KrisRR Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 4 godziny temu, lika napisał: Człowiek zmarzniętymi łapami na zimnym krześle kreśli relacje dla naszego ogólnie pojętego dobrego samopoczuciaa ty się autosłownika czepiasz...👽 https://sjp.pl/odżyły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 (edytowane) Skrzyczne rano 28.12.2022 wiatr 45km/h -4C Szczyrkowski SON Zbójnicka Kopa Edytowane 28 Grudzień 2022 przez surfing 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 9 godzin temu, lika napisał: Człowiek zmarzniętymi łapami na zimnym krześle kreśli relacje dla naszego ogólnie pojętego dobrego samopoczuciaa ty się autosłownika czepiasz...👽 Serio zapytałem - nigdy nie wiesz czy to nie jaka gwara albo pojęcie wyjęte ze słownika instruktorów narciarstwa - zawsze jestem otwarty na nowe propozycje.. 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Teraz, Lexi napisał: Serio zapytałem - nigdy nie wiesz czy to nie jaka gwara albo pojęcie wyjęte ze słownika instruktorów narciarstwa - zawsze jestem otwarty na nowe propozycje.. 😁 Gwara w wersji smart czyli odsypy po staropolsku. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Witam Czarna Góra z rana 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Meander teraz 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 59 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Witam Czarna Góra z rana To ja szanuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Jestem już 6 dzień na Podkarpaciu i dopiero dziś udało mi się założyć narty. Najpierw kilka dni na plusie i deszcz, potem awaria wyciągu. Wczoraj próbowałem wybrać się do Wańkowej na Bieszczad Ski, ale zerknąłem na kamerki i wyciąg stał. Ruszył dopiero 2h później jak już nie miałem czasu czasu na wyjazd. Będąc w Sanoku zerknąłem jak się ma wyciąg w Wujskim. Niestety, ale już od jakiegoś czasu nie działa. Na stronie jest info, że działal do 2020: 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 (edytowane) Dziś Kiczera w Puławach. Stok mocno zmęczony ostatnimi warunkami pogodowymi. Trasa pod wyciągiem wytopiona: Głowny stok zwężony: Ludzi niewiele. Warunki lodowo betonowe. Edytowane 28 Grudzień 2022 przez Plywak 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 (edytowane) W dniu 27.12.2022 o 07:10, WojtekM napisał: Żadnej zagadki nie ma. To ogólnie panujący dobrobyt. Chyba jednak nie masz racji,albo poprawiło się ludności w ostatnich dniach,ale dziś do kolejki na Jaworzynie tłum jak wcześniej bywało.Nowe krzesło na bieżąco.Od 9 do 11 udało mi się wyjechać krzesłem bez kolejki 13 razy i spasowalem,bo zrobiło się za gęsto na trasie na długą nartę.Warunki bardzo dobre,twardo,betonowo,szykują na noc śnieżenie szóstki... Edytowane 28 Grudzień 2022 przez lski@interia.pl 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Na Czantori dziś pojeźdżone uczciwie w dobrych warunkach,bez tłumów 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 19 minut temu, lski@interia.pl napisał: Chyba jednak nie masz racji,albo poprawiło się ludności w ostatnich dniach,ale dziś do kolejki na Jaworzynie tłum jak wcześniej bywało.Nowe krzesło na bieżąco.Od 9 do 11 udało mi się wyjechać krzesłem bez kolejki 13 razy i spasowalem,bo zrobiło się za gęsto na trasie na długą nartę.Warunki bardzo dobre,twardo,betonowo,szykują na noc śnieżenie szóstki... Jaka narta była ujeżdżana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Szybki poranny Cieńków. Parking o 8 na szczęście pusty, szkoda ze kasują 10 zł... Jazda przyjemna, dość równo, miejscami widać delikatne brązowe placki. Kolejek brak, a jazda na bieżąco. Według stacji ok -1, na szczęście jeszcze twardo. A kogo mu tu mamy? A no Nasz Endrju sobie śmigał z obstawą. Godzina 10 wybiła, ludzi przybyło- miejscami kolejki, śnieg puścił delikatnie, a Endrju się zmył, więc i na mnie pora. Całkiem zacna jazda Ps parking na dole pełny, a w drodze powrotnej ludzi przybywało do Wisły.. 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Na Pilsku odpalili nowe armatki na buczynce, więc tam temperatura musi już pozwalać. A gdyby tak zrobić naśnieżanie aż na szczyt... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zslawek Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 (edytowane) Dzisiaj na Złotym Groniu prawdziwe oblężenie narciarzy już od rana. Liczne szkółki narciarskie z ustawionymi tyczkami oraz przedszkola narciarskie. Kolejka na co najmniej kilka minut. Max co stałem to poniżej 10. Warunki śniegowe od rana gorsze od wczorajszych. Stok pokryty kaszą której z każdą chwilą przybywało. Odsypy w południe dochodziły do 25 cm. Dla wielu narciarzy były to zbyt trudne warunki i wielu przewracało się przez co trzeba było bardzo uważać. Pod luźnym śniegiem lodowy podkład. Edytowane 28 Grudzień 2022 przez zslawek 10 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Godzinę temu, grimson napisał: Jaka narta była ujeżdżana? Volkl 188cm/30 m.. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Szczyrk Mountain Resort, dzień drugi. W czterech słowach - sroga pizgawica i makabryczne kolejki. Z rana piękne widoki, twardo i lodowo na zmianę z nawianymi plackami sypkiego śniegu. Na stromiznach cały śnieg bardzo szybko zepchnięty na kupki a zbocze wyślizganej do gołego lodu. Niestety jest też trochę kamyków tu i ówdzie i ślizgi trochę oberwały. XDRy się powolutku uszutrawiają. Tłumy niestety dużo większe niż wczoraj, kolejka do gondoli na 20 minut, do kanapy w Solisku na 25 minut, do kanapy na Kopę 15 minut, tylko talerzyk na Małe Skrzyczne luźny, ale wiatr na czerwonej trasie nie zachęcał do wyjazdu. Jazda driftowa, trzeba dobrze kalkulować boczną składową napędową od wiatru :). Po trzynastej stwierdziłem, że wystarczy bo za karę tutaj nie przyjechałem a bezpieczna jazda w tym tłumie w mojej ocenie nie jest możliwa. Podsumowując wyjazd - mogło być lepiej, zwłaszcza pogodowo, ale rekonesans nowych terenów zrobiony. Już wiem, że podobnie jak do Białki trzeba tutaj przyjechać po feriach na dobrą prognozę. 20221228_085822.mp4 20221228_090536.mp4 20221228_095023.mp4 20221228_114832.mp4 20221228_115531.mp4 20221228_090447.mp4 18 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 17 minut temu, wolcjusz napisał: trzeba tutaj przyjechać po feriach na dobrą prognozę. Dużo luźniej nie będzie😁🙈🙈 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Volkl 188cm/30 m.. pięknie. To nie jest sprzet na tłumy na stoku. Sam mam r30 i są idealne na beton i pustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Dziś było narciarsko i basenowo. Było spotkanie forumowe z @lu5asz (kolega nawet pomógł podnieść mojemu synowi zgubiony kijek, jeszcze wtedy nie wiedząc, że to mój syn - dziękujemy). Odnośnie warunków, dziś jazdę mocno utrudniał wiatr, w nocy próbowali coś sypać, większość jednak wywiał wiatr. Miejscami jazda po żywym lodzie, za chwilę hamujący śnieg. Ludzi umiarkowana ilość, miejscami na trasie robiło się dość gęsto, bo większość miała problem z poradzeniem sobie ze zmiennymi warunkami. Było dość słonecznie, gdyby tak jeszcze nie wiało. Szkoda, że jest obecnie czynna tak mała liczba tras, nowa przygotowana trasa z oświetleniem, w większość pokryta trawą. Tak to wyglądało, trzymało praktycznie cały dzień. Widok z góry. Jeszcze jeden widoczek. Jazda praktycznie, od odbicia do odbicia, kolejek brak. Malowniczy łącznik - chyba 1d lub 1c. Bardzo malownicza trasa, z przygotowanym oświetleniem. I jeszcze jedno. Baseny z widokiem na stok. W temacie basenów więcej tutaj. 16 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 5 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Chyba jednak nie masz racji,albo poprawiło się ludności w ostatnich dniach,ale dziś do kolejki na Jaworzynie tłum jak wcześniej bywało. Pogoda, pogoda, pogoda. Żadna inflacja. Jak jest słonecznie, to od grudnia do lutego zawsze są tłumy. No chyba, że na tygodniu między 6 a 17 stycznia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 3 godziny temu, adimaka11 napisał: Dużo luźniej nie będzie😁🙈🙈 Dokładnie. Chyba, że w drugiej połowie marca. Wtedy już faktycznie tłumy odpuszczają. A tak, to szansa pół na pół i nawet na tygodniu poza feriami można trafić na masakrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Witam Czarna Góra Stronie Śląskie: czynna Luxtorpeda i czerwona B przy niej, Żmija i czerwona D oraz Effka. Trasy przygotowane bardzo dobrze ( oficjalnie zamknięte czarna A, a w szczególności czerwona C w bardzo dobrym stanie i całkowicie przejezdne). Najszybciej warunki pogarszały się na B i tam najwięcej narciarzy, C i D do 14 w bardzo dobrym stanie. Z rana pochmurno, później przebijało się słońce. Do południa na wszystkich trasach pracowały armatki, po południu zaczęło lekko prószyć. 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 28 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2022 Fajnie dziś było ,Oravice pierwszy raz narciarsko i jesteśmy mega zadowoleni. Dzięki @moruniek za spotkanie . Myśle ze jeszcze tu wrócimy. Narciarsko bardzo udany dzień plus dodatkowo baseny. Wspólny karnet 2+2 narty plus basen 87Euro. Gdzie same koszty Term to 69Euro. Jutro wolne,a w piątek Sihelne . Słonecznie…;) Odpoczynek… Piękna pogoda… Cennik Term… Na dobranoc…. Po 1.40h jestemy w Bielsku… Pozdrawiam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2022 Meander teraz. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi