wielofish Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Dnia 12.01.2019 o 20:49, moruniek napisał: Stacja Kazimierz rusza od 8:00 Nie doczytałem, że stacja w weekend rusza godzinę wcześnie, ale chyba nie ja jedyny. Słabo znoszę sytuację, w której dojeżdżam na sok gdzie nie widać sztruksu i teraz jestem w sporym szoku, że mój brak spostrzegawczości nie ukarał minie. Zdjęcie z godziny 9:10: A tu mój uchwycony mój przejazd: IMG_3800.mov moruniek Musieliśmy się widzieć (jeździłem od 9:10 do 12:10). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 4 godziny temu, wielofish napisał: moruniek Musieliśmy się widzieć (jeździłem od 9:10 do 12:10). Tak widziałem Ciebie, ja byłem w niebieskiej kurtce i czerwonych spodniach. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Cześć W środę będę w Bałtowie z rana prze jakieś 2-3h. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 Wieczorny SON ... 14.01.2019 r. Dojazd z Bielska 32 minuty, na parkingu o 17:44, pierwszy parking w połowie pusty - ludzie wystraszyli się chyba wiatru i gołoledzi - przez cały czas bez kolejki mimo tego, że gondola jeździła dużo wolniej niż normalnie ... Warunki - JAK DLA MNIE - wyśmienite, tylko w kilku miejscach grudy lodowe, ale na płaskich odcinkach zarówno niebieskiej, jak i czerwonej, więc dało się je bez problemu myknąć. Pierwsze zjazdy po sztruksie na P800 na pełnej prędkości - oczywiście mojej - bo ludzi niewiele. Jak już się zrobiły odsypy zmiana nart na K2 i jazda między nimi po twardym podłożu ... od czasu do czasu wjazd w wyrównany las ... Niestety popełniłem błąd i zbytnio zaufałem swoim umiejętnością co skończyło się upadkiem - na szczęście do miękkiego śniegu i jest ok ... Kolejny udany - DLA MNIE - wieczór w SON - warunki dla mnie wyśmienite - co wieczór inne ... ciężko opisać radość z jazdy Dla innych - warunki raczej trudne, wiele osób narzekało na wiatr, muldy, których nie widziałem no ale wiadomo, każdy ocenia warunki po swoich umiejętnościach ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Wisła Skolnity www.skolnity.pl Na trasach od rana twardo, poza trasami nieciekawie bo zrobiła się szreń łamliwa. Ludzi sporo ale kolejek brak. Partecznik gotowy do sezonu. http://partecznik.pl/ 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 (edytowane) Dnia 13.01.2019 o 19:23, pawelb91 napisał: Podaje info w temacie otwarcia tras na Palenicy w Szczawnicy.Widzę, że trasa FIS w końcu czynna... Tylko w tym sezonie wprowadzili jakieś rezerwacje całej trasy pod treningi i w dniach 15-20 stycznia codziennie jest zamknięta do 11:30 i od 14. Bez sensu. Co w dalszym terminie nie wiadomo. Klientów to im nie przybędzie. Ciekawe jak szeroko jest naśnieżona... bo w ostatnich latach słabo to wyglądało. Od 21 do 24 stycznia FIS pewnie będzie zamknięty całkiem,bo wtedy są Mistrzostwa Polski seniorów,a potem pewnie już czynna... Edytowane 17 Styczeń 2019 przez lski@interia.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Krótki wypad (niecałe 3 godziny) do BSA. Wbrew wszelkim dobrym obyczajom - byłam tam około 11. Warunki wyśmienite. Zadziwiająco mało ludzi. Nie znoszę tłumów, a tu z czystym sumieniem mogę przyznać, że mogłam się swobodnie wyjeździć. Na trasie czarnej mało kto jeździł. Do tego cudowna pogoda, słoneczko. Nie byłam pewna, czy jest sens wyjeżdżać tak późno, tymczasem wyjazd okazał się jednym z najbardziej udanych w sezonie . 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Gdzie w weekend w Wiśle może być najluźniej 8.00 rano? Oprócz tego, że Stożek i Skolnity? Nowa Osada pewnie pełna będzie szybko, to samo Zloty Groń. Może Cieńków??? No i lepiej sobota, czy niedziela? Pytam, bo nie wiem jak mocno Wisła i Istebna oberwały już feriami. Może Szczyrk wszystko zassał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Jeździł ktoś może ostatnio (w ferie) na Jaworzynie Krynickiej? Czy trasy mocno zatłoczone czy ruch się rozkłada? Myślę nad poniedziałkiem lub wtorkiem bo dobre prognozy, rano zapowiadany mróz około -15 więc może trochę odstraszy ludzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 58 minut temu, Maria napisał: Krótki wypad (niecałe 3 godziny) do BSA. Wbrew wszelkim dobrym obyczajom - byłam tam około 11. Warunki wyśmienite. Zadziwiająco mało ludzi. Nie znoszę tłumów, a tu z czystym sumieniem mogę przyznać, że mogłam się swobodnie wyjeździć. Na trasie czarnej mało kto jeździł. Do tego cudowna pogoda, słoneczko. Nie byłam pewna, czy jest sens wyjeżdżać tak późno, tymczasem wyjazd okazał się jednym z najbardziej udanych w sezonie . Wygląda na to (z przeglądu dnia), że prawie wszyscy (wobec też małych parkingów na Solisku) wylądowali w COS. Podobno duże kolejki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 9 godzin temu, WojtekM napisał: Gdzie w weekend w Wiśle może być najluźniej 8.00 rano? Oprócz tego, że Stożek i Skolnity? Nowa Osada pewnie pełna będzie szybko, to samo Zloty Groń. Może Cieńków??? W Cieńkowie pojeździsz do 10 bez kolejek, na niedzielę najlepsze Poniwiec, Palenica, Skolnity, Stożek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 11 godzin temu, surfing napisał: Skolnity na trasach od rana twardo, poza trasami nieciekawie bo zrobiła się szreń łamliwa. Ludzi sporo ale kolejek brak. Wisła Skolnity dojazd na bezpłatne parkingi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Wisła - Soszów Warunki b.dobre Ludzi przybywa ale nie ma tragedii 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Dzisiaj Rzeczka, wszystko działa, jeden karnet. Proszę film z orczyka z głosem. 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Już nie 22 minuty temu, MarioJ napisał: Dzisiaj Rzeczka, wszystko działa, jeden karnet. Proszę film z orczyka z głosem. Już nie pamiętam kiedy ostatni raz działał wyciąg nr 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Dzisiaj WISŁA Cienków,rano twardo koło 11 góra lodowe placki i odsypy najlepiej przy dolnym talerzyku,od 11 kolejka 3-8minut . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 4 godziny temu, MarioJ napisał: Dzisiaj Rzeczka, wszystko działa, jeden karnet. Proszę film z orczyka z głosem. Niestety trochę później ta czwórka padła i przeszliśmy pod Orła. Górnik na foto Czarna trasa 🙂 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 (edytowane) Kazimierz nad Wisłą Dziś dwie godziny w Kazimierzu, od 10 do 12. Warunki bardzo dobre: śniegu pod dostatkiem, twardo, ale nie lodowo. Otwarte wszystkie trasy, nawet rynna dla snowboardzistów. Frekwencja umiarkowana, zwłaszcza przed 12, potem trochę więcej ludzi, sporo dzieci, ale kolejka do talerzyka najwyżej na dwie-trzy minuty. Jutro, jak to w niedzielę, pewnie będzie gorzej. W oddali widać Wisłę. Pogoda nie do końca dopisała, więc musicie uwierzyć na słowo... Poniżej traska z fajnym nachyleniem, o czerwonym zabawieniu. Gdyby tak jeszcze była co najmniej dwa razy dłuższa... W tym sezonie powiększono i utwardzono miejsca parkingowe, zyskały na wyglądzie: wypożyczalnia, serwis i toalety. Szkoda tylko, że w tej dla facetów gospodarz nie pomyślał o papierowych ręcznikach... Pozdrawiam, za tydzień poważniejsze górki... Edytowane 19 Styczeń 2019 przez San28 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 (edytowane) Rytro 19.01.2019 Dzisiaj w Rytrze bardzo dobre warunki, rano mocno zmrożony sztruks, później twardo. Na gigantkach dzisiaj bardzo fajnie. Przez pierwsze półtorej godziny ludzi mało. Potem trochę więcej ale i tak bardzo ok. Żadnych szkółek w przeciwieństwie do zeszłego tygodnia. Edytowane 19 Styczeń 2019 przez pawelb91 14 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 (edytowane) Powtórka z ubiegłego tygodnia na Szklanej Górze. Tym razem z córą. Tak jak chyba dzisiaj w całej Polsce, pogoda idealna. Na miejscu byliśmy przed 9. Trasa przygotowana co najwyżej średnio, szczególnie dawały się we znaki w kilku miejscach bryły lodu. Poza tym było twardo, a po jakimś czasie zaczął wychodzić lód. Jako że w Małopolsce mamy środek ferii, pogoda jak się rzekło idealna, a do tego weekend, frekwencja dopisywała. Na parkingu już około 10:30 brakowało miejsc (a parkingi są całkiem spore), na trasie tłok, a około 11, gdy uciekaliśmy do domu, zaczęły się robić kolejki do kolejki. Pogoda marzenie ale szkoda, że na zdjęciu nie widać smogu nad okolicznymi wsiami. Kraków przy tym to pryszcz. Na trasie dosyć ciasno. Ale taki urok tej stacji w weekendy. Edytowane 19 Styczeń 2019 przez tresor 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 Szwajcaria Bałtowska - suplement do alpejskiego tygodnia w Dolinie Aosty Wczoraj wróciliśmy z Alp, a dzisiaj na dobitkę zrobiliśmy jeszcze Szwajcarię ...Bałtowską - jak alpejski tydzień, to alpejski... Warunki na stoku wbrew pozorom średnie (świeży śnieg z armat przygładzony ratrakami przed otwarciem, trochę lodu, nierówno, gródki lodu). Temperatura z rana na sporym minusie. Trochę chmurek, trochę błękitu nieba. Ludzi jak na poranek i przedpołudnie i ten ośrodek - bardzo dużo 😮 Kilka zdjęć: Góra: Gówna trasa pod krzesłem: Team Head + Salomon 😮 Pamiątkowe, tradycyjne zdjęcie Od lewej: marboru, Michał. Z prawej: "Młody" Wiktor, @Bumer. Na całość relacji z Bałtowa zapraszam do wątku o naszej wyprawie, relacji z Doliny Aosty: pozdrawiam marboru 13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 1 godzinę temu, marboru napisał: @Bumer @marboru Robiłeś to zdjęcie wpięty w narty 🤔 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 11 minut temu, tanova napisał: @marboru Robiłeś to zdjęcie wpięty w narty 🤔 ? Tak Fotka zrobiona kamerą GoPro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 Cześć Byłem w Bałtowie w piątek z Rybelkiem i naszą przyjaciółką. Warunki znakomite, było parę osób ale z pięć sześć razy dało radę iść po pustym. Mieliśmy parę par GS i SL więc trochę zabawy było. Wniosek generalny - mogę jeździć na nartach 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 Piwniczna-Zdrój - Kokuszka 20.01.2019 Dzisiaj powrót do przeszłości, ostatni raz jeździłem tam jakieś 12 lat temu. Stok zapamiętałem jako całkiem fajny, czerwony ze zmianami konfiguracji terenu. Takie też dzisiejsze odczucia. Stok o długości około 600m z różnicą poziomów około 160m, wyciąg orczykowy. 4 armatki śnieżne. Przyjemna jazda przez 4 godziny. Ludzi niedużo. 2 grupy dzieci od czasu do czasu z instruktorami przemieszczały się po stoku. Fajne miejsce warte odwiedzenia. Pewnie jeszcze się tam wybiorę, może szybciej niż za kolejne 12 lat Po prawej widoczny Kicarz o którym pisałem kilka razy przed sezonem w sprawie budowy stacji narciarskiej. Czekam na to bardzo bo byłaby to góra z konkretnymi trasami. 10 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi