mysiauek Napisano 27 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2025 2 godziny temu, WojtekM napisał: W Sport Dolinie w Bytomiu 1 godz 45 zł, 2 godz. 80 zł, 3 godz. 100 zł. Stok 200 metrów z talerzykiem 🙃 Ale uwaga!! Nie podwyższyli cen w tym roku!! 😉 Byłem dzisiaj na otwarciu i pewnie jeszcze parę razy zawitam. Co prawda zamknięta estakada w Chorzowie wydłużyła mi dojazd ale dalej to najbliżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 27 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2025 Cze Dzisiaj w Białce wytrzymałem 2h. Noż kurteczka nawet czerwoną opanowały zombie. Na szczęście miałem szpiega na Rusinie. @Lexi thx za info. Szybka ewakuacja. No nie wiem o co kaman, ale tam mimo perfect warunków bardzo mało ludzi. Co prawda wąsko, szczególnie na górze, ale można było trafić linię. Na SL można na prędkości 60 skrętów zrobić. Nieźle. Dzień udany bardzo. Maras pozdro i dzięki za cynk. Chłop dzisiaj w robocie bo mu wnuków dojechało i jeszcze przyszła synowa😀. A Tatery jak zwykle pikne. pozdro 4-all. 16 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 27 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2025 Popołudnie w Jurgowie pokazało już dość rozjechaną trasę niebieską. Na czarnej dało się jeszcze coś podziałać (choć wystawał lód w kilku miejscach) a ostatni zjazd udało mi się zjachac po nowej czarnej, która wcześniej była zamknięta na trening. Kolejek nie stwierdzono. Przygotowywali kolejna część trasy czerwonej. 18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 (edytowane) 7 godzin temu, marekbtl napisał: Chłop dzisiaj w robocie bo mu wnuków dojechało i jeszcze przyszła synowa😀. No.... życie - odbijemy... Rusin jak Rusin - warun petarda, pogoda włoska.. drogi na południe zapchane w diabły, na północ puściutko - Rysiek z Bukowiny do Poznania 5 godzin jechał. Rusin I kogóż to moje śliczne oczęta.. I jeszcze chatka w której spędziliśmy fajny tydzień .. co prawda przyozdobione niezbyt subtelnie przez ChatGPT ale polecam bo miejscówka zacna. Edytowane 28 Grudzień 2025 przez Lexi 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 28 Grudzień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 (edytowane) 11 godzin temu, mysiauek napisał: Ale uwaga!! Nie podwyższyli cen w tym roku!! 😉 I nie biorą za parking już drugi rok. 11 godzin temu, mysiauek napisał: Byłem dzisiaj na otwarciu i pewnie jeszcze parę razy zawitam. Co prawda zamknięta estakada w Chorzowie wydłużyła mi dojazd ale dalej to najbliżej. Ja pewnie też. Mieszkam obok, więc mi łatwo się zebrać. Chociaż na razie ziemia im jeszcze tam wychodzi i lepiej poczekać tydzień aż dośnieżą/dopada. Edytowane 28 Grudzień 2025 przez WojtekM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 Wczoraj wieczorem skoczyłem jeszcze do Białki. Na dole +5-6, na górze +2, z biegiem czasu temperatura spadała. Jeździło się dość ciężko, ale można było przejechać na Kaniówkę i Horników, gdzie stok nie był rozjeżdżony. Ratraki rozgarniały na Kotelnicy naśnieżoną 3 i 2a. I co ciekawe o 21:50 bramki już nie puszczają. 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 Niedzielna Laworta. Zimowo i bardzo klimatycznie. Temperatura lekko na minusie. Czynna trasa po prawej stronie wyciągu, na dole dośnieżają drugą stronę. Warstwa śniegu wystarczająca i cały czas dosypuje świeżego. Bokami w niektórych miejscach są lekkie prześwity ale ogólnie warun bardzo dobry, zwłaszcza biorąc pod uwagę że jak sprawdzałem kamery na początku tygodnia to myślałem że nie będzie po co nart zabierać bo grama śniegu nie było. Ludzi rano garstka, około południa zgęstniało, ale jak na niedzielę bardzo przyzwoicie, można się komfortowo wyjeździć. Kolejek do wyciągu brak. 20251228_113820.mp4 18 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 28 Grudzień 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 BSA zapowiada, że w najbliższym czasie zajmą się czarną. Liczą tutaj na zapowiadany naturalny opad. Może się tam wybiorę, kiedy otworzą - bo nigdy nie jechałem tą trasą. To jest taka czarna - czarna, czy raczej czerwona? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 @1mirinda @marboru dzięki za poranne szusy kazimierskie 💪 miło było poznać . Do następnych ⛷️ może tu na nizinie a może gdzieś alpejsko 🎿. Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 Czarna Góra Koziniec. Bardzo zimno, lekki mróz i spore porywy wiatru. Czasem jeszcze padał śnieg. Warunki dobre, ludzi wymroziło, więc bez kolejek. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 4 godziny temu, wolcjusz napisał: Niedzielna Laworta. Zimowo i bardzo klimatycznie. Temperatura lekko na minusie. Czynna trasa po prawej stronie wyciągu, na dole dośnieżają drugą stronę. Warstwa śniegu wystarczająca i cały czas dosypuje świeżego. Bokami w niektórych miejscach są lekkie prześwity ale ogólnie warun bardzo dobry, zwłaszcza biorąc pod uwagę że jak sprawdzałem kamery na początku tygodnia to myślałem że nie będzie po co nart zabierać bo grama śniegu nie było. Ludzi rano garstka, około południa zgęstniało, ale jak na niedzielę bardzo przyzwoicie, można się komfortowo wyjeździć. Kolejek do wyciągu brak. 20251228_113820.mp4 Tak przypuszczałem,że Ty wybrałeś optymalnie,warunki,ludzie i ceny karnetów,żałujcie krakusi,że od Was to tak daleko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 Kazimierz Dolny Czynna jedna trasa (szeroka) plus taśma i ośla. Warunki dobre. Cena karnetu 2 h, to 80 PLN. Super spotkanie z @Victor @1mirinda, pojeżdżone, kawka zrobiona - super! Paweł, miło było poznać, Marek Ty powinieneś dostać medal stałego bywalca w Kazimierzu 😄 Rano? Jak zwykle - petarda. Pierwsza godzina - myślałem, że ducha wyzionę. Jazda bez zbędnej zwłoki w czasie obydwóch godzin, choć później przybyło narciarzy. Byłoby jeszcze fajniej gdyby nie wiatr. Lubię tą górkę. Doskonała do szlifowania techniki. Wiele wybacza… Dniówka odbębniona 👍💪 Drugi dzień na deskach zaliczony - zakwasy są, więc było dobrze. Pozdrawiam marboru 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 (edytowane) Godzinę temu, marboru napisał: Kazimierz Dolny Czynna jedna trasa (szeroka) plus taśma i ośla. Warunki dobre. Cena karnetu 2 h, to 80 PLN. Super spotkanie z @Victor @1mirinda, pojeżdżone, kawka zrobiona - super! Paweł, miło było poznać, Marek Ty powinieneś dostać medal stałego bywalca w Kazimierzu 😄 Rano? Jak zwykle - petarda. Pierwsza godzina - myślałem, że ducha wyzionę. Jazda bez zbędnej zwłoki w czasie obydwóch godzin, choć później przybyło narciarzy. Byłoby jeszcze fajniej gdyby nie wiatr. Lubię tą górkę. Doskonała do szlifowania techniki. Wiele wybacza… Dniówka odbębniona 👍💪 Drugi dzień na deskach zaliczony - zakwasy są, więc było dobrze. Pozdrawiam marboru To całkim przyzwoity wynik wykręciliśmy na tej górce 🙃👌 @grimson czy Ty widzisz ten Vmax 🤪 z łyżwy 🤣 musisz jeszcze więcej makowca zjeść do tych swoich ambitnych r30 żeby setkę przekroczyć 😜 Edytowane 28 Grudzień 2025 przez Victor 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 7 godzin temu, WojtekM napisał: To jest taka czarna - czarna, czy raczej czerwona? Jak dla mnie - raczej czerwona... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 3 godziny temu, Victor napisał: czy Ty widzisz ten Vmax 🤪 z łyżwy 🤣 musisz jeszcze więcej makowca zjeść do tych swoich ambitnych r30 żeby setkę przekroczyć przez Święta zrobiłem +2kg masy, więc R30 będzie jeszcze mocniej dociskane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 Po południu i wieczorem zgodnie z przewidywaniami - wywiało i wymroziło ludzi z Białki. W kolejkach nie stałem. Warunki najlepsze ponownie na Kaniówce i Hornikowie przez brak muld. Całkiem dobrze było też na trasach 2a i 2b Czyli tych po prawej od Kotelnicy. Trwa intensywne śnieżenie pozostałych tras szczególnie lewego FISu, 7 i 2c. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 Ja dziś otworzyłem sezon w Kasinie. Ogólnie warunki dobre, ale trzeba uważać bo po lewej stronie pod armatkami leżały wielkie kamienie. Czynna tylko niebieska trasa I ta przy taśmie. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 29 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2025 Tylicka rzeźnia sylwestrowo-noworoczna 😁 Na Jaworzyńskim pasku też warun marzenie Zapomnieć i przeczekać, jedyne słuszne wyjście. 4 2 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 29 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2025 20 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Tak przypuszczałem,że Ty wybrałeś optymalnie,warunki,ludzie i ceny karnetów,żałujcie krakusi,że od Was to tak daleko... ZdolniŚlązacy to dopiero tam mają daleko... Prawie 600 km🫣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 29 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2025 Wczorajsza jazda wieczorna w Przy Górze Ski, małym osrodku w Górach Sowich, ok 15 km od Rzeczki (Rzeczka jeszcze w tym sezonie nie ruszyła). Przy Górze to szybki talerzyk i dwie łagodne trasy po dwóch stronach po ok 800m każda. Na miejscu wypożyczalnia, instruktorzy, duży darmowy parking pod samym stokiem. Przy parkingu rozpalone ognisko i możliwosc zakupienia w kasie kiełbasy i dodatków i samodzielnego usmażenia nad ogniskiem, spora frajda dla dzieci. Obie trasy bardzo dobrze przygotowane, wyratrakowane, bez lodu pomimo niskiej temperatury -7C. Bardzo mało ludzi, całkowicie bez kolejek. Karnet całodobowy plus jazda nocna do 20.00 - 99 zł. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 29 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2025 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Tylicka rzeźnia sylwestrowo-noworoczna 😁 Na Jaworzyńskim pasku też warun marzenie Zapomnieć i przeczekać, jedyne słuszne wyjście. Jechać do Ustrzyk,popatrz na kamerę z Laworty... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 29 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2025 Za FB - polepsza się delikatnie sytuacja w Szczyrku, tym razem COS: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 29 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2025 16 minut temu, lski@interia.pl napisał: Jechać do Ustrzyk,popatrz na kamerę z Laworty... Na razie mam bardzo dobrze pojeżdżone przed świętami więc nie muszę teraz za wszelką cenę. W Polsce raczej jednodniowe wyjazdy robię, a tam za daleko. Poczekam aż coś ciekawszego naśnieżą w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek Napisano 29 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2025 Witam dziś odwiedziłem Kasinę. Warunek dobry, dużo ludzi kolejka między godziną 10-13 ok 5-7min. Cały dzień lekki mróz, śnieżą czerwoną trasę. Myślę że do weekendu powinna ruszyć. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 29 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2025 Dzisiaj dla urozmaicenia miała być Wańkowa, ale od zwiadowcy wysłanego przodem otrzymałem raport że tłoczno i warunki słabe, więc znów padło na Lawortę, tym razem wieczorną. Po dotarciu na miejsce okazało się że stok jest pusty a warunki idealne, aż żałuję że nie wziąłem gigantek, ale pomyślałem że o tej porze to już nie będzie po co. Tymczasem jest równiutko i wzorowo. Jeszcze na dokładkę poczułem się jakby ktoś mnie cofnął w czasie przynajmniej z pięć lat i to bynajmniej nie z powodu starego wyciągu (jest stary, ale czas wjazdu na górę jest całkiem spoko), tylko z powodu ceny wieczornego karnetu - 55 cebulionów! Co ja mogę więcej napisać, to miejsce to narciarskie złoto. Acha, jeszcze żarcie w kafeteri mają naprawdę smaczne. Bardzo wszystkim polecam tę stację - tak od średniozaawansowanych wzwyż, bo trochę brakuje jakiejś łatwej niebieskiej na rozgrzewkę, od razu u góry jest dosyć stromo - taka typowa czerwona jak powiedzmy w Myślenicach, tylko z półtora raza dłuższa. 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi