DMM Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Warun sezonu, szkoda że zima odchodzi jutro 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 23 godziny temu, grimson napisał: pięknie. nie spodziewałem się, że pod Karkonoszem jest aż tyle śniegu. daj potem znać, jaki warun na Loli 🙂 Warun bardzo dobry, sypnęło świeżym, spory mróz był -9C, Lola dostępna od Karkonosza, dośnieżają, w tym Świąteczny Kamień, na FB piszą, że niby ma ruszyć od przyszłego tygodnia ale idzie spore ocieplenie🙄 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Dzien dobry Szczyrk, trasy idealne. Korek o godzinie 9 za rondo w Buczkowicach. (7.5 km od gondoli) 14 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolcjusz Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Słoneczne, mroźne z rana i równiótkie Rytro. Ludzi, jak to w Rytrze niewiele, od dziewiątej, zjazdów naklepane tyle że nie policzyłem. To była dobra decyzja 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Pilsko. O 13.00 zaczął sie opad na Miziowej. Do jutra ma sporo spaść. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 53 minuty temu, WojtekM napisał: Pilsko. O 13.00 zaczął sie opad na Miziowej. Do jutra ma sporo spaść. Dopisz coś w wątku skiturowym. Jakie to narty? Gdzie szedłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty (edytowane) 4 godziny temu, christof napisał: Dzien dobry Szczyrk, trasy idealne. Korek o godzinie 9 za rondo w Buczkowicach. (7.5 km od gondoli) Potwierdzam, najlepsze warunki sezonu. Tyle, że to chyba koniec. Za to, rewelacyjna Golgota, warto było zaczekać i „8” powyżej. „4” i „7” trochę dzisiaj wolne: Za to „Jedynka” z ustawionym gigantem do 9:30 szybka jak mało kiedy. Potem był przejazd do Józka na kiełbaskę, zjazd przez Kanion gdzie też bardzo dobre warunki i trudny powrót w kolejkach. Jedynie jeszcze pod gondolą można było pośmigać z 10min kolejką. O 13 do Szczyrku ciągnęły tłumy 🫡 Edytowane 21 Luty przez Góral spod Skrzycznego 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_W Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty (edytowane) 11 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Potwierdzam, najlepsze warunki sezonu. Tyle, że to chyba koniec. Za to, rewelacyjna Golgota, warto było zaczekać i „8” powyżej. „4” i „7” trochę dzisiaj wolne: Za to „Jedynka” z ustawionym gigantem do 9:30 szybka jak mało kiedy. Potem był przejazd do Józka na kiełbaskę, zjazd przez Kanion gdzie też bardzo dobre warunki i trudny powrót w kolejkach. Jedynie jeszcze pod gondolą można było pośmigać z 10min kolejką. O 13 do Szczyrku ciągnęły tłumy 🫡 Edytowane 21 Luty przez Tomasz_W a jakie dziś kolejki w szczyrku na poszczególnych wyciągach - ile minut się stało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 10 minut temu, Tomasz_W napisał: Do 9:30 przejazd przez bramki bez postoju. Wszędzie. Po śniadaniu około 10:30 wszędzie po pół godziny poza gondolą gdzie 10 minut, Solisko masakra, nie próbowaliśmy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 21 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 4 godziny temu, sstar napisał: Dopisz coś w wątku skiturowym. Jakie to narty? Gdzie szedłeś? Narty zwykłe - Dynafit Radical 88. Szedłem z Soliska, przez Buczynkę i Miziową. Zjazd mniej więcej tak samo, tylko zamiast do Soliska zjechałem wzdłuż nieczynnej Baby. Jutro będzie chyba warun sezonu na Pilsku, ale też pewnie dużo ludzi będzie wchodziło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Cze Wszyscy zajebiste miejscówki wrzucają, a ja z braku laku dobry kit. Rusin ponownie. Pustki jak w Rytrze. 4h pośmigane, Warun sztos, 30 km zjechane, 1400 skrętów i blisko 5000m vertikala, na takiej górce. Ale w końcu z synem miałem okazję pojeździć, więc warto było, darmowe lekcje miałem😀. Warun petarda pozdrawiamy Nauka jazdy też była, nawet nadążałem😀 pozdro 23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Wygląda na to, że idzie odwilż 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Tumlin - wczoraj. Warunki bajka. Rano mróz i słoneczko. Jak na wiosnę… dzisiaj już ostra odwilż. Dwie godzinki - super pojeżdżone. Pierwsze zjazdy - moje. Słoneczko ☀️ Góra 🏔️ Bardzo fajnie - bez tłoku. Spotkany Krzycho z forum @KP - fajna rozmowa. Dzięki 👍 Przejazd numer 1: v24044gl0000d6d08rvog65g4ma4igng.mp4 pozdrawiam marboru, a na Tik Toku „nogi bolo” 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redinne Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Dzień dobry ze Skrzycznego. Rano warun super do samego dołu. Teraz już zaczęło puszczać. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty (edytowane) Najpierw miałem pojechać do Szczyrku, potem na Skolnity, by ostatecznie wylądować po drugiej stronie kraju, czyli na Kurzej Górze. Na jesieni kupiłem karnet 4h na Grupę Pingwina w przedsprzedaży za 70 zł i trzeba było go w końcu wykorzystać. Tutaj nigdy nie jeździłem, a pogoda wskazywała, że tłumów raczej nie będzie. Na miejscu faktycznie tłoku nie było, choć czasem trzeba było odczekać te 2-3 minuty. W ośrodku są praktycznie dwa wyciągi. Jeden to wyciąg orczykowy, drugi to wyciąg taśmowy w tunelu. Jeździ dość szybko (jak na taśmę), a dzięki temu, że jest mniej problematyczny dla początkujących, nie był wstrzymywany awaryjnie tak często jak orczyk (któremu daleko do prędkości szczyrkowskich starych orczyków). Dostępne były 3 trasy. Pierwsza najstromsza, gdzie można było próbować bawić się w ostrzejszą jazdę. Druga łagodniejsza, ale też nie najwolniejsza. Natomiast trzecia trasa biegnie na około, a jej częścią jest kolejny wyciąg taśmowy, który transportuje do zjazdu pod dwa główne wyciągi. Trasa łagodna, natomiast na krótkim fragmencie dość szeroka. O dziwo przez 4 godziny nie dało się tu nudzić. Może też dlatego, że wszystko trochę trwa - wjazd taśmą i zjazd krótszą trasą zajmował 8 minut. Warunki na trasach bardzo dobre jak na początek odwilży. Śnieg mokry, ale było dość twardo (jak na odwilż) - narty nie musiały udawać amfibii. Nad całą stacją króluje wieża widokowa, fabryki śniegu i mnóstwo armatek śnieżnych. Sezon jeszcze tu potrwa Edytowane 22 Luty przez leitner 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty (edytowane) Cze Disiaj Rusin again, z kumplem byłem pojeździć, w sumie to mi się nie chciało, ale jakoś się zwlokłem niechętnie. Zakopianka pusta, w porównaniu do wczoraj. Więc na miejscu byłem 15 min przed otwarciem. Rano już +2 stopnie, za dnia 6 na plusie. Rano się słonko przebijało, ale nie dało rady. Stok zmrożony, pustki niespotykane. Szybko zmiękło, ale Warun zajebisty. Rano na Porche 2h, Cze Disiaj Rusin again, z kumplem byłem pojeździć, w sumie to mi się nie chciało, ale jkoś się zwlokłem niechętnie. Zakopianka pusta, w porównaniu do wczoraj. Więc na miejscu byłem 15 min przed otwarciem. Rano już +2 stopnie, za dnia 6 na plusie. Rano się słonko przebijało, ale nie dało rady. Stok zmrożony po nocy, pustki niespotykane. Jednak dość szybko zmiękło, ale warun zajebisty. Rano na Porche 2h, potem przejazd na starą kanapę. Tam jeszcze sztruks i totalne pustki. O 11.00 2 grupy wyszły, półgodziny rozgrzewki, pół godziny jeździli i poszli do knajpy. Ale śnieg wokoło znika w oczach. Idzie odwilż. Pojeżdżone, mniej niż wczoraj, bo dzisiaj było sporo gadania w knajpce na tarasie. Ale 20km dołożone, 1000 skrętów i 3200 vertical-a. Takie małe, a cieszy. Tak było o 11.00 pozdro Edytowane 22 Luty przez marekbtl 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Jako ze jeden z serwisow w Wisle , napisal ze w sobote beda testy stockli, to postanowilem sie wybrac na Cienkow, po raz pierwszy w zyciu. Wyszlo calkiem zacnie, bowiem, pogoda dopisala i do poludnia bylo dosc duzo slonca, mroz w nocy ponizej -10 wiec stok twardy i dlugo sie taki utrzymywal. Warunki do testow idealne. Na maly minus to ze trafialy sie pojedyncze kamienie (mimo ze jest bardzo duzo sniegu) oraz ze najdluzsza trasa byla zamknieta. Do 11tej jazda bez kolejki. Dostepnosc modeli i dlugosci byla raczej spora, wiec kilka modeli zostalo objechane. Na duzy plus bardzo przyjazna i pomocna ekipa organizujaca testy. Jesli ktos z Was czyta, to dziekuje raz jeszcze i polecam 🙂 17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 8 godzin temu, Turnplayer napisał: Jako ze jeden z serwisow w Wisle , napisal ze w sobote beda testy stockli, to postanowilem sie wybrac na Cienkow, po raz pierwszy w zyciu. Wyszlo calkiem zacnie, bowiem, pogoda dopisala i do poludnia bylo dosc duzo slonca, mroz w nocy ponizej -10 wiec stok twardy i dlugo sie taki utrzymywal. Warunki do testow idealne. Na maly minus to ze trafialy sie pojedyncze kamienie (mimo ze jest bardzo duzo sniegu) oraz ze najdluzsza trasa byla zamknieta. Do 11tej jazda bez kolejki. Dostepnosc modeli i dlugosci byla raczej spora, wiec kilka modeli zostalo objechane. Na duzy plus bardzo przyjazna i pomocna ekipa organizujaca testy. Jesli ktos z Was czyta, to dziekuje raz jeszcze i polecam 🙂 i który model najbardziej Tobie się spodobał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 13 godzin temu, Turnplayer napisał: beda testy W zakresie testów nart. Od jakiegoś czasu preferuję szersze narty, i nawet po zmrożonych stokach jeżdżę na 90 pod butem. Tylko narta musi być sztywna. Mam Salomon Stance 90 z dwiema warstwami blachy, długość 182. I powiem Wam, że coś takiego jest rzeczywiście bardzo uniwersalne, jeśli nie chce sią ciągnąć ze sobą kilku part na wyjazd w Alpy. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2 godziny temu, WojtekM napisał: jeśli nie chce sią ciągnąć ze sobą kilku part na wyjazd w Alpy. Myślę że to zależy w dużym stopniu od tego co kto lubi.. jakiś rok temu jechałem w Alpy z deskami GS i szerokimi AM - w pierwszy dzień był opad i stoki idealne pod szeroką dechę.. w następne dni zabrałem to samo i też było super - fakt 2 blachy i spora sztywność..w puchu by była zbyt sztywna ale do błota pośniegowego i zdegradowanych stoków idealna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 47 minut temu, Lexi napisał: Myślę że to zależy w dużym stopniu od tego co kto lubi.. jakiś rok temu jechałem w Alpy z deskami GS i szerokimi AM - w pierwszy dzień był opad i stoki idealne pod szeroką dechę.. w następne dni zabrałem to samo i też było super - fakt 2 blachy i spora sztywność..w puchu by była zbyt sztywna ale do błota pośniegowego i zdegradowanych stoków idealna.. Tak, tylko zabierać z sobą kilka part nart, żeby zmieniać je w czasie wraz ze zmianą warunków .... Mi się nie chce . Mam dwie pary nart: Salomony Stance 90 i Progressory Fischera. Progressory biorę tylko na pogodę, kiedy jadę rano do Wisły i wiem, że będę jeździł 2-3 godziny po zmrożonym śniegu. Zmierzam do tego - ile można testować nart? Tak w rzeczywistości każdemu z nas, do jazdy po stoku, wystarczy 1, góra 2 pary nart :). Byle dobrych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 8 godzin temu, Jeeb napisał: i który model najbardziej Tobie się spodobał? Ciężko wybrać bo wszystkie ich narty są super, w zależności od przeznaczenia. Dla mnie najlepsza seria to wszystkie montero, największe zaskoczenie na plus to AR, bardzo stabilna w długich i szybkich łukach, zaskoczyła mnie jej stabilność i precyzja. Szła jak po szynach. Myślę że spokojnie bym rozwazyl AR albo AX jako jedna nartę na każde warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 19 minut temu, WojtekM napisał: Zmierzam do tego - ile można testować nart? No właśnie. Ile? 😁 Ja średnio w sezonie 15-20 par zaliczam i wciąż nie mam dość. Wprawdzie od dwóch lat każdy test utwierdza, mnie w przekonaniu, że moja trójca nie ma konkurencji, ale NIE POTRAFIĘ PRZESTAĆ 🤣 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 23 godziny temu, marekbtl napisał: Cze Disiaj Rusin again, z kumplem byłem pojeździć, w sumie to mi się nie chciało, ale jakoś się zwlokłem niechętnie. Zakopianka pusta, w porównaniu do wczoraj. Więc na miejscu byłem 15 min przed otwarciem. Rano już +2 stopnie, za dnia 6 na plusie. Rano się słonko przebijało, ale nie dało rady. Stok zmrożony, pustki niespotykane. Szybko zmiękło, ale Warun zajebisty. Rano na Porche 2h, Cze Disiaj Rusin again, z kumplem byłem pojeździć, w sumie to mi się nie chciało, ale jkoś się zwlokłem niechętnie. Zakopianka pusta, w porównaniu do wczoraj. Więc na miejscu byłem 15 min przed otwarciem. Rano już +2 stopnie, za dnia 6 na plusie. Rano się słonko przebijało, ale nie dało rady. Stok zmrożony po nocy, pustki niespotykane. Jednak dość szybko zmiękło, ale warun zajebisty. Rano na Porche 2h, potem przejazd na starą kanapę. Tam jeszcze sztruks i totalne pustki. O 11.00 2 grupy wyszły, półgodziny rozgrzewki, pół godziny jeździli i poszli do knajpy. Ale śnieg wokoło znika w oczach. Idzie odwilż. Pojeżdżone, mniej niż wczoraj, bo dzisiaj było sporo gadania w knajpce na tarasie. Ale 20km dołożone, 1000 skrętów i 3200 vertical-a. Takie małe, a cieszy. Tak było o 11.00 pozdro Cześć. Marek nie jechałeś wczoraj rano tak koło 6 może trochę wcześniej A4 między Balicami a Skwiną, mijał mnie bus Mercedesa biały, przyciemniane szyby z rejestracją KK coś tam, model taki jak Twój. Ja jechałem na narciarski fajny dzionek do Krynicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 1 minutę temu, marionen napisał: Cześć. Marek nie jechałeś wczoraj rano tak koło 6 może trochę wcześniej A4 między Balicami a Skwiną, mijał mnie bus Mercedesa biały, przyciemniane szyby z rejestracją KK coś tam, model taki jak Twój. Ja jechałem na narciarski fajny dzionek do Krynicy. Cze Niestety, to nie ja , niejednemu psu Burek. Byłeś na Mastersach, bo chyba były zawody ???? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi