pawelb91 Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 Już 9 kantonów w Szwajcarii zamyka ośrodki na święta. https://planetski.eu/2020/12/18/zurich-canton-urges-ski-resorts-in-switzerland-to-close/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek1982 Napisano 20 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 Kiedy można się spodziewając nowych informacji z Włoch ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 26 minut temu, Arek1982 napisał: Kiedy można się spodziewając nowych informacji z Włoch ? Przedwczoraj były takie informacje że jeśli nie otworzą się do 20 stycznia to raczej już w ogóle w tym sezonie. https://www.giornaletrentino.it/economia/sci-si-va-verso-la-chiusura-totale-1.2503186 Dzisiaj coś takiego https://www.lavocedeltrentino.it/2020/12/20/ipotesi-25-gennaio-per-lapertura-delle-piste-da-sci/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 41 minut temu, pawelb91 napisał: Już 9 kantonów w Szwajcarii zamyka ośrodki na święta. https://planetski.eu/2020/12/18/zurich-canton-urges-ski-resorts-in-switzerland-to-close/ spryciarze z tych Szwajcarów, zamknęli to co nie opłacało się otwierać wystarczy jak Wallis, Bern i Graubünden będą otwarte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 Godzinę temu, Jeeb napisał: spryciarze z tych Szwajcarów, zamknęli to co nie opłacało się otwierać wystarczy jak Wallis, Bern i Graubünden będą otwarte Szwajcarzy też są przez.......😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 W dniu 20.12.2020 o 13:50, pawelb91 napisał: Przedwczoraj były takie informacje że jeśli nie otworzą się do 20 stycznia to raczej już w ogóle w tym sezonie. https://www.giornaletrentino.it/economia/sci-si-va-verso-la-chiusura-totale-1.2503186 Dzisiaj coś takiego https://www.lavocedeltrentino.it/2020/12/20/ipotesi-25-gennaio-per-lapertura-delle-piste-da-sci/ Czyli de facto nadal nic nie wiadomo i trzeba czekać... A co do zamknięcia Saslonga, to wydaje mi się, że tak naprawdę są to jakieś "porachunki" na lokalnym szczeblu, pomiędzy firmami zarządzającymi poszczególnymi wyciągami. Saslong jest od wielu lat krytykowany na włoskich forach narciarskich za nieinwestowanie w nową infrastrukturę - nadal jeździ tam 30-letnia gondola. W porównaniu do innych części VG, gdzie w ostatnich latach zainwestowano miliony Euro (Dantercepies, Plan del Gralba), wygląda to naprawdę biednie. Ogólnie można byłoby olać nawet sam Saslong, ale zapewnia on połączenie Secedy i Ortisei z resztą Sella Rondy, dlatego raczej będą próbować się dogadać (o ile w ogóle rozpocznie się sezon). BTW. Fakt, że Saslong organizuje jak co roku zawody pucharu świata i dostanie swoją część z praw telewizyjnych pewnie pomógł im podjąć tę decyzję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatita Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 3 minuty temu, laryzbyszko napisał: Czyli de facto nadal nic nie wiadomo i trzeba czekać... A co do zamknięcia Saslonga, to wydaje mi się, że tak naprawdę są to jakieś "porachunki" na lokalnym szczeblu, pomiędzy firmami zarządzającymi poszczególnymi wyciągami. Saslong jest od wielu lat krytykowany na włoskich forach narciarskich za nieinwestowanie w nową infrastrukturę - nadal jeździ tam 30-letnia gondola. W porównaniu do innych części VG, gdzie w ostatnich latach zainwestowano miliony Euro (Dantercepies, Plan del Gralba), wygląda to naprawdę biednie. Ogólnie można byłoby olać nawet sam Saslong, ale zapewnia on połączenie Secedy i Ortisei z resztą Sella Rondy, dlatego raczej będą próbować się dogadać (o ile w ogóle rozpocznie się sezon). BTW. Fakt, że Saslong organizuje jak co roku zawody pucharu świata i dostanie swoją część z praw telewizyjnych pewnie pomógł im podjąć tę decyzję. Pisałem w weekend z gospodarzem mojego zabookowanego apartamentu, który leży przy trasie Saslonga. Powiedział, mniej więcej to samo - że wygląda to bardzo dziwnie i jest zaskoczeniem dla całego środowiska, ale że za dwa tygodnie mają spotkanie z zarządcami Saslonga i będą pracować nad rozwiązaniem. Największą moc sprawczą będzie miało na pewno Dolomiti Superski, bo napisał mi, że Dolomiti Superski zamierza się otworzyć w całości i nie będzie dla Saslonga możliwości pozostać zamkniętym. Generalnie pisał, że to tylko polityka, a nie żadne dbanie o zdrowie narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Oczywiście, że polityka, wystarczy choć trochę zagłębić się w mętne tłumaczenia gestorów tego ośrodka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Życie nie lubi próżni. Dostałem dziś kilka ofert na narty w Turcji. Za około 2200 - 3200 zł od osoby (w cenie przelot, hotel, skipass, jedzenie i napoje). Długość pobytu 8 dni (6 dni na nartach). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek1982 Napisano 21 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 W dniu 20.12.2020 o 13:11, pawelb91 napisał: Już 9 kantonów w Szwajcarii zamyka ośrodki na święta. https://planetski.eu/2020/12/18/zurich-canton-urges-ski-resorts-in-switzerland-to-close/ Czy liczba kantonów które zamknęły wyciągi, w dniu dzisiejszym zwiększyła się ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 31 minutes ago, moruniek said: Życie nie lubi próżni. Dostałem dziś kilka ofert na narty w Turcji. Za około 2200 - 3200 zł od osoby (w cenie przelot, hotel, skipass, jedzenie i napoje). Długość pobytu 8 dni (6 dni na nartach). A masz jakieś doświadczenie z jazdą w Turcji? W jakim rejonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 6 minut temu, Sportego360 napisał: A masz jakieś doświadczenie z jazdą w Turcji? W jakim rejonie? Ja nigdy nie jeździłem w Turcji. Koledzy z sąsiedniego forum jeździli. To raczej ciekawostka niż poważna alternatywa, niemniej jednak, skoro ktoś się zamyka to ktoś inny się otwiera. Rejon na który dostałem oferty to ERCIYES 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 51 minut temu, moruniek napisał: Życie nie lubi próżni. Dostałem dziś kilka ofert na narty w Turcji. Za około 2200 - 3200 zł od osoby (w cenie przelot, hotel, skipass, jedzenie i napoje). Długość pobytu 8 dni (6 dni na nartach). Mi na "pejsie"wskoczyły skitury w Kosowie oraz narty w Gruzji.:). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Skitury mogą się stać tak popularne jak rowery w lecie. Jeszcze chwile a zaczną pisać, że fabryki nie nadążają z produkcją "podzespołów". No i jeszcze mamy jedną alternatywę - Snowkiting 🤪. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Na jakiejś stronie www Południowego Tyrolu było napisane, że skitury są tam zabronione ze względów bezpieczeństwa, podobno trwa przygotowywanie tras do sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 7 minut temu, Sportego360 napisał: Skitury mogą się stać tak popularne jak rowery w lecie. Pod dwoma warunkami. 1. Zacznie wreszcie sypać. 2. Wymyślą narty z napędem elektrycznym.Co by się nie zmęczyć na podejściu :). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Kilka lat temu widziałem dość dobrą cenowo ofertę wyjazdu na narty do Turcji w okolice Erzurum gdzie w 2011 była zimowa uniwersjada. Dwa ośrodki Palandöken i Konakli. Trasy z mapek wydają się dosyć urozmaicone. Lot czarterowy do Erzurum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti51 Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 43 minuty temu, Sportego360 napisał: A masz jakieś doświadczenie z jazdą w Turcji? W jakim rejonie? ITAKA ma w swojej ofercie Turcję. Ceny nawet ok, ale uczucia mieszane https://www.itaka.pl/wyniki-wyszukiwania/narty/?view=offerList&package-type=narty&adults=2&dest-region=kayseri-province%2Cturcja-narty&order=popular&total-price=0&page=1¤cy=PLN 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 1 hour ago, tankowiec said: 2. Wymyślą narty z napędem elektrycznym.Co by się nie zmęczyć na podejściu :). Jasne, że tak. 👍 Już gdzieś widziałem testy, chyba w Szkocji, jak gość z wiatrakiem na plecach wyjeżdża do góry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti51 Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 15 minut temu, Sportego360 napisał: Jasne, że tak. 👍 Już gdzieś widziałem testy, chyba w Szkocji, jak gość z wiatrakiem na plecach wyjeżdża do góry Góra żar - 02.2006 rok 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Dobre ustrojstwo, żeby zachować dystans społeczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 Gdzie się to kupuje ? Ja nie lubię jak mi ktoś narty z tyłu depta 😁 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arti51 Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 5 minut temu, pasazer85 napisał: Gdzie się to kupuje ? Ja nie lubię jak mi ktoś narty z tyłu depta 😁 Nie wiem. Tylko raz gościa widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[email protected] Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 (edytowane) 2 godziny temu, pawelb91 napisał: Kilka lat temu widziałem dość dobrą cenowo ofertę wyjazdu na narty do Turcji w okolice Erzurum gdzie w 2011 była zimowa uniwersjada. Dwa ośrodki Palandöken i Konakli. Trasy z mapek wydają się dosyć urozmaicone. Lot czarterowy do Erzurum. Oglądałem te trasy na rowerze w na początku maja,zaraz po zamknięciu.Wygladały OK,a miasto Erzurum jeszcze bardziej,ale potem koleżanka pojechała tam z grupą jako instruktorka i bardzo narzekała na kamieniste przygotowanie tras,którego nie rekompensowały dobre warunki bytowe... Edytowane 21 Grudzień 2020 przez [email protected] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 26 minut temu, pasazer85 napisał: Gdzie się to kupuje ? Ja nie lubię jak mi ktoś narty z tyłu depta 😁 Wygląda na rękodzieło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi