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2023 22 godziny temu, grimson napisał: Coś więcej poza designerskimi fotkami bohatera nartowania? Była relacja na SF z weekendu, ze pojawiło się duże oblodzenie i szpitalik w Polanicy był pełen przypadków z Zieleńca. O co Ci chodzi, Kolego, bo nie rozumiem? Od niedzieli do środy warunki były jak dla mnie znakomite - czyli mnóstwo świeżego niewyratakowanego śniegu! A pod spodem równo! Narty nie polegają tylko a jeździe po stole! W dodatku jak dowiedziałem się kiedyś, w takim Szczyrku lub Białce mamy kilkadziesiąt interwencji GOPR dziennie! Wypadki są wszędzie, wynika to po części z nieumiejętności jazdy w warunkach innych niż idealne! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2023 2 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: O co Ci chodzi, Kolego, bo nie rozumiem? Od niedzieli do środy warunki były jak dla mnie znakomite - czyli mnóstwo świeżego niewyratakowanego śniegu! A pod spodem równo! Narty nie polegają tylko a jeździe po stole! W dodatku jak dowiedziałem się kiedyś, w takim Szczyrku lub Białce mamy kilkadziesiąt interwencji GOPR dziennie! Wypadki są wszędzie, wynika to po części z nieumiejętności jazdy w warunkach innych niż idealne! No offense, czekałem na relacje z Zieleńca. Tutaj jest wpis na SF z ostatniej soboty w Zielencu: https://www.skiforum.pl/topic/60142-sezon-20222023/page/26/#comments 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 Dzień dobry wiosno 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 58 minut temu, marcinn napisał: Dzień dobry wiosno Napisz czy dużo przetarć na górze tam gdzie kamery nie sięgają (za przełamaniem płaskiego), jak przewidujesz jutro będzie po czym jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 Jaworzyna Krynicka aktualnie, w nocy leciutko zmroziło, trasa trzymała kilka zjazdów, teraz już robi się miękko ale jest całkiem ok. Dzisiaj narty szersze. Trasa nr 6 zamknięta pod zawody. Trasa nr 4 oficjalnie padła już. Zaraz lecę na czarną. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 Pojeźdżone na dziś w iście wiosennych warunkach Miękko praktycznie już od samego początku. Delikatne przetarcia występują tylko ponad górna ścianką,bez tragedi. Dobrze że od jutra ochłodzenie bo następny tydzień pod dużym znakiem zapytania 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 Dzień dobry 😎 Kasina wiosenna. Dzisiaj testy nart które zostaną u mnie na dłużej. 😍 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 1 godzinę temu, yoss napisał: Dzień dobry 😎 Kasina wiosenna. Dzisiaj testy nart które zostaną u mnie na dłużej. 😍 Cześć Co raz to bardziej śmiałe zdjęcia , tylko ten kask ni przypiął, ni przyłożył - reszta kolorystycznie się zgadza. pozdrawiam i zazdraszczam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 1 godzinę temu, marekbtl napisał: Cześć Co raz to bardziej śmiałe zdjęcia , tylko ten kask ni przypiął, ni przyłożył - reszta kolorystycznie się zgadza. pozdrawiam i zazdraszczam. Kask zamiast kamizelki i BHP zachowane. Zdjęcie to chyba w czasie rozgrzewki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 5 minut temu, brachol napisał: Kask zamiast kamizelki i BHP zachowane. Zdjęcie to chyba w czasie rozgrzewki? Łoj tam....jest dobrze kolega yoss wrzucił wszystkie zdjęcia poprawnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi