Jeeb Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 21 minut temu, marboru napisał: Dolnego to w Górnym musiały być warunki jeszcze lepsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Godzinę temu, marboru napisał: Zaległy filmik z Kazimierza Dolnego nad Wisłą. Na nim wszystko widać. v24044gl0000cv27e87og65he5vefjog.mp4 3.09 MB · 0 pobrań Pozdrawiam serdecznie marboru, na Tik Toku „nogi bolo” Mariusz, Ty żyjesz!!! Miło znów zobaczyć Ciebie na forum. Pozdro. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Zapomniałem wrzucić film z dzisiejszego slalomu "retro" w Kasinie. W tych warunkach zjazd na drewnianych deskach bez krawędzi to niezły wyczyn. 20250302_135456.mp4 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec W dniu 1.03.2025 o 09:36, marekbtl napisał: A widok piękny A co niby pięknego, w tym starym wyciągu i parkingu, które sfotografowałeś 😉? Jeszcze słup wszedł Ci w kadr 😉. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Ja tylko spacer wokół Cieńkowa (kontuzja), ale moja szkoła działa: Z tego, co widziałem w Wiśle, rano zmrożone, ok. 15:00 warunki naprawdę trudne (bardzo rozjeżdżone), po równaniu już mroziło! 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec (edytowane) Słotwiny Arena za dnia: W nocy w Krynicy spadło kilka cm śniegu. Klimat zmienił się z wiosennego na zimowy i od razu lepiej się jeździło. Na trasach dość twardo, choć mokry zmrożony śnieg spowodował sporo grud na trasie. Krawędzie dawały radę, kolana nie zawsze, ale jazda była dość przyjemna. Na spokojnie każda trasa przejechana po kilka razy. Na głównej kanapie kolejki max 2-3 minuty, do Słotwinki na bieżąco. Na niebieskich trasach dało się spokojnie odpocząć. Na Słotwinach jeździłem dziś za darmo (choć zależy jak liczyć) - w styczniu w jednym z centrów handlowych można było dostać 2 vouchery na 4h jazdę w Grupie Pingwina za wydane 400 zł w sklepach. Edytowane 2 Marzec przez leitner 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Wieczorny Henryk Ski W ciągu dnia lekki plus, a po 16 zaczął łapać mróz. Wraz z brakiem ratrakowania stoku spowodowało to dość nieprzyjemne warunki w górnej części stoku. Rozjeżdżony za dnia śnieg zaczął zamarzać. Poza jednym odcinkiem jeździło się bardzo przyjemnie. Kolejek oczywiście brak. Cena spora jak na okolicę, bo 100 zł za jazdę wieczorną (w Tyliczu 50-55, Jaworzyna 68, Słotwiny Arena droższe). 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 1 godzinę temu, moruniek napisał: A co niby pięknego, w tym starym wyciągu i parkingu, które sfotografowałeś 😉? Jeszcze słup wszedł Ci w kadr 😉. Porsche to zawsze Porsche😉. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Godzinę temu, leitner napisał: Wieczorny Henryk Ski W ciągu dnia lekki plus, a po 16 zaczął łapać mróz. Wraz z brakiem ratrakowania stoku spowodowało to dość nieprzyjemne warunki w górnej części stoku. Rozjeżdżony za dnia śnieg zaczął zamarzać. Poza jednym odcinkiem jeździło się bardzo przyjemnie. Kolejek oczywiście brak. Cena spora jak na okolicę, bo 100 zł za jazdę wieczorną (w Tyliczu 50-55, Jaworzyna 68, Słotwiny Arena droższe). Niebywałe...Jesteś pierwszą osobą,która osobiście jeździła na Henryka,choć nigdy tam nie jeździli moi kryniccy koledzy,mieszkający tam od urodzenia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Zieleniec teraz 20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 9 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Zieleniec teraz wspaniałe pustki na stokach 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Godzinę temu, grimson napisał: wspaniałe pustki na stokach marzec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 54 minuty temu, brachol napisał: marzec Pikniki wyjechajoooo... kupujoooo rowery! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2 godziny temu, ZdolnyŚlązak napisał: Zieleniec teraz Nocna chodzi? Od której? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2 godziny temu, grimson napisał: wspaniałe pustki na stokach Ale ja zawsze startuje z pierwszego krzesła😉 Chociaż na Nartoramie teraz też nie jest źle😉 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 50 MAŁYCH ON W POLSCE Moją ambicją było w dobie wypasionych krzeseł i boomu na kurorty znaleźć najpierw 30, potem 40 i stanęło na 50 działających aktywnie malutkich ośrodkach narciarskich - najczęściej nieznanych, na uboczu lub małych odrębnych w większych skupiskach narciarskich. Już dziś wiem, że 50 to za mało. Bo zamknąłem listę kilka dni temu i od tego czasu dla mojej wiedzy przybyło już kilka. Może więc skoryguję za jakiś czas do 60?! Wyobrażaliście sobie, że w Polsce jest ponad 50 czynnych (sic!) tej zimy malutkich (nawet nie średnich) ośrodków narciarskich? Ja nie...Przyznam, że znakomitej większości w ogóle nie znałem. Twój instruktor / Maciek 50 małych czynnych ośrodków narciarskich w Polsce | Twój instruktor Link: https://twojinstruktor.blogspot.com/2025/03/50-maych-czynnych-osrodkow-narciarskich.html 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 29 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: 50 MAŁYCH ON W POLSCE Moją ambicją było w dobie wypasionych krzeseł i boomu na kurorty znaleźć najpierw 30, potem 40 i stanęło na 50 działających aktywnie malutkich ośrodkach narciarskich - najczęściej nieznanych, na uboczu lub małych odrębnych w większych skupiskach narciarskich. Już dziś wiem, że 50 to za mało. Bo zamknąłem listę kilka dni temu i od tego czasu dla mojej wiedzy przybyło już kilka. Może więc skoryguję za jakiś czas do 60?! Wyobrażaliście sobie, że w Polsce jest ponad 50 czynnych (sic!) tej zimy malutkich (nawet nie średnich) ośrodków narciarskich? Ja nie...Przyznam, że znakomitej większości w ogóle nie znałem. Twój instruktor / Maciek 50 małych czynnych ośrodków narciarskich w Polsce | Twój instruktor Link: https://twojinstruktor.blogspot.com/2025/03/50-maych-czynnych-osrodkow-narciarskich.html Dopisz: 1. Dolnośląskie. Snow and Ski Machnice [koło Wrocławia] 2. Łódzkie: Góra Kamieńsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 9 minut temu, grimson napisał: Dopisz: 1. Dolnośląskie. Snow and Ski Machnice [koło Wrocławia] 2. Łódzkie: Góra Kamieńsk 1. Przyjmuję do korekty/następnej iteracji, ale muszę sprawdzić, czy w sezonie działał. 2. Nie przyjmuję - Góra Kamieńsk się cofa, nie rozwija, a mała łączka była tam czynna chyba przez max. tydzień. Nie pasuje do kryteriów: czynne i rodzące szanse na działanie (rozwój) w przyszłości. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 5 godzin temu, sstar napisał: Nocna chodzi? Od której? Kręca bez żadnej przerwy do 20.00 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 7 godzin temu, ZdolnyŚlązak napisał: Zieleniec teraz No mam nadzieję, żeś nie szurał - coby nie zniszczyć, bo szkoda by było ... pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 49 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: 1. Przyjmuję do korekty/następnej iteracji, ale muszę sprawdzić, czy w sezonie działał. 2. Nie przyjmuję - Góra Kamieńsk się cofa, nie rozwija, a mała łączka była tam czynna chyba przez max. tydzień. Nie pasuje do kryteriów: czynne i rodzące szanse na działanie (rozwój) w przyszłości. Prawie tydzień to była czynna kanapa. Jeździłem ja, jeździł Grimson... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Cieniawa 02.03.2025 Wczorajsza niedzielna Cieniawa. Miękko od rana ale równo i pusto więc jazda fajna. Przetarć jeszcze nie było. Gorzej może być po tym ciepłym tygodniu. W tym tygodniu działają w godzinach 14-20 (karnet 6h - 40zł). Prawdopodobnie była to moja pożegnalna Cieniawa w tym sezonie. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Zieleniec 03.03.2025. Na otwarcie +2C, na parkingu przy W3 pomarańczowej kanapie cieniutka warstwa lodu, tak że w nocy lekko zmroziło. Czynne wszystkie kanapy, od Nartoramy do Mieszka plus sporo talerzyków. Trasy przygotowane bardzo dobrze, z rana leciuteńko zmrożone, później już taki typowy warun marcowy, jeszcze jest sporo śniegu aczkolwiek są miejsca gdzie pojawiają się już drobne przetarcia (najwięcej przy W5 obok Orlicy). Na razie można się jeszcze przemieszczać po całym ośrodku, działa też łącznik u góry z Winterpolu do Nartoramy. Otwarte schronisko po czeskiej stronie: Masarykowa Chata. Frekwencja: całkowicie bez kolejek, najmniej jak zwykle na Gryglówce i Grapie (tam zajęte co 6-7 krzesło), ale na pozostałych też luźno, łącznie z W3 (ostatnie dwa zdjęcia właśnie stamtąd z ok 12.30, dół trasy tam tradycyjnie najbardziej rozjeżdżony). Niestety najbliższe dni mają być ze sporą temperaturą na plusie. 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Godzinę temu, ZdolnyŚlązak napisał: Zieleniec Mają spore zapasy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obywatel_GC Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Dzisiaj Szczyrk do którego przymierzałem się od dłuższego czasu polując na pogodę i akceptowalną ilość ludzi. Strategicznie - od razu po feriach i zgodnie z planem mało ludzi i jazda na okrągło, bez kolejek. Na pierwszy rzut objeżdżony cały dół SMR, rano jeszcze jakoś dało się pośmigać. Później transfer na COS i małe Skrzyczne na koniec. Powyżej Jaworzyny i Hali Skrzyczenskiej trzymało fajnie do końca dnia, naturalny śnieg ze świeżego opadu bez wielkich odsypów i lodu. Poniżej typowa wiosenna jazda - miętko. Reasumując - jak nie ma dzikich tłumów (wiem że to prawie niemożliwe) to dla mnie podium w PL. Ps. Powtarzanie w nieskończoność ekipie że kiedyś tu szły podwójne kotwice, a tam był taki zajebisty bar bezcenne 🙂 rano tak: a później lekka zmiana 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi