Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Polska - warunki narciarskie 23/24

surfing

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, marekbtl napisał:

Ferie są, co się dziwisz😀. Taka miejscówka to skarb. Uchylę rąbka tajemnicy, bo to moje rodzime tereny (prawie). Złoty Groń - Istebna. Nie mylić z sąsiednim stokiem Zagroń😉.
pozdro

Znam tylko Czarny Groń. Był tam kiedyś rozgrywany Puchar Andrychowa jeśli dobrze pamiętam. I jakiś dziwny dojazd chyba był.

Pozdrawiam.

• Like 1

5 minut temu, Lexi napisał:

Każdemu według zasług.. ;) 

A tak na serio to zależy jak trafisz... te większe autobusiki są OK

Ja wiem, że siano wystaje z buta narciarskiego, ale żeby tak prosto między oczy ;)

Na serio. Wiem, widziałem, że coś lepszego też jeździ. Ja tam jednak byłem 2 razy w życiu i za każdym razem jeździłem czym takim co wygląda jak opisałem w poprzednim poście. W XXI w. w stacji narciarskiej jednego z najbogatszych Polaków to zwyczajnie NIE WYPADA. Tym mogą dowozić zaopatrzenie, a nie ludzi. 

Dzisiaj ostatni dzień na Złotym Groniu.  Ludzi więcej niż wczoraj ale kolejka na max 1 minuta. Szkółki narciarskie miały zakończenie szkoleń. Stok twardy, zmrożony a po 13 gdzieniegdzie cukrowe odsypy. Dodatkowo Dzisiaj można było testować narty Head z czego skorzystała lepsza połowa testując modele Joy 86mm, super Joy 75 mm i power Joy 70 mm. Najbardziej podpasował model power Joy 70 mm bardzo podobny do obecnie używanych supershape 69 mm.⁹

20240119_142235.jpg

20240119_135845.jpg

• Like 11
  • Thanks 1

Testy Volkl:

⛷️ Darmowe testy ponad 60 par nart z najnowszej kolekcji
☕️ Bar narciarski z ciepłymi napojami
🕺🏻 Namiot imprezowy Völkl z DJ-em
🎉 Atrakcje i animacje bezpośrednio na śniegu
🕶️ Wydzieloną strefę relaksu dla narciarzy z leżakami

🎿 20 - 21 stycznia (Szklarska Poręba - Szrenica Ski Arena)
🎿 27 - 28 stycznia (Białka Tatrzańska - Kotelnica Białczańska)
🎿 3 - 4 lutego (Szczyrk - Szczyrk Mountain Resort)

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1

W dniu 19.01.2024 o 11:49, Lexi napisał:

Każdemu według zasług.. ;) 

A tak na serio to zależy jak trafisz... te większe autobusiki są OK

Te większe wożą klientów pingwiniego Hotelu SPA położonego niżej a jak miejsca starczy to zabierają tę gorszą klientele z parkingu.

• Like 2
  • Thanks 1

2 godziny temu, surfing napisał:

Czantoria, ludzi sporo trzeba było poczekać kolejce kilka minut, twardo, od 12:00 warunki trudne. Śniegu poza trasami 5cm, odradzam skiturę na szczyt i wyjeżdżanie poza trasę. 

trzeba nadmienić, że po godz. 12 stok mało sterowny, płaty lodu i odsypy cukrowe (ale do rozjechania), trza było mieć krawędzie i cohones, ale jazda jak zwykle piękna, szło pocisnąć

Bez nazwy.jpeg

Edytowane przez DMM
  • Like 9

Godzinę temu, DMM napisał:

trzeba nadmienić, że po godz. 12 stok mało sterowny, płaty lodu i odsypy cukrowe (ale do rozjechania), trza było mieć krawędzie i cohones, ale jazda jak zwykle piękna, szło pocisnąć

Bez nazwy.jpeg

Oprócz cohones to przede wszystkim trza mieć pusty stok aby pocisnąć, a tu jak widzę chyba był.

Rytro 20.01.2024

Zapowiadali słońce i mróz i tak było.
Ładnie zmrożony stok, bezwietrznie. 
Bardziej twardo niż ostatnio, czwartkowe lanie wniknęło w stok i zmroziło. Ale lodu nie było, z czasem zdrapana wierzchnia warstwa więc trochę cukru na twardym podkładzie. 
Ludzi jakoś bardzo dużo nie było ale czasem korkowała się trasa więc warto było zaczekać u góry. 
Otwarty na górze wyjazd spod chaty i skosem do dotychczasowego stoku, jeszcze poszerzą jak dośnieżą. 
4 godziny pojeżdżone, jutro powtórka.

IMG_20240120_090707160_HDR.thumb.jpg.737e3cf12c619d26d158a7af8e628e49.jpg

IMG_20240120_091845214_HDR.thumb.jpg.660cd4b8e0e7b38702cb2bec09fce573.jpg

IMG_20240120_092030259_HDR.thumb.jpg.a05837fd3dd84e47ca93f8d2733b2140.jpg

IMG_20240120_094658137_HDR.thumb.jpg.c587fd4c76845ec9e79fc7f5f853cf59.jpg

IMG_20240120_101248080_HDR.thumb.jpg.9f89fb01344089940dab862622855c6c.jpg

• Like 15
  • Thanks 1